Új erőkkel a Lisszaboni Szerződés ellen!

A Jobbik Magyarországért Mozgalom Külügyi Bizottsága üdvözli a napokban Bécsben megrendezett nemzeti radikális találkozót, amelyen Európa-szerte ismert és sikeres pártok vezetői tanácskoztak a Lisszaboni Szerződés elleni kampányról.

Felháborító az a gyakorlat, amit az Európai Unió vezető személyei és szervezői alkalmaznak a szerződés ír elutasítása után, figyelmen kívül hagyva ezzel több millió uniós állampolgár véleményét, és nem utolsó sorban Európa demokratikus hagyományait.

A nemzeti szuverenitást ledöntő Lisszaboni Szerződés elleni harcot a Jobbik egyik legfontosabb külpolitikai alapelvének tartja, ezért közösséget vállalunk a bécsi konferencián megjelent pártokkal, amelyek uniós tagállamokból, illetve Svájcból és Oroszországból érkeztek.

Egyúttal kijelentjük, hogy a Jobbik mindenben támogatja a Lisszaboni Szerződés elleni magyar kampányt, már csak azért is, mert erről a sorsdöntő jogszabályról a magyar Országgyűlés az Európai Unióban először, szolgalelkűen döntött a magyar nép véleményét meg sem kérdezve.

A Jobbik továbbra is ellenzi a Lisszaboni Szerződést, és úgy véli, hogy a magukat demokratikusnak nevező pártoknak és kormányoknak a hasonló horderejű kérdésekről minden esetben saját népüket kell megkérdezniük, nem pedig a diktatórikus időkre emlékeztető módon, a fejük felett dönteni.

kovacs_bela

Kovács Béla
elnök Külügyi Bizottság

Nincsenek megjegyzések: