Pákó Blogja Pákó mondja

Rasszista népek!
január 30th, 2008 , 20:19
Hali!Rég irtam már a blogba és bocsika,de rengeteg dolgom volt.Most viszont muszály,hogy elmondjam nektek a valóságot az engem ért támadások miatt és nem akarom,hogy bárki haragudjon rám és rosszat gondoljon.
Az eset úgy történt,hogy egy napon felkerült az internetre a telefonszámom.Rasszista emberek tették fel.Folyton fenyegető sms-eket kaptam hogyha találkoznak velem levágják a kis zacsikáimat és hasonlók.Nem tettem feljelentést hiszen hallottam hogy kint van ennek az internetes oldalnak a szervere külföldön és megcsíphetetlenek és nemcsak velem tették ezt meg másokkal is már.Tehát bementem a tv-be és mondtam hogy féltem a családom és magamat is ezektől az emberektől és szörnyűnek tartom,hogy másnak ez vicces hogy nekem állandóan csörög a telefonom és gondot okoznak nekem,holott most épp nagy boldogság volt az életembe a gyerek miatt aki Ágica pocakjában van és zavartalan volt a nyugalom amig ezek elő nem vettek engem a bőrszinem miatt.Illetve amiatt is és hogy Havasnak csokifaszt kínáltam az aktivityn büntetésből.De én ezt csak viccnek szántam és bocsánat ha ezzel megbántottam a Havast vagy mást!Szóval ujságba meg mindehol ott volt hogy engem megtámadtak ezek az emberek és a szájukra vették a menyasszonymat is a gyerekemet is és kitették a személyes adataimat.
Ezek után csönd volt,lecseréletm a számom,de valahogyan megtudták Tomcat féle rasszista társaság az új számot.Felhívtak és írtak és és közölték,hogy “felháborító amit a *****(internetes oldal amit nem akarok kiirni)tesz velem és erről IS szeretnének velem beszélni,riportot csinálni a rádiójukban.Mivel abban az időben mikor ők telefonáltak sok tv csatorna hivott meg hogy beszéljek velük erről,hát gondoltam elmegyek és elmondom nekik milyen szemetek voltak velem és gondoltam a családomról is kérdeznek majd hiszen azt mondták azért hivnak be mert sokat szereplek és érdekelt személyiség vagyok.

0802a
Elmentem teljesen egyedül és vártak rám-5-6 bomber kabátos banacsos kopasz alak akiktől nagyon megijedtem és akkor már tudtam baj van.Ők azzal nyugtatak nyugi ők nem rasszisták csak szeretenek igy öltözni és azellen az internetes oldal ellen vannak.Beértünk a studióba ami tele volt hitleres polokkal meg hasonlók és leültettek és a kezembe adtak egy cigányokrol zsidókról szóló papirokat és el kellett olvasnom amiből én egy kukkot se értettem.Adtak nekem pálinkát és közbe mindig mondták hogymneek ki wc-re nem e kell pisilnem és én féltem is kimenni,nehogy belekeverjenek valamit az italba vagy épp a wc-n öljenek meg.Kérdezték tőlem hogy tudom e azt hogy Gyurcsány zsidó származású.Én csodálkoztam hogy ilyet kérdeznek és hogy jön ez ide.Előkerült a kamera és suttogták mit mondjak bele,mindenféle hülye kérdéseket tettek fel nekem amire adták a számba a választ és felelnem kellet a kamerába,miközben tudtam hogy amit kimondatnak velem az borzalmas.Hiszen én tudom hogy hitler a népemet gyilkolta és én nagyon elhatárolodtam mindig is ezektől a dolgoktol.Nem mertem azt mondani hogy én srácok most hazamegyek nem mondok semmit a kamerába nektek vagy épp hogy nem mondom ki hogy büszke vgyok hitlerre.Ha ellenszegülök biztos voltam benne hogy nem jutok haza élve a családomhoz,vagy jobbik esetbe hazajutok de akkor biztos szétvert fejjel.Nagyon féltem tőlük és az arcuk is félelmetes volt a megjelenésük és az ahogy a zsidókat szidták meg a cigányokat.Én még sosem találkoztam ilyen emberekkel az életben.Engem más dolgok foglalkoztatnak.Na az meg hogy azt a Szálasit mondtatták velem,hát én azt se tudtam ki a fene az az ember.Él e vagy halott vagy fehér e vagy fekete.Én Afrikai történelmet tanultam nem magyart ezt ne várjátok el tőlem.Az hogy a jogi egyetemre jártam nem jelenti hogy mindet tudnom kell,hiszen én nem is a tanulással foglalkoztam hanem a csajokkal,mert itt nagyon tetszettek.Ezt ugye ti sem gondoljátok hogy egy feket bőrű ember majd rasszisták barátja és hitlert imádja és rasszista.Hogy lennék éééééééén rasszista??Elnézést kérek azoktól a népektől akiket megbántottam,de akaratom ellenére mondtam amit kimondtam és sose mondtam volna ilyet.Volt valaha is ilyen megnyilvánulásom bárhol hogy utálom a cigányokat vagy zsidókat?pakoka

Enegm a cigányok szeretnek és nagyon jókat szoktam velük bulizni és fellépésen is mindig tündérek voltak velem.A zsidókról nincs vélemyényem ugyanis én senkin nem látom,hogy Zsidó e.Ez azt sem tudom miben nyilvánul meg és nekem rosszat nem tettek.Én csak azt utálom aki bánt engem és ezt fajtól független.Ugy vagyok vele hogy Minden ember szinesbőrű különben nem látszana!Nem igaz??Nagyon remélem hogy győzni fog az igazság és kiderül,hogy tőrbe csaltak,megalázták az emberei jogaimat.Még jó hogy féltem ellenszegülni nekik,ti nem féltetek volna ha egyedül vagytok?Főleg én elötte halálos fenyegetéseket kaptam és még ma is az uj számomon.Én nem tudom mi volt ezzel a céljuk,de nagyon rossz emberek ezek!Szegény Ágica is tök kivan és 9hónapos terhes.Ahelyett hogy vigan felkészülnénk a babára most ezekkel kell hogy töltsük az időnket.
A másik ami nagyon fáj,hogy a TV2 elhatárolódott tőlem amig be nem bizonyítom az ártatlanságomat.Hogy lehetnek ilyenek velem?Hogy hihetik el hogy fekete létemre rasszista vagyok és még náluk voltam bent a mokkában azzal a hirrel hogy zaklatnak és kitették a számom a netre.Ők jól tudják hogy üldöznek ezek és most csapdába csaltak és megaláztak!!Nem értem a tv2-nek mit kell bizonyítanom.Nagyot csalódtam bennük,pedig én mindig ott voltam ha kellettem.Remélem megfordul a kocka és adnak lehetőséget hogy tisztázhassam magam az emberek elött.
Egy linket tudok ajánlani mindenkinek ezekkel az emberekkel szemben:http:(én nem ajánlom (szerk))

EÜ. BIZTOSITÁS (?)

Kommentár nélkül, E-mailt kaptam!

Kedves Címzettek!

Most jöttem a könyvvizsgálói továbbképzésről, ahol a társadalombiztosítás 2008-as változásáról tartottak előadást. FELHÁBORÍTÓ VÁLTOZÁSOKAT HAJTOTT VÉGRE A KORMÁNY!
A nyugdíjjárulék és egészségügyi járulék az alábbiak szerint változik:
munkaadók által befizetett járulék: nyugdíjkasszába a mostani 18 %-ot 24%-ra emelik, egészségügyi kasszába 11 %-ot 5%-ra csökkentik. Munkavállalók járulékai: nyugdíjjárulék 8,8 %-ról 9,5%-ra nő, egészségügyi jár. 7 %-ról 6 %-ra csökken.
Mit jelent mindez????? Lerázza a kormány magáról az egészségügyet, az elvonást átterelik a szintén hiányos nyugdíjkasszába. Majd megemeli a járulékot a privatizált EÜ kassza! Ezért már őt fogják szidni! Kérdés, hogy lesz-e egy 7%-kal csökkentett bevétel mellett is jelentkező? EZ UGYEBÁR, HA JÓL SZÁMOLOM MINIMUM TOVÁBBI 120 MILLIÁRD Ft kivonást jelent az egészségügyből.

Kérdésem, hogy hol volt a parlamentből az ellenzék? Miért nem hangos a sajtó az övön aluli ütéstől?
MI LESZ VELÜNK, VÁLASZTÓPOLGÁROKBÓL, HA BETEGEK LESZÜNK? HÁNY ORVOST 
FOGNAK ELBOCSÁTANI ÉS HÁNY ÚJABB KÓRHÁZAT ZÁRNAK BE?

Kérem továbbadni, mert végső soron a mi bőrünkre megy a minden mértéket meghaladó aljasságuk!

A több-biztosítós törvénytervezet diszkrét bája:
Azt eddig is gyaníthatta mindenki, hogy az idősebb, krónikus betegség(ek)ben szenvedő ügyfelekért nem fognak kapkodni a profitorientált magánbiztosítók (a mellékelt cikk szerint Hollandiában 'Arany Kézfogással' - egy nagyobbösszeggel - veszik őket rá, hogy feladják a biztosításukat. Ezzel az erővel akár el is altathatnák őket...), de nehogy az képzelje bárki is, hogy az aktív korosztály sorsa nem lesz ugyanígy megpecsételve.
A cikk szerint nyilvánosságra került törvénytervezet szerint a magánbiztosítók csak természetbeni betegellátást fognak finanszírozni, táppénzt nem fizetnek. Ezt lovagiasan áthárítják a munkáltatókra! Vagyis a táppénzt, amit eddig a társadalombiztosítás fizetett a szép, új szadeszes világban a munkáltatónak kell fizetnie.

(Csak halkan kérdezem: - akkor mi a fenének kellenek a magánbiztosítók?)

Gondoljátok meg, proletárok, mi következik ebből! Egy olyan országban, ahol a munkavállalók többségét a magánszektor foglalkoztatja. Meddig is? Amíg egészséges. A lehetséges következményeket mindenkinek a fantáziájára bízom.
A magánbiztosítók extraprofitját tehát a munkáltatók fogják megtermelni. Képzeljük csak el, mi történik egy kis vagy közepes vállalkozásban egy kiadósabb influenzajárvány idején? Nem elég, hogy kiesik az a bevétel, amit a lebetegedett alkalmazottak nem tudnak megtermelni, és ebből a negatív bevételből még táppénzt is fizessen nekik. Munkahelyi balesetről, tartós betegségről már ne is beszéljünk. És vajon milyen létbizonytalanságba taszítja ez a tervezet azt a rengeteg magánvállalkozót, aki önmagát foglalkoztatja? Ez a réteg eddig kapott táppénzt, ha lebetegedett, ezentúl majd magának fizet. Miből is? És egyáltalán akkor miért is fizetünk TB-t?

Ez az egyik olyan Achilles-sarka a magánbiztosítós rendszernek, ahol a legsikeresebben lehetne megtámadni. Ez a megoldás ugyanis csak maguknaka biztosítóknak lenne bomba üzlet, magánemberként még a legdoktrinérebb liberálisoknak sem lehet érdeke, az MSZP sakkban tartott képviselőiről nem is beszélve. Őket leszámítva lényegében az egész társadalom véd-és dacsztövetségbe állhatna, hiszen végre volna egy olyan kérdés, amiben a munkaadók és a munkavállalók is egy oldalra kerülnének.
A rendszer ajándéka - legtöbb, mi adható - a totális létbizonytalanság az egész társadalomnak. Ez bizony a szolidaritáson alapuló társadalombiztosítás halálos ítélete. Nem érdemli meg a homo sapiens nevet az, aki ezt az embertelen, ördögi tervet kieszelte: nem hiszem, hogy anya szülhet ilyen kreatúrát, csak a sátán klónozhatta azokat, akik az emberi kiszolgáltatottságból akarnak profitot termelni. Csináljon a Szabad Demokrata Romboló Páholy saját tagjainak olyan Magánbiztosító rendszert, amilyet akar, de nekünk nem kellenek sem ők, sem embertelen rendszerük. Ideje lenne őket véglegesen leszázalékolni!
Terjesszétek, proletárok! Már nemcsak a láncaitokat veszíthetitek! Az ÉLetetekről van szó!

Alkotmányellenes biztosítási reform:
Az SZDSZ az általa a holland rendszer mintájára megvalósítani szándékozott egészségbiztosítási reformot már részben végrehajtatta az MSZP-t képviselő pártelnök-kormányfővel és egészségügyi tanácsadóival, akik szintén inkább liberális, semmint szociális beállítottságúak. A kormányfő és a kisebbik koalíciós párt által elképzelt társadalombiztosítási reform egyik részét, a kórházi kezeléshez kötött egészségügyi szolgáltatásokat érintő kórházreformot a kórháztörvény módosításával még a nyáron a társadalom és az egészségügyi szakma, valamint érdekvédelmi szerveik megkérdezése nélkül oldották meg. Mára egyértelművé vált, hogy rosszul.

Az egészségjog sérül, Kórházakat zártak be vagy a korábbi gyógyító jellegüket elvonva elfekvő intézményekké alakították át, ahelyett hogy a gyógyító intézmények változatlan fenntartása mellett csak a felesleges ágykapacitást vonták volna el, és így a kórházbezárásokkal kialakuló új körzetbeosztás miatt a betegek túlnyomó többségét messziről kell a körzetének megfelelő kórházba szállítani. Az ezzel járó hosszabb szállítási idő a beteg állapotának rosszabbra fordulását okozhatja, sőt életét is veszélyeztetheti. Részben a kórházak és a kórházi ágyak csökkentése és az egészségügyi személyzet radikális leépítése miatt nemcsak a késedelmes kórházba kerülés veszélyeztetheti a beteg életét és egészségét, hanem a műtéti várólisták idejének jelentős meghosszabbodása is. Mindez egyértelműen sérti az alkotmány 70/D. paragrafusába foglalt, az egészséghezvaló
jogot.
Ugyanez a helyzet a szűkebb értelemben vett egészségbiztosítás terén is. Azzal, hogy a társadalmi szolidaritás és kockázatközösség elvén nyugvó állami egészségbiztosítási rendszert - holland és szlovák mintára - profitorientált egészségbiztosítássá akarja átalakítani a kormány az SZDSZ nyomására, ugyancsak durván sérül a szövegében már gyökeresen módosított, valamint az EU-konform magyar alkotmány előbb már hivatkozott szakasza.
Nézzük, mi történt Hollandiában!
Egy rókáról két bőrt Hollandiában azzal, hogy 2006-ban megszüntették a szolidaritás elvén alapuló
kétpilléres - államilag szervezett, de az állam, a munkáltatói és a munkavállalói, valamint a biztosítotti oldal részvételével önkormányzati alapon működő - egészségbiztosítást, átadva azt a nyereségorientált magánbiztosítóknak, a korábbi harminc euró összegű havi biztosítási járulék száz euróra emelkedett. Korábban a harminceurós járulék fizetése a munkáltató és a biztosított munkavállaló között feles arányban oszlott meg. Most a munkáltató a járulékfizetésben nem vesz részt. Ezért a munkavállaló és a vállalkozó egyaránt száz euró hozzájárulást fizet. Az új rendszerben a biztosítótársaságok betegségi és szülési segélyt, azaz táppénzt nem fizetnek. Ezt a munkáltatók kénytelenek fizetni maximum két éven át, az összeg az átlagkereset hetven százaléka. A táppénz kifizetése alól a munkáltató csak akkor mentesül, ha erre biztosítási szerződést köt. A magán biztosítótársaságok így egy rókáról két bőrt húznak le. A rendszer bevezetése után a biztosítótársaságok közölték,
hogy a felemelt járulékfizetés ellenére sem rentábilis nekik a betegbiztosítás. Ezért állami hozzájárulást is igényeltek.
Ugyanakkor a járulékösszegek több mint háromszoros emelése miatt mintegy háromszázezren maradtak ki a biztosításból. Ezért az állam rászorultság igazolása ellenében átvállalja tőlük a járulékfizetés egy részét. Az állam tehát duplán terhelődik. Hollandiában sem az állam versenyez a biztosítottakért.
A magánbiztosító csak az egészségeseket fogadja szívesen, míg az instabil egészségi állapotúakat igyekszik távol tartani magától. Sőt az öregeket és a krónikus betegeket egy nagyobb összeg kifizetésével, úgynevezett 'arany kézfogással' veszik rá biztosításuk megszüntetésére. Ugyanezt teszik a szlovák magánbiztosítók is. Nem véletlen, hogy az új szlovák kormány a régi, szolidaritási alapú biztosítás visszaállítására törekszik.

Titkos tárgyalások:
Az egészségbiztosítás tervezett magyar reformja csak annyiban  különbözik ettől, hogy a felállítandó biztosítótársaságokban 51 százalék lesz az állami és 49 százalék a magántulajdon aránya. Ez azonban csak porhintés, mivel a tulajdonosi arány ellenére az irányítási jogosítványok a magántulajdonosi szférába csúsznak át. A helyzet így ugyanaz, mint Hollandiában vagy Szlovákiában. Sőt a kormány titkos tárgyalásokat folytatott már a magánbiztosítókkal, amelyek a kiszivárgott hírek szerint 'megdöbbentően' magas követelésekkel álltak elő - a kormányváltás esetére is - a működésbiztonsági igényen felül. Ezzel a reformmal nálunk is megszűnne a szolidaritási alapú egészségbiztosítás, és a hollandhoz és a szlovákiaihoz hasonló antiszociális vonások jelennének meg. Ez szintén sérti az alkotmány 70/D. paragrafusát. Mindezt alátámasztja a közzétett  törvénytervezet, mely szerint az új pénztárak zrt.-ként működnének, és csak természetbeni betegellátást finanszíroznának, 'táppénzt' viszont nem. Ennek fizetését a kormány nálunk is a munkáltatókra hárítaná. Ezért, ha a tervezetből netán ebben a formában törvény lenne, azt az egészségügy átszervezésévelkapcsolatos előírásokkal együtt az Alkotmánybíróság elé lell vinni.

Pxxxxxxx Tamás, egyetemi tanár"

Erősödünk tarts velünk.

JOBBIK-1

Tiszta célok.

Nyílt beszéd.

Jobb, magyarországért!

Erősödünk, tarts velünk!

3xIgen

nem_liberalis

Már mondtál nemet a szocializmusra. Most, mondj nemet a liberalizmusra! Népszavazás 2008 3xIgen

Meghívót kaptam Kóka Jánostól

EasyCapture17

Az SZDSZ meghívott a kampány megnyitójára.

2008.02.02. VAM designba, retró ételek és zenék, jó buli várható.

Egy kicsit átdolgoztam a meghívót, hogy személyesebbnek érezhessem. Igérem ott leszek...

EasyCapture18

Önkényuralmi jelkép?

kakukk

SZDSZ vöröscsillaggal kampányol. vorosacsillag

"Arra a felvetésre, hogy a kampánynyitó meghívóján egy vörös csillag látható, Kóka János felmutatta a meghívót és azt mondta, hogy az azon látható ábra nem ötágú és nem is vörös. Hozzátette, hogy ennek kapcsán biztosan sok áthallással és értelmezéssel találkoznak majd."

 

Hát találkoznak áthallással a libertések, mint azok is találkoztak bizonyos értelmezésekkel, kik az Árpádsávos lobogót emelték és emelik magasba, mint ezeréves történelmünk, összetartozásunk nemzeti jelképét.

Emlékeztető

Kökény Mihály népegészségügyi kormánymegbízott (2006-03-16, InfoRádió):

"Még egyszer megerősítem, hogy sem a kormány, sem az MSZP programjában a fizetős szolgáltatások bevezetése nem szerepel."

Kuncze Gábor az SZDSZ kampányának értékeléséről (2006-04-03, Kossuth Rádió Krónika):

"Minden olyan megjegyzés, ami arról szól, hogy fizetőssé akarják tenni az egészségügyet, hogy majd a 70 év fölötti érszűkületes nénit nem fogják meggyógyítani, mert nincs pénze, egyszerűen hazug állítás. Mikola István vasárnap hazudott, amikor erről beszélt."

Gyurcsány Ferenc (2006-04-05, Miniszterelnök-jelölti vita):

"Elnök úr, kérnék Öntől valami szívességet most itt. Ezt a nagyon buta és igaztalan kampányt, hogy itt valaki gyógyszerfelírási díjat akar bevezetni, legyen olyan kedves, vonja vissza. Ön úriember. Ilyet senki nem mondott. (...) Akkor én most mondom Önnek, ez nem igaz."

Veres János (2006-04-05, Népszava):

Rémhírterjesztésért feljelentést tesz Veres János pénzügyminiszter, mert állítása szerint ismeretlenek rá hivatkozva telefonon az MSZP kórház-privatizációs szándékával, fizetős egészségüggyel riogatják a választókat. Veres szerint ezek "hazug, aljas állítások."

Kökény Mihály népegészségügyi kormánymegbízott az MSZP győri székházában tartott sajtótájékoztatón (2006-04-06, MSZP.hu):

"Az egészségügy nem lesz fizetős."

Lendvai Ildikó (2006-04-13, Klub Rádió):

"Nem tervezzük az egészségügyi, a normál egészségügyi szolgáltatások fizetővé tételét."

Gyurcsány Ferenc (2006-05-17, MTV1 AZ Este):

"Hogy lesz-e vizitdíj? Ezt így nem tudom megmondani önnek, azt meg tudom mondani, hogy arra fogunk törekedni, hogy mindegyikünknek, önnek is, meg nekem is, növekedjék a közvetlen felelőssége két dologban, hogy megőrizze az egészségét, ha pedig az megbomlott az az egészség, akkor az egészség helyreállításában racionális döntéseket hozzon, hogy mennyi szolgáltatást vásárol."

A magyar társadalombiztosítás története

A magyar társadalombiztosítás története

1.1 A magyar társadalombiztosítás története

A társadalombiztosítás hőskora A magyar társadalombiztosítás több évszázados hagyományra nyúlik vissza. Már a XIII. században is voltak a bányászok gyógyítását segítő ispotályok, kórházak, ahol a betegségápolással foglalkozó szerzetesek gondozták a beteg bányászokat. Elsőként 1224-ben Selmec városa építtetett kórházat a bányászok gyógyítására. A kor legveszélyesebb foglalkozását űzők, a bányászok hoztak létre először önsegélyező szervezeteket, ún. bányatársládákat. Az első bányatársláda 1496-ban Thurzó János bányájában alakult. Ez a munkaadó és a bányászai önkéntes elhatározásából létesült, amelyet önkormányzati alapon a bányászlegénység kezelt. Bevétele a tagok által vállalt járulékokból és a bányatulajdonos hozzájárulásából tevődött össze. Minden bányász társládatag jogosult volt a segélyezésre.

1.2 Az önkéntes segélyegyletek

A kereskedelemben, illetőleg az iparban alkalmazott segédek és munkások védelmében először az 1840-ben kiadott két törvény mondta ki, hogy a „kereskedő tanítványa” a kereskedőtől orvosi ápolást követelhet. Egy 1854. évi császári nyílt parancsban kihirdetett osztrák bányatörvény szerint minden egyes bányavállalat köteles bányatársládát létesíteni. A kiegyezés megnyitotta az utat a modern magyar nagyipar fejlődése előtt és meggyorsította a kapitalizmus fejlődését, a nagyipari munkások számának a növekedését. A gazdasági fejlődés megkövetelte az közegészségügy szabályozását. 1876-ban fogadta el az országgyűlés a közegészségügyet szabályozó törvényt, mely írott malaszt maradt. Az elveiben haladó törvény végrehajtásához ugyanis sem pénz, sem szakember nem volt. Magyarországon a legrégebbi önkéntes társuláson alapuló intézmény az 1846-ban alakult Budapesti Kereskedelmi Nyugdíj- és Betegápoló Egyesület. 1870-ben hozták létre az Általános Munkásbetegsegélyező és Rokkant Pénztárat. Célkitűzése az volt, hogy a munkást „betegségében illően segélyeztessék, rokkantság esetére fenntartassék és halála esetén temetkezési járulékot, hátramaradottainak gyámolítást nyújtson”. Az alapszabály szerint rendes és pártoló tagjai voltak. A tagokat természetbeni és pénzbeli ellátás illette meg. A munkások betegség esetére szóló biztosításáról Magyarországon elsőnek - törvényi szinten - az 1884 évi ipartörvény intézkedett. A törvény felkérte az ipartestületeket segélypénztárak létesítésére. A segélypénztárak létrehozása nem volt kötelező, a biztosítás csupán önkéntes elhatározáson alapult. A jogszabály kevéssé volt eredményes: 1884-től 1892-ig csupán 28 új ipartestületi segélypénztárt létesítettek. Statisztikai adatok szerint 1885-ben a munkások mindössze 40,6%-a volt biztosított.

1.3 Az egységes szabályozás

Az ipari fejlődés megindulása igényelte a magyar biztosítási rendszer megszervezését, mert átfogó biztosítás nélkül nincs szociális biztonság. Ez "Az ipari és gyári alkalmazottaknak betegség esetén való segélyezéséről szóló" 1891. évi XIV törvénycikk megalkotásával kezdődött, amely európai színvonalon szabályozta a baleset és betegbiztosítást, garantálta a pénzbeli és természetbeni ellátásokat. A pénzbeli ellátások körébe a táppénz, gyermekágyi segély, temetési segély, a természetbeni ellátások körébe az ingyenes orvosi ellátás, gyógyszer gyógyászati segédeszköz-ellátás tartozott. A törvény fő hibájának minden érdekelt azt tartotta, hogy a törvény következtében a magyar munkásbiztosítás túlságosan megosztott és széttagolt lett, melynek hátrányát legjobban a pénztártagok érezték.

1.4 A központosított intézményrendszer kialakulása

1907-ben a korábbi törvény hiányosságait figyelembe véve az országgyűlés a balesetbiztosítás mellett a társadalombiztosítás működésének legfontosabb alapelveit is törvényben rögzítette. E törvényre építve jött létre az Országos Munkásbetegsegélyező és Balesetbiztosító Pénztár (Országos Pénztár) és annak helyi szervei, a munkásbiztosító pénztárak. A törvény négy alapelvet fogalmazott meg, mely a társadalombiztosítás további fejlődése szempontjából meghatározó: - a biztosítás kötelező - a biztosítás szervezete országos, központosított - a biztosítást ellátó szervek önkormányzati alapon működnek - paritás a pénztárak vezetésében a munkaadók és a munkások egyenlő részvételével 1927-ben kerültek egységesítésre a balesetbiztosítás és betegbiztosítás szabályai, amely kiegészült a foglalkozási betegségben szenvedők ellátásáról való gondoskodással. A társadalombiztosítás köre a prevenció, az öregek és a hátramaradott családtagok ellátásával illetve a szolidaritás elvével bővült. A reform keretében számolták fel az Országos Munkásbiztosítási Pénztár összes helyi szerveit. Jogaik az Országos Munkásbiztosítási Intézetre mint jogutódra szálltak át. 1928-ban került sor az Országos Társadalombiztosító Intézet (OTI) megszervezésére. Az öregségi és rokkantsági biztosítás bevezetésével öregségi rokkantsági, özvegyi és árvasági járadék-ellátást nyújtottak. A szélesebb dolgozói réteg számára a gyermeknevelési pótlékot 1938-ban vezették be. Ezzel a szociális gondoskodás és egészségügyi ellátás területén olyan alapokat és modern szervezetet hoztak létre, ami Közép-Európában sehol sem érvényesült.

1.5 Az államosítás

A II. világháborút követően a társadalombiztosítást államosították és a szociális biztonságért az állam vállalt garanciát. 1945-50 között a különböző foglalkozási ágak és munkavállaló csoportok biztosítását szolgáló társadalombiztosítási szervezetek fokozatosan beolvadtak az Országos Társadalombiztosítási Intézetbe...

>>>Teljes cikk>>>

szdsz

Ön tudta...?

                       Ön tudta...? 
-... hogy 2008-ban 700 Milliárd Ft-tal több bevételt tervez az állami költségvetés a lakosságtól, amit a parlament jóvá is hagyott? 
-... hogy Magyarország még a tartozásainak törlesztésére is kölcsönt vesz fel? 
-... hogy egy egyszemélyes vállalkozó egy kisegítõ családtaggal 200000 Ft-ot fizet az adóhivatalnak különbözõ címeken, havonta? 
-... egy 6 gyerekes hátrányos helyzetû 200 000 Ft segélyt kap havonta az egyéb kedvezmények mellett, míg egy szakmunkás dolgozó 3 mûszakban 80 000 Ft nettó fizetést kap kedvezmények nélkül? 
-... hogy a magyar GDP növekedése 1% alá esett, és ezzel már sereghajtó egész Európában? 
-... hogy az államháztartási hiány már akkora, mint Argentínának volt, amikor az ország gazdasága teljesen összezuhant? 
-... hogy az “Uniós pénzek“ csak a fejlesztések bizonyos százalékát állják, és azt is csak utólag? 
-... hogy Magyarország nettó befizető (!) az Európia Unióba?

Jobbik

Jobbik

Csak azért is Jobbik

Jobbik

Csak azért is Jobbik

Az ÖCO hiába kalinpál, csak azért is jobbik.

Kolompárék aláírásgyűjtésbe kezdtek a Jobbik ellen

Az Országos Cigány Önkormányzat és az MCF Roma Összefogás Párt aláírásgyűjtésbe kezd, hogy félkatonai szervezetek és hasonló alakulatok ne jöhessenek létre Magyarországon. A cigány szervezetek az ügyészséget arra kérik, hogy indítson eljárást a Jobbik ellen, mivel a párt megfélemlíti a magyar cigányságot.

A tájékoztató végén a helyszínre érkezett Vona Gábor, a gárdát létrehozó Jobbik elnöke, ám ekkor a roma érdekvédelmi vezetők elhagyták a helyszínt. Vona a Független Hírügynökségnek elmondta, az OCÖ nem képviseli megfelelően a magyarországi romák érdekeit. Hozzátette: továbbra is fenntartja véleményét, hogy Magyarországon létezik cigánybűnözés. 

Azt mondta Vona Gábor pártelnök a sajtótájékoztató végén: alkalmatlannak tartják az OCÖ vezetését feladatuk ellátására, és szerintük nem aláírásgyűjtést, hanem érdemi vitát kellene folytatni a cigányság problémájáról, mert a "cigánybűnözés" létezik Magyarországon.
Hozzátette: "etnikai bomba ketyeg az országban, és ha nem találunk rá megoldást, újabb áldozatokkal kell szembesülnünk, nekünk, magyar embereknek".

Ügydöntő népszavazás

Támogasd!!!

http://portal.jobbik.net/index.php?q=node/5518

 

„Egyetért-e Ön azzal, hogy Magyarországon ne vezessék be a mindenki által kötelezően választandó üzleti alapon működő több biztosítós egészségbiztosítást?"

Gyűjtőív DOC-ban
Gyűjtőív PDF-ben
Technikai információk

Az aláírt gyűjtőíveket

2008. február 4-éig  a Magyar Gazdakörök Országos Szövetsége  (MAGOSZ)1052 Budapest, Nádor u. 32. alá kell  eljuttatni.

Jobbik Villiányi úti székházába február 10-ig juttassátok el.     Bp. XI. ker., Villányi út 20/A alatti irodánkba

TB MENTŐ NÉPSZAVAZÁS
FELHÍVÁS

A LIGA Szakszervezetek által 2007 őszén kezdeményezett demonstráció- és sztrájksorozat az egészségbiztosítás tervezett átalakítása ellen, a társadalom többségének támogatása ellenére, nem érte el célját. A megkezdett akciósorozatot a LIGA Szakszervezetek és a támogató társadalmi szervezetek közösen folytatják.
Ennek következő lépéseként megkezdjük az aláírásgyűjtést, hogy annak eredményeképp a választópolgárok ügydöntő országos népszavazáson akadályozzák meg a magántőke és az üzleti érdekeltségű biztosítók bejutását a kötelező egészségbiztosítás rendszerébe.
A kérdés – melynek aláírásgyűjtő ívét az Országos Választási Bizottság hitelesítette – a következő:
„Egyetért-e Ön azzal, hogy Magyarországon ne vezessék be a mindenki által kötelezően választandó üzleti alapon működő több biztosítós egészségbiztosítást?"
A népszavazást kezdeményező szervezetek fontosnak tartják a minél nagyobb társadalmi összefogást, ezért felkérnek minden olyan szervezetet, amely egyetért a népszavazás céljával, hogy vegyen részt az aláírásgyűjtésben.
Budapest, 2008. január 3.
LIGA Szakszervezetek
Munkástanácsok Országos Szövetsége
Egészségügyben és Szociális Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezete
Élőlánc Magyarországért
Humanista Mozgalom
Levegő Munkacsoport
Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége
Magyar Orvosi Kamara
Magyar Szociális Fórum Szociális Kerekasztala
Mentődolgozók Önálló Szakszervezete
Nagycsaládosok Országos Egyesülete
Védegylet

Március 9 szociális népszavazás

A Medián szerint minden eddiginél alacsonyabb az MSZP támogatottsága; a Fidesznek valamennyi választói csoportban legalább kétszer annyi szimpatizánsa van, mint a szocialistáknak és jön a szociális népszavazás.szociális népszavazás

mszp A Fidesz elnöke örül annak, hogy a köztársasági elnök a lehető legrövidebb időn belül kitűzte a népszavazás dátumát; A legnagyobb ellenzéki erő vezetője a magyar demokrácia szégyenének nevezte, hogy ennyi évvel a rendszerváltás után egy évig kell harcolni egy alkotmányos jog érvényesüléséért.

Sólyom László köztársasági elnök több okból döntött a március 9-ei dátum mellett: ez felelt meg az eddigi gyakorlatnak, nem látta indokoltnak a referendum további késedelmét, valamint a tavaszi ünnepek is így maradtak kívül a kampány időszakán.

MSZP is azt jelezte, hogy egyetért az időponttal. Az SZDSZ ugyanakkor úgy véli: a korai időpont a Fidesznek kedvez, mivel a kormánypártoknak nem marad elég idejük a kampányra.magán egészségbiztosítás SZDSZ

Jogorvoslatért fordult az Alkotmánybírósághoz szerdán Morvai Krisztina, akinek az egészségbiztosítási törvényt megerősítő népszavazási kérdéseinek hitelesítését megtagadta az Országos Választási Bizottság.

Metró Mallorcán

E-mail, Továbbítom:
Metró Mallorcán, 2 év alatt, 32 milliárdból
A derék spanyol szigetlakók 2005-ben úgy döntöttek hogy belevágnak a metróépítésbe.
És mivel Mallorcán nem volt Demszky, BKV, Hídépítő vagy Bamco csoport, 2007. április 25-én át is adták a metrót. 2007 szeptemberéig ingyen (!) használhatta mindenki, főszezonban (!!!). És döbbenetes 120 millió eurós összegbe került (32 milliárd forint).
A Palma de Mallorca Metro amúgy 7,2 km hosszú és 9 állomásos, 32 milliárd forint.
796px-MP_TrainA 4-es metró 7,4 km hosszú és 10 állomásos 400 milliárd forint és ment már a fúrópajzs vagy 1 kilométert !!! 5 éve épül ...
(dalolva bejön): "Elvtárs,a csákányt...ellopta   valaki..(nevetés).../Hofi után,szabadon/.

Romatelep Szolnokon

Szolnoki romatelep avagy a  cigány lakópark, putri resident.

putri:
cigányok lakta ház

putri:
lepukkant, elhanyagolt hely

cigánykodik:
ha valaki olyan dolgot kér, amit feltehetően nem tud megadni, vagy nem tud azonos értékű dologgal kompenzálni.

http://nepszotar.com/

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

A mai magyar börtönszleng és szótára

Egy érdekesség:

A mai magyar börtönszleng és szótára

Diákköri dolgozat

Készítette:

Szabó Edina

http://mnytud.arts.unideb.hu/szleng/hallgato/szabo_ed.doc

Börtönszleng és szótár II.

http://mnytud.arts.klte.hu/szleng/hallgato/szabo_e2.htm

fogda

Az igaztalan egészségbiztosítás

többisztosító TB

Az igaztalan egészségbiztosítás, pannon puma a párducmintás tigris az SZDSZ rémálomba illő torz szülöttje, mit a szocialista politikusok is támogatnak, miről eszembeötlik egy kérdés: Ön MSZP-s politikus ki támogatja a többisztosírós rendszert, ön szocialista ember?

nem_nem mszp[2]_thumb

Az egészségbiztosítás magánosítása drámai következményekkel járhat. A dilettánsnak tűnő törvényjavaslat mögött azonban egy nagyon rafinált, dörzsölt érdekmechanizmus húzódik meg. A törvény elfogadásával átjátsszák az egészségbiztosítás 1800 milliárdos kasszáját egy jól körülhatárolható érdekkörbe,… nyilatkozta a Demokratának dr. Gida Erzsébet közgazdászprofesszor. …”A beteg teljesen kiszolgáltatottá válik. …A következmények beláthatatlanok.”

Ferink, mindenki Gyurcsány Ferije írja blogjában:

"Nem kell nagyon csodálkozni azon, hogy politikai ellenfeleink kézzel-lábbal tiltakoztak törvényhozási szándékaink érvényesítése ellen. … … Mondhatjuk, hogy azok, akik a kormány álláspontjával szembehelyezkedtek, megtévesztett, félrevezetett emberek… …Hozzátehetjük, hogy tapasztalatból tudjuk, a tiltakozók egy része rendkívül pontatlan, vagy semmilyen tudással nem rendelkezik arról, mit is fog jelenteni ez a törvény."

??????? most, hülyék vagyunk mi ellenzékiek és neves közgazdászok, egészségügyi szakemberek, kik nem támogatjuk a TB szétosztását?

Annyira hülyék, mint amennyire fasiszták, mikor tiltakozunk a kormány politikája ellen, mikor a magyar érdekeket tesszük előtérbe a globalista nagytőkével szemben. A kormánypropaganda megmaradt a Kádárista szinten, miért ne maradna jó ideig remekül működött.

A jelenlegi politika is a nemzeti özanosságot támadja mint a kommunisták negyvenévi uralmuk alatt. Az ellenzéke a "fasiszta veszély" a magyar, az őt kritizáló tudós, politikus, polgár. A nemzeti értékek, a nemzeti önérzet bűn a kommunista és liberális koalició retorika szerint, a mindenható  fogyasztói mentalitást erőltetik. A mi gyomrunk már nem képes bevenni a többisztosítós modellt és ezért: nem elég gondolni a nemre. Nemmel is kell szavazni a többiztosítós modellre. 

magán egészségbiztosítás SZDSZ

A kérdés így fog hangozni:

„Egyetért-e Ön azzal, hogy Magyarországon ne vezessék be a mindenki által kötelezően választandó üzleti alapon működő több biztosítós egészségbiztosítást?” 

A helye válasz: IGEN   Tehát nem kell a magán egészségbiztosítás.

Szociális népszavazás 2008 +

h5n214.blogspot.com

„Egyetért-e Ön azzal, hogy Magyarországon ne vezessék be a mindenki által kötelezően választandó üzleti alapon működő több biztosítós egészségbiztosítást?” 

IGEN

h5n214.blogspot.com

A nemzeti alternatív műsorterve

http://kuruc.info/r/1/20346/

nemzeti szinhaz uj musor

Bank-ban címmel talmudista valóságshow és társai a kiszivárgott, nyomtatható műsortervben itt.

nemzeti szinhaz uj musor_b

Én továbbítom, de szerintem ettől szörnyűbb dolgot nehéz elképzelni...

E-mailt kaptam:
Szórólap tervezet:

Kedves 14 év alatti fiatal! Hihetetlen lehetőség!

- Tudsz róla, hogy büntetlenül rabolhatsz ki boltot,
benzinkutat? Akár a pénztáros szeme láttára pakolhatod
le a polcot. Ha beszól a köcsög, csak
szúrd hasba! ...lehet, hogy kihívják a rendőrt, és ha
nem tudsz, vagy akarsz elfutni, akkor bevisznek, de ne
aggódj, estére már otthon leszel.
(jobban is jársz, nem kell hazagyalogolni - és ne
felejtsd megverni, ő nem verhet téged, ő börtönbe jut
érte, de te még az őrszobán is szemébe vághatod a
tollat, azért se kapsz semmi büntetést... De ha nem is
bántott, csak simán nem tetszik a pofája, akkor akár
rá is foghatod, hogy megvert, az állását biztosan
elveszíti, jó móka! A fantáziadúsabbak azt is
mondhatják: hogy a rendőr fogdosta ott lent... az
ilyen pedofilokat a társai is kiközösítik, egy életre
elvágja magát minden tekintetben, ...ez lesz ám a
kacagás!)

- a még bátrabbak, leleményesebbek, nyugodtan
rabolhatnak bankot is. A kockázat ugyanannyi: semmi. A
várható zsákmány viszont jóval több.

- nem tetszik valamelyik tanárod, beszólt? Várd meg az
iskola kapujában, és szúrd hasba!

- de a legjobb ez a buli: nézz ki egy gyerekét a
babakocsiban toló anyát egy Duna-hídon, rohanj oda,
kapd ki a gyereket, és a Dunába vele! Röhöghetsz
egy jó nagyot. Ne feledd, aggódnod nem kell, a Magyar
Köztársaság törvényei garantálják, hogy nem eshet
semmiféle bántódásod, nem kaphatsz
semmiféle büntetést! Ilyen törvényeink vannak!

120 centi, 12 éves és antiszociális

Feltételezhetően Magyarország felé tart Gábor István a 12 éves Erdélyi roma gyerek, a Blaha Lujza téri késelő.

A román hatóságok már országos körözést adtak ki ellene. Kíváncsian várom, megjelenik e Budapesten, sokan várják már „haza” az ifjú titánt, de próbatétel ez a magyar hatóságok számára is a schengeni határ biztonságát most tesztelő ifjút vajon megtudják e állítani a rendőrök, vagy egyenesen az őt váró hazafiak, becsületes, felháborodott emberek markaiba fut, ahonnét feltételezhetően épen nem kerül ki a kis gazember.

h5n214.blogspot.com

Néhány hozzászólás a "gyemekről" a YouTube-ról:

Nem is tudom hol kezdjem. Simán kitörném a nyakát, ha nekem ágaskodna ez a kis köcsög a Blahán. Az ilyen büdös cigányoktól hemzseg ez az ország. Elnézést a rasszista megnyilvánulásért! :)
Gratulálok!Itt tart Magyarország...egész Európa szennye itt gyűlik össze (főleg BP-en)!Ennyit az EU-ról és Schengen-ről hogy az ien kis mocskokkal nem tud még hatóság sem semmit csinálni...max GYIVI...onnan ismét meg szökik és ismét kezdődik az egész!Falhoz kéne az összes ien taknyot állitani és tarkón lőni a gecibe!!Szánalmas :@:@:@
Haha, elszökött a kis geci, innen Csikszeredából. Én itt lakok, és futótüzként terjedt el, hogy a kis cigó elszökött és veszélyes. A pletykák szerint már Marosvásárhelyen van, és Magyaroszág fele tart. Úgyhogy elkezdhedtek megint xarni:D
Én csak azt az egyet nem értem hol vannak ilyenkor azok a "mocskos rasszisták" akik a "tisztességes" cigány embereket háborgatják! Magyarországon nincs rasszizmus De igény lenne rá! XD

ennek a srácnak nem az a baja, hogy cigány, mert vannak az országban zenész cigányok akik 500 éve itt vannak és szegregálódtak!
HANEM AZ A BAJ HOGY EGY ROMÁN!!! MENEKÜLT !!! és csöves OLÁT CIGÁNY!!!!

Hát ilyet 12 éves már iylenek csinál mi lesz ha idősebb lesz??
Én is Roma vagyok,de ha meglátom megtnítom a videlkedésre ,Ezért nézik le a rendes Romákat és meg is értem a többi embert!!
Én se lennék külömben sőt ....!
Bekkellene Zárni ezt a kis taknyost,vagy jól elverni aztán többet nem cisnálna iylet!!

---
Ebben 1et értek veled! 1ik volt sulitársam is Roma származású, és Ő rendes jó családba él, tanul, és becsuletes, és ő is így van ezekkel a dolgokkal ugy ah. Te!

Én nem akarok senkit se védeni, és nem akarok vitázni se. Én tisztelem azokat a cigányokat akik melóznak, tanítattják a gyerekeiket, és nem csinájják ezt amit ez a kölök a videóban/ 1ik volt iskolatársnőm is cigány de ő legalább tanul, jol nevelkedett, és a családja is dolgozik, jol élnek, tisztességesen/... Ez a minimum. Mert van kivétel is de azok a cigánypopuláció 10%át érik csak el. De ennek a gyereknek jó helye lenne 1 gázkamrában!!
Azon gondolkozom hogyha enyi ember van aki a cigányság ellen van... mért vannak a cigányok egyre többen? mért fenyithetik meg a cigányok a magyarokat? mért lesz lassan magyarország az övék? ez sajnos szégyenteljes valamit tenni kéne!!!!
Gyerekek, gyerekek.. Rosszul allunk hozza a dologhoz.. Nem csak a ciganyok kozott vannak ilyen kis fasszopok, akik munka vagy suli helyett lopasbol, rablasbol, gyilkolasbol elnek.. Az ontorvenykezes nem megoldas. At kene irni a bunteto torvenykonyvet. Csak egy szo: KENYSZERMUNKA!!
Amúgy csatlakozok K##### hoz, megölöd mész a dutyiba nem tudom vidéken mi van a pista bácsi kapáján kívül, milyen polgárokat védő dolog van még...
Egy nagy xart csinálnál p#####, meggondolnád kétszer, és rájönnél, hogy börtönbe megy tovább a napod... De ha akarod, akkor csináld meg, én nem bánom, sőt...
én már csak a magyar gárdában bizom...magyart lecsukják cigányt elengedik és nyalják a cigányok seggét ez magyarország...ennyi..

Miért utálják a cigányokat?

Figyelem! Magyarország felé tart a bűnöző.




Utállak! Ez az ÉN véleményem.
Nem a bőröd színével van a bajom. Az életeddel.
Tele vannak veled a börtönök. Ellopod, amiért megdolgoztam.
Bántasz engem, bántod a gyermekemet. A feleségemet molesztálod.
Büdös, mosdatlan vagy.
Ha visszaütök, ha véleményt mondok, meghurcolnak. Benne lesz a tévében, hogy rasszista vagyok.
Pedig nem azt utálom, aminek születtél. Azt utálom, ami lett belőled.
Ha a vonaton mellém ülsz többedmagaddal, félelem és undor fog el.
Nem tudsz emberek közt viselkedni. Ha tudnál, lenne munkád is.
A jogaiddal tisztában vagy, de a nevedet nem tudod leírni.
Folyamatosan segítő jobbot nyújtunk neked, de kihasználsz. Csak a segélyt látod.
Nem is akarsz több lenni, mint ami vagy: Cigány.
Cigányból csak akkor lesz roma, ha megtanul EMBERKÉNT ÉLNI!!!!
Van belőled néhány, akiknek sikerült. Mert ő is akarta.
Én őket hívom romának. És elismerem őket. És szívesen dolgozom velük.
De téged megvetlek. Azt akarom, hogy elmenj!
(kuruc.info-Retro: Nem rasszizmus, utálat)

Magyar Gárda a cigánybűnözés ellen.


A tüntetést azért szervezte a gárda, amelynek egyébként a feloszlatását kérte az ügyészség, a józsefvárosi Széchenyi István Gyakorló Kereskedelmi Szakközépiskola és Gimnázium környékére, mert ebbe a Vas utcai iskolába járt az a 18 éves fiú, akit a múlt héten egy osztálytermi összeszólalkozást követően egyik osztálytársa - a gyanú szerint - az utcán annyira megvert, hogy a fiú nem sokkal később belehalt sérüléseibe.
Dósa István, a Magyar Gárda főparancsnoka azt mondta: nem kívánnak rendőrségi szerepet játszani, de ha az állami feladatot a rendőrség nem tudja ellátni és tehetetlen, "élniük kell a protestálás feladatával".
A demonstráción megjelent Kende Péter író, újságíró is, akit a demonstráció végén a tüntetők bántalmazni akartak, ezért őt, kérésére, a rohamrendőrök menekítették ki újságírók kíséretében a folyamatosan zsidózó támadók közül.
(népszabadság)
A Független Hírügynökség helyszíni tudósítója szerint rendőrök is tartózkodtak a helyszínen. Egy-egy tucat egyenruhást lehetett látni az utca két végénél.
Kisebb incidens történt a Magyar Gárda rendezvénye után Budapesten, amikor a helyszínen megjelent Kende Péter író. Ahogy a tömeg észrevette, szidalmazni kezdték, később valaki megdobta, de nem tudni, mivel. Kende Péter nem sérült meg. A csaknem 100 fős tömeg elől a rendőrség autójával mentették ki az írót... …saját biztonsága érdekében vitték el járőrautóval, pár utcával arrébb az író kiszállt a kocsiból.
(DunaTv)(Hírszerző)(HírTv)
A demonstráción megjelent Kende Péter író, újságíró is, akit a demonstráció végén a tüntetők bántalmazni akartak, ezért őt, kérésére, a rohamrendőrök menekítették ki újságírók kíséretében a folyamatosan zsidózó támadók közül.
Kende Pétert egy rendőrautóba ültették és az egyenruhások vitték el a helyszínről. Az újságíró azt mondta, azért jelent meg a Magyar Gárda demonstrációján, mert saját fülével kívánta hallani a gárdisták cigányellenes kirohanásait.
(népszava)(mtv)(hírextra)(metro)
18:40 - Este fél 7 után azonban elszabadultak az indulatok - a Gyulai Pál és Rákóczi út sarkán torlódtak fel a tüntetők és a rendőrök. A Blaha Lujza tér felé teljesen megbénult a forgalom. A gárdisták és a velük szimpatizálók hazaárulással vádolták Kendét, aki csak a rendőrök gyűrűjében talált menedékre. Minősíthetetlen hangon szidalmazzák - a "mocskos bűnöző" ezek közül még a legenyhébb.
18:57 - Rohamrendőrök sorakoztak fel a Rákóczi út és a környező keresztutcáknál megakadályozva azt, hogy a Kende megjelenése kapcsán feldühödött tömeg a Rákóczi útra tóduljon.
19:05 - Úgy tűnik, sikeres volt a rendőri akció, mert a tüntetés ezennel véget is ért. Kendét kimenekítették, a maradék tömeg pedig szépen szertefoszlott.
(stop.hu)



"etnikai bomba ketyeg az országban és ezt nem hatástalaníthatja sem kormányfői maszatolás, sem a gárda elleni gyűlöletkeltés"

Szükséges a rendszerváltás korrekciója

Bogar_Laszlo

Szükséges a rendszerváltás korrekciója, ugyanis a magyar társadalom még egy ilyen szélsőséges 20 évet nem bír ki. Az itt működő multinacionális cégeknek a megtermelt profitjuk arányában kellene hozzájárulniuk a munkaerő újratermeléséhez. Miközben az elitek egymás gyilkolászásával vannak elfoglalva, az ország egyre rosszabb helyzetbe kerül. Egyebek mellett ezekről is szólt Bogár László közgazdászprofesszor.

Általam is nagyratisztelt Bogár László közgazdásszal készített riportot a STOP internetes újság. CIKK>>>KLICK

Ajánlom mindenki figyelmébe a professzor úr gondolatait.

Mai esemény

Az elmúlt időszak elszaporodó erőszakos bűncselekményei a budapesti,
illetve a magyarországi közerkölcs és közbiztonság romlását jelzi. Egymást
érik az atrocitások, amelyek olykor tragédiába is torkollanak. A joghézagok
miatt a rendőrség sokszor tehetetlen, az utca embere félelemben él.
A Magyar Gárda ezért a közbiztonság romlása ellen békés demonstrációt
szervez, amelynek keretei között gyertyagyújtással emlékezik a nemrégiben
elhunyt 18 éves iskolás fiú tragikus halálára.
A rendezvényen felszólal a Magyar Gárda főkapitánya.
Helyszín: 1088 Budapest, Vas. u. 9-11. (az Uránia mozi melletti utca)
Időpont: 2008. január 18. (péntek) 18 óra
A rendezvényre mindenkit szeretettel várunk!
Kérjük, hogy egy mécsest hozzanak magukkal.

EasyCapture2

Hála isten nálunk nincs cigány illetve roma-bűnözés, az csak máshol, elmaradott, nagyon szegény országokban, elszigetelt helyeken....:

Itt egy kölök: Persze szegény sorsú, és nem is magyar csak idevetette a sors az a kegyetlen, értetlenvilág mi körülveszi szegényt, ahol a gyereknek tanulni a felnőttnek dolgozni kell.

 

Interjúrészlet, ORIGO, Bárdos András:

"- A műsornak vannak olyan lefektetett alapelvei, melyek e kérdésekben segítenek dönteni?

- Néhány olyan van, ami mindig érvényes. Ilyen az, hogy nem mutatunk holttestet, és vért, illetve erőszakot is csak akkor, ha elkerülhetetlen. Október huszonharmadikán mutattunk, mert csalás lett volna, ha nem tesszük. Nem mutatunk bűncselekmény áldozatául esett gyereket akkor sem, ha a szülők hozzájárulnak. Alapelvünk, hogy bizonyos hírek esetében pozitív diszkriminációt alkalmazunk. Nem fogjuk a cigányok ellen hergelni az embereket, ezért nem mondjuk el, ha valahol egy baleset helyszínén összegyűlt egy nagy létszámú közösség, akik aztán nem bántották azt, aki a balesetet okozta. Látni ilyet eleget más médiumokban. A melegekről szóló összeállításokat nem fűszoknyás transzvesztiták képeivel illusztráljuk, hogy a társadalomban élő képet ne befolyásoljuk rossz irányba..."

Egy link, érdemes belenézni: http://ciganybunozes.com/content/blogcategory/14/45/     

 

http://ciganybunozes.com/content/blogcategory/27/56/

 

A másik oldal egy más vélemény:

http://www.romnet.hu/

"Egy általános iskola udvara, szünetben.
5-6 magyar gyerek földön fekvő cigány gyereket püföl, rugdos - “csodaszép” jelzők kíséretében. A tanár karba font kézzel, békés elégedettséggel nézi az eseményeket."

http://romalap2.blogter.hu/

Testifogyatékos, fogyatékkal élő?

Először is egy rövid bemutatkozással kezdeném. 1976.-ban születtem,testi fogyatékossággal (jobb alkar hiány). Gyermekkorom óta úgy neveltek és nevelkedtem,hogy nem érdekelt az ahogy születtem. Soha nem féltettek semmitől, azt mondták, "amit tudsz, azt csináld meg"....
Folytatásért kattints a linkre: Link!

Valakik viccelnek?

>A Kossuth térre szombatra szimpátiatüntetést szervez Gyurcsány Ferenc mellett három magánember. A felhívás a Baja Ferenc nevéhez köthető Kapcsolat nevű portálon jelent meg.

A rendezvényen a köztisztasági csomagot értékelik majd, illetve hangsúlyozzák, hogy a vizitdíj, a kórházi napidíj és a tandíj eltörlése esetén ezeket nem pótolja az állam az adófizetők pénzéből, ezért ennyivel kevesebb pénz kerül az egészségügybe és az oktatásba.

A szervezők célja annak demonstrálása, hogy szemben a közhiedelemmel a kormányfő nem maradt egyedül politikai küzdelmeiben.

A szimpátiatüntetést a szervezők már be is jelentették a BRFK-n, a bejelentést a rendőrség tudomásul vette.

A Kapcsolat az MSZP Szocialista Platformjához és ennek vezetőjéhez, Baja Ferenchez köthető, tavaly nyár óta működő internetes portál. Sajtóhírek szerint azt a feladatot szánták neki létrehozói, hogy vegye át megszűnőben lévő Amőba szerepét. Állítólag Gyurcsány Ferenc internetes naplója is itt lesz olvasható a közeljövőben.

Alább a felhívás eredeti szövege (erdeti fogalmazással és helyesírással, természetesen).

GYURCSÁNY FERENC SZIMPÁTIA TÜNTETÉS

2008.január 19-én, szombaton , 14:00- 16:00 óráig a Kossuth szobornál, a Parlament északi oldala előtt.

Cím: Bp, 1055 Kossuth tér

A hely megváltoztatására azért volt szükség, mert a másik helyszín befogadóképessége csak maximum 200-300 fő.
A visszajelzések alapján, ennél több ember várható.

A demonstráció szervezését három magánember indította. Szeretnénk kérni a résztvevőket, hogy az esetleges provokációkra ne reagáljon senki, tiltott önkényuralmi jelképet ne viseljen magán és ne hozzon!

Szeretnénk megtartani a demonstráció békés jellegét.

Mivel ez szimpátia tüntetés, annak ártanánk vele, akiért épp demonstrálunk.

A rendezvényen említést teszünk a " 7 pontról", amit az emberek többsége is támogat, másrészt az elkövetkező népszavazásról, megemlítve Veres János Pénzügyminiszter úr bejelentését , miszerint a vizitdíj, napidíj és tandíj megszüntetése esetén az iskoláknak, kórházaknak kell pótolni a kieső részt.

Fontosnak tartjuk, hogy ne foglalkozzunk a nagyobbik ellenzéki párt vezetőjével, pártjával, sem a szélsőjobbal.

Szóljon a találkozónk, Gyurcsány Ferencről, aki nem adta és nem adja fel, ahogy mi sem!!

Jelenlétünkkel szeretnénk megmutatni, hogy a hiedelmek ellenére, nem maradt egyedül a Miniszterelnök úr, mellette állunk, nem csak azok, akik a demonstráción teszik ezt nyilvánvalóvá, hanem azok is, akik szerettek volna, de nem tudnak velünk lenni, akik hiányolták, hogy a baloldal nem mutatja meg magát. Tudjuk, hogy sokan egyetértenek velünk, de nem mernek eljönni, Ő értük is ott leszünk.

Szükségünk lenne két olyan emberre, akik vállalná, hogy felolvasnak egy -egy verset, és vállalják arcukat.

Találkozzunk a Kossuth szobornál!

Húzzunk Bele és tegyük a dolgunkat !!

Üdvözlettel: Szervezők

(Kuruc.info - NOL - MNO)


Próba

Post Blog Entry

Don

Don_River_near_Kalininsky

Töltse le és írja alá Ön is a TB-mentő népszavazás aláírásgyűjtő ívét!

 

A TB sem állami vagyon, el a kezekkel tőle!
Azon tisztességes emberek, akikben megszólalt a vészcsengő és tenni akarnak a közjóért, végre - az utolsó órában - létrehozták az együttműködést! CSATLAKOZZATOK!

eddsz_alairas2 Civil szervezetek ideológiától függetlenül szövetkeztek az egészségügy piacosítása ellen, s az egészségügyi vagyon (évi 1600 Mrd forint) megmentésére.
Segítsetek Ti is a népszavazást kikényszerítő aláírásgyűjtés lebonyolításában!
Kérlek benneteket annak ellenére, hogy a Liga vezetője személyesen és nagyon udvariasan dobott ki arról a sajtó tájékoztatóról, ahol éppen ezt jelentették be.
Ám nem ragadhatok le az egyéni sérelmemnél, hiszen nemzeti ügyről van szó, és a népnyúzó, álszocialista kormány ellen egy emberként fel kell sorakoznunk, hogy az álliberális maffia ne tudja szétlopni és lopatni a társadalmi tulajdon maradékát!
El kell érjük a népszavazás mielőbbi kiírását, mert az elvonja az Országgyűlés jogát a második szavazás megtartásától, s így valóban a nép dönthet majd!
Készüljön fel mindenki arra, hogy a média azon része amely a hatalom által irányított, minden résztvevőt megpróbál majd bemocskolni. Fasiszták, kommunisták, antiszemiták leszünk mindannyian, akik nem vagyunk hajlandóak eltűrni a hatalom nyomásgyakolását, a képviselők megzsarolását és a közvagyon szétlopását.
Ha most nem lépünk, holnap már késő lesz! Visszafordíthatatlanul elvándorol az egészségügyből a tudás a jól fizető nyugatra!
Szervezzetek minden MSZP országgyűlési képviselő háza elé - állandó aláírásgyűjtő - standot, vagy a fogadóórája helyszínére és időpontjára demonstratív aláírásgyűjtést!
Egy a cél, egy az akarat: Elég volt a nép és a nemzet közvagyonának fosztogatóiból!
A TB sem állami vagyon, el a kezekkel tőle!
Dr. Bene Gábor
Bővebb információ és az aláírásgyűjtő ívek kinyomtatható változata letölthető IDE és IDE kattintva!

Kuruc.info

Ice Relaxing

Gymnopedie

Káoszt hozott a reform a gyöngyösi kórházban

Több órás várakozás, zsúfolt kórház, betegek a folyosón. Káoszt hozott az egészségügyi reform a gyöngyösi Bugát Pál Kórházban. Az egészségügyi intézmény működését tavaly tavasszal vette át az önkormányzattól a Hospinvest Zrt., aki most a többi között az egri kórházra is pályázik. Azóta a kórház dolgozóinak negyedét elbocsátották.

HírTV - Belföld :: A folyosón fekszenek a betegek - Káoszt hozott a reform a gyöngyösi kórházban (+videó)

 

Ismerkedési est Gyöngyösön

A Magyar Gárda Heves megyei Imre király zászlóalja január 18-án, pénteken este 18 órakor megyei toborzót és ismerkedési estet tart.

Helyszín: Gyöngyös, Török Ignác u. 1.,
a Kolping Művelődési Ház nagyterme

A rendezvényen köszöntőt mond Vona Gábor, a Magyar Gárda Egyesület és a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnöke és Nagy Gerzson, a Heves megyei Imre király zászlóalj parancsnoka.

A rendezvényre minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Történelmi összefogás

 

A Jobbik Magyarországért Mozgalom támogatja a több biztosítós egészségügyi rendszer elutasításával kapcsolatos népszavazás civil kezdeményezését.
Az agresszív kisebbséget képviselő SZDSZ-nek a szakmai és érdekvédelmi szervezetek véleményének figyelmen kívül hagyásával, valamint a társadalmi és a politikai elutasítás ellenére sikerült a terveit a
többséggel szemben keresztülvernie.
Ezért a Jobbik kiáll a civil kezdeményezés mellett, azt lehetőségei szerint mindenben támogatja.
A társadalombiztosítás ugyanis nem lehet préda, az emberi élet értéke nem függhet a pénztől, az egészségügy pedig nem pártpolitikai kérdés hanem nemzeti ügy.
Balczó Zoltán, a Jobbik alelnöke

jobbik & munkáspárt A Munkáspárt következetesen elutasítja az egészségügy privatizálását, a több-biztosítós rendszert, ezért mindenben támogatja a Liga és más szakszervezetek, civilszervezetek népszavazási kezdeményezését – áll a közleményükben.
A Munkáspárt megítélése szerint ezt a kormányt nem lehet meggyőzni, a december 17-ei parlamenti szavazás pedig azt is bebizonyította, hogy a szocialista képviselőkkel szemben nem lehet senkinek illúziója. Számukra fontosabb a hatalom, mint a társadalom többségének akarata. Csak széles körű társadalmi nyomással lehet megakadályozni a törvény életbe léptetését, vagy újbóli megszavazása esetén annak hatályon kívül helyezését.
A Munkáspárt, amely 2004-ben 300 ezer aláírást gyűjtött a kórházprivatizáció ellen, mozgósítja tagjait és szervezeteit a népszavazási aláírásgyűjtésre – tudatják közleményükben.
(Kuruc.info - MNO)

Kuruc.info - Korlátlanul magyar: Támogatja a Jobbik és a Munkáspárt a tb-mentő népszavazást

A doni katasztrófára emlékezik a Gárda és a MÖM

Kevés olyan tragédiája van a magyar (had)történelemnek, amely akkora létszámú halott, eltűnt és sérült katonát eredményezett, mint az 1943. január 12-én kezdődő doni áttörés.h5n214.blogspot.com

A nagy erejű szovjet ellentámadásnak nem tudtak ellenállni. A magyar védelmi vonal áttörése után lőszer-, üzemanyag-, és felszerelés hiánnyal küszködő magyar csapatok óriási veszteségeket szenvedtek. Csupán az elszigetelten küzdő csapatrészek hősies helytállásának volt köszönhető, hogy a 2. hadsereg részeit sikerült visszavonni, majd a harcból való kivonás után hazaszállítani.

h5n214.blogspot.com

Január 12-én, szombaton 11 órakor Esztergomban a Hősök terén "Csak meghalni lehet, hátrálni nem!" címmel közös koszorúzással egybekötött rendezvényen emlékezik a doni katasztrófára a Magyar Önvédelmi Mozgalom és a Magyar Gárda.
A Magyar Gárda részéről Ungvári Balázs, a MÖM részéről Kovács Géza mond beszédet.

Pool Cool Hungarian Games

Magyar ellenálás

Új magyar játék: Golyózzuk ki a ...-t.

Jöjjön a Jobbik!

jobb

A Jobbik Magyarországért Mozgalom folyamatosan erősödik, egyre több lelkes magyar ember emeli magasba a párt zászlaját, sorra-másra alakulnak a helyi szervezetek az országban. Ha odafent is úgy akarják, a következő Országgyűlés nem ülhet össze nélkülünk.
Az addig tartó időszakban magunkra és szimpatizánsaink segítségére vagyunk utalva. Honlapunkon továbbra is jelentkezhet csapatunkba, de nagy szükségünk van anyagi támogatásra is. Általános működésünk, rendezvényeink vagy pl. a keresztállítási missziónk, melyet a karácsonyi bevásárlási lázban is folytattunk, a sok munka mellett tetemes pénzügyi ráfordítást is igényelt.
Amennyiben módjában áll támogatni munkánkat, azt a Jobbik Magyarországért Mozgalom 11705008-20485643-as bankszámlaszámára való átutalással, bármely OTP-fiókban való befizetéssel, vagy sárga csekk útján teheti meg.
Amennyibe csekket szeretne igényelni, akkor küldjön egy levelet a postai címével a tamogatok (kukac) jobbik.hu e-mail címre.
Hálatelt szívvel fogadjuk adományát a Bp. XI. ker., Villányi út 20/A alatti irodánkban is (a Kertészeti Egyetemmel szemben, telefon- és faxszám: 06-1-365-14-88).

jobbik