Betelt a fideszes pohár! - Vona Gábor nyílt levele Tőkés László püspökhöz

Nyílt levél Tőkés Lászlóhoz, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület püspökéhez, az Európai Parlament képviselőjéhez

Főtiszteletű Püspök Úr!

A napokban Gyergyószentmiklóson jártam az Egyesült Magyar Ifjak által szervezett fesztiválon, ahol az egyik résztvevő felhívta a figyelmemet a Püspök Úr által írt nyílt levélre, melyet a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom erdélyi vezetőjének, Lokodi Ferenc Attila barátomnak címzett. A levélben a következőket olvashatjuk Püspök Úrtól: "Küzdelmetek egyetlen komolyabb kritikája az lehetne, hogy amennyiben Ti túlságosan előre mentek, akkor fennáll a veszélye a többiektől való elszakadásnak. Ez például a Jobbik esetében a nemzeti derékhaddal való szembekerülésig terjed, ami nem föltétlenül használ közös ügyünknek."

Mint a Jobbik elnöke, kénytelen vagyok erre a minden bizonnyal tájékozatlanságból fakadó, pártunkkal kapcsolatos tévedésre röviden válaszolni.

Főtiszteletű Püspök Úr!

Szavai egybecsengenek a Fidesz azon véleményével, amely szerint folyamatos és gyors erősödésünkkel megosztjuk a jobboldalt. Igaz, hogy a Jobbik valóban "előre megy" a csonkaországi közéletben, de talán ez - a hazai viszonyok ismeretében - nem csoda. Úgy látjuk, nincs már idő az üres szavakra, a népámításra, a felgyülemlett gőz pótcselekvésekké alakítására. Természetesen nem birtokoljuk a bölcsek kövét, de amit teszünk, azt a nemzetben gondolkodó magyarság egyetértésével, támogatásával, tiszta szándékkal és saját meggyőződésünkből tesszük.

Püspök Úr aggodalmait eloszlatandó, meg kell említenem, hogy a Jobbik mindig tudta, melyik helyzetben, mit diktál a nemzeti érdek. Mi valóban képesek vagyunk a párt érdekeit a nemzeti érdek alá rendelni. Tudjuk, mit jelent az összefogás. Két példát említenék.

2006-ban az első forduló eredménye után, amikor mind az MDF, mind a MIÉP hallgatott, egyedül a Jobbik volt az, aki azért kampányolt, hogy szimpatizánsai a második fordulóban menjenek el szavazni, és X-üket a Fidesz neve mellé tegyék. Köszönetet azóta sem kaptunk, és ugyan ezt nem is vártuk el, de azt a polgári viselkedés szabályai talán megkívánták volna.

Püspök Úr bizonyára tudja, hogy 2008-ban három kérdésben tartottunk mi, csonkaországiak népszavazást. Pártunk számára feldolgozhatatlan volt, hogy az eredetiek közül miért került ki a legfontosabb, a földről szóló kérdés, de felülemelkedve a csalódottságunkon, ismét azok közé álltunk, akik mozgósították sajátjaikat. Tettük, mert ezt kívánta a nemzet érdeke.

Főtiszteletű Püspök Úr!

Ön nemrég elindult az RMDSZ-szel szemben az EP-választásokon. Az itteni baloldal ezt úgy kommunikálta, hogy ezzel megosztja az erdélyi magyarságot. Véleményünk szerint ellenben nagyon jól tette, amit tett. Az Európai Parlamentben szükség van a Püspök Úr kiállására. És pont ez a bátor, felelős kiállás az, amely most lehetőséget teremt számomra, hogy analógiával éljek.

A Püspök Úr nagyon helyesen, a nemzet ügyét szem előtt tartva "előre ment" Erdélyben. Mi is ezt tesszük itt. Ami ott, Erdélyben a Püspök Úrnak a Nagy-Románia Párt, az nekünk itt az MSZP-SZDSZ, és ami ott Püspök Úrnak az RMDSZ, az itt nekünk a Fidesz. Utóbbival van, amiben együtt tudunk, és együtt is kell működnünk, de a nemzeti érdek - ahogy Püspök Úrtól, úgy tőlünk is - megkívánja a hiteles, következetes és önálló út kitaposását. Ezzel egyáltalán nem fordulunk szembe a "nemzeti derékhaddal", mert hogy ilyen Magyarországon egyelőre nincs. A célunk, hogy végre legyen.

Püspök Úr bizonyára egyetért azzal, hogy a román EU-csatlakozás feltétlen megszavazása és a lisszaboni szerződés olvasatlan aláírása, mind elszalasztott lehetőségek voltak az elszakított magyarság helyzetének javítására. Akik ezt végigcsinálták, nem nevezhetőek sem derékhadnak, sem nemzetinek. Senki sem várhatja el ezért tőlünk, hogy mindenféle homályos és irracionális érvelésnek engedve asszisztáljunk a további árulásokhoz. Ahogy Püspök Úrnál betelt az RMDSZ-es, nálunk úgy telt be a fideszes pohár!

Ahogy eddig, úgy továbbra is járjuk a nemzeti utat. Ahogy eddig, úgy továbbra is tesszük a dolgunkat, tudjuk, hogy hová tartozunk, hogy kikkel mi köt össze és mi nem. Ahogy eddig, úgy továbbra is elsőszámú célunk a hazug és alkalmatlan Gyurcsány-kormány leváltása, és egy valóban nemzeti érdekeket szolgáló kormány létrehozása. Ahogy eddig, úgy továbbra is küldetésünk, hogy 15 millió magyar ügyét képviseljük. Ha pedig valaki azt mondja: ez lehetetlen, hiszen nincs már 15 millió magyar, akkor nekünk nincs más célunk: mint hogy újra legyen!

Köszönöm Püspök Úr türelmét, hogy elolvasta soraimat. Kérem, hogy a fentiek alapján értékelje működésünket a jövőben, és imáival segítsen bennünket abban, hogy a keskeny ösvényről soha le ne térjünk!

Mély tisztelettel kívánok a Jobbik és a Magyar Gárda nevében Püspök Úrnak hivatásához erőt és áldást, erdélyi testvéreinknek pedig szebb jövőt!

Budapest, 2008. augusztus 16.jobbik-turul

Vona Gábor
A Jobbik és a Magyar Gárda Egyesület elnöke

Nincsenek megjegyzések: