FIDESZ LUFI

FIDESZ LUFI, GALAMB VAGY KOKÁRDA?

Fidesz rendre hozza a liberális formát. Most legutóbb Gyurcsány újabb gazdaságmegmentő csomagját kommentálta első indulatból: „brutális megszorító csomag”-nak, majd egy rossz álomtól gyötört éjszaka után: „teljes reménytelenség csomagja” lett belőle.

fidesz-lufi Rossz dolog a hezitálás. Elképzelem, mikor Orbán álmatlanul forog éjjelente az ágyában és attól szenved, honnét szippantson el még egy embert. SZDSZ széthullásával egy kis nyaldosással és a régi lemezek újra játszásával megnyerhető a szadeszos szavazók nagy része.

(nem elfelejteni a FIDESZ kő keményen liberális párt a rendszerváltáskor, csak később vette magára a szűrt, és mint jó pásztor, azóta sem engedi, hogy jobbról politikai erő kerüljön be a parlamenti nyájba) -Vagy a derekunkra kössünk szélesebb nemzeti szalagot, és a feltörekvő, mára már harmadik erővé váló Jobbiktól szippantsuk el a szavazó bázist.

A Fidesz libikókázik, de hiába acélból a játékszere az idő vasfoga és az emberek igazságérzete már kikezdte, előbb utóbb eltörik, és a földre huppanva kipukkad, mint egy lufi csak az a kérdés melyik szárny huppan a földre és illan széjjel.

Folytatjuk még.

Nincsenek megjegyzések: