December 5-e díjat kap Eörsi a Jobbiktól

 oklevel-3 A 2004. december 5-ei népszavazáson Magyarország lakossága megtagadta az elszakított területeken élő nemzettestvéreitől a magyar állampolgárságot, ezzel lelki értelemben megerősítette a tragikus trianoni sorsdöntést. Az ezt előidéző, több évtizedes nemzettudat-sorvasztásnak ma is vannak aktív képviselői.      A Jobbik Magyarországért Mozgalom az általuk okozott veszélyre azzal is fel kívánja hívni a figyelmet, hogy megalapítja a December 5-e Díjat. A díjat minden évben annak a közéleti szereplőnek vagy szervezetnek ítéli oda, aki az adott időszakban a legtöbbet tett a nemzettudat rombolása, a magyarság szétszakítottságának fenntartása érdekében.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom 2008-ban a December 5-e Díjatmatyi jelen oklevél kiállításával Eörsi Mátyásnak, a Szabad Demokraták Szövetsége országgyűlési képviselőjének ítéli oda.


Indokolás

A szlovák rendőrség dunaszerdahelyi, brutális akcióját követően Eörsi Mátyás hivatalos nyilatkozataiban olyan aljas módon ítélte el a pusztán magyarságuk miatt megverteket, olyan módon vált a kérdést cinikusan kezelő szlovák kormány szószólójává, ami nemzetárulással ér fel.

A Jobbik e díj odaítélésével egyidejűleg vállalja, hogy mindenben segíti Eörsi Mátyást a szlovák állampolgárság megszerzésében. Így legalább ő elérheti azt, amit a felvidéki magyarságtól a népszavazás megtagadott: a szlovák-magyar kettős állampolgárságot.

Szegedi Csanád,
a Jobbik határon túli magyarság ügyeiben felelős alelnöke

Nincsenek megjegyzések: