Orbán Viktor a szent pásztor


A tegnapi O. Viktor beszéde egyre inkább erősíti meg bennem azt a gyanút, hogy nem akarnak most hatalomra kerülni. Hiszen nekik is "renbe" kellene szedniük valahogy a szétkúrt gazdaságot, de ők sem tudnának másképp eljárni mint a kommunisták. (megvárják míg valamelyest javul az ország gazdaságí helyzete, majd csak akkor ugrálnak a hatalomért)
O. Viktornak ott az erő a kezében, hogy a birkanyáját felszólítsa a diktatúrával szembeni passzív ellenálásra. Nem teszi, nem meri.
(Kuruc.info: Bár mi is inkább a fentiekre szavazunk van ugye másik módszer is: a békések vagyunk, de nem megyünk haza, nem mozdulunk egy tapodtat sem, sztrájkolunk stb - ám az áruló Fidesz erre sem hajlandó. Ehelyett rendőrségihez hasonló, erőszakos stílusban küldi haza egyre üvegesebb tekintetű nyáját)
A fidesz is 'fogához veri a zsavazót' ha olyan faszagyerekek a demokrácia hívei lennének azon küzdenének most hogy 2010-re új választási törvény legyen. Új választási törvény mi lehetőséget adna arra, hogy ne 2 (5=2) párt túráztassa magát a parlamentben. Új választási törvény, mi 1%-os küszöbével, új rendszerével beengedne apolitikai közéletbe más "értékes" politikai erőket is szinesebbé, időnként élesebbé téve a vitákat több szemszögből világítva meg a dolgokat, igy több réteg, több nézet is képviselve lehetne aprlamentben.
De a fidesz nem más mint egy politikai porszívó mely összeszed minden körülötte lévő politikai erőt (jót és rosszat) a maga arcára gyűri őket össze. A fidesz márkája már meg sem határozható, olyan mint egy kínai gagyi politikaiköntös.

Nincsenek megjegyzések: