Tüntetés a Magyar Hírlapért


Szeretnénk mi is úgy örülni a tüntetésen megjelenő Széles Gábornak, ahogy tették ezt az összesereglők. De nem tudunk, mert érezzük a tüntetés nem értünk van, csak van, úgy magában, a színjáték része. A szólásszabadság csak rájuk vonatkozik, rajtuk kívül más nem létezik. (MSO)
Óriási tömeg tüntetett Gyurcsány Ferenc alkotmánysértő, a Magyar Hírlap tönkretételét megcélzó keddi bojkottfelhívása ellen. Kitörő örömmel, „Isten hozott!” köszöntéssel fogadták a Kossuth téren Széles Gábort. Hat-hétezren tüntettek tegnap a véleménynyilvánítás szabadsága és a kormányfő által bojkottra ítélt Magyar Hírlap mellett a Kossuth téren. Széles Gábor, lapunk tulajdonosa történelmünk egyik legnagyobb károkozójának nevezte, és a gazdaság, a vidék, az egészségügy tönkretételéért, a cigányság nyomorba döntéséért is felelőssé tette Gyurcsány Ferencet. Farkas Félix, a Lungo Drom képviselője azt mondta: a tisztességesen élő cigányságra nem volt sértő, hogy Bayer Zsolt a veszprémi gyilkosságról írva állatoknak nevezte az elkövetőket. A kormányszóvivő helyes döntésnek nevezte a lapunk elleni bojkottról szóló miniszterelnöki utasítást.
Széles Gábor vádpontjai Gyurcsány Ferenc még Rákosi Mátyásnál is rosszabb – mondta Széles Gábor. Gyurcsány Ferenc elvette az emberek jövőbe vetett hitét. "Isten hozott!" – skandálta a tömeg, amikor Széles Gábor, a Magyar Hírlap tulajdonosa a mikrofonhoz lépett. A nagyvállalkozó megköszönte a résztvevők támogatását, sőt nem tartotta kizártnak, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök is figyelemmel kíséri a tüntetést a Parlament egyik függönye mögül. Széles háláját fejezte ki a kormányfőnek kiváló termékmenedzseri munkájáért, amellyel több ezer előfizetőt hozott lapunknak néhány nap alatt. Komolyra fordítva a szót, lapunk tulajdonosa számos vádpontot fogalmazott meg a Magyar Hírlapot bojkottáló miniszterelnökkel szemben, felelőssé téve a gazdaság, az egészségügy, a vidék és a rendőrség tönkretételéért, valamint a cigányság soha nem látott nyomorba döntéséért. "Vádollak azzal, hogy olyan mértékben eladósítottad az országot, amilyenben rajtad kívül hazánk ezeréves történelmében senki nem merte, ráadásul törvénytelenül" – üzente a kormányfőnek Széles Gábor. Hozzáfűzte: voltak királyaink akik megyéket zálogosítottak el, Gyurcsány azonban egy egész országot.
"A legsúlyosabb vádpont azonban az, hogy elvetted az emberek jövőbe vetett hitét" – mondta, hozzátéve, hogy az emberek ma már tisztában vannak azzal, ha ez így megy tovább, akkor unokáik sem fognak jobban élni. A nagyvállalkozó kifejtette: elvenni az emberektől a hitet, hogy jobbra fordulhat az életük, az olyan, mint amikor valakit beszorítanak a sarokba. "A sarokba szorított ember pedig csak egyet tehet: kitör onnan" – mondta lapunk tulajdonosa. Kijelentette, hogy Gyurcsány Ferenc alkalmatlan miniszterelnöknek, és már most látszik, hogy nagyobb károkozóként fog bevonulni a történelembe, mint Rákosi Mátyás. Konkrét gazdaságpolitikai kérdésekről szólva, Széles Gábor elmondta: csak a belkereskedelem erősítésével, a belföldi piacok bővítésével lehet eredményt elérni, mert kizárólag így teremthetők új munkahelyek. Újjá kell építeni a vidéket, a kis- és középvállalkozásokat – zárta szavait a Magyar Hírlap tulajdonosa.


(MH-összeállítás)

1 megjegyzés:

Unknown írta...

Feltűnő volt a Hír TV visszafogottsága az ügyben.Vajon Bayer miatt ?