Alkotmányos védelmet az erdőnek!

erdo Aggasztónak tartja a Jobbik Magyarországért Mozgalom az erdőprivatizációról szóló híreket. „Felháborító, hogy a felelőtlen politizálása miatt pénzzavarba került kormány a nemzet vagyonának kiárusításából óhajt bevételhez jutni. Az utolsó nagy falatok egyike a magyar erdő, s most erre a kincsünkre vetettek szemet bizonyos hazai és külföldi üzleti körök. Úgy véljük, világhírű rengetegeink csak akkor lehetnek biztonságban, ha az Alkotmányban rögzítik azok eladhatatlanságát” – áll közleményükben.

Égő pokol A SZENTFÖLDÖN

A Palesztinai Felszabadítási Szervezet (PFSZ) azt kérte hétfőn a nemzetközi közösségtől, hogy erővel védje meg a Gázai övezetet az izraeli támadásoktól.

A PFSZ végrehajtó bizottsága azt kéri, hogy sürgősen vezényeljenek nemzetközi erőt a Gázai övezetbe a palesztin nép megvédésére az izraeli bűncselekményekkel szemben - mondta a palesztin elnökség sajtótitkára. Már több mint 300 halálos áldozatot követelt az izraeliek palesztín népet írtó csapása, köztük mintegy ötven civil életét követelték köztük több gyermekét is a vérszomjas ragadozók.

26291538

Mahmúd Abbász palesztin elnök maga is intenzív erőfeszítéseket tesz nemzetközi téren, hogy megvédje a palesztin népet, és leállítsa a zsidó mészárlást. Abbász nem gyakorolhatja a hatalmat a Gázai övezetben, amelyet a Hamász palesztinok szabadságáért küzdő szervezet erőszakkal elfoglalt 2007-ben. A Hamász az elnököt azzal vádolja, hogy összejátszik Izraellel és zsidó gyarmattá változtatná a palesztin földet.

verszomjas_zsido

 

Az izraeli offenzíva célja a Hamász-rendszer megbuktatása a Gázai övezetben - jelentette ki hétfőn Hájim Ramon izraeli miniszterelnök-helyettes egy televíziós interjúban.

Égő pokol kép galéria:

Egymás után érték izraeli rakétacsapások Gázát

 

MTI után szabadon

Köszönjük Emese

„Emesének mindig van egy jó ötlete.”john_for_emese_csalo

Emese_and_the_monkey_voter_hand_in_the_hand_with_the_J_rat-Ha pénzért vennénk kopogtatót, mindenki jól járna –az ajánló személy karácsony előtt hozzájutna 2000.-Ft hoz,  –pártunk indulni tudna az időközi választáson.

-Köszönjük Emese, pártunk már húsz éve pénzért veszi az ajánló szelvényt. 

 

Az SZDSZ visszaléptetését indítványozza a Jobbik

A lopott ajánlószelvényekre aláírás hamisítását természetesnek tartó Janás Ferenc abszurd módon az SZDSZ választási bizottsági delegáltja a Ferencvárosban, tehát a törvényesség felesküdött őre. A Jobbik indítványozza a testületben, hogy az szólítsa fel lemondásra őt és John Emese képviselőjelöltjét is, illetve a bizottság ismét tegyen feljelentést. Janás legutóbb az Állami Nyomda vizsgálatát próbálta megakadályozni, John pedig 2002-ben nem támogatta választási bizottsági tagként egy kisebb kopogtatócédula-hamisítási ügy kivizsgálását, melyben végül a rendőrség utólag megállapította, hogy igenis visszaélés történt.

A Hír TV-ben bemutatott, rejtett kamerás felvétellel leleplezett Janás Ferenc nemcsak az SZDSZ ferencvárosi elnöke és az Országos Tanács tagja, hanem a szélsőséges törpepárt delegáltja is a helyi választási bizottságba. Az esküjét is megszegő politikai bűnözőnek nincs helye a testületben, ezért a Jobbik indítványozza, hogy a bizottság közleményben szólítsa fel lemondásra őt és John Emese képviselőjelöltjét is. Az SZDSZ jogerős nyilvántartásba vétele után más lehetőség a visszaléptetésre sajnos már nincs, választójogi szempontból csak erkölcsi kötelességük a lemondás, a büntetőjog terén viszont ismét bizottsági feljelentést szorgalmaz a Jobbik betöréses lopás, okirat-hamisítás és a választás rendje elleni bűncselekmény miatt (ha ezúttal nem szavaznák meg a jobbikos javaslatot, akkor a párt fordul közvetlenül a rendőrséghez).

John Emesét több más erkölcsi teher is húzza lefelé az SZDSZ lejtőjén. Kampányát azzal kezdte, hogy megtévesztő, narancssárga színnel vastagon nyomott, de csak apró SZDSZ-logóval ellátott borítékokban kérte visszaküldeni az ajánlószelvényeket, a párt postaköltségén. Ezek után nem volt valószínűsíthető, hogy még durva csalásokra is hajlandóak lesznek, és a minden leadott kopogtatócédulát ellenőrző számítógépes rendszer szerint sem volt kimagasló az adattartalmilag hibás szelvények aránya. (Ettől függetlenül a Jobbik utólag megvizsgálta a cédulákat, de azok láthatóan nem hamisítványok, az aláírások eredetiségéről pedig csak a rendőrség tud meggyőződni.)

2002-ben pedig Budapest 17. országgyűlési egyéni választókerületének SZDSZ-es választási bizottsági tagjaként John Emese nem támogatta Novák Előd hasonló leleplezését: akkor egy kisgazda jelölt próbálkozott a csalással, sikeresen, mert a bizottság lesöpörte a vizsgálatot, ámbár a rendőrség utólag megállapította a hamisítást.

Most a három csaló leleplezésekor Janás Ferenc volt a választási bizottságban az egyetlen, aki nem is volt hajlandó megtekinteni az ajánlószelvények hamisítását bizonyító, Jobbik által bemutatott fénymásolási-nyomtatási különbségeket a cédulákon. Sőt az Állami Nyomda vizsgálata ellen is obstrukciós kifogást emelt, mondván: ha erről határoz a bizottság, az is megfellebbezhető, így meg kell várni annak jogerőre emelkedését (akár 12 nap), csak utána vizsgálódhat a nyomda, viszont mivel három napon belül döntenie kell a bizottságnak az ajánlószelvények elfogadásáról, így erre nincs is mód.

A rejtett kamerás felvétel magyarázatot adott arra, hogy az SZDSZ miért adta be korábban az akkor értelmetlennek tűnő panaszát egy „provokációra”, miután ezek szerint már akkor sejtették, hogy lebuktak. Janás Ferenc most azzal takarózik: „Bizalmi légkört akartam kialakítani vele, hogy kiderítsem, kinek dolgozik és mi a szándéka, ezért kezdtem vele a hamisításról beszélni.” Ha Janás Ferenc nem egy beépített rendőrnyomozó, titkosügynök, akkor ezt a magyarázatát az őszödi beszéd kiszivárgása óta kormányzati szintre emelt mellébeszélések és hazugságspirálok sorába tudjuk csak sorolni. A Jobbik felkérte a Hír TV-t, hogy a vágatlan felvételt bocsássa a választási bizottság rendelkezésére, mely december 31-ei, nyilvános ülésén (11 órától a Bakáts téri polgármesteri hivatalban) pontot tehet az ügy végére.

Nem mehetünk el ugyanakkor amellett, hogy míg az SZDSZ vélhetően teljesítménybérezést (2000 Ft/cédula) adott feketemunkásainak, addig a Fidesznek ajánlószelvényt gyűjtők most óradíjat (700 Ft) kaptak, amit egy volt helyi alelnökük, képviselőjelöltjük panaszára indított vizsgálatban nyolc napja el is ismert a Fidesz (ha esetükben legalább nem feketemunkáról volna szó, illene most közzétenniük valami elszámolást). A Jobbik szerint mindkét módszer etikátlan, és jogszerűségük is kérdéses, hiszen ilyen jogértelmezéssel a cigány kopogtatócédula-dílerek által közvetített, gyakran több száz ajánlószelvény megvétele is törvényes lehet.

Novák Előd,
a Jobbik delegáltja a Bp. 12. OEVK Választási Bizottságba

Szegedi Csanád,
a Jobbik ferencvárosi képviselőjelöltje, alelnök

Emesének üzenjük:

Ne keseredj el Emese, (for blogod) azok a csúnya bácsik a pártodban, durván becsaptak. Emelkedj föléjük erkölcsileg, mutasd meg te más vagy. A tisztesség azt diktálja ilyenkor, mondj le, lépj vissza.

Isten a szívet nézi

Erdos_Peter Isten ember iránti hűségét és irgalmát ünnepli a kereszténység karácsony éjszakáján, amikor Jézus születésével a Dávid királynak adott ígérete teljesült - mondta Erdő Péter bíboros a szerda éjfélkor kezdődött karácsonyi szentmisén a Szent István-bazilikában.

Mint mondta, „sok mindennel foglalkozunk így, karácsony táján, sokat szaladgálunk, szervezünk, vásárolunk, rendezkedünk, számoljuk a pénzt, küszködünk a sok programmal meg a kevés idővel”, miközben sokan aggódnak munkájukért, megélhetésükért, egészségükért, másokat pedig „a magány vagy a megkeseredett emberi kapcsolatok tesznek szomorúvá”, pedig „az a csillag ott ragyog ma is a betlehemi istálló fölött”, a csillag, mely Isten hűségét hirdeti.

A zsúfolásig telt templomban a 88. zsoltárt idézve az esztergom-budapesti érsek kijelentette: örökké tart Isten irgalma és hűsége, ezt hirdette Péter apostol pünkösdi beszédében is, amely szerint Dávid próféta volt, „ismerte Istennek számára esküvel tett ígéretét: az ő utódaiból ültet majd valakit trónjára”.

A bíboros hangsúlyozta: ez az üzenet időszerű ma is. A zsoltár kifejezi egy nép történelmi szenvedését, a bánatot és a keserűséget Dávid uralkodói házának lehanyatlása miatt, de „ott csillognak a sorok között a remény prófétai fényei, mert minden látszat ellenére Isten nem hagyja el népét, és ha megesküdött Dávidnak, hogy örökre megerősíti ivadékát, akkor állni is fogja a szavát” – jegyezte meg.

Erdő Péter kifejezésre juttatta szentbeszédében: Isten ígéretei Jézus Krisztusban valósultak meg. Szent Lukács evangéliumában Zakariás Istent áldja, mert megváltotta népét, „amint meghirdette szentjei által, prófétái ajkával ősidőktől fogva”, majd hozzáteszi: „irgalmas volt atyáinkhoz, és megemlékezett szent szövetségéről”. A kis Jézus betlehemi jászla fölött a csillag Isten hűségét hirdeti és bevilágítja a történelmet – folytatta.

A bíboros hangsúlyozta: a rohanó mindennapok után észre kell venni „az irgalmas Isten hűségét az életünket kényelmesebbé tevő, de Földünk erőforrásait sokszor könnyelműen kihasználó és elpazarló civilizációnk fölött”. Isten nem azért alkotta az emberiséget, hogy „értelmetlen nyomorúságba taszítsa, hanem szóba állt velünk, és a földi életünkön túl is örök barátságába, szeretetébe hívott”, amikor „emberré lett, osztozott szegénységben, munkában, barátságban és szenvedésben” – fűzte hozzá.

Beszédében elhangzott: a karácsony arra is felhívja az emberek figyelmét: „mozgósítsák testük és lelkük minden erejét”, hogy „segítsék azokat, akik körülöttük élnek”. A pásztorjátékokban is megnyilvánul, hogy noha szegényesek az ajándékok, amit a pásztorok adni tudnak, de „Isten a szívet nézi”. „Ha a mi erőink és lehetőségeink olyanok is, mint a pásztorok ajándékai, mégis ha Krisztusnak ajánljuk őket, felragyognak, és szebbé teszik körülöttünk a világot” – tette hozzá. (MTI)

"jöjjön el a béke Betlehembe"

XVI-benede Betlehem békéjéért könyörgött szerdán XVI. Benedek pápa a vatikáni Szent Péter bazilikában tartott éjféli misén. A katolikus egyházfő - utalva a jelenlegi palesztin helyzetre - kérte az istentiszteleten megjelent több ezer hívőt, imádkozzanak, hogy "jöjjön el a béke Betlehembe".

"Azért imádkozunk, hogy ébredjen fel a kölcsönös megértés, történjen meg a szívek megnyílása, amely megnyitja majd a határokat is" - mondta XVI. Benedek.

A Vatikán eddig még nem erősítette meg hivatalosan a pápa Jordániában, Izraelben és a palesztin területeken teendő jövő májusi látogatását, amelyet izraeli és palesztin vezetők már bejelentettek.

Fuád Tual jeruzsálemi latin pátriárka keddi karácsonyi üzenetében közölte: "Örömmel jelentjük be, hogy őszentsége XVI. Benedek pápa májusban a Szentföldre kíván zarándokolni".

A katolikus egyházfő szentbeszédében szólt a gyermekekről is, mindenekelőtt az elhagyott és az erőszak áldozatává vált gyermekekről, "akiktől megtagadják a szülői szeretetet", az utcagyerekekről, a gyermekkatonákról, a pornográfia vagy "más förtelmes visszaélések" áldozatairól.

A betlehemi gyermek, Jézus megszületésére való emlékezés új felhívás számunkra: tegyünk meg minden lehetségest azért, hogy véget vessünk ezen gyermekek megpróbáltatásainak, hogy Betlehem fénye elérje az emberek szívét - mondta XVI. Benedek.

A pápa szerda délután rövid időre megjelent a pápai lakosztály egyik ablakában, hogy meggyújtson egy gyertyát, a béke jelképét, és üdvözölje a Szent Péter téren összegyűjt zarándokokat.

Csütörtök délben a katolikus egyházfő elmondja a világ televíziói által közvetített karácsonyi üzenetét és 64 nyelven adja áldását urbi et orbi (a városnak és a világnak). (MTI)

Magyarnak lenni jó

Megjelent a Magyarnak lenni jó sorozatunk második képcsomaggal, Mert Magyar.

Minden jog fentartva © ujradikalis.info

m4

m5

m6

m7

m8

Magyarnak lenni jó, kampányunk.

2.200 hamis kopogtastó

A Legfőbb Ügyészségen tett feljelentést a ferencvárosi országgyűlési egyéni választókerületi bizottság, miután több mint 2.200 hamis, nem az Állami Nyomdában készült ajánlószelvényt találtak az MDF, a MIÉP és a Magyar Szociális Zöld Párt által leadott szelvények között - mondta Horváth Péter, a helyi választási iroda helyettes vezetője. Mint ismeretes, a "cédulagyártó versenyt" toronymagasan "nyerte" Tomcat, hisz céduláinak 99%-a hamisítvány volt - derítették ki az Állami Nyomda kirendelt szakértői. Elvben börtön vár rájuk. Teljes cikk>>>

A politikával jobbik-mmpfoglalkozó emberek figyelme egyre jobban a ferencvárosi időközi országgyűlési képviselő-választásra irányul.

A kampányidőszak a feléhez ért, és az eddigi tapasztalatok alapján 2009. január 11-én meglepetést okozhat a Jobbik Magyarországért Mozgalom. Az első váratlan fordulat december 4-én meg is történt, hiszen a Jobbik volt az első jobboldali párt, amely leadta ajánlószelvényeit. Interjú Szegedi Csanáddal itt_olvasható>>>

Harmadik legnagyobb párt a Jobbik

Jobbik-logo2j másolataKözel 10%-kal a harmadik lett a kartali időközi polgármester-választáson a Jobbik Magyarországért Mozgalom színeiben induló Koncz Balázs, azonban a www.valasztas.hu honlapon majdnem 5%-kal kisebb eredmény feltüntetésével egyszerűen elcsalták a dobogós helyét. Miután a hírekben meg sem említették a Jobbik kimagasló támogatottságát, később az Országos Választási Iroda sunyin kijavította a hibát. A Pest megyei, hatezres településen hat jelölt közül ért el 9,86%-ot (171 szavazat) a jobbikos induló.

Szonda20081222Felmérések szerint a Jobbik először érte el a két százalékos (szeretnék) támogatottságot országosan, míg ha most lennének a választások, 3%-ot érne el a Jobbik - állapította meg a Szonda Ipsos december közepén végzett kutatásában. 

Saját kutatási eredményünk a 7,43%-os támogatottság.  Összesen 17113 16-év feletti személyt szűrtünk, ebből 1271 fő vallotta magát szélső jobboldalinak, 5988 jobboldalinak, míg 2963 liberálisnak, baloldalinak mindössze 1495, szélső balra 449 fő helyezte magát, viszont középre (bizonytalankodók, kiknek a kegyeiért még lehet küzdeni) 4947 fő került.

Választási csalások időközi IX.-ker

Az ajánlószelvényeket gyártó Állami Nyomda Nyrt. több szakértője által jegyzett okirat szerint a Jobbik által feltárt választási visszaélések valóban megtörténtek, pontosan olyan döbbenetes számokban, melyeket a rendpárti, jobbikos kifogás tartalmazott. Az MDF által leadott 1015 kopogtatócédulából 669 hamisítvány, a MIÉP 781 szelvényéből 415 nem eredeti, míg a „cédulagyár dobogójának” legmagasabb fokára Polgár Tamás alias Tomcat léphet a Magyar Szociális Zöld Párt színeiben: nála 1165-ből 1152 (sic!) hamis. A választási bizottság megtagadta a három jelölt nyilvántartásba vételét, és feljelentést tett.

A történelmet író csalássorozatra úgy derült fény, hogy rendkívül sok hibás adatú ajánlószelvényt adott le a Magyar Dávidibolya Fórum, majd még többet a Zöld Párt. Pusztán a - látszólag - egy személy által több jelöltre adott ajánlások miatt érvénytelen lett Dézsi Mihály 111 és Polgár Tamás 268 cédulája (előttük az első hat indulónál összesen 4 ilyen eset volt). A választási bizottság az egyszerűség kedvéért először mégsem akart mélyebben foglalkozni a gyanús üggyel, ezért érvénytelenítette ezen „kettős ajánlók” szelvényeit a többi jelöltnél is. Így a már jogerősen nyilvántartásba vett Humanista Párt és Munkáspárt érvényes kopogtatócédulái 750 alá csökkentek. Ha a leadási határidő végén nem pótolják (az utolsó pillanatban nem volt könnyű), példátlan módon törlésre kerültek volna az indulók listájáról.

A Jobbik választási bizottsági delegáltjaként, eskümhöz híven azonban több nap alatt alaposan megvizsgáltam az ajánlószelvényeket az összes pártnál. Először az MDF-nél fénymásolatokra, majd a MIÉP-nél és a Zöld Pártnál profibb, nyomdai hamisítványokra bukkantam nagy számban (a két pártnál különfélére). Az adattartalmat vizsgálva a herényi pártnál és Tomcaténél is számos olyan hibásat találtam, ahol az ajánló korábban a választókerületben lakott, azonban mára elköltözött vagy meghalt. Ebből az feltételezhető, hogy az MDF korábbi választásokról törvénytelenül rögzített adatbázisból dolgozott, a Zöld Párt pedig népszavazási kezdeményezésnek álcázott adatgyűjtéséből nyert neveket, címeket és személyi számokat (közülük figyelmetlenségből egy 15 éves lányét is leadták, aki még nem is kaphatott kopogtatócédulát). Itt érdemes megjegyezni, hogy a Stekler Ottó vezette Magyar Szociális Zöld Pártnál nem ez az első eset, hogy csaltak az ajánlószelvényekkel: 2004-ben az OVB egyhangúlag elutasította az EP-választásra való bejelentkezésüket, miután kopogtatócéduláik jó részét aggályosnak találták.

A MIÉP-nél további - talán rendőrségi - vizsgálat szükséges annak megállapítására, hogy Agárdi László több száz hamis szelvényére honnan szereztek olyan adatokat, melyek a két másik csalóéval szemben nem voltak nagy számban hibásak: se régiek, se most más pártot jelölők. A látszólagos ajánlók tanúkénti meghallgatása tisztázhatja azt a pletykát, melynek kivizsgálása végett delegált épp engem a Jobbik a választási bizottságba. Eszerint az MSZP adott a csurkistáknak kopogtatócédulákat a sajátjukból, pontosabban - a lebukás kockázatának csökkentése érdekében - „csak” azok adattartalmát juttatta el az általuk látszólag gyűlölt MIÉP-nek.

A ferencvárosi „cédulagyárak” miatt javaslatomra a helyi választási bizottság feljelentést tesz a választás rendje elleni bűncselekmények és okirat-hamisítások miatt.

Jogerősen továbbra is csak egyetlen jobboldali jelöltet vettek nyilvántartásba: Szegedi Csanádot, a Jobbik Magyarországért Mozgalom alelnökét, a Magyar Gárda Egyesület egyik alapítóját, aki harcba száll a szétaprózódott baloldallal szemben. A Fidesz ugyanis csak egy héttel a határidő előtt adta le az ajánlószelvényeket, és egy volt helyi alelnökük kifogása miatt csak kedden 16 órakor emelkedik jogerőre a nyilvántartásba vételük, ha addig nem fordul bírósághoz a fellebbező.

Novák Előd
a Jobbik delegáltja a Bp. 12. OEVK Választási Bizottságba

barikád.hu Kapcsolódó cikkek:

A Jobbik az MDF feloszlatását kezdeményezheti!

Magyarnak lenni jó

Magyarnak lenni jó, címmel egy képsorozatot készítek.

A sorozat célja a fiatalok figyelmét felkelteni, magyarnak lenni jó.

Legyél valaki, legyél menő, legyél sztár, legyél magyar, az első három (négy) kép egység.

m1

m2

m3

m0

Aszlogenre és képekre

minden jogot fentar az ujradikalis.info 

Advent

advent

Évzáró demonstrációra hív a Magyar Gárda

garda_evzaro_demonstracio081221

Válasz Kolompár Orbán úrnak

Drága Kolompár Orbán úr.

Megdöbbenve hallom azon kijelentését, miszerint ön azt mondja:

„Aki a roma út elé fekszik, azon át kell taposni, könyörtelenül!”

Mit tagadjam, zokon vettem szavait.

Zokon vettem, mert az ön, önök útja nem tisztességes, nem tiszteli az embert, a tulajdont, az európai keresztény együttélési hagyományokat és szabályokat, nélkülöz minden erkölcsöt. Egy olyan kissebség kíván itt átgázolni bárkin, akik egy lapát földet nem tett még odébb hazánk szent földjéből. Ön olyan embereken akar áttaposni könyörtelenül, kik ha nem tartanának tyúkot, akkor önök éhen halnának. Önök egy olyan nemzetet kívánnak megtaposni, talán még fölé is kerekedni, mi hétszáz éve megtűri magukat, eltartja önöket, mi romaévtized programot hírdet.

Kérem, javaslom, a jövőben fogja be pofáját, adjon hálát az úrnak, hogy egy ilyen türelmes nép, mint a magyar hátán viszi a koszmós, semmirekellő maguk fajtát.

Kedve Kolompár Orbán úr, ha nem tudja elfogadni a magyar szokásokat, a magyar életformát, a magyar történelmet, a magyar hitet, a magyar embert, a magyar jövőt, akkor vándorolj tovább, szépen csendben, békében.

Aki a magyar út elé fekszik, azon át kell taposni, könyörtelenül!

A szocializmus 7 és a liberalizmus 8 csodája

Talán sokunk emlékszik még a szocializmus hét csodájára. Anno ezen még mosolyogni is tudtunk. Emlékeztetőül:
A szocializmus 7 csodája:

1. Mindenkinek volt munkája.
2. Bár mindenkinek volt munkája, senki sem csinált semmit.
3. Bár senki sem csinált semmit, a terv 100% fölött teljesült.
4. Bár a terv 100% fölött teljesült, mégsem lehetett semmit kapni.
5. Bár nem lehetett semmit kapni, mindenkinek megvolt mindene.
6. Bár mindenkinek megvolt mindene, mégis mindenki lopott.
7. Bár mindenki lopott, mégsem hiányzott soha semmi.
Elérkezettnek tűnik az idő, hogy a liberalizmus csodáit is számba vegyük.
A liberalizmus 8 csodája:
1. Már alig van valakinek munkája.
2. Bár már alig akad, akinek van munkája, a gazdaság mégis dübörög.
3. Bár a gazdaság dübörög, mégis egyre nő az államadósság.
4. Bár egyre nő az államadósság, egyre nagyobb a jólét.
5. Bár egyre nagyobb a jólét, mégis csak hitelből lehet megélni.
6. Bár csak hitelből lehet megélni, segélyre mindig van forrás.
7. Bár a segélyre mindig van forrás, mégis egyre többet lopnak.
8. Bár egyre többet lopnak, a bűnözés mégsem növekszik.

Kolompár: Át kell taposni rajtuk

Aki a roma út elé fekszik, azon át kell taposni, könyörtelenül! – nyilvánította ki Kolompár Orbán nagy tapsot kiváltva az általa vezetett Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) karácsonyi ünnepi közgyűlésén.

A Bács-Kiskun megyében foglalkoztatási pénzek eltűnése miatt nemrégiben vádlottként kihallgatott OCÖ-elnök a fenti kijelentést azután tette, hogy örömmel nyugtázta a Magyar Gárda Egyesület elleni elsőfokú
feloszlató ítéletet.

Mi történik itt?

A Fővárosi Bíróság első fokon feloszlatta a Magyar Gárda Hagyományőrző és Kulturális Egyesületet.
A Magyar Gárda feloszlatását kérő ügyész perbeszéde szerint a szervezet célja a megfélemlítés, tevékenysége, romák lakta településeken tartott rendezvényei, tagjainak "masírozása", vezetőinek beszéde mások jogainak sérelmével jár.

Elképesztő mi történik itt. Mondogathatjuk, hogy a kisebbség lehet a többség, de ez egy jele annak, hogy amitől sokan csak félnek be is következett.

Gaudi-Nagy Tamás szerint az ügyészség nem tudta bizonyítani, hogy az egyesület tevékenysége mások jogainak szabadságának olyan fokú sérelmével járt volna, ami indokolja feloszlatását. A Magyar Gárda szerinte nem okozott jogsérelmeket.

Hozzáfűzte: a feloszlatás olyan megállíthatatlan folyamatot indítana el, melyben "ízlésterror", vélt vagy valós sérelmek alapján iktatnának ki civil szervezeteket a társadalmi szereplők közül.

Egyszóval semmi konkrét bizonyíték nélkül, egyszerűen roma sírásra döntöttek a feloszlatás felől. Mi ez, ha nem annak a jele, hogy a kisebbség már igenis beleszól az ország ügyeibe. Bántotta Őket, hogy a Gárda nem hagyta szó nélkül amit művelnek és tettek ellene.

Gaudi-Nagy Tamás szerint elfogadhatatlan, hogy az ügyészség radikális vélemények és egyfajta öltözet miatt oszlatná fel az egyesületet. Ebben a megközelítésben a Magyar Gárdának a romló közbiztonság problémájának felvetése miatt kellene bűnhődnie.

És ez egy jel lehet Szlovákia felé, hogy mi megint ugrálunk, ha fütyülnek, mert mi vagyunk a liberalizmus Közép Európai bölcsője. Összefogtak a nemzeti radikalizmus ellen, össze kell fognunk nekünk is.

Feloszlatták a Magyar Gárdát

A Magyar Gárda Hagyományőrző és Kulturális Egyesület feloszlatásáról döntött kedden este a Fővárosi Bíróság. A Magyar Gárda Egyesület feloszlatását a Fővárosi Főügyészség mint felperes kezdeményezte a bíróságon, mert az egyesület tevékenységét alkotmánysértőnek tartja.
Az ítélet nem jogerős

Félholtra vertek a saját otthonában egy nemzeti vezetőt

Hétfőre virradó éjjel saját otthonában támadták meg a vecsési Városi Nemzeti Szövetség vezetőjét, Szabó Attilát, aki nemrég arról lett nevezetes, hogy kezdeményezére életnagyságú bronz lovas szobrot állítottak Vecsésen a hon(vissza)foglalás tiszteletére.

A 6-7 cigány támadó éjjel lopózott be a házba, s fegyverekkel, viperákkal támadtak az ágyában alvó családfőre, aki ennek ellenére - kitűnő kondíciójának köszönhetően - még képes volt védekezni egy ideig. A lelketlen és kegyetlen antimagyarok a család többi tagját sem kímélték, Attila feleségét megkötözték, a 14 éves kislányának fegyvert szorítottak a fejéhez, de még a nagymamát is bántalmazták.

A támadók végül értékeket is magukhoz vettek, majd távoztak. Egy éppen arra autózó rendőrjárőr az egyik cigányt elfogta, aki értesüléseink szerint röhögve közölte, hogy már vagy 15 évet ült börtönben, legfeljebb most is bevonul.

Attilát nagyon súlyos sérülésekkel szállították kórházba, egyelőre annyit tudunk, hogy betört a koponyája, s meg kellett műteni, de az jó jelnek tűnik, hogy este már tudott beszélni. A körülményekből egyértelmű, hogy nem véletlenül mentek a cigányok éppen Szabó Attila házához. A történteket természetesen nem hagyjuk ennyiben, újabb fejleményekkel később jelentkezünk.

Advent

kari-489 masolata

Jobbik a harmadik politikai erő

kartyanaptar4 Koncz Balázs a Pest megyei Kartalon indult polgármester-jelöltként a Jobbik Magyarországért Mozgalom színeiben. A vasárnapi szavazás végeredménye alapján Koncz Balázs a szavazatok 10,1 százalékát szerezte meg, a harmadik helyen végezve ezzel a 66 százalékos MSZP-s és a 15 százalékos eredményt elérő KDNP-s jelölt mögött. A Jobbik Magyaországért Mozgalom országos elnöksége nevében gratulálunk Koncz Balázsnak és kartali kampánycsapatának a 10 százalék feletti, erőt adó eredményért.

Szabó Gábor
pártigazgató
Jobbik Magyarországért Mozgalom

Ferencvárosban a Jobbik megelőzte a Fideszt

Jobbik-sugar A politikával foglalkozó emberek figyelme egyre jobban a ferencvárosi időközi országgyűlési képviselő-választásra irányul. A kampányidőszak a feléhez ért, és az eddigi tapasztalatok alapján 2009. január 11-én meglepetést okozhat a Jobbik Magyarországért Mozgalom. Az első váratlan fordulat december 4-én meg is történt, hiszen a Jobbik volt az első jobboldali párt, amely leadta ajánlószelvényeit. Az immár hivatalosan is országgyűlési képviselőjelöltté vált Szegedi Csanádot kérdeztük. teljes cikk barikad.hu

Karácsonyt várva


Január 12-étől közszolgálati sztrájk?

Határozatlan idejű közszolgálati sztrájkot hirdet 2009. január 12-től az Egységes Közszolgálati Sztrájkbizottság, amely erről csütörtöki, budapesti ülésén döntött. Ezt Kerpen Gábor, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) elnöke közölte.
Az általános közszolgálati sztrájk célja, hogy a sztrájkbizottság kikényszerítse a kormánnyal tavaly februárban kötött megállapodás jövő évre vonatkozó részének betartását - mondta a szakszervezeti vezető. Kerpen Gábor hozzátette: az elmúlt időszak tárgyalásai bebizonyították, hogy van elmozdulási lehetőség a költségvetési sarokszámok között a követelések teljesítésére. Kijelentette, hogy a szakszervezetek ragaszkodnak a további tárgyalásokhoz.
(mti)
Kb. határozatlan 2órás figyelmeztető sztrájk, semmit nem ér, ennyire képesek a közszolgák és egészségügyiek, no meg a gyáva tanárok. Nevetséges az egész cirkusz mit szakszervezetnek hívnak. Gyenge-béna gyáva szakszervezeteink vannak, de tudod mit, lepj meg.

karácsonyi jókívánság

karacsony-ujradikalis_info másolata

Összegyűjtötte a kopogtatócédulákat a Jobbik

A jobboldalinak nevezett jelöltek közül Ferencvárosban eddig egyedül a jobbikos Szegedi Csanád adta le a hivatalos jelöltté váláshoz szükséges ajánlószelvényeket, december 4-én. A Jobbik Magyarországért Mozgalom 839 érvényes kopogtatócédulával jogerősen nyilvántartásba vett jelöltje Novák Elődöt delegálja a választási bizottságba, aki letette az esküjét, és mindent megtesz a választás, illetve különösen a jelöltállítások tisztaságáért.

Novák Előd 2002 tavaszán Csath Magdolna megbízottjaként a választási bizottságban felhívta a figyelmet egy kisgazda jelölt látható ajánlószelvény-hamisítására. A bizottsági tagok – köztük az SZDSZ akkori delegáltja, mai képviselőjelöltje: John Emese – nem támogatták az ügy kivizsgálását (még a kettős jelöléseknél sem próbálták megállapítani, melyik valós), a problémát szőnyeg alá seperve érvényesnek fogadták el a hamisítványokat. Novák Előd feljelentése nyomán azonban a rendőrség nyomozást rendelt el, a vitatott cédulák megsemmisítését megtiltotta. Okiratszakértőjük több szelvényt fénymásolatnak minősített, és az aláírások is sok esetben hamisnak bizonyultak. Addigra azonban a választás lezajlott...

A 2009. január 11-ei választáson indulni vágyó 13 jelölt esetében szigorú vizsgálatot fog megkövetelni és maga is alkalmazni Novák Előd, mert a politikai maffiától nem idegen az ajánlószelvények átadása az ellenfél konkurenciájának (öt, magát nemzeti radikálisnak nevező jelölt szeretne megmérettetni), továbbá a Jobbikhoz számos választói panaszbejelentés érkezett kopogtatócédulájuk postaládából való kilopása miatt.

Jobbik Médiaosztály

Boldog karácsonyt

kari-401B

Újabb SZDSZ-es bizottsági elnök előzetesben

Előzetes letartóztatásba került Kardos Péter, az erzsébetvárosi önkormányzat pénzügyi bizottságának elnöke. Az SZDSZ-es politikust különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen, társtettesként elkövetett csalás és más bűncselekmények miatt vették őrizetbe hétfőn. Az erzsébetvárosi ingatlanpanamának eddig 9 gyanúsítottja van, közülük immár hárman vannak előzetesben.

MSZP Morzsák

Bajnai: Mi sem úszhatjuk meg

Bajnai Gordon szerint még jó néhány olyan bejelentésre kell felkészülnünk, amely munkahelyek megszűnéséről, a munkanélküliek számának növekedéséről szól.

A gazdasági miniszter szerint tízezrek veszíthetik el munkahelyüket a következő hónapokban. Bajnai úgy látja: Magyarország Európa legnyitottabb gazdasága, amely nagymértékben függ az exporttól és így minden kormányzati intézkedés ellenére is hatással van rá a környező országok termelésének visszaesése.


Csak ritka türelmes embereknek javasolt, hogy meglátogassa a szocialisták weboldalát. De a több szemszögből való vizsgálás érdekében még hasznos is lehet. Ma ilyen jó hírrel fogadják a látogatókat, közvetlen az előző kijelentés olvasása után:

A segélyre fordított pénz feléből 2009-ben munkabér lesz

Fontos, hogy erősödjön a munka becsülete, és az ország minden szegletében az legyen a meghatározó, hogy az emberek munkabérből élnek A kormány úgy számol, hogy jövőre az 50 milliárd forint rendszeres szociális segélyre fordított összegnek csaknem a fele már munkabérként jut el az emberekhez - mondta Gyurcsány Ferenc sajtótájékoztatón, kedden, Bátonyterenyén. A hétfőn elfogadott, januártól életbe lépő szociális törvény célja az, hogy 200 ezer, rendszeres szociális segélyből élő ember újra dolgozzon, ne pedig segélyt kapjon - tette hozzá a miniszterelnök.


Most akkor tömeges munkahely megszűnésekre lehet számítani. De ne aggódjunk, jövőre, akik most segélyt kapnak az erre szánt összeg felét úgy kapják meg, hogy az már munkabér lesz. Olyan kis ravaszok megint. Összekuszálják a dolgokat. De jót akarnak mindig...és sosem jön be.



HunHétfő

"Jó magyarnak lenni, igen nehéz, de nem lehetetlen!" (Széchenyi István)

Tudjuk-e, hogy a 895-ös III. Honfoglalás idején, mintegy 500 000 magyar érkezik a Kárpát-medencébe, és ha összehasonlítjuk ezt a számot a mai népességi adatokkal ( 16 000 000 ), akkor láthatjuk, hogy mi 1100 év alatt a harmincszorosára növeltük a magyarság lélekszámát.

A mai Franciaország területén például a IX. században 7 000 000 ember élt és ma mindössze 58 000 000 embert lehet találni Frank honban. Ez alig 8 ,5 szeres növekedést jelent.

Tudjuk-e, hogy a Honfoglalás idején Európában csak a görögöknek és a rómaiaknak volt írásbeliségük, és amikor mi megérkezünk a Kárpát-medence területére, már kiforrott, kész, mintegy 1700 éves írásbeliséget hoztunk magunkkal ?

Tudjuk-e, hogy az Ómagyar Mária-siralom szövegét mi még a mai napig értjük, hiszen szókincsét, mind a mai napig használjuk? Shakespeare drámáit, a művelt; angol már csak szótár segítségével képes elolvasni, mivel annyit változott nyelvük az elmúlt 440 év során. A miénk, megtartotta nyelvtanát és szókincsét. Nem volt hajlandó belesimulni, beleolvadni a nagy nyelvi forgatagba!

Tudjuk-e, hogy a Magyar Zenetudományi Intézet regisztrálta a 200 000. magyar népdalt, amelyből 100 000 már megjelent nyomtatásban is. A 80 milliós Németországban összesen 6000 (!) népdalt tudtak összegyűjteni.

Tudjuk-e, hogy a magyar mesevilág páratlan az egész világon? Európában nem ismerik a tündért, hetedhét országot, fanyüvőt, hétfejű sárkányt, még nyelvtani szinten sem. Nincs szavuk rá.

Tudjuk-e, hogy Európa nem ismerte a magyarok bejövetele előtt a hús megfőzésének módját? Nem ismerték a villát és a kanalat. Kézzel és késsel ették a sütött húst. Behoztuk a sajátos fűszerezési technikánkat, a darabolást, a fűszerekkel való összefőzést. Az édes, sós, savanyú, keserű ízek mellé mi hoztuk az erős ízt ételeinkben.

Tudjuk-e, hogy azért nem járnak tógában, ma Európában az emberek, mert mi behoztuk magunkkal a nadrágot, a zakót (kazak), a hosszú kabátot (kaftán). Amíg Európa saruba, csizmába, bocskorba járt addig mi behoztuk a háromnegyedes sarkos cipőt. Sőt még az alsó fehérnemű is általunk kerül a világnak erre a részére. Gondoljuk csak meg, ma Skóciában, ha valaki igazán korhűen akar a skót népviseletbe felöltözni, akkor nem vesz alsónadrágot a kockás szoknya alá.

Tudjuk-e, hogy a Honfoglalás idején, mi csodálatos növény és állatvilággal rendelkeztünk, amit magunkkal hoztunk a belső-ázsiai térségből?

Tudjuk-e, hogy az elmúlt időszakban sikerült, a parlament által, hivatalosan is nemzeti kinccsé tenni őshonos állatfajaink nagy részét? A kilenc kutya fajtát, a három parlagi tyúk fajtát, a szilaj marhát, a három mangalica fajtát, a tincses kecskét, és a galambjainkat. Ez egyben azt is jelenti, hogy nem lehet őket keresztezni, az országból kivinni. Tehát meg kell tartani a tiszta vérvonalat. A szürke marhát sajnos az osztrákok már levédték előttünk.

Tudjuk-e, hogy a hollandok 400 éve termesztik a tulipánt, mi 3000 éve? Mégis őket hívják a tulipán hazájának. Az egyetlen európai tulipán fajtának, a Tulipa Hungaricának géncentruma, a Kárpát-medencében van.

Tudjuk-e, hogy a világ második alkotmánya a miénk? Az első az izlandi 720-ból, a második pedig: Szent István király intelmei Imre herceghez.

Tudjuk-e, hogy a reneszánszt, mint művészeti stílust Ausztria és Németország tőlünk vette át?

Tudjuk-e, hogy az öntözéses gazdálkodást és a vetésforgót is mi honosítottuk meg a világnak ezen a részén? Mára már Európa elfelejtette ezt a tudást, és jórészt ennek köszönhető, hogy termőföldjeik tönkrementek, elhasználódtak. Ez az igazi indok arra, hogy miért is kellettünk az EU-ba! És akkor még egy szó sem esett a magyarok ősi hitéről. Ezek persze csak kiragadott példák, a teljesség igénye nélkül. Talán nem hiába íródtak le. Jó lenne, ha legalább addig eljutnánk gondolatban, hogy magyarnak lenni nem szégyen! S akkor talán nem támolyognánk össze-vissza, abban a jogi, gazdasági és kulturális csapdában, amit nekünk állitottak Brüsszelben. S hogy nehogy azt higgyük, az író fantáziája, üldözési mániája mondatja velem ezeket a szavakat, álljon itt egy idézet bizonyságul:
Napóleon megkérdezte Francois Talleyrand-t, hogy mit tegyen a magyarokkal. Talleyrand válasza: - Felség! Régi szokásuk a magyaroknak, hogy felnéznek nagyjaikra, és büszkék a múltjukra. Vedd el e nép múltját, és azt teszel velük, amit akarsz! A monarchia idején megvalósították Talleyrand elméletét. És végül, tudjuk-e, hogy 1805-ben 6 ember mert beiratkozni a Pázmány Péter Tudományi Egyetemre, mert féltek, hogy az osztrákok megölik, kiírtják családjaikat?

Az ügyészség vádat emelt Kolompár Orbán ellen

Vádat emelt az ügyészség az Országos Cigány Önkormányzat elnöke ellen. Kolompár Orbánt az általa vezetett Kiskunmajsai Cigány Érdekképviseleti Szervezet vezetőjeként vádolták meg jogosulatlan gazdasági előny megszerzésével. A Kecskeméti Ügyészség az országos cigányvezető mellett vádat emelt felesége és két másik férfi ellen is, 7,2 millió forintnyi támogatás jogosulatlan felhasználása miatt.

Miért nem vagyunk most meglepve? El se képzeltük volna róla. Áh.

Eörsi Mátyás "elismerést" díjat kapott a Jobbiktól

oklevel-2

Eörsi Mátyás SZDSZ "elismerést" díjat kapott a Jobbiktól. Miért? Ezért:

http://www.ujradikalis.info/2008/11/ersi-mtys-10-pontja-magyar-s-szlovk.html

December 5-e díjat kap Eörsi a Jobbiktól

 oklevel-3 A 2004. december 5-ei népszavazáson Magyarország lakossága megtagadta az elszakított területeken élő nemzettestvéreitől a magyar állampolgárságot, ezzel lelki értelemben megerősítette a tragikus trianoni sorsdöntést. Az ezt előidéző, több évtizedes nemzettudat-sorvasztásnak ma is vannak aktív képviselői.      A Jobbik Magyarországért Mozgalom az általuk okozott veszélyre azzal is fel kívánja hívni a figyelmet, hogy megalapítja a December 5-e Díjat. A díjat minden évben annak a közéleti szereplőnek vagy szervezetnek ítéli oda, aki az adott időszakban a legtöbbet tett a nemzettudat rombolása, a magyarság szétszakítottságának fenntartása érdekében.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom 2008-ban a December 5-e Díjatmatyi jelen oklevél kiállításával Eörsi Mátyásnak, a Szabad Demokraták Szövetsége országgyűlési képviselőjének ítéli oda.


Indokolás

A szlovák rendőrség dunaszerdahelyi, brutális akcióját követően Eörsi Mátyás hivatalos nyilatkozataiban olyan aljas módon ítélte el a pusztán magyarságuk miatt megverteket, olyan módon vált a kérdést cinikusan kezelő szlovák kormány szószólójává, ami nemzetárulással ér fel.

A Jobbik e díj odaítélésével egyidejűleg vállalja, hogy mindenben segíti Eörsi Mátyást a szlovák állampolgárság megszerzésében. Így legalább ő elérheti azt, amit a felvidéki magyarságtól a népszavazás megtagadott: a szlovák-magyar kettős állampolgárságot.

Szegedi Csanád,
a Jobbik határon túli magyarság ügyeiben felelős alelnöke

A miskolci Jobbik közleménye az MSZP székházat ért támadásról

A Jobbik Magyarországért Mozgalom Miskolci Alapszervezete nyilvános sajtó-közleményben határolódik el a Miskolc belvárosában található MSZP székházat ért értelmetlen rongálástól, támadástól. Az ilyen cél nélküli atrocitások nem kedveznek sem a parlamenten belüli, sem a parlamenten kívüli politikai közéletnek, valamint az ország külföldi megítélésnek sem.

Mindazonáltal fel kell hogy hívjuk a figyelmet arra a tényre, hogy a politikai szervezeteket és közszereplőket ért egyre gyakoribbá váló támadások sem nem összehangolt, sem nem egymástól elszigetelt esetek, azokat minden esetben a lakosság túlnyomó többségét sújtó mélységes kiábrándultság indukálhatta.

A folytatólagosan elkövetett, nem következetes politizálás miatt a társadalom egyre inkább elfordul a politikai elit által képviselt, megkérdőjelezhető értékektől, és szélsőséges esetben akár a miskolcihoz hasonló rongálásba, értelmetlen károkozásba, apátiába is torkollhat a kiábrándultság.

A hasonló esetek elkerülése, megelőzése irreális célnak tekinthető, mindaddig, amíg a jelenkori magyar kormány nem ismeri el, hogy a következetes nemzetellenes politizálásukkal a magyar nemzetet sújtó társadalmi, humanitárius és etnikai válságot maguk idézték elő, valamint az országot béklyóba szorító gazdasági válság lakosságra háruló terheit súlyosbították.

A Jobbik bízik benne, hogy a Rendőrség és a Kormány egyaránt, nem csupán a tettesek felkutatásában érdekelt, hanem végre az ország érdekeit és biztonságát szolgálva a hasonló eseteket kiváltó okok megszüntetésén is fáradozik, és végre magyar kormányként egyaránt a magyar Nemzet, valamint Magyarország érdekeit kezdi el szolgálni.

A Jobbik nem buzdít semmilyen politikai szándékú, károkozó indíttatású atrocitás elkövetésére, azokat elítéli, de annál is határozottabban határolódik el az azokat kiváltó tényezőktől, valamint az MSZP-SZDSZ-MDF tengely által képviselt magyarellenes politizálástól. Kérjük, (a teljesség igénye nélkül) ezen pártok vezető képviselőit, a honatyai megbízatásukban ne csak egy nem létező magyar „rasszizmus”, hanem a nyílt nemzetközi és hazai magyarellenesség ellen is emeljék fel hangjukat.

Pártunk bizonyosnak veszi, amennyiben a parlamenti pártok végre az őket megválasztó, valódi demokráciát és szólásszabadságot kívánó lakosság érdekeit kezdi el képviselni, a szervezeteik és képviselők elleni hasonló támadások országszerte megszűnnek.

Magyarország JOBBat érdemel, mind politikai, mind erkölcsi és társadalmi vonatkozásban.

Politikai hovatartozástól függetlenül áldott, békés és politikamentes ádventi készülődést, szeretetben gazdag Karácsonyi Ünnepeket kíván a Jobbik Magyarországért Mozgalom.

Adjon az Isten!
Szebb jövőt!

Fehér Péter
Miskolci Jobbik, elnök

barikád.hu

Emese ötletel

A szárnyaló demokraták John (Kohn) Emeséje, kinek mindig van egy jó ötlete, a következővel rukkolt elő, a főpolgármesteri kabinetben javasolta, hogy a 173 fővárosi üzemeltetésű játszótér környékén jövő márciustól tiltsák meg a dohányzást. Erről januárban dönthet a Fővárosi Közgyűlés.

John Emese levelet írt az I. kerületi polgármesternek, hogy közösen keressék meg a kerületi polgármestereket egy egységes fővárosi tilalom bevezetése érdekében. Az SZDSZ IX. kerületi parlamenti képviselőjelöltje olyan szabályozásban hisz, ami a nemdohányzókat védi.

Én magam egy olyan szabályozásban hiszek, mi mindenkit egyaránt véd, ki játszótérre viszi gyermekét. Tiltassék ki minden játszótérről az aki, játszótéren alszik, játszótéren alkoholt fogyaszt, játszótéren piszkít, játszótéren közerkölcsöt sért, magatartásával rossz példát mutat. Magam is látok játszótereinken, bandázó cigányokat, vidám drogos fiatalokat és ott élő hajléktalanokat. Megkell tisztítani a játszótereinket és visszaadni a gyermekeknek. Nem a dohányzás a legsúlyosabb kérdés, bár nem lehet elmenni mellette, de egy „kérem, a játszótéren mellőzze a dohányzást” tábla sokkal hatásosabb lehetne a tiltásnál. Bár a liberálisok nem szeretik nevelni, művelni a népet egyszerűen jogom van alapon, a szabályozásban hisznek, csak a sok-sok jog és tiltás között elvész a lényeg az egyén szabadsága.

Meghívó

meghivo

Vádat emeltek a kuruc.info főszerkesztője ellen

logo Vádat emelt az ügyészség a kuruc.info főszerkesztője ellen személyes adattal visszaélés és rágalmazás miatt - közölte a Fővárosi Főügyészség sajtóirodája. A közlemény szerint a budapesti II. és III. kerületi ügyészség emelt vádat M. Balázs ellen "személyes adattal visszaélés vétsége és nagy nyilvánosság előtt, jelentős érdeksérelmet okozva elkövetett rágalmazás vétsége miatt".

Az ügyészség egy bírákat és ügyészeket rágalmazó, 2006 októberében több alkalommal megjelent cikk miatt emelt vádat, amelyet a 2006-os szeptemberi eseményekkel kapcsolatban tett közzé a kuruc.info főszerkesztője "A forradalmárokat börtönbe juttató bírák, ügyészek neve, képe, telefonszáma" címmel.

A vádhatóság szerint a vádlott ezekben az írásokban több bíróról és ügyészről azt állította, hogy eljárásuk során megsértették a büntetőtörvények előírásait, bűncselekményeket valósítottak meg, valamint tényként állította az ítélkezés tisztaságának megsértését.

A vádlott a cikkekben egyebek mellett "törvénytelen ítéleteket" említett, "politikai fogolykínzásokat előmozdító, kommunista," "jogtipró talárosokat", a "tüntetőket törvénytelen, ávós időket idéző ítéletekkel sújtó" bírákról és ügyészekről beszélt - írja közleményében a főügyészség sajtóirodája.

Frissítve kuruc.info-val: "A Független Hírügynökség információi szerint a kuruc.info főszerkesztőjének és munkatársainak neve sokáig titokban maradt. Nemrég azonban a Polgár Tamás néven ismert blogger nyilvánosságra hozta a neveket internetes naplójában."

Az RMDSZ 31 mandátumot kapott a román parlament két házában

  Összesen 31 mandátumot kapott a román parlament két házában a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) - derült ki az országos választási iroda kedden délután közzétett végleges adataiból, amelyeknél már a visszaosztott szavazatokat is figyelembe vették.RMDSZ

A magyarok érdekvédelmi szövetsége a képviselőházban 22, a szenátusban 9 helyet foglal majd el. Meglepetést keltett, hogy bár a Szociáldemokrata és a Konzervatív Párt szövetsége (PSD-PC) a vasárnapi parlamenti választásokon több szavazatot kapott mint a Demokrata-Liberális Párt (PD-L), ez utóbbi mégis hárommal több parlamenti helyet szerzett.
A képviselőházban a PD-L 115 helyet kapott, a PSD-PC 114-et. A szenátusban a PD-L-nek 51, a PSD-PC-nek pedig 49 mandátum jutott. (MTI)

FEKETÉZŐK INTERNETEN ÁRULJÁK A SZLOVÁK EURÓT

SLOVAKIA-EURO-COINS Felkerültek a szlovák eurócsomagok az internetes boltok kínálatába is. Az újonnan forgalomba került érméket másfélszeres áron kínálják a gyűjtőknek, az eBay licitjein például az ötszáz koronás csomag kikiáltási ára 26 euró.
Az érmékkel csak januártól lehet fizetni. Az élelmes eladó akár tíz eurót is kereshet az üzleten, ha akad rá vevő. A szlovák vásárlóknak nagyon rossz üzlet beszerezni az "akciós árú" csomagokat, a külföldi gyűjtők számára lehet csak némi értelme az aprókészlet beszerzésének. Az interneten ügyeskedő férfi martinleinert néven Ausztriából jelentkezett be és más országokból származó euróérmék forgalmazásával is foglalkozik.
(sme)

A Magyar Gárda főkapitánya feljelentette a hivatali hatalmával visszaélő rendőrtisztet

magyar garda 5x5 copy A mai napon a Magyar Gárda Mozgalom országos főkapitányaként a Btk. 225. §-ba ütköző hivatali visszaélés bűntettének elkövetése miatt feljelentést tettem a Pest Megyei Főügyészségen a kiskunlacházi demonstráció biztosításáért felelős rendőrtiszt ellen.

Köztudomású tény, hogy a Magyar Gárda Mozgalom soha nem sértett törvényt (ellenben a rendőrséggel) és nemzetmentő feladatát mindig is a hatályos jogszabályok tiszteletben tartásával végezte. Ebbéli tevékenységében több, jelenleg is hivatásos állományú rendőr és volt rendőr segíti, akiknek hivatástudata, szakértelme és emberi tisztessége komoly értéket jelent a közrend és a közbiztonság védelmét célul kitűző hazafias mozgalmunk számára.

A Magyar Gárda Mozgalom azonban nem csak betartja a törvényt, hanem arra is gondosan ügyel, hogy mások is betartsák. Különösen fontos ez akkor, ha olyan személyekről van szó, akiknek az a dolga, hogy a Magyar Köztársaság területén a jogszabályi normák betartása felett őrködjenek. 2008. november 28-án a kiskunlacházi demonstráció biztosításáért felelős rendőrtiszt hivatali hatáskörét nagyban túllépve igyekezett megtiltani a demonstráción résztvevő békés és törvénytisztelő polgárok számára a magyar nemzeti zászlók, az Árpád-sávos zászlók, valamint a jogszabályok megsértését semmiben nem veszélyeztető transzparensek demonstráción történő szerepeltetését, ezáltal törvénytelenül próbálta korlátozni a gyülekezési jog alkotmányban deklarált lehetőségét.

A rendőrtiszt fenyegető magatartást tanúsítva közölte, hogy jogszabálysértés esetén azonnal feloszlatja a demonstrációt, továbbá kilátásba helyezte, hogy 150, Kolompár Orbán által vezetett felfegyverkezett cigány fog majd rendet tenni a sorainkban, amennyiben eltérünk az általa felvázolt forgatókönyvtől. Itt kívánom megjegyezni, hogy a Magyar Gárda Szent Koronára felesküdött gárdistái magyarok védelmében többször néztek már szembe többszörös létszámfölényben levő, felfegyverkezett cigányokkal és - életveszély ide, vagy oda – minden alkalommal helytálltak, soha nem hátráltak meg.

A Magyar Gárda Mozgalom országos főkapitányaként úgy gondolom, hogy mind a nemzeti jelképeink használatának tilalmazása, mind pedig a felfegyverkezett cigányok erőszakos cselekményeivel történő fenyegetés megengedhetetlen és alkalmas a hivatali visszaélés törvényi tényállásának kimerítésére, ezért indítványoztam a Pest Megyei Főügyészségen a rendőrtiszt elleni büntető eljárás megindítását.

2008. december 1.

Kiss Róbert
gárdista
országos főkapitány

A speciális mentőkkel dolgoztak a gárdisták

A Magyar Gárda Mozgalom győri zászlóalja a hétvégén a speciális mentőkkel közösen kutatott egy eltűnt fiú után. Mondhatnak a parlamenterek Gyurcsányostól, Kövér Lászlóstól és Mohácsi Viktóriástól bármit, az emberek ismerik a Gárda tevékenységét, látják a hasznát, eredményeit és megköszönik a gárdisták segítségét. Mert a szükségben együtt kell működni, a finnyáskodás a politikusok luxusa. folytatás

Pornólemez gyerekeknek karácsonyra

HDDVD_IF3 Az ukrán-szlovák határon gyerekek számára készített ajándékok között közel félszáz pornótartalmú DVD-t találtak a határőrök. A „meglepetés” a magyar határhoz közeli osztrák városból, Nickelsdorfból érkezett és egy Luganszk megyei családnak címezték. A lemezeket lefoglalta a csapi vámhivatal, mivel a jelenleg érvényben lévő vámszabályok tiltják a csomagban, illetve levélben történő pornográf termékek továbbítását.
A kárpátaljai térségben idén nem ez volt az első eset, eddig 15 alkalommal foglaltak le tiltó listán szereplő termékeket.

Fizetős földi sugárzás

atv_logo Két újabb csatornával bővül a napokban a hétfőn a DunaTV-vel elstartoló digitális földfelszíni műsorsugárzás. Az ATV és a HírTV is szerződik a Antenna Hungáriával, de a két csatornát csak előfizetés fejében lehet majd nézni.

hirtv_logo Az adás kódolására vonatkozó döntés abból fakad, hogy a csatorna legnagyobb bevételei a kábelszolgáltatóktól származnak, akik díjat szednek a nézőktől, ebben a helyzetben inkorrekt lenne egy másik szolgáltató, például az Antenna Hungária rendszerében ingyenesen sugározni a műsorunkat.

Fénylánc Magyarországért

fenylanc.preview Nagy magyar télben picike tüzek,
Soh'se volt olyan máglya,
Mintha most ez a sok-sok titkos láng
Összefogna egy láncba……!
Az égig, a csillagos égig érne,
És minden idegen rongy benne égne!”
(Reményik Sándor: Nagy Magyar télben)

Tavaly félezer helyszínen mintegy kilencezer ember foglalt helyet a tűz mellett. Az emberek egymásra találtak. Ez a tűz indította el azt az egyre terebélyesedő összefogást, amely egyre reményteljesebben terjed szét az országban. Adjunk új erőt a következő év nagy cselekedeteihez.
Karácsony a fény újjászületésének ideje bennünk és a természetben. Közös ünnepre hívunk Benneteket, hogy rendezzük végre sorainkat. Vasárnap (december 21.-én) 17 órakor a Szent Mihály-hegy csúcsán (Börzsöny) kigyullad egy máglya, amelynek fénye - ha Te is akarod - messzire elvilágít majd a Nagy Magyar télben... A Magyarok Szövetségének vezetői a máglyát közösen állítják össze és közösen gyújtják meg.
A szomszédos hegyormokon barátaink várják a fényt, hogy meggyújtsák saját tüzeiket. Az ő tüzeikre választüzek gyúlnak szerteszét, a közös ima és a fénylánc végigfolyik a hegyeken, hogy összehozza az embereket, hogy az esőcseppek elinduljanak egymás felé.
Akikhez idén még nem ér el a Fénylánc, 18 órakor együtt gyújtják tüzeiket.
Segíts, hogy minél több fény áradhasson elsötétült világunkba!
- Kutasd fel a környékeden azt a hegycsúcsot, azt a halmot, ahonnan a legtöbb szomszédos hegyorom látszik, amely megszólít téged, legyen ez a Te szenthelyed!
- Keresd meg az embereket környezetedben, akik hozzád hasonlóan szomjúhozzák a fényt, együtt gyújtsátok meg tüzeteket, legyenek ők a Te test-véreid!
- Találj rá a szomszédos hegyormokat őrző közösségekre, kapcsolódjatok össze,
hisz együtt alkotjátok a Fénylánc lelkét, legyenek ők a Te nemzeted!
Szeresd Földanyánkat, becsüld társaidat, óvd az élő tájat, és ne hagyj szemetet magad után!
Este, ha kigyulladnak a csillagok az Égen és a Földön gondolj arra: nem vagy egyedül!
Ha kapcsolódni akarsz a Fénylánchoz, add tovább üzenetünket, és keress meg bennünket:
http://fenylanc.uw.hu
www.baranta.net Benis Miklós benis.miklos@gmail.com 20/9256863
www.magtar.hu Hamvas Gábor ghamvas@gmail.com 30/9008538

Cigány kampány arc a fideszben

UncleSambo Az amerikai elnökválasztás óta csak Obama-lavinaként emlegetett megfelelési kényszer még erőteljesebben jelenik meg Magyarországon, mint eddig. Arról van szó, hogy az első néger amerikai elnök sikere után az egész világon liberálisok és a liberálisoknak megfelelni igyekvők jelentik ki, hogy üdvözölnék a feketék, sárgák, cigányok előretörését a közéletben. Az egyik olasz lap azt találgatta, vajon mikor lesz fekete pápa, a hazai lapok pedig arról cikkeztek, hogy vajon mikor lesz Magyarországnak cigány miniszterelnöke.

Nos, itt még nem tartunk, de a sorba beállt a Fidesz is. Ugyanis a hírek szerint az európai parlamenti kampányuk arca a cigány származású Járóka Lívia lesz, aki jelenleg is Fidesz-delegált Brüsszelben.

A Fidesz ilyen markánsan koncentrál a kisebbségekre, az Európa Koncepciójukban is nagyon erőteljesen jelen van ez a kérdés, az nekünk, romáknak nagyon alkalmas fővíz lehet, amelyen mi is szépen hajózhatunk. Mondja Járóka Lívia egy riportban, majd arról beszélt igazából sosem dolgozott, csak feketén. Eredeti: "Amit igazából munkahelynek lehet nevezni, az a Rádió C volt, ahol közel egy évig szerkesztőként dolgoztam. Ezen kívül persze rengeteget dolgoztam, csak éppen feketén; évekig angolt tanítottam, gyerekekre vigyáztam, Angliában bébiszitterkedtem, az angliai tanulmányutam első évét is eladóként dolgoztam végig"

járóka lívia Egy másik riportban úgy vezetik fel Líviát, halmozottan hátrányos helyzetben van politikus társaival szemben, hiszen nemcsak cigány, nő is. Mi magyarul azt jelenti, szegény elnyomott, nap mint nap megalázott nőként él, plusz még cigány is, de ahogy a cikk folytatja, ő megküzd a feladattal, nőiességével és cigány származásával. Sajnálkozunk sanyarú sorsa felett Líviának, mi szégyenkezünk, hogy még nem volt igazából munkája, bizonyára az azért volt, mert nő és cigány és így mindenki csak a sárba löki szegényt. Továbbá nagyon megalázónak találjuk azt is, hogy csak feketén kaphatott munkát illetve a nemzetinek hazudott, liberális fideszben tölthet be politikai szerepet, mitől nagyon szenvedhet.

Műsorváltozás!

Kedves Vendégeink!
November 25-én, kedden 16 órára, a Nyugati téri Alexandra Könyvesházba meghirdetett programunk, - Gyurcsány Ferenc: Blogkönyv 2006-2007. dedikálással egybekötött könyvbemutató - ELMARAD! A program új időpontja: December 03. 15 óra
Megértésüket köszönjük!