Elhunyt Ráduly Levente

 

Autóbalesetben életét vesztette Bánffyhunyad kijáratánál Ráduly Levente, a Magyar Polgári Párt (MPP) Maros megyei elnöke. A balesetben elhunyt Ráduly Ildikó is, a politikus felesége. A Kolozs megyei rendőrség szerint a gépkocsit Ráduly Ildikó vezette, aki szabálytalanul akart megelőzni a lengyel rendszámtáblájú tehergépkocsit, amelybe beleütközött. Az ütközésben megsebesült a 27 éves Gyulai Éva, szatmárudari lakos, aki szintén Rádulyékkal utazott.

Ráduly Levente politikai pályafutását az RMDSZ-ben kezdte, ahol a Maros megyei szervezet alelnöke volt, 2000-2004 között pedig Marosvásárhely helyi tanácsában tevékenykedett. Az MPP Maros megyei szervezetének megalakulásakor közel egy éve a szervezet elnökévé választották.

A 34 éves politikus pszichiáterként dolgozott a marosvásárhelyi megyei kórházban, felesége, Ildikó, szintén orvos volt. A baleset kedden este fél nyolc óra környékén történt, Bánffyhunyad kijáratánál.

 

Kincses Előd kegyeleti nyilatkozata Ráduly Levente halálhírére

A független szenátorjelölt az alábbi dokumentumot juttatta el a sajtóhoz ma délelőtt.
Kincses Előd marosvásárhelyi ügyvéd, Maros-, Nyárád- és Küküllőmente szenátorjelöltje megrendüléssel értesült, hogy közeli barátja, Dr. Ráduly Levente pszichiáter és neje, Ildikó november 11-én éjszaka egy budapesti konferenciára igyekezve, Bánffyhunyad közelében frontális autóbalesetben életüket vesztették. A velük utazó harmadik személyt, akinek kiléte egyelőre ismeretlen, súlyos sérülésekkel ápolják a kolozsvári korházban.
Kincses Előd közeli barátját veszítette el Ráduly Levente személyében és együttérzését fejezi ki a hozzátartozóknak és barátoknak. A gyászra való tekintettel a szenátorjelölt felfüggeszti kampányát a kegyeleti szertartás napjáig, amelyről a család később gondoskodik. Véleménye szerint Ráduly Levente személyében egy olyan embert veszített el, aki marosvásárhelyi orvosként és a Magyar Polgári Párt Maros megyei elnökeként egyaránt szívvel-lélekkel dolgozott közösségünk sorsának jobbá tételén. Dr. Ráduly Levente 34, felesége Ildikó 32 éves volt.
dr. Kincses Előd
ügyvéd, független szenátorjelölt

levente

Emlékezzünk Ráduly Leventére:

Múlt péntek délután a főtéri virágóránál mutatták be programjukat a választó polgároknak a Magyar Polgári Párt marosvásárhelyi tanácsos-jelöltjei.

 

„Egy cselekvő önkormányzatra van szüksége Marosvásárhelynek, egy olyan önkormányzatra, önkormányzati képviselőkre van szükség akik cselekednek, értékteremtő új generációra, értékteremtő politikusokra van szükség. Ezért a „Cselekvő önkormányzat, erős város” a programunknak a címe” - nyilatkozta Ráduly Levente az MPP Maros megyei szervezetének elnöke.

Nincsenek megjegyzések: