A Jobbik saját utat ajánl a brüsszeli műanyag helyett

A Jobbik sajnálatosnak tartja, hogy Magyarország élelmiszerbiztonsága újfent veszélybe került az EU féktelen, tagállami szuverenitást elnyomó, brüsszeli vízfejének köszönhetően. Információink szerint az Európai Bizottság ismét hazánkra akar kényszeríteni egyes génmódosított kukoricafajtákat annak ellenére, hogy Budapest számtalan esetben nyilvánította ki: mentes kíván maradni a hasonló, természettől idegen, pusztán multinacionális érdekeket szolgáló technikáktól.

Az amerikai nyomásra brüsszeli segédlettel a magyar gazdaságra erőszakolt növényfajták veszélyeztetik egészségünket, környezetünket, de földjeinket is, mivel a génmódosított mag „fertőz", átörökíti tulajdonságait, ily módon kiirthatatlan. Ez a tény aláásná a jövőben sikeres magyar mezőgazdaság és az arra épülő saját feldolgozóipar felemelkedését, pedig a Jobbik szerint ez lehet Magyarország egyik kitörési pontja. Sajnálatos módon az EU eddig csak roncsolta azt a magyar mezőgazdaságot, amelynek termékeit példának okáért az orosz piac bármikor felszívná.

Véleményünk szerint az egész világra kiterjedő válság közepette célunk kizárólag az önellátásra való legerőteljesebb törekvés, a saját föld bármi áron történő védelme, a tanyavilág újbóli benépesítése és az önfenntartó, a környezetükkel egyensúlyban működő kistájegységek erősítése lehet. Így a Jobbik a fenntartható lokalizációt ajánlja a mértéktelen globalizáció alternatívájaként. Ez azonban nehezen érhető el a magyar föld és élelmiszeripar jövőjének veszélyeztetése mellett. Éppen mindent megteszünk azért, hogy hazánk génmódosítás-mentessége fennmaradjon, parlamentbe kerülésünket követően pedig haladéktalanul keresztülvisszük az ehhez szükséges törvényeket.

Z. Kárpát Dániel,
a Jobbik EU-kabinet vezetője

Nincsenek megjegyzések: