Azonosítani lehetett volna

gyurcsany-56-06 A fegyverkönyvekből és a rendőri jelentésekből pontosan azonosítani lehetett volna azokat a rendőröket, akik 2006. október 23-án gumilövedékkel több embert megsebesítettek - állítja egy szakértő. A rendőrségnél egy osztagnál ugyanis csak egy-két embernek adnak sörétes puskát, ezeket név szerint veszik fel.

Balogh Zoltán biztonságpolitikai szakértő sem érti, miért nem tudta az ügyészség másfél év alatt azonosítani azokat a rendőröket, akik brutálisan szétverték illetve gumilövedékkel szétlőtték a megemlékezőket 2006. október 23-án. Legtöbbjüket még csak tanúként sem hallgatták ki. Balogh azt mondja: Magyarországon szigorú szabályokhoz kötik a fegyverhasználatot. A rendőrségnél a lövészek vagy állandó fegyverrel lőnek, vagy a bevetés előtt veszik azt fel, név szerint. Ennek alapján és az osztagok mozgását rekonstruálva pedig szerinte könnyen beazonosíthatóak a sebesülést okozó rendőrök.

A rendőrség állítja: ők minden segítséget megadtak az ügyészségnek a nyomozáshoz. Ennek ellenére azt a férfit sem vonták felelősségre, aki a felvételeken jól láthatóan maszk nélkül szemmagasságban lövöldöz a megemlékezőkre.

A televíziós képeken jól felismerhető egy rendőr, aki még maszkot sem visel. A felvételeket az ügyészség is bekérte. Felettesei, vagy kollégái akár az arcáról is beazonosíthatták volna. Ennek ellenére a Budapesti Nyomozó Ügyészség 2007. júliusában megszüntette a nyomozást a kilőtt szemű Nagy László ügyében, mert szerintük nem célzott lövés találta el, és nem tudták meghatározni, ki okozta a sérülést. Az országos rendőrfőkapitány többször kijelentette, hogy ők minden segítséget megadtak a nyomozó hatóságnak a bűnös rendőrök bíróság elé állításához. Ezt állítja a BRFK is.
Az ügyészségtől egy hete vár válasz arra a kérdésre a hírTV, hogy az eddig megvádolt 39 rendőr között van-e olyan, aki gumilövedékes puskát használt 2006. október 23-án. Borbély Zoltán szóvivő egy hetes hallgatás után hétfőre ígért választ.
(hírTV)

Azonosítani lehetett volna, de miért is azonosítaná a bűnöst a tettestárs a megbízó a megbízottat, betyár, de ez esetben elvtársi becsület a halgatás. Tudatosan készültek a gazságra arcukat, azonosságukat takarva támadtak a népre. Céljuk a félelem keltés a multat megidéző hatalom, ma baloldali kormánynak nevezi magát. Bűnösök mind, ki vét és ki fed egyaránt.

Nincsenek megjegyzések: