Vádat emeltek a kuruc.info főszerkesztője ellen

logo Vádat emelt az ügyészség a kuruc.info főszerkesztője ellen személyes adattal visszaélés és rágalmazás miatt - közölte a Fővárosi Főügyészség sajtóirodája. A közlemény szerint a budapesti II. és III. kerületi ügyészség emelt vádat M. Balázs ellen "személyes adattal visszaélés vétsége és nagy nyilvánosság előtt, jelentős érdeksérelmet okozva elkövetett rágalmazás vétsége miatt".

Az ügyészség egy bírákat és ügyészeket rágalmazó, 2006 októberében több alkalommal megjelent cikk miatt emelt vádat, amelyet a 2006-os szeptemberi eseményekkel kapcsolatban tett közzé a kuruc.info főszerkesztője "A forradalmárokat börtönbe juttató bírák, ügyészek neve, képe, telefonszáma" címmel.

A vádhatóság szerint a vádlott ezekben az írásokban több bíróról és ügyészről azt állította, hogy eljárásuk során megsértették a büntetőtörvények előírásait, bűncselekményeket valósítottak meg, valamint tényként állította az ítélkezés tisztaságának megsértését.

A vádlott a cikkekben egyebek mellett "törvénytelen ítéleteket" említett, "politikai fogolykínzásokat előmozdító, kommunista," "jogtipró talárosokat", a "tüntetőket törvénytelen, ávós időket idéző ítéletekkel sújtó" bírákról és ügyészekről beszélt - írja közleményében a főügyészség sajtóirodája.

Frissítve kuruc.info-val: "A Független Hírügynökség információi szerint a kuruc.info főszerkesztőjének és munkatársainak neve sokáig titokban maradt. Nemrég azonban a Polgár Tamás néven ismert blogger nyilvánosságra hozta a neveket internetes naplójában."

Nincsenek megjegyzések: