Több százezren a Hősök terén



Vértesaljai László jezsuita szerzetes, akit „Isten hozott” rigmussal köszöntöttek a téren, felszólalásában kijelentette: a valaha volt zsarnokság a demokratikus átalakulás után újra él. Emlékeztetett: Wass Alberttől a hegyeit vették el, tőle pedig Márait és Wass Albertet.

Elmondta, olyanok akarták beszervezni, akik később miniszterelnökségig vitték. Napjaink nehézségét úgy jellemezte: elveszik tőlünk a magyar nyelvet, a kultúránkat. „Soha nem fognak tudni beszorítani a sekrestyébe, nem akarok kordonok mögött élni” – sorolta a nehézségeket Vértesaljai úgy folytatta: „emelt fővel akarom ünnepelni március 15-ét és október 23-át. Felidézte, a nemzeti zászlón 2006. október 23-án rendőrbakancsok tapostak, azok, akik feletteseik parancsára véresre verték saját fajtájukat. A közelmúlt eseményei közül március 15-ét idézte, amikor is két ünneplőt meztelenre vetkőztettek az őrszobán. A 7 éve hatalmon lévőket arra szólította: „menjetek haza”.
„Soha nem fognak tudni beszorítani a sekrestyébe, nem akarok kordonok mögött élni” – fogalmazott Vértesaljai László.(Hirtv.hu)

Nincsenek megjegyzések: