Megjelent a Sokkoló, a Jobbik Magyarországért Mozgalom felvilágosító kiadványa (2. szám)


Kérjük, tekintse meg új kiadványunkat, és ha elnyerte tetszését, akkor nyomtassa ki és terjessze ismerősei körében! E szórólap jellegű kiadványunk szabadon fénymásolható és terjeszthető, ingyenes kiadvány.
Győzzön a Jobbik!Köszönjük segítségét.
A Sokkoló második száma innen tölthető le.
-
A Jobbik kevesli Pokorni javaslatait
Közlemény 2008. március 14.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom Oktatási és Kulturális Kabinetje üdvözli a népszavazás eredményét, különös tekintettel a tandíj eltörlésének nagymértékű támogatottságára. Ugyanakkor a Pokorni Zoltán által meghirdetett hét pontot elégtelennek tartjuk. Éppen ezért a Jobbik Oktatási és Kulturális Kabinetje a parlamenti garnitúra figyelmébe ajánlja saját öt pontját a felsőoktatásról:
1. A kétszintű érettségit nem áttekinteni, hanem eltörölni kellene! Az egyetemi felvételik visszaállítása addig elengedhetetlen, míg a felsőoktatás bevonásával nem jön létre egységes érettségi rendszer. Nem értünk egyet azzal az esélyegyenlőségi politikával sem, hogy azok a diákok, akiknek egyik szülője nem végezte el a 8 általánost, 25 bónuszpontot kapnak.
2. A lineáris képzés eltörlése szintén elengedhetetlen feltétele a felsőoktatás rendbetételének! A hároméves alapképzés után ugyanis az egyetemi szintű képzésre csak a hallgatók 35%-át engednék. Tömegesen jelennek majd meg a nappali tagozaton szerzett értéktelen diplomák, amennyiben az alapképzésben szerzett diploma kompetenciái nem lesznek mielőbb tisztázva. A jelenlegi rendszer nem hoz minőségjavulást a felsőoktatásban.
3. A felsőoktatás költségvetési támogatását nem szabad ilyen mértékben a hallgatói létszámtól függővé tenni. A támogatásnak minőségelvűnek kell lennie. Az állam ne finanszírozzon értéktelen diplomákat!
4. A Jobbik szerint nem vizsgálatokra van szükség, hanem tettekre! Éppen ezért nem az esélyek felmérése az állam feladata, hanem annak megteremtése. Ehhez pedig munkahelyeket kell teremteni!
5. Fontosnak tartjuk a kutatás-fejlesztés támogatását, ez ugyanis Magyarországon hihetetlen mértékben alulfinanszírozott. Egy magára valamit is adó európai állam a GDP legalább 3%-át kell, hogy költse K+F-re, alapkutatásokra is fordítva. Ezzel talán elérhető, hogy Magyarország legnagyobb kincse, a szellemi tőke ne áramoljon ki az országból!
Dúró JózsefJobbik Oktatási és Kulturális Kabinet

Nincsenek megjegyzések: