Fekete Vasárnap

Sajnálatos dolog az, hogy az ember nem lepődik meg azon, hogy egy késeléses gyilkosságot cigánybanda követ el. Sajnálatos, hogy mindez természetessé válhat. Ugyanakkor mindig történik egy olyan tragédia ami jelzi, hogy ez nem mehet így tovább! És mint mindig sokszor hiába. Marian Cozma 26 éves volt…

Vasárnap hajnalban eddig ismeretlen tettesek megölték az MKB Veszprém férfi kézilabda csapat román válogatott beállósát. Az esetnek több szemtanúja is volt és egytől egyig állítják, hogy az elkövetők cigányok voltak. Ezt a magyar rendőrség (természetesen) nem  erősítette meg. Ellenben minden szomszédos országban tény.

A srácok igen közismertek természetesen a városban és annak környékén, sokszor megfordulnak erre-arra, soha egyetlen atrocitásba sem keveredtek. A hétvégi győzelmet és Iváncsik Gergő fiának a születését ünnepelték. Pontosan mi történt, még homály fedi, ami biztos szóváltásba keveredtek néhány magát nagyon vagánynak érző cigánnyal, akik ilyenkor amit szoktak, előkapták a kést és mellbe szúrták ezt az életerős fiatal sportolót. Emellett a csapat két szerb játékosa Zarko Sesum  és Ivan Pesics is nagyon súlyos sérüléseket szenvedtek. Mostanra mindketten túl vannak az életveszélyen. Sesum állítólag fél szemére megvakult, míg maga Pesics is szúrást kapott. A tragédia nem csak a veszprémieket, de az egész országot, Romániát, Szerbiát és a sportvilágot mélyen megrázta.  

cozma

Más…

Két fiú késelt meg egy férfit a főváros X. kerületében, egy Székfűvirág utcai lakásban - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese vasárnap az MTI-vel.

Kormos Endre a szombat este történtekről elmondta: előzetes szóváltás után egy 12 és egy 18 éves fiú megkéselte a 31 éves dorogi férfit, akit életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba. A fiatalokat a rendőrök később elfogták, ellenük életveszélyt okozó testi sértés miatt indítottak eljárást.

 

Megint más…

Ma délelőtt tíz óra tájékán Hevesen kihívták a rendőrséget, miszerint tömegverekedés van folyamatban. A kiérkező rendőrök tömegverekedést nem láttak, ellenben egy cigánybanda azonnal megtámadta őket. 20-30 fő botokkal, szerszámokkal és az öklükkel kezdték el verni a járőrautót.  A rendőrök erősítést hívtak és a kiérkezett segítséggel 8 embert állítottak elő. Heves város közbiztonságának megerősítése érdekében a város rendőrkapitánya - a rendőrségi törvényben biztosított jogkörénél fogva - fokozott rendőri ellenőrzést rendelt el, mely során gépjármű és ruházat átvizsgálásra is lehet számítani.

 

Újabb…

A Magyar Gárda Borsod megyei százada soron következő toborzóját az ózdi Meridó Sörözőben tartotta volna. A kezdés előtt 300 cigány érkezett Mercedesekkel és Audikkal. A gárda helyi kapitánya az érdeklődőkkel egy másik helyszínre vonult. Idő közben nagy erőkkel a helyszínre érkezett a rohamrendőrség, s most farkasszemet néznek a felheccelt cigányokkal, akik a többszöri felszólítás ellenére sem hajlandóak távozni.

Mindez egyetlen vasárnap alatt! Ez ne lenne létező probléma? Minek kell még történnie? Miért kell megint feltenni ezeket a kérdéseket?

Nincsenek megjegyzések: