Kizárták a szakadár Dosát

A Szolgálati Szabályzat sorozatos megsértése melyet egyébként maga Dósa állított össze korábban, többek között a nem főkapitányi státuszban a sajtónak tett több ízbeli - engedély nélküli - nyilatkozattételei miatt Dósa István gárdistát, korábbi főkapitányt kizárta soraiból a Magyar Gárda Mozgalom.
A budapesti kapitány, Baksai Károly péntek estére összehívta a budapesti század etikai bizottságát, mely lefolytatta Dósa István gárdista ellen a fegyelmi eljárást. Az etikai bizottság tagjai a rendelkezésükre álló dokumentáció alapján 6:2 arányban szavaztak az ex-főkapitány Magyar Gárda soraiból való kizárása mellett.
Dósa István a meghívás ellenére nem vett részt a fegyelmi tárgyaláson.
A helyzet érdekes, mivel a kizárt Dósa gárdista lemondása ellenére is főkapitánynak tekinti magát, így valószínűleg a döntést sem tartja majd érvényesnek.
KÖZLEMÉNY
A Magyar Gárda Mozgalom budapesti zászlóaljának fegyelmi bizottsága 2008. október 3-ára tűzte ki Dósa István gárdista, volt országos főkapitány fegyelmi tárgyalását, melyre beidézte az érintettet is, ám az nem jelent meg.
A fegyelmi eljárást az indokolta, hogy Dósa István 2008. szeptember 14-e és 2008. október 3-a között több ízben nyilatkozott a sajtónak, melyre elöljárójától engedélyt nem kért és nem kapott, illetve nyilatkozatainak tartalma is erősen kifogásolható volt. Az összehívott fegyelmi bizottság feladata az volt, hogy tisztázza, hogy a nyilatkozattétel, illetve a nyilatkozatok tartalma megvalósított-e fegyelmi vétséget. Megállapításra került, hogy nyilatkozatai alkalmasak voltak a Gárda egységének megbontására, illetve a Magyar Gárda Mozgalom és a Magyar Gárda Egyesület, valamint a Jobbik Magyarországért Mozgalom-Párt közötti jó viszony megrontására. Ezt súlyosbítja, hogy korábban Dósa István a Gárda felelős vezetője volt és tisztában kellett lennie azzal, hogy szavai milyen hatást váltanak ki mind a közvéleményből, mind a gárdistákból.
Fenti fegyelmi vétségek és a körülmények tekintetében a Szolgálati Szabályzat nem ad mérlegelési lehetőséget, kizárást ír elő. Ennek megfelelően 2008. október 3-án 24:00 hatállyal Dósa István gárdistát a Magyar Gárda Mozgalom kizárta soraiból.
Budapest, 2008. október 3.
Baksai Károly gárdistaBudapesti kapitányMagyar Gárda Mozgalom
(barikad.hu)
Szakadárok írják:
Gyurcsány is állítólag a "haza" érdekében teszi , amit tesz. Ezért kell azt is nézni, hogy ki mondja. Én azt szoktam mondani embereknek, hogy jól nézzék meg , hogy kit választanak "vezércsillagnak", mert nem mindenkit érdemes követni aki fénylik. (Mi is ezt mondjuk a szakadároknak-szerk, nézzék meg, ki az ő "csillaguk", mert nagyon vöröslik a fénye) Gyakran hangoztatják: "A politikusok szarháziak, a gárdisták hazafiak" Nem érvelnek, hazaárulóznak, a velük vitába szállókkal.

Nincsenek megjegyzések: