Egy hét múlva itt cigány vér fog folyni

Egy hét múlva itt vér fog folyni!

2009. április 8-án, a Nemzetközi Roma Nap alkalmából a Fővárosi Cigány Önkormányzat a Magyar Vöröskereszttel közösen önkéntes véradó napot szervez a 600 éves közös roma-magyar múlt megünneplésére. ( Nem nagyon van mit rajta ünnepelni) Az Európa Hajón rendezendő véradáshoz számos ismert ember csatlakozik.

A magyarországi romák helyzete, a roma-magyar együttélés sosem volt zökkenőmentes, ám a közelmúltban számos olyan esemény történt - például a tatárszentgyörgyi gyilkosság vagy Marian Cozma halála -, amely tovább erősítette a társadalmi megosztottságot. (és még ezer és ezer űgy mi nem került be a hírekbe)

Ugyanakkor szerencsére vannak olyan közös ügyek(?) ebben az országban, ami miatt szociális és kulturális különbözőségeink ellenére is össze tudunk fogni. A véradás is egy ilyen közös ügy, mellyel a szervezők szeretnék felhívni a figyelmet a gazdasági és morális válság közepette az egymásra figyelés, a közös célokért való együttműködés fontosságára.

A jótékony célú eseményhez máris számos roma és magyar híresség csatlakozott örömmel, többek között Debreczeni Zita modell, Dukai Regina énekesnő-modell, Kamarás Iván színész, LL Junior és Molnár Ferenc Caramel énekesek, Novák Péter műsorvezető, Nyári Oszkár színész, valamint ifj. Sánta Ferenc Kossuth és Liszt díjas hegedűművész, prímás, hazai és nemzetközi nagyvállalat vezetők, valamint az ORFK, BRFK ( a cigánybandáktól rettegő magyarverő-erők nem maradhatnak ki) vezetői és még sokan mások.

Az Magyar Vöröskereszt elnökeként Dr. Habsburg György is üdvözölte a kezdeményezést:

„ Karunkat nyújtani azoknak, akiket sohasem láttunk - az emberi segítségnyújtás legnagyszerűbb formái közé tartozik. A szolidaritás ezen megnyilvánulása olyan élmény, amely közelebb hoz egymáshoz bennünket."

Időpont: 2009. április 08. 11:30 óra

Helyszín: Európa Hajó (Szilágyi Dezső tér, Budai Rakpart)

Április 1. eletforma.hu

Nincsenek megjegyzések: