Emlékeztető

Kökény Mihály népegészségügyi kormánymegbízott (2006-03-16, InfoRádió):

"Még egyszer megerősítem, hogy sem a kormány, sem az MSZP programjában a fizetős szolgáltatások bevezetése nem szerepel."

Kuncze Gábor az SZDSZ kampányának értékeléséről (2006-04-03, Kossuth Rádió Krónika):

"Minden olyan megjegyzés, ami arról szól, hogy fizetőssé akarják tenni az egészségügyet, hogy majd a 70 év fölötti érszűkületes nénit nem fogják meggyógyítani, mert nincs pénze, egyszerűen hazug állítás. Mikola István vasárnap hazudott, amikor erről beszélt."

Gyurcsány Ferenc (2006-04-05, Miniszterelnök-jelölti vita):

"Elnök úr, kérnék Öntől valami szívességet most itt. Ezt a nagyon buta és igaztalan kampányt, hogy itt valaki gyógyszerfelírási díjat akar bevezetni, legyen olyan kedves, vonja vissza. Ön úriember. Ilyet senki nem mondott. (...) Akkor én most mondom Önnek, ez nem igaz."

Veres János (2006-04-05, Népszava):

Rémhírterjesztésért feljelentést tesz Veres János pénzügyminiszter, mert állítása szerint ismeretlenek rá hivatkozva telefonon az MSZP kórház-privatizációs szándékával, fizetős egészségüggyel riogatják a választókat. Veres szerint ezek "hazug, aljas állítások."

Kökény Mihály népegészségügyi kormánymegbízott az MSZP győri székházában tartott sajtótájékoztatón (2006-04-06, MSZP.hu):

"Az egészségügy nem lesz fizetős."

Lendvai Ildikó (2006-04-13, Klub Rádió):

"Nem tervezzük az egészségügyi, a normál egészségügyi szolgáltatások fizetővé tételét."

Gyurcsány Ferenc (2006-05-17, MTV1 AZ Este):

"Hogy lesz-e vizitdíj? Ezt így nem tudom megmondani önnek, azt meg tudom mondani, hogy arra fogunk törekedni, hogy mindegyikünknek, önnek is, meg nekem is, növekedjék a közvetlen felelőssége két dologban, hogy megőrizze az egészségét, ha pedig az megbomlott az az egészség, akkor az egészség helyreállításában racionális döntéseket hozzon, hogy mennyi szolgáltatást vásárol."

Nincsenek megjegyzések: