KSH: Melegh Attila nyilatkozat részlet

Míg az Európai Unióban összességében véve lassult a népességgyarapodás, addig Magyarországon népesség fogyásról beszélhetünk továbbra is a hozzánk érkező bevándorlóknak köszönhetően nem csökkent még jobban a népesség, a migránsok szinten tartották a lakosságszámot.
150 ezer külföldi él tartósan Magyarországon. A legtöbben, 66 ezren Romániából érkeztek.

Magyarországon egyértelműen pozitív hatással vannak a migránsok a gazdaságra.
Véleményem:
Kedves szakember: Lehet, hogy nálunk 66e Romániából hozzánk érkezett "külföldi" pótolja a magyar népesség fogyását. De! Ki pótolja a magyar lakta területek népesség fogyását. Szívesen néznék meg olyan adatokat mik egész kárpátmedence magyarságának lélekszámát mutatja, szemmel követve annak alakulását, kiváltképp a magyarságáról oly híres Erdélyét.
Liberális és megvetendő gondolat, hogy külföldiekkel pótolhatjuk a lélekszám csökkenést.
Magyarországon mikor már divat és lassan elfogadott az a liberális gondolkodás, hogy a család és gyermekválalás hátrányba hozza életedet. Legyél szingli, buzi, és gyereket csak akkor vállalj ha már min 30éves-vagy de inkább 40-után, de már csak akkor ha már megvan mindened és már kiélvezted életed. Bár már csak egyet tudsz vállalni, de ne aggódj nem fogunk elfogyni jöhetnek románok-bulgárok-kínaiak-kubaiak...
Lendületben a gazdaság a külföldi munkásoknak köszönhetően. Dübörög a PanPuma.
Kedves libertés döglődő galambocskáim.: Magyarország munkaerőpiaci gondjait hitem szerint hazai előforrásokból kell megoldani. Az elmaradott és munkanélküliség mocsarába süppedt térségek lakosságát kell a munkához vinni ( ha már hozzájuk nem jut el a munkahelyteremtő kormány program) átképezni, segíteni letelepedésük.

Két példa jut hirtelen az eszembe:
1/ építőipar szak és segéd munka: Zömében külföldiek dolgoznak benne számuk nem ismeretes a sok fekete munkás miatt. Megoldható lenne a magyar munkaerővel mint a 80'-90' években ahhoz hasonlóan. A főként Szabolcsból érkező úgynevezett ingázók újbóli munkába állításával.
2/ egészségügy: szakdolgozók. Az ápoló személyzetnek már több mint 50% külföldi. Miért is? Mert: Megszüntették a szakképző iskolákat, nincs utánpótlás. (legolcsóbb módja a szakember nevelésének az, hogy nem neveljük, hanem behozzuk. Spór a köbön(nekem is sokkal olcsóbban jönne ki a gyerekem, ha nem kellene taníttatnom, csak úgy lenne egyszer csak egy 26éves szakképzett fiam aki már keres a házikasszánkba)) Mellesleg hozzávetőleg 4-5000 magyar ápolónak nincs munkája, kényszerpályára kerül, míg, még mindig nyitva a kapu a külföldiek számára.
...
Összegezve: Segíteni a gyermek vállalást, előnybe hozni a nagycsaládos életformát. Amíg Magyarországon van munkanélküli ember egy-egy szakterületen addig egy külföldi sem állhasson munkába helyette.
Tudom, hogy nem ilyen egyszerű, de rajta politikusok, sok üres duma helyett itt a cselekvés idelye.

Még egy gondolat a külhoni magyarokkal kapcsolatban, Kóka után szabadon.:
Nem ide kell őket csalni, mert ez a liberális gondolkodás tesz pontot trianonra. Erősíteni, segíteni kell őket autonómia törekvéseikben, jogaik érvényesítésében...


Nincsenek megjegyzések: