Mi történik itt?

A Fővárosi Bíróság első fokon feloszlatta a Magyar Gárda Hagyományőrző és Kulturális Egyesületet.
A Magyar Gárda feloszlatását kérő ügyész perbeszéde szerint a szervezet célja a megfélemlítés, tevékenysége, romák lakta településeken tartott rendezvényei, tagjainak "masírozása", vezetőinek beszéde mások jogainak sérelmével jár.

Elképesztő mi történik itt. Mondogathatjuk, hogy a kisebbség lehet a többség, de ez egy jele annak, hogy amitől sokan csak félnek be is következett.

Gaudi-Nagy Tamás szerint az ügyészség nem tudta bizonyítani, hogy az egyesület tevékenysége mások jogainak szabadságának olyan fokú sérelmével járt volna, ami indokolja feloszlatását. A Magyar Gárda szerinte nem okozott jogsérelmeket.

Hozzáfűzte: a feloszlatás olyan megállíthatatlan folyamatot indítana el, melyben "ízlésterror", vélt vagy valós sérelmek alapján iktatnának ki civil szervezeteket a társadalmi szereplők közül.

Egyszóval semmi konkrét bizonyíték nélkül, egyszerűen roma sírásra döntöttek a feloszlatás felől. Mi ez, ha nem annak a jele, hogy a kisebbség már igenis beleszól az ország ügyeibe. Bántotta Őket, hogy a Gárda nem hagyta szó nélkül amit művelnek és tettek ellene.

Gaudi-Nagy Tamás szerint elfogadhatatlan, hogy az ügyészség radikális vélemények és egyfajta öltözet miatt oszlatná fel az egyesületet. Ebben a megközelítésben a Magyar Gárdának a romló közbiztonság problémájának felvetése miatt kellene bűnhődnie.

És ez egy jel lehet Szlovákia felé, hogy mi megint ugrálunk, ha fütyülnek, mert mi vagyunk a liberalizmus Közép Európai bölcsője. Összefogtak a nemzeti radikalizmus ellen, össze kell fognunk nekünk is.

Nincsenek megjegyzések: