Magyar Gárda a cigánybűnözés ellen.


A tüntetést azért szervezte a gárda, amelynek egyébként a feloszlatását kérte az ügyészség, a józsefvárosi Széchenyi István Gyakorló Kereskedelmi Szakközépiskola és Gimnázium környékére, mert ebbe a Vas utcai iskolába járt az a 18 éves fiú, akit a múlt héten egy osztálytermi összeszólalkozást követően egyik osztálytársa - a gyanú szerint - az utcán annyira megvert, hogy a fiú nem sokkal később belehalt sérüléseibe.
Dósa István, a Magyar Gárda főparancsnoka azt mondta: nem kívánnak rendőrségi szerepet játszani, de ha az állami feladatot a rendőrség nem tudja ellátni és tehetetlen, "élniük kell a protestálás feladatával".
A demonstráción megjelent Kende Péter író, újságíró is, akit a demonstráció végén a tüntetők bántalmazni akartak, ezért őt, kérésére, a rohamrendőrök menekítették ki újságírók kíséretében a folyamatosan zsidózó támadók közül.
(népszabadság)
A Független Hírügynökség helyszíni tudósítója szerint rendőrök is tartózkodtak a helyszínen. Egy-egy tucat egyenruhást lehetett látni az utca két végénél.
Kisebb incidens történt a Magyar Gárda rendezvénye után Budapesten, amikor a helyszínen megjelent Kende Péter író. Ahogy a tömeg észrevette, szidalmazni kezdték, később valaki megdobta, de nem tudni, mivel. Kende Péter nem sérült meg. A csaknem 100 fős tömeg elől a rendőrség autójával mentették ki az írót... …saját biztonsága érdekében vitték el járőrautóval, pár utcával arrébb az író kiszállt a kocsiból.
(DunaTv)(Hírszerző)(HírTv)
A demonstráción megjelent Kende Péter író, újságíró is, akit a demonstráció végén a tüntetők bántalmazni akartak, ezért őt, kérésére, a rohamrendőrök menekítették ki újságírók kíséretében a folyamatosan zsidózó támadók közül.
Kende Pétert egy rendőrautóba ültették és az egyenruhások vitték el a helyszínről. Az újságíró azt mondta, azért jelent meg a Magyar Gárda demonstrációján, mert saját fülével kívánta hallani a gárdisták cigányellenes kirohanásait.
(népszava)(mtv)(hírextra)(metro)
18:40 - Este fél 7 után azonban elszabadultak az indulatok - a Gyulai Pál és Rákóczi út sarkán torlódtak fel a tüntetők és a rendőrök. A Blaha Lujza tér felé teljesen megbénult a forgalom. A gárdisták és a velük szimpatizálók hazaárulással vádolták Kendét, aki csak a rendőrök gyűrűjében talált menedékre. Minősíthetetlen hangon szidalmazzák - a "mocskos bűnöző" ezek közül még a legenyhébb.
18:57 - Rohamrendőrök sorakoztak fel a Rákóczi út és a környező keresztutcáknál megakadályozva azt, hogy a Kende megjelenése kapcsán feldühödött tömeg a Rákóczi útra tóduljon.
19:05 - Úgy tűnik, sikeres volt a rendőri akció, mert a tüntetés ezennel véget is ért. Kendét kimenekítették, a maradék tömeg pedig szépen szertefoszlott.
(stop.hu)



"etnikai bomba ketyeg az országban és ezt nem hatástalaníthatja sem kormányfői maszatolás, sem a gárda elleni gyűlöletkeltés"

Nincsenek megjegyzések: