Dunába esett egy helikopter Budapesten

Egy ember meghalt, ketten megsérültek, amikor a csepeli szennyvíztisztító építkezésénél a Dunába zuhant egy helikopter.
Kis-Guczi Péter, a katasztrófavédelem ügyeletese a helyszínen azt mondta lapunk tudósítójának, hogy a helikopter hátsó része beakadt egy bárkahídba és a farok leszakadt.

Az MTI helyszínen tartózkodó tudósítója azt látta, hogy a Robinson-44 típusú helikopter fele a vízben van, a farokrésze pedig a víz felett. A helyszínen vannak búvárok, mentők, és egy mentőhelikopter is leszállt a parton.
Munkások mentettek
A csepeli szennyvíztisztító építtetését végző cég egyik vezetője vesztette életét a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság szóvivőjének információi szerint. Molnár Péter közölte, hogy a pilótát és az egyik utast, egy fotóst a helyszínen dolgozó munkások mentették ki.
Fotózni mentek
A tűzoltóság szóvivője elmondta: az elsődleges információik szerint a helikopterrel azért szálltak fel, hogy fotózzák az építési munkálatokat. A munkások azt látták, hogy kihagy a jármű rotorja és a Dunában levő acélzsaluzathoz csapódik. Hozzátette: a munkások egy lánc segítségével egy daruhoz erősítették a süllyedő helikoptert és kimentették a pilótát, valamint a fotóst.
Győrfi Pál, a mentőszolgálat szóvivője azt mondta, hogy a balesetben ketten sérültek meg, ők saját felelősségükre kórházba sem mentek.

 R44 A lezuhant Robinson-44 típusú gépnek két lapátja van, átmérőjük 10,06 méter. Hajtóműve hathengeres, vízszintes boxer motor, amely közvetlen hajtású, léghűtéses.

FN

Nincsenek megjegyzések: