Emese ötletel

A szárnyaló demokraták John (Kohn) Emeséje, kinek mindig van egy jó ötlete, a következővel rukkolt elő, a főpolgármesteri kabinetben javasolta, hogy a 173 fővárosi üzemeltetésű játszótér környékén jövő márciustól tiltsák meg a dohányzást. Erről januárban dönthet a Fővárosi Közgyűlés.

John Emese levelet írt az I. kerületi polgármesternek, hogy közösen keressék meg a kerületi polgármestereket egy egységes fővárosi tilalom bevezetése érdekében. Az SZDSZ IX. kerületi parlamenti képviselőjelöltje olyan szabályozásban hisz, ami a nemdohányzókat védi.

Én magam egy olyan szabályozásban hiszek, mi mindenkit egyaránt véd, ki játszótérre viszi gyermekét. Tiltassék ki minden játszótérről az aki, játszótéren alszik, játszótéren alkoholt fogyaszt, játszótéren piszkít, játszótéren közerkölcsöt sért, magatartásával rossz példát mutat. Magam is látok játszótereinken, bandázó cigányokat, vidám drogos fiatalokat és ott élő hajléktalanokat. Megkell tisztítani a játszótereinket és visszaadni a gyermekeknek. Nem a dohányzás a legsúlyosabb kérdés, bár nem lehet elmenni mellette, de egy „kérem, a játszótéren mellőzze a dohányzást” tábla sokkal hatásosabb lehetne a tiltásnál. Bár a liberálisok nem szeretik nevelni, művelni a népet egyszerűen jogom van alapon, a szabályozásban hisznek, csak a sok-sok jog és tiltás között elvész a lényeg az egyén szabadsága.

Nincsenek megjegyzések: