Itt a Jobbik programja! A Szent Korona-tanra épülne az alkotmány

A közép-, alsó közép- és munkásosztályt megcélzó Jobbik, tíz évvel megalakulása után - a legfrisebb felmérések szerint – maga mögé utasította az SZDSZ-t, és harmadik helyet szerzett a januári ferencvárosi időközi választáson. A Magyar Narancs cikkében a párt programját ismerteti.

Kapcsolódó: Új erő, új radikalizmus

Szegedi Csanád a IX.kerületi időközi választás jobbikos harmadik helyezete szerinte a hangos zsidózás és kommunistázás sehova sem vezet: „A nemzeti radikalizmus nem akadhat el a jelzők szintjén. Csurka nyers, leegyszerűsítő összeesküvés-elmélete, vagy a kifejezetten gyűlöletből élő kelet-európai radikálisok példája helyett a nyugat-európai korszerű radikális jobb példáját akarjuk követni: Le Penét, Haiderét, vagy az olasz nemzeti erőkét”

Bár a párt vezetői fórumokon és egyéb szövegeikben radikális változtatásokat követelnek, a szervezet programja kevés konkrétumot tartalmaz, ezért alig megfogható. Új alkotmányt írnának, amelyről annyit lehet tudni, hogy a Szent Korona-tanra épülne. Megadóztatnák a nagyobb jövedelmeket, kétkulcsos adórendszer helyett progresszívabb szja-rendszert akarnak. Habár a multik móresre tanításáról beszélnek, programjuk szerint mindössze esélyegyenlőséget teremtenének a külföldi és a hazai vállalkozások közt.

Megszüntetnék a külföldiek adómentességét, de átmeneti szabályozással segítenék őket, hogy beilleszkedjenek a hazai adókörnyezetbe, és korlátoznák a külföldiek termőföld vásárlását. Népszavazással léptetnék ki Magyarországot az unióból, addig is a „kedvezőtlen” csatlakozási feltételek újratárgyalását kezdeményeznék. Habár szlogenjeik irredenták, megelégednének az autonómiával és kettős állampolgársággal, nem tiltanák be, de szigorítanák az abortuszt.

Visszaszorítanák a szektákat, megerősítenék a történelmi egyházakat. A törvénysértő módon privatizált állami vagyont jogi úton vennék vissza. A közszolgálatból kirúgnák az MSZP-SZDSZ-t kiszolgáló újságírókat. És főként felszámolnák azt a szociálpolitikát, amit a kisebbségvédelem eszközének látnak.

Magyar Narancs

1 megjegyzés:

sat. írta...

A'szem: siker esetire arra is ki kén dolgozni forgatókönyvet, hogy egy jobb Mo. mit kezdne, hogy védekezne a külföld támadásival szembe'.
Addig is elvhűséget, humánus engedményeket + minden jóut!