A Magyar Gárda főkapitánya feljelentette a hivatali hatalmával visszaélő rendőrtisztet

magyar garda 5x5 copy A mai napon a Magyar Gárda Mozgalom országos főkapitányaként a Btk. 225. §-ba ütköző hivatali visszaélés bűntettének elkövetése miatt feljelentést tettem a Pest Megyei Főügyészségen a kiskunlacházi demonstráció biztosításáért felelős rendőrtiszt ellen.

Köztudomású tény, hogy a Magyar Gárda Mozgalom soha nem sértett törvényt (ellenben a rendőrséggel) és nemzetmentő feladatát mindig is a hatályos jogszabályok tiszteletben tartásával végezte. Ebbéli tevékenységében több, jelenleg is hivatásos állományú rendőr és volt rendőr segíti, akiknek hivatástudata, szakértelme és emberi tisztessége komoly értéket jelent a közrend és a közbiztonság védelmét célul kitűző hazafias mozgalmunk számára.

A Magyar Gárda Mozgalom azonban nem csak betartja a törvényt, hanem arra is gondosan ügyel, hogy mások is betartsák. Különösen fontos ez akkor, ha olyan személyekről van szó, akiknek az a dolga, hogy a Magyar Köztársaság területén a jogszabályi normák betartása felett őrködjenek. 2008. november 28-án a kiskunlacházi demonstráció biztosításáért felelős rendőrtiszt hivatali hatáskörét nagyban túllépve igyekezett megtiltani a demonstráción résztvevő békés és törvénytisztelő polgárok számára a magyar nemzeti zászlók, az Árpád-sávos zászlók, valamint a jogszabályok megsértését semmiben nem veszélyeztető transzparensek demonstráción történő szerepeltetését, ezáltal törvénytelenül próbálta korlátozni a gyülekezési jog alkotmányban deklarált lehetőségét.

A rendőrtiszt fenyegető magatartást tanúsítva közölte, hogy jogszabálysértés esetén azonnal feloszlatja a demonstrációt, továbbá kilátásba helyezte, hogy 150, Kolompár Orbán által vezetett felfegyverkezett cigány fog majd rendet tenni a sorainkban, amennyiben eltérünk az általa felvázolt forgatókönyvtől. Itt kívánom megjegyezni, hogy a Magyar Gárda Szent Koronára felesküdött gárdistái magyarok védelmében többször néztek már szembe többszörös létszámfölényben levő, felfegyverkezett cigányokkal és - életveszély ide, vagy oda – minden alkalommal helytálltak, soha nem hátráltak meg.

A Magyar Gárda Mozgalom országos főkapitányaként úgy gondolom, hogy mind a nemzeti jelképeink használatának tilalmazása, mind pedig a felfegyverkezett cigányok erőszakos cselekményeivel történő fenyegetés megengedhetetlen és alkalmas a hivatali visszaélés törvényi tényállásának kimerítésére, ezért indítványoztam a Pest Megyei Főügyészségen a rendőrtiszt elleni büntető eljárás megindítását.

2008. december 1.

Kiss Róbert
gárdista
országos főkapitány

Nincsenek megjegyzések: