Szakadárok is avattak

 2008.Okt.26.FGGETLENMGM.ESKJESZKESFEHRVRON.008Magát független magyar gárdának nevező Dósa vezette szakadárok 250 új tagot, köztük több gyereket is gárdistává avattak Székesfehérváron egy nappal a Magyar Gárda Egyesület szombati, budapesti felemelő avatási ceremóniája után. A rendezvényt jelentős rendőri készültség mellett néhány száz érdeklődő követte figyelemmel. Több avatandó gárdista nem is tudta, hogy Budapesten volt a hivatalos Gárdaavató ünnepség.

 AlakulTrenA Hősök terén 400 új Magyar Gárda tag tett esküt a Szent Korona másolata előtt.

A rendezvényen felszólalt Vona Gábor, a Jobbik elnöke, Wittner Mária, '56-os halálra ítélt, fideszes országgyűlési képviselő, Für Lajos korábbi honvédelmi miniszter és Hegedűs Lóránt református lelkész.075

 FRISSÍTVE Mint egy Harry Potter regény epizód címe: Az özők avatása. (vagy támadása?)

Képgaléria a judás Dósa vezette szakadár gárda székesfehérvári avatásáról itt, ni.

2 megjegyzés:

Unknown írta...

A cikk írója több ponton is téved:
1.)
A Magyar Gárda Őrző Szárnya az eredeti, pártoktól független szellemiség továbbvivőit jelenti. A Mozgalom adminisztrációjával nyilvántartásaival, pénzeszközeivel és vezetési funkcióival folytatólagosan rendelkezik.
Ezzel szemben a Hősök terén avatók tekintendők szakadároknak, mivel ők szakítottak a pártatlansággal és a Jobbik civil szervezetébe mentek át!
Vezetőjüket Kiss Róbert gárdistát hat megye képviselői választották meg Budapesten, míg a mozgalom főkapitányi tisztébe 12 megye képviselői helyezték vissza Dósa Istvánt a csóri kapitányi értekezleten!

2.)
A Mozgalom nem gyerekeket, hanem kadétokat és oroszlánkölyköket avatott! (Mint valamikor a farkaskölyköket a cserkész mozgalomban)

3.)
Székesfehérváron mindenki tudta, hogy Pesten is volt egy avatás.(Persze nem a "hivatalos", hanem csak a Jobbik által szervezett).
Sőt sokan előző nap fenn voltak Pesten is, mint pl. a Baranya megyei kapitány.

geronimo írta...

Mielőtt nyilatkoztok, leírtok valamit, kicsit gondolkodjatok! Tényleg egymás ellen kell hadakozni, vagy elfér egymás mellett két - vagy akár több - Gárda ebben az országban? Mert tennivaló lenne bőven! Váljatok szét békességgel és dolgozzatok, majd az idő és az eredmények megmutatják, hogy egyik vagy másik ( vagy mindkét) út volt-e a helyes.
Ezt várja most tőletek mindenki, aki a Magyar Gárdával szimpatizál.
És ne mondjátok soha azt, hogy ez, vagy az az "gazi" a másik meg a "szakadár". Becsületes ember max. annyit mond: Én ennek vagy annak TARTOM! SZERINTEM ez vagy az van... Véleményt mondani mindenkinek joga van, ítélkezni senkinek!
Szebb Jövőt!