Nagyböjti időszakra


Tanulságos történet
: Homok és kő

Két barát utazott a sivatagban. Valamin összevesztek és az egyik felpofozta a másikat. Ekkor ő, anélkül, hogy visszavágott volna, lehajolt és ujjával beírta a homokba: -Ma a barátom megütött engem.
Továbbmentek, ameddig csak nem találtak egy oázist, ahol elhatározták, hogy megfürdenek. Az, akit megütöttek, nem tudott úszni, és a zavaros víz magába akarta szippantani. Ekkor a barátja utánament és kimentette őt. A másik, ahogy a partra jutott, lehajolt és egy kőbe karcolta: -Ma a barátom megmentette az életemet.
Társa, aki először megütötte, majd megmentette az életét, furcsálodva kérdezte:
-Amikor megpofoztalak, a homokba írtad és amikor kihúztalak a vízből, kőbe. Miért?
A másik így felelt: -Amikor valaki megbánt minket, írjuk homokba, hogy a megbocsátás szele elsöpörje! De ha valaki valami jót cselekszik velünk, véssük kőbe, hogy semmi ne vigye el a nyomát!

Elmarasztaló emberi jogi jelentés oláhiáról

Elmarasztaló emberi jogi jelentés Romániáról

2009.02.27.

Ismét súlyos bírálatokat fogalmaz meg Romániával szemben az a jelentés, amelyet az Egyesült Államok külügyminisztériuma állít össze évente az emberi jogi helyzetét vizsgálva. A dokumentum elmarasztalja az egyéni választókerületes választási rendszert, amely negatívan befolyásolja az állampolgárok parlamenti képviseletét, megemlíti, hogy továbbra is virágzik a nagykorrupció, és a vallási és etnikai diszkrimináció sem szűnt meg.
A jelentés szerint a választójogi törvény aránytalanul megnehezíti a parlamenten kívüli kisebbségi szervezetek bejutását a törvényhozásba, ami elsősorban az RMDSZ-nek és a roma pártnak kedvez.
A korrupció kapcsán felrója, hogy még egyetlen korrupcióval vádolt magas rangú tisztviselőt sem ítéltek börtönbüntetésre. Megemlíti, hogy kísérlet történt a büntető törvénykönyvben rögzített eljárás enyhítésére, és azt is, hogy az állampolgárok számára nehezen elérhető a korrupciós ügyek bejelentését szolgáló rendszer. A jelentés a negatívumok közé sorolja, hogy az átvilágítótestület hatáskörének megnyirbálásával továbbra is akadályozzák a Ceausescu-rezsim titkosszolgálatának (Securitate) irattárába való betekintést.
A jelentés egemlíti, hogy a diszkriminációellenes tanács elé került 837 ügyből csupán 462-t oldottak meg, ezek közül 116 etnikai, 15 pedig vallási alapú diszkriminációra vonatkozott. A bírálat szerint a törvényhozás két házában működő emberi jogi bizottságok rendszerint a bizottságokat alkotó pártok álláspontját tükrözik.

kitekintő.hu

Magyar tanulság ! De vicc-e ?

Éppen lefeküdtünk volna, mikor az asszony szólt, hogy ég a lámpa a garázsban. Kinézek, és látom ám, hogy négy markos cigány legény serényen hordja kifelé a cuccaimat, aztán rakják az utcán ácsorgó teherautóra.
Kapom a telefont, hívom az óberhét, de azt mondja egy zsernyák, hogy momentán egy szabad kocsijuk sincs, de nyugi, amint lesz, jönnek, és már le is tette.
Nekem meg a fejem tetejébe akadt az adrenalin azonnal, úgyhogy ismét felhívtam a szervet. Mondom neki, az előbb telefonáltam, hogy jöjjenek, de már nem kell sietniük. Ugyanis fogtam a puskámat, és lepuffantottam mind a négyet, helyszínelni meg tényleg ráérnek később is.
No, le se tettem a kagylót, négy rendőrautó már ott is volt a házunk előtt, plusz a mentő.
El is kapták a betörőket ízibe.
Az egyik rendőr, aki velem is hajlandó volt szóba elegyedni megjegyezte:
- Mintha azt mondta volna, hogy lelőtte mind a négyet.
Mire én:
- Maguk meg valami olyasmit, hogy nem tudnak küldeni senkit...

FIDESZ LUFI

FIDESZ LUFI, GALAMB VAGY KOKÁRDA?

Fidesz rendre hozza a liberális formát. Most legutóbb Gyurcsány újabb gazdaságmegmentő csomagját kommentálta első indulatból: „brutális megszorító csomag”-nak, majd egy rossz álomtól gyötört éjszaka után: „teljes reménytelenség csomagja” lett belőle.

fidesz-lufi Rossz dolog a hezitálás. Elképzelem, mikor Orbán álmatlanul forog éjjelente az ágyában és attól szenved, honnét szippantson el még egy embert. SZDSZ széthullásával egy kis nyaldosással és a régi lemezek újra játszásával megnyerhető a szadeszos szavazók nagy része.

(nem elfelejteni a FIDESZ kő keményen liberális párt a rendszerváltáskor, csak később vette magára a szűrt, és mint jó pásztor, azóta sem engedi, hogy jobbról politikai erő kerüljön be a parlamenti nyájba) -Vagy a derekunkra kössünk szélesebb nemzeti szalagot, és a feltörekvő, mára már harmadik erővé váló Jobbiktól szippantsuk el a szavazó bázist.

A Fidesz libikókázik, de hiába acélból a játékszere az idő vasfoga és az emberek igazságérzete már kikezdte, előbb utóbb eltörik, és a földre huppanva kipukkad, mint egy lufi csak az a kérdés melyik szárny huppan a földre és illan széjjel.

Folytatjuk még.

A Jobbik meglepetésre készül a "vörös" Csepelen kiírt választáson

A Budapest XXI. kerületi Helyi Választási Bizottság 2009. február 2-i ülésén időközi helyi önkormányzati képviselő választást tűzött ki a 3. számú egyéni választókerületben 2009. április 26. napjára Takács József helyi önkormányzati képviselő 2009. január 7-én történt halálesete miatt.

Íme a Jobbik Magyarországért Mozgalom-Párt
önkormányzati képviselőjelöltjének bemutatkozása és programja:

Tisztelt Csepeli Honfitársaim!

Dr. Badacsonyi Zsolt vagyok, a 3. számú választókörzet Jobbik Magyarországért Mozgalom – Párt képviselőjelöltje. 40 éves vagyok, 20 éve élek Csepelen feleségemmel és van egy 5 éves kisfiunk.
Mérnökként és jogászként nyolc éve saját vállalkozásomban segítem megbízóinkat a környezetvédelem és a dolgozók munkahelyi jogainak védelme érdekében végzett erőfeszítéseikben. Az Egyesült Államokban regisztrált tanácsadó vagyok az emberi jogok és a nemzetközi munkajog területén.

Két évvel ezelőtt kértem felvételemet a Jobbikba, mert úgy éreztem valamit személyesen is tennem kell azért, hogy Magyarország felszálló pályára álljon. A rendszerváltás óta megoldatlan problémák: az ország vagyonának elherdálása, a lakosság eladósítása, a jelenleg már hét éve regnáló kormány országromboló tevékenysége és a parlamenti „ellenzék“ szájhős semmittevése mára országunkat kétségbeejtő helyzetbe kergette. Úgy látom tehát, hogy sorsunkat saját kezünkbe kell vennünk.

Az emberek nagy része kiábrándult a politikából. A politikusokról újabb és újabb botrányok derülnek ki. A teljesítmény nélküli javadalmazás, a költségtérítésekkel kapcsolatos visszaélések, a nap-nap után világra kerülő korrupciós ügyek sorra borzolják az emberek idegeit. A következménynélküliség az állami működésnek ma már minden szintjén jelen van.

Ezen is változtatni akarunk!

A Jobbik Magyarországért Mozgalom – Párt központi programjában szerepel a képviselők visszahívásának jogintézménye, ami azt jelenti, hogy ha a képviselő nem a választói érdekében végzi munkáját, visszahívható legyen az őt pozícióba juttató polgárok által.

Jól ismerem a helyi és általában a csepeli problémákat is.

Fel kell számolni azt a – kormányzati szinten is működő – gyakorlatot, hogy a politikai vezetés az emberek feje felett döntsön az őket érintő kérdésekben. A párbeszéd hiánya mára teljesen elszakította a tetteket a tényleges igényektől.

A párbeszéd elindítása érdekében rendszeres lakossági fórumokat tartunk a jövőben, ahol elmondhatják véleményüket. A közösséget érintő kérdésekben pedig bevezetjük a helyi szavazás intézményét.

Nem a politikából kívánok megélni. Vallom, hogy a választók képviselete megtiszteltetés, melyet alázattal kell végezni. Ezért sem tiszteletdíjat, sem költségtérítést nem fogok felvenni, hanem azt helyi civil szervezetek számára ajánlom fel.

Egy új erőnek kell jönni, hogy bizonyíthasson: van más út is!

Kérem, Önök is szavazzanak bizalmat a Jobbiknak, hogy bizonyíthassunk: Van más megoldás. Magyarország előtt egy fölfelé vezető út áll, csak rajtunk múlik, hogy összefogunk-e, és elindulunk-e rajta. Együtt, közös erővel!

Kérdéseivel forduljon hozzám bizalommal!

E-mail: zsolt.badacsonyi@t-online.hu

barikád.hu

Jobbik mulatság

farsang

RÉSZLETEK: http://barikad.hu/node/24770

Magyarok farsangi bálja

Szabó Dezső Katakombaszínházban-február 28-án 16 órától+plakát frissítve

Jobbik: ezt nem!

Nem ért egyet a Déri és a Kiss Ferenc Erdészeti Kollégium megszüntetésével a szegedi Jobbik. Erről keddi sajtótájékoztatóján beszélt a párt helyi elnöke, Tóth Péter és Rácz Tibor alelnök.

emblemaii A Déri esetében ingatlanpanamát gyanítanak, a másik kollégiumról azt mondták, hogy mivel a diákok és a tanárok folyamatosan újították az épületet, közpénzből kártalanítsák őket. Szerintük, ha az Ady-kollégium nincs tele, egyetemistákkal töltsék fel, a felsőoktatási kollégiumokba úgyis nagy a túljelentkezés. Bírálták az ellenzéket is: miért nem fogalmaz meg markánsabb véleményt a kollégiumok védelmében.

Romaigazolvány

Romaigazolvánnyal lehetne pályázni állami munkahelyekre

Teleki László szerint több romát kellene foglalkoztatni a közigazgatásban, amit külön programmal kellene segíteni. A roma ügyekért felelős miniszteri biztos szerint 10 év alatt a közigazgatásban 7-8%-ra kellene növelni a diplomás roma foglalkoztatottak számát.

„Aki romának vallja magát, az regisztráltathatja magát, és onnantól kezdve eséllyel pályázhatna arra, hogy az állami szerveknél tud munkahelyet találni, amennyiben ez az országgyűlési határozat elfogadásra kerül.” – mondta Teleki László. /ATV/

cigyanyigazolvany Romaigazolvány a cigányoknak? Diszkrimináció! Bár tudod mit. Legyen. De ne csak akkor mikor pénz kell a zsebbe, vagy 8 általánossal rendőrnek mehet. Akkor is, ha bűnt követ el, megfélemlít, mert bizony nem csak a fekete bakancs tud megfélemlíteni, hanem egy „rózsás” ing is. Közigazgatásban 7-8%-ra kellene növelni? Minek, többet tudjanak lopni, vagy magyarellenes törvényeket elő tudják készíteni? Minek? Annyi van most a közigazgatásban, amennyi élt a lehetőségekkel mit államunk minden polgárának biztosít. Sőt, kiemelten ha cigányról van szó, nem csak hogy ingyenes az oktatás, a cigány még pénzt is kap az iskolajárásért. Azt nem is szeretném fejtegetni, hogy alig két hete mondta ferink, hogy megkülönböztetni nem lehet, sem itt… sem ott…, és gőzerővel bizonygatták sehol nincs jegyezve az, ha valaki roma, bocsánat cigány. Még az iskolákban sem, akkor honnét a csudából tudják, hogy Kanalas Vivien nem egy szőke Brünhilda, hanem cigány és segélyezni kell, hogy feltudjon zárkózni. és satöbbi untig, stb.......

Nagyböjti időszakra

Szinte minden nap reggeltől estig dolgoznunk kell, hogy megéljünk. Fáradtak vagyunk, kimerültek és sokszor észre sem vesszük azt, ha megbántjuk embertársainkat. Számunkra jelentéktelen dolognak tűnik, egy mondat, mozdulat, hang, de a másiknak sértő és bántó lehet. Leírok egy történetet, hogy érezzük át a súlyát a lelki fájdalomnak.

Volt egyszer egy nagyon rossz természettel megáldott fiú. Az apja adott neki egy zsák szöget és azt mondta neki, verjen be egyet a kert kerítésébe minden alkalommal, mikor elveszti a türelmét, és összeveszik valakivel, vagy valami rosszat mond valakiről.
Az első nap 37 szöget vert be a kerítésbe.
A következő hetekben megtanult uralkodni az indulatain és a bevert szögek száma napról napra csökkent. Rájött arra, hogy sokkal egyszerűbb volt uralkodni az indulatain, mint beverni a szögeket a kerítésbe.

Végre elérkezett az a nap is, mikor a fiúnak egy szöget sem kellett bevernie a kerítésbe. Ekkor odament az apjához és elújságolta neki, hogy aznap egy árva szöget sem vert be a kerítésbe. Az apja azt mondta neki, húzzon ki egy szöget minden egyes nap, mikor nem vesztette el a türelmét, és nem veszekedett senkivel sem, vagy meg tudta állni, hogy rosszat mondjon valakiről.
Teltek a napok, s a fiú végre azt mondhatta az apjának, hogy kihúzta az összes szöget a kerítésből.
Az apa ekkor odavitte a fiát a kerítéshez, és ezt mondta neki:
"Fiam, szépen viselkedtél, büszke vagyok rád, hogy így megváltoztál.
Állj meg egy pillanatra, nézd csak, mennyi lyuk van a kerítésben. Ez a kerítés soha többé nem lesz már olyan, mint régen volt.
Ha veszekszel valakivel, vagy rosszat mondasz valakiről , megsebzed őt. Egy ugyanolyan sebet hagysz az ő lelkében, mint ezek a lyukak itt. Akárhány alkalommal is kérsz bocsánatot, a seb talán örökre ott marad. A szóbeli sértés ugyanakkora fájdalmat okozhat, mint a testi.
Nagyon nehéz meg nem történtté tenni meggondolatlanságból elkövetett dolgainkat. A kiengesztelődés és a megbocsátás titka lehet az, ami segíthet a lyukak eltüntetésében.

Nagyböjti időszakba léptünk. Ha máskor nem, legalább most próbáljunk meg odafigyelni a másik emberre. Ne okozzunk hirtelen felindultságunkkal szenvedést és fájdalmat, hisz mint olvastuk a lyukak ott maradnak.

A Jobbik saját utat ajánl a brüsszeli műanyag helyett

A Jobbik sajnálatosnak tartja, hogy Magyarország élelmiszerbiztonsága újfent veszélybe került az EU féktelen, tagállami szuverenitást elnyomó, brüsszeli vízfejének köszönhetően. Információink szerint az Európai Bizottság ismét hazánkra akar kényszeríteni egyes génmódosított kukoricafajtákat annak ellenére, hogy Budapest számtalan esetben nyilvánította ki: mentes kíván maradni a hasonló, természettől idegen, pusztán multinacionális érdekeket szolgáló technikáktól.

Az amerikai nyomásra brüsszeli segédlettel a magyar gazdaságra erőszakolt növényfajták veszélyeztetik egészségünket, környezetünket, de földjeinket is, mivel a génmódosított mag „fertőz", átörökíti tulajdonságait, ily módon kiirthatatlan. Ez a tény aláásná a jövőben sikeres magyar mezőgazdaság és az arra épülő saját feldolgozóipar felemelkedését, pedig a Jobbik szerint ez lehet Magyarország egyik kitörési pontja. Sajnálatos módon az EU eddig csak roncsolta azt a magyar mezőgazdaságot, amelynek termékeit példának okáért az orosz piac bármikor felszívná.

Véleményünk szerint az egész világra kiterjedő válság közepette célunk kizárólag az önellátásra való legerőteljesebb törekvés, a saját föld bármi áron történő védelme, a tanyavilág újbóli benépesítése és az önfenntartó, a környezetükkel egyensúlyban működő kistájegységek erősítése lehet. Így a Jobbik a fenntartható lokalizációt ajánlja a mértéktelen globalizáció alternatívájaként. Ez azonban nehezen érhető el a magyar föld és élelmiszeripar jövőjének veszélyeztetése mellett. Éppen mindent megteszünk azért, hogy hazánk génmódosítás-mentessége fennmaradjon, parlamentbe kerülésünket követően pedig haladéktalanul keresztülvisszük az ehhez szükséges törvényeket.

Z. Kárpát Dániel,
a Jobbik EU-kabinet vezetője

Van-e még 200 000 +1 libi Magyarországon


A „liberálisok” új identitás kampánnyal rukkolt elő a napokban, a párt arra keresi a választ, hogy van-e 200 000 + 1 Liberális szavazó. A párt szerint ezt a kampányt nem az EP választás miatt készítették, sokkal inkább, hogy felhívják a közvélemény figyelmét súlyos társadalmi problémákra.
Horn Gábor így fogalmaz: „Egyre erősebbek a társadalmon belüli konfliktusok: a gyűlöletkeltés, az erőszak, a félelemkeltés a mindennapok részévé váltak”, s ezért szükséges már kitudja hányadjára megjeleníteni a liberális alternatívát.



Az alábbi linken megtekinthetőek a plakátok is:

http://www.zoom.hu/belfold/romakkal-spanglival-istennel-kampanyol-az-szdsz-40099.html

A plakátok és a reklám film, köszönhetően a „liberális” gondolat felülreprezentáltságának a reklámszakmában magas színvonalú, ahogy azt már korábban is megszokhattuk az SZDSZ-től, természetesen a magas színvonalat úgy értem mint egy sör vagy egy autó márka reklámjánál érteném, amelyeknek a legfőbb érték mérője, az megfelelő csomagolása (a célcsoportot megszólítani, befolyásolni képes üzenet generálása), és áttételesen persze a majdani értékesítés de a hangsúly az elsőn van.

Alapvető kérdés, hogy a reklámnak mi a célja, jelen esetben arra gondolhatnánk, hogy több szavazat elérése, de valójában csak annyi, hogy gondolkodj rajta. Egy átlagos terméknél hasonlóan működik a hirdetés, az első körben a cél, hogy több információért kattints rá, felmerüljön a következő vásárlásnál, hogy azt a bizonyos terméket vásárold, stb.
Szóval mit is jelent pontosabban a „gondolkodj rajta” az SZDSZ kampányában? Azt, hogy az ország jelenlegi helyzetében irreleváns kérdésekkel foglalkozz. Ne jusson eszedbe, hogy a „liberális párt” „tele van korrupcióval”, hogy ennek a pártnak az ország érdeke a rangsoruk végén helyezkedik el, ha egyáltalán létezik, hanem TE modern EURÓPAI polgár foglalkozz modern EURÓPAI kérdésekkel s a többit hagyd ránk.
Ez még akkor is hasznos számukra, ha az illető akihez eljuttatják az üzenetüket nem szavazna soha rájuk, de egy átlagos beszélgetésben rákényszerül az ezzel a témával való foglalkozásra ha a beszélgető partnerei felvetik.
S ez a lényeg, hamis illúziókba, hamis gondolati körbe helyezni az embereket, s az igazán fontos kérdéseket mint a cigánybűnözés, demográfiai katasztrófa, az ország eladósodottsága, a kormány cselekvő képtelensége, növekvő munkanélküliség, határon túli magyarok helyzete, stb., stb., stb. ne gondolkodjon. Illetve akik már eleve ebben az állproblémák világban élnek amelyet a plakátok is sugallnak, azokat megerősítheti.

A reklám olyan esetekben lehet hatékony, ha pozitív dolgok közti választás egyik alternatíváját jeleníti meg. Ha ez nem áll rendelkezésre, s az SZDSZ-nél ez nyilvánvaló, jólcsengő lózungokkal helytesítik.

Nézzük az egyes plakátokat, s értelmezzük, mit is jelentenek, s mi az alapvető cáfolatuk:
A hirdetésen fő üzenete két tagmondatra oszlik, az első a kiknek kitől szól, a második, hogy mit szól: „Van-e 200 001 szabad, demokrata szavazó, aki úgy gondolja, hogy, egy ország jövője nem az alapterületén múlik.”

Feltűnő a szabad demokrata szavak között elhelyezett vessző. A szabad demokrata a mai közbeszédben egyet jelent a szabad demokraták szövetségével amely őszintén szólva még ballib körökben is meglehetősen lejáratódott, s ezzel a bizonyos vesszővel értelmezésem szerint, megpróbálják elkülönítene az SZDSZ-t korábbi önmagától, s így a szabad szó a liberális, progresszív, európai szinonimájaként jelenik meg (érsd.: szabados). Illetve olyan emberhez szól aki felnőtt a második tagmondat magvas gondolatainak átéléséhez.
A demokrata viszont egy finomra hangolt csapda mivel ha nem értesz egyet a mondatok második felével azt állítod magadról, hogy nem vagy demokrata s azok akik nem demokraták könnyen lehet, hogy nácik, de legalább is jó úton járnak a felé.

Az 1. plakát:



Egy ország területe nem az alapterületén múlik:
Egy ország, nem pedig Magyarország ez a különbség világos, hiszen nézetük szerint minden ember egyenlő, tehát az, hogy mi magyarok vagyunk puszta véletlen különösebb jelentősége nincsen.
Az országunk jövője valóban nem az alapterületén múlik, de ez nem jelenti azt, hogy Trianonról és a határon túli magyarokról meg kellene feledkeznünk. Tovább gondolva, azt üzeni, hogy mindenhol sikeres lehetsz, ehhez még ország sem kell.

S a végét lezárja: „Magyarországnak szüksége van rájuk”. Végül is a saját szempontjukból érthető, hogy ezt mondják, bár szerintem, a valóság épp fordított.

2. plakát:



Isten nem jobb és baloldali: Első hallásra egyet lehet vele érteni, Isten vélhetően nem jobb vagy baloldali, viszont a keresztény egyházon keresztül megismert erkölcsi, etikai értékrendhez való viszony alapján a pártok megkülönböztethetőek, s ha számunkra ez az értékrend fontos valószínűleg olyan pártot választunk amelynek szintén fontos a keresztény értékrend.

3. plakát:


Egy spangli az orvosi rendelőre nem pedig az őrszobára tartozik:
Ezzel még a rendszeres marihuana fogyasztó, kendermag egyesületes liberálisokat sem győzi meg hiszen ők még orvoshoz sem szeretnének menni.
Ellenben marihuana nem olyon könnyű mint azt hirdetik, már Hollandiában is érzékelik ennek a szemléletnek a társadalomra roppant kedvezőtlen hatásait. Érdemes ezzel kapcsolatban megnézni a következő interjú részletet Csernus Imrével:



Még egy adalék: egy közép iskolai testnevelés tanár mesélte nekem, hogy a óra előtt bement az öltözőbe a fiúkhoz, s azt látta, hogy néhány gyerek marihuánát szív, s megkérdezte hogy ez után hogy tudtok majd mozogni? Az egyik diák válaszolt: Ne aggódjon tanár úr ez ma már a negyedik.
Azt hiszem többet nem is, kell hozzá fűzni az SZDSZ maga a deviancia.

4. Plakát:



Egy nőnek ugyanazért a munkáért ugyanaz a bér jár.
Egy újabb hamis kérdés: ezzel szintén a legtöbbünk egyetért, gyakran hoznak fel példákat, legutóbb Dobrev Klára (http://barikad.hu/node/24478) , Megemlíti, hogy Európában 17%-kal kevesebbet keresnek a nők átlagosan. Szomorú, de arról elfeledkezik elmélkeldi, hogy ez miért van, ő és vélhetően az SZDSZ is megmarad a „nőket diszkriminálják” formulánál. Holott a valódi magyarázat nagyon kis mértékben köthető a diszkriminációhoz ha egyáltalán köthető.
Az fel sem merül bennük, hogy milyen szektorokban dolgoznak a nők inkább, például egy varrónő a textilipar sajátosságaiból adódóan keres kevesebbet, mint mondjuk egy ács s nem pedig azért mert nő. De ha például azonos terület nézünk, mint a közoktatatást vagy úgy általában az állami szektort, ez a kérdés fel sem merülhet, hisz a bértáblák központilag meghatározottak.
Fontos szempont a férfiak és nők közti atitüdbeli különbség is, ugyanis egy nő szívesében fogad el egy biztos állást kevesebb fizetésért, mint egy kockázatosabbat magasért. A férfiaknál általában ez fordított.
De arról viszont soha sem beszélnek, hogy a felsőoktatásban a diákok között több a nő mint a férfi, nem lehet, hogy az oktatási rendszerünk épp a férfiakat diszkriminálja?

5. plakát



A bőrszín senkit nem tesz se jobb se rosszabb emberré, valóban nem, de ha valaki egy putriban lakik, s a környezete szerint a lopás nem bün hanem dicsőség, a helyez picit árnyaltabbá válik.
Ez a kérdés azt az egydimenziós liberális szemléletet tükrözi, hogy a bajok okozója az intoleráns többségi társadalom… Felesleges tovább folytatnom.

6. (ez csak a filmen látható)
A melegek azonos értékű tagjai a társadalomnak
Ez a legnagyobb csúsztatás, abból a ballib téveszméből indul ki, hogy az egyén érdeke (önzése) végső soron társadalmi jóhoz vezet, amit szisztematikusan összekever az azonos jogokkal.
Társadalmi szempontból leegyszerűsítve értéket az teremt, aki dolgozik, családban él és gyereket nevel. Itt a probléma, a homoszexuálisok egy része nem vállal(hat) gyereket, nem él(het)hagyományos értelemben vett családi életet, ez persze nem jelenti azt, hogy ők értéktelen, rossz emberek, csak nem nevezhető azonos értékűnek.

A Jobbik a tatárszentgyörgyi gyilkosságokról

A Jobbik a Tatárszentgyörgyön történt brutális gyilkosság elkövetőinek mielőbbi elfogását követeli. A közbiztonság végletes megromlása miatt az emberi élet elleni bűncselekmények egyre durvábbak. A gyilkos állatok számára már egy köztiszteletben álló sportoló, egy 14 éves kislány

vagy most éppen egy 5 éves kisfiú élete sem számít. A belügyi és a rendőrségi vezetők alkalmatlansága miatt sorra halnak meg emberek. Rendet kell végre tenni ebben az országban,

amelyre az elmúlt 20 év tapasztalata alapján a jelenlegi parlamenti pártok már nem képesek. A Jobbik a káosz és a tehetetlenség helyett a rend és a tettek pártja. Követeljük a halálbüntetés visszaállítását és a csendőrség felállítását!

Vona Gábor, a Jobbik elnöke

Quo vadis, jobboldal?

2009.02.21.

Nem tisztem más orgánumokat reklámozni a portálon, de ezúttal érdemes megvásárolni a Rubicon legújabb számát, mely a magyar jobboldal 1900 és 1945 közötti változásaival és hagyományaival foglalkozik, a"preambulumban" rövid bevezetést adva az 1945 utáni "evolúcióról" is. Érdemes röviden áttekintenünk ezen folyamatokat, majd levonni a mai állapotokra a megfelelő konzekvenciákat.

A jobboldali totalitárius rezsimek 1945-ös részleges bukását követően a jobboldal fogalma sajátos torzuláson esett át, részben az önmagukat átpozicionáló jobboldaliak, részben a fasiszta stigmát ellenfeleikre sütő baloldaliak miatt. Általános trend volt, hogy nyugaton a magukat kereszténydemokratáknak valló formációk értek el jelentősebb sikereket, akik igyekeztek a legélesebben elválasztani magukat a szélsőjobboldaltól, nem egyszer alkalmi koalíciókat kötve a szociáldemokratákkal és a liberálisokkal. (Ez egyébként a mai napig érvényes rekvizituma a "haladó jobboldalnak", elég itt a Le Pen elleni 2002-es francia nagykoalíciós összeborulásra vagy Angela Merkel "kényszerű" koalíciójára gondolnunk.) A kelet-közép európai térségben a háború előtt a fennálló jobboldali rezsimek polgári-demokrata ellenzékeként funkcionáló erők könyvelhettek el ideiglenes sikereket, ilyen volt Magyarországon az FKgP, mely az 1945-ös nemzetgyűlési választásokon a szavazatok több mint 57%-át kapta. Más kérdés, hogy a szovjet birodalom helyi vazallusai és gauleiterei hamar sikerre vitték a "szocialista forradalmat", hogy aztán évtizedekig írmagját se lehessen felfedezni a hivatalos jobboldali gondolkodásnak. A gazdasági összeomlás diktálta politikai "rendszerváltozást" követően aztán újraéledtek a háború utáni polgári demokrata (liberális-konzervatív) pártok (FKgP, KDNP), vagy egészen újak alakultak (pl. az MDF).

Jellemző, hogy ekkor még az SZDSZ és a Fidesz harmonikus szimbiózisban éltek, magukat egyfajta liberális tömörülésként definiálva, kritizálva az Antall-kormányt. Az 1990-es évek közepére aztán a Fidesz jobbra lavírozta magát, az SZDSZ koalícióra lépett a posztkommunistákkal, az MDF romjain pedig megjelent a MIÉP, mely jelentős sikert csak 1998-ban ért el. A Fidesz-kormány idején még színekben gazdag jobboldali paletta hamarosan olvadni kezdett, előbb a kisgazdákat kezdte ki a jobboldali hatalomkoncentráció gondolata, később a MIÉP esett áldozatul (utóbbit a neokonzervatív Pokorni Zoltán egyenesen a demokrácia diadalaként értékelte a szélsőségesek felett.) A vesztes jobboldali kormánykoalíció (mely eddigre nagyjából már csak a Fideszből és az MDF-ből állt) feje, Orbán Viktor 2002-ben meghirdette az "egy a tábor, egy a zászló" politikáját, életre hívva a polgári körök országos érhálózatú mozgalmát. A jobboldali pártok asszimiliációjára törekvő orbáni politika igyekezett hangsúlyozni, hogy Barankovics óta nem látott egységbe tömörült a jobboldal,a gyakorlat azonban sajnos nem igazolta ezt a pátosszal teli gondolatot. A Fidesz egyre vehemensebb rohamainak súlya alatt az MDF Dávid Ibolya vezetésével egyre inkább balra tolódott, az alapító atyák kiszorultak, a tulipános fanfanok ma silány karikatúrájukat mutatják egykori önmaguknak.

A 2002-ben még Orbán által is patronált mozgalom, a Jobbik mára önállóan mérhető erővé vált, az egység sokféleségének hegeli gondolatát hangsúlyozva (vesd össze Vona Gábor hitvallásával: "egy a tábor, több a zászló"), amit a polgári szövetség vezetői látható neurotikus zavarokkal konstatáltak. Megindult a szél kifogása a radikálisok vitorlájából, kénytelenek a Jobbik által hangsúlyozott tematikát "rekvirálni", többek között a közbiztonság eszkalálódásáról beszélve. Kapkodás és vádaskodás jellemzi politikájukat. Félnek, hogy a jobboldal általuk hangsúlyozott homogenitásának gondolata megdől és egy tőlük jobbra álló formáció képes lesz önállóan az Országgyűlésbe jutni. Ezt pedig meg szeretnék akadályozni, ha lehet, minden áron. De miért?

Ma még nem lehet tudni, hogy a jobboldal hova tart, de a XXI. század hajnalának válságsorozata alapvetően pozicionálhatja át a jobboldalt, amint azt már több politológus is volt szíves hangsúlyozni. Quo vadis, jobboldal?

Magyar Jelen - A nemzeti ellenállás lapja (X. évf. 4. szám)


kopf_mj_web.jpgA legfrissebb lapszámban tényfeltáró cikket olvashatnak az Enyingen történtekről, valamint további híreket az elszakított területekről, Csonka-Magyarországról, külföldi hazafias mozgalmakról. Tartalmas és építő gondolatok kéthetente a Nemzeti Ellenállás lapjában.


MJ_10004_cimlap.jpg

- Címlapon: Európának elege van a cigánybűnözésből – Itt az olasz megoldás: Polgári egységek felállítása a bűnözés ellen

- Toroczkai László:Szerveződjün Védjük meg magunkat! k klánokba!

- Néhány gondolat a magyar kultúráról: „Most tél van, és csend és hó és halál…”

Csonka-Magyarország:
- Beperelték a gazdákat eláruló MAGOSZ-t
- Horváth Aladár cigány Trianonnal fenyegetőzik

- Rácz Zoltán írásai Délvidékről:
- Ecetes agysaláták
- Szerbmagyar szélhámosok brüsszeli piknikje
- Tűzbe hozták őket, de nem égtek meg
- Szabadkán is megkéseltek egy élsportolót
- Négy szerb sovinisztát nyelt el a Ferenc-csatorna

Erdély és Partium:
- Románia kisebbségügyi felügyelője: Halál a cigánybűnözőkre!

Felvidék:
- Mindent megteszünk önbecsülésünk visszaszerzéséért – Beszélgetés Bedécs Lászlóval, a HVIM felvidéki elnökével
- Gasparovic: Legyenek lojálisak a magyarok – Csáky: Legyen lojális a köztársasági elnök
- Emlékmű híján fakeresztnél tisztelegtek

- A hősök tisztelete, mindenek felett! – Idén is lerótták tiszteletüket a nemzeti oldal szervezetei Budapest hős védői előtt

Északi civilizáció:
- A Lega Nord (Északi Liga): egy követendő példa Európa számára

- A „Gázai övezet tünetegyüttes” valódi okairól

- Siklósi András: A győzelem főként rajtunk múlik!

- Mucsi Miklós: Napló helyett

- Bernard Lazare: Antiszemitizmus

- Tovább a vármegyés úton – Folytatódik Toroczkai László toborzókörútja

A lap kapható az újságárusoknál, 299 forint ellenében, a Fehérlófia könyvesboltban kedvezményes áron, a hivatalos megjelenés előtt egy nappal.

Ha nem látja az újságárusnál a lapot, kérje!


A halálbüntetésről

"Amennyiben szükségessé válik, mindent meg fogunk tenni hazánkat a halálbüntetés visszaállításában megakadályozó jogi kötelezettségek eltörléséért."

Mint katolikus hívőt megdöbbentett ez a kijelentés. Elgondolkoztam rajta.
T
udjuk az élet szent, mert Isten a saját képmására alkotta az embert.
Akkor mit keres itt a halálbüntetés?
Sok keresztény ismerősöm is feltette nekem a kérdést: miért mondta ezt Vona Gábor? Ő nem keresztény?
Utána is néztem az egyház erre vonatkozó tanításaiban.
A Szentírás meghatározza az ötödik parancsolat tilalmát: "Ne öld meg az ártatlant és az igazat"(Kiv.23,7)
Az ártatlan szándékos megölése súlyosan ellenkezik az emberi lény méltóságával, az aranyszabállyal és a Teremtő szentségével. Az emberölést tiltó törvény egyetemes érvényű: mindenkit és minden egyes embert, mindig és mindenütt kötelez.
Tehát az ötödik parancsolat nagyon súlyos bűnként tiltja a közvetlen és szándékos emberölést.

Mi a büntetés? Mi a célja?
A büntetésnek elsősorban a bűn által okozott rendzavarás helyreállítása a célja. A büntetés azon felül, hogy védi a közrendet és óvja a személyek biztonságát, gyógyító célzatú is: amennyire lehet hozzá kell járulnia a vétkes megjavulásához.
Az egyház hagyományos tanítása nem zárja ki a halálbüntetést olyan esetekben, amikor ez az egyetlen járható út ,az emberek életének hatékony megvédésére a jogtalan támadóval szemben.
Már nem háborog a lelkem ebben a dologban, mert így áttekintve világossá vált a büntetés elrettentésének a súlya.
Magyarországon úgy tűnik ez lehet az egyetlen járható út, a kegyetlen gyilkosságok megfékezésében.

"Europeer" megoldás a XXI. századi szerb utcákon


P. Károlynak nem volt ötven eurója, ezért a nyílt utcán szakszerűen kiherélték Szabadkán. Az elmúlt időben sűrűn követtek el Szabadkán késes utcai támadásokat. A múlt héten a helyi kosárlabdacsapat tagját szúrták hasba a város sétálóutcáján.


A 43 éves oromi P. Károly traktoralkatrészt vásárolni ment az észak-bácskai nagyvárosba. Este nyolc óra tájban négyen megállították, 50 eurót követeltek tőle, majd miután azt a választ kapták, hogy nincs pénze, hárman a földre szorították, a negyedik pedig kasztrálta. Az áldozat saját lábán ment be a támadás helyétől körülbelül egy kilométerre lévő szabadkai közkórházba, ahol ellátták.

Mint Selymesi Nándor urológus a Magyar Szónak elmondta, szakszerűen végezték el a kasztrálást, mert két kis vágással távolították el a heréket, anélkül, hogy nagy vérzést okoztak volna. A beteg túl van az életveszélyen, de élete végéig hormonpótlásra szorul majd.

A sajtóbeszámolókból kiderül, hogy P. Károly esete csak az utolsó csepp volt a pohárban. Az elmúlt időben sűrűn követtek el Szabadkán késes utcai támadásokat. A múlt hét szombatján például Miladin Krsticet, a Spartacus helyi kosárlabdacsapat játékosát szúrták hasba a belváros egy éttermekkel, bárokkal teli forgalmas sétálóutcáján. Néhány hónapja az egyik iskolaudvaron késeltek meg egy Momir Milutinovic nevű diákot, aki pár nappal később belehalt sérüléseibe.

Most Sasa Vucinic polgármester sürgős tanácskozásra hívta össze a körzeti bíróság, a rendőrség és más, a közbiztonságért felelős szervek képviselőit.

fn.hu


(nemnemsoha.gportal.hu)

Figyelj, Feri!

Zsidó akartál lenni, nem ment.
Cigány akartál lenni, látod, mi lett belőle.
Bayer ne akarjál lenni, mert ez végképp nem fog sikerülni.
Vedd már végre tudomásul, mindegy, mit csinálsz, nem vagy sikeres. Jótékonykodhatsz is, de ez a nemzet nem szeret téged. Ha van még egy pár becsapott hülye, azokkal neked kell elszámolnod. Mi meg majd veled.
Nem veszed fel a fizetésed - mint tudjuk a szóvivődtől -, de hát miért is vennéd fel? Mit tettél érte? Nyomorba döntötted az országot. Rosszul tervezett meg az Apró család, de hogy ennyire rosszul, ezt még ők sem gondolták volna. Mindent megkaptál, ami egy nómenklatúranemesnek jár: hitelt, titulust, rabolt villát feleséggel együtt, sőt őrző-védő fekete sereget is. Bólogatós minisztereket, a Janit, a Pistit, a Drazsét és újabban a komszomolos Erikát. Igaz, mást nem érdemelsz, de ez mind nem lett volna baj, csak legalább egy kicsi jót tettél volna. Ezt a kicsit még mindig megteheted. Sétálj fel a Sándor-palotába, kondid, mint tudjuk és mint láttuk, megvan hozzá. Futsz te eleget. Ígérem, annyian fognak felkísérni, hogy látni fogod, mennyien nem állnak mögötted, de mégis vigyázni fognak rád, hogy felérjél. Igaz, nem a csúcsra. Egyszer ebben a "kurva" országban szerezz örömöt nekünk. Emberek millióinak keserítetted meg eddig az életét!
Tudod, mit? Még azt is elintézem neked, hogy ne kelljen a villából kiköltözni, pedig jól tudod, ez neked nem jár, csak a pápai ötven négyzetméteres kégli. Emlékeztetlek: szerettem volna, hogy a sok fölösleges pénzedből megvásárold tőlem az utókornak a sportmúzeum részére az aranycsapat autogramos fotóját. De neked ez sem kellett. Válaszra sem méltattál, pedig sok-sok mindent ígértél. Mára már tudom, van neked az aranycsapat helyett saját, alumíniumcsapatod: Avar - Vicsek, Mészáros, Dési - Vágó Bánó - Német P., Farkasházy, Bolgár, Orosz, P. Lendvai (az idegenlégiós). Neked ez jobb csapat, mint Puskás Öcsiék. Te őket stafíroztad ki a mi pénzünkből. Nem kerülnek majd a halhatatlanok közé, bár már ne hallanánk őket, veled együtt!
Feri, tudom, a Bayerra nagyon haragszol, mert leírta, amit te is tudsz. Betelt a pohár nálunk és nálatok is. Miközben arra utasítottál mindenkit, akit még tudsz: ne vegyék a Magyar Hírlapot. Ingyenreklámot csináltál nekünk. Hiszen akik még nem olvasták, olvasni fogják. A lap szellemiségét fájlalod, igaz, az igazság mindig fáj. Az Echo Tv maradhat? Vagy azt is be akarod tiltani? "Nagy elődeid" a sajtószabadságot sokszor megsértették, ha egyáltalán volt akkor. Tudod kire gondolok. A nép vezérére, a kopaszra és a krumplileveses Jánosra.
Feri, senki sem volt, aki azt mondja a csapatodból, ezt ne tedd, mert ez az utolsó tánc lesz, zene nélkül? Regnálásod valóban bevonul a magyar történelembe. Békeidőben ennyi keserűséget senki nem okozott népének, nemzetének, mint te. Most már semmi más nem következhet, mint hogy rombolásod után megpróbáljuk a lehetetlent: sz...ból várat építsünk, ahol végre a nemzet a maga gazdája lehet. A számonkérést nem úszhatjátok meg. Már nemcsak betelt, ki is csordult a pohár.

 

V. Gy. , újságíró, műsorvezető  (forrás körlevél)

Börtönbe az uzsorásokkal!

Az elmúlt években soha nem látott méreteket öltött hazánkban a felvett uzsorakölcsönök száma. Az uzsorahitelekkel foglalkozók ráadásul a legkiszolgáltatottabb társadalmi réteget veszik célba. Különösen aggasztónak tartjuk, hogy mára már nem csak a cigánybűnözés bevett formája a hétköznapi nyelven „uzsorának” nevezett megnyomorítás, hanem ezt a piszkos üzletet az állam által legalizált pénzintézetek is folytathatják. A Jobbik véleménye szerint a Gyurcsány-rezsim cinkosként részt vesz a szociálisan legrászorultabbak csendes népirtásában.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom a legszigorúbban és a leghatározottabb eszközökkel kívánja felszámolni a cigánybűnözést, és azon pénzintézeteket és cégeket, amelyek uzsorakölcsönökkel foglalkoznak. Nemzeti pártunk providentkezdeményezi, hogy az országgyűlés törvényben rögzítse a pénzintézetek által nyújtott hitelek legmagasabban érvényesíthető kamatának mértékét.

A Jobbik követeli, hogy azonnali hatállyal függesszék fel a Provident Zrt. működését.

Szegedi Csanád,
a Jobbik alelnöke

THM 356%Provident.hu

Tüntetés a Magyar Hírlapért


Szeretnénk mi is úgy örülni a tüntetésen megjelenő Széles Gábornak, ahogy tették ezt az összesereglők. De nem tudunk, mert érezzük a tüntetés nem értünk van, csak van, úgy magában, a színjáték része. A szólásszabadság csak rájuk vonatkozik, rajtuk kívül más nem létezik. (MSO)
Óriási tömeg tüntetett Gyurcsány Ferenc alkotmánysértő, a Magyar Hírlap tönkretételét megcélzó keddi bojkottfelhívása ellen. Kitörő örömmel, „Isten hozott!” köszöntéssel fogadták a Kossuth téren Széles Gábort. Hat-hétezren tüntettek tegnap a véleménynyilvánítás szabadsága és a kormányfő által bojkottra ítélt Magyar Hírlap mellett a Kossuth téren. Széles Gábor, lapunk tulajdonosa történelmünk egyik legnagyobb károkozójának nevezte, és a gazdaság, a vidék, az egészségügy tönkretételéért, a cigányság nyomorba döntéséért is felelőssé tette Gyurcsány Ferencet. Farkas Félix, a Lungo Drom képviselője azt mondta: a tisztességesen élő cigányságra nem volt sértő, hogy Bayer Zsolt a veszprémi gyilkosságról írva állatoknak nevezte az elkövetőket. A kormányszóvivő helyes döntésnek nevezte a lapunk elleni bojkottról szóló miniszterelnöki utasítást.
Széles Gábor vádpontjai Gyurcsány Ferenc még Rákosi Mátyásnál is rosszabb – mondta Széles Gábor. Gyurcsány Ferenc elvette az emberek jövőbe vetett hitét. "Isten hozott!" – skandálta a tömeg, amikor Széles Gábor, a Magyar Hírlap tulajdonosa a mikrofonhoz lépett. A nagyvállalkozó megköszönte a résztvevők támogatását, sőt nem tartotta kizártnak, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök is figyelemmel kíséri a tüntetést a Parlament egyik függönye mögül. Széles háláját fejezte ki a kormányfőnek kiváló termékmenedzseri munkájáért, amellyel több ezer előfizetőt hozott lapunknak néhány nap alatt. Komolyra fordítva a szót, lapunk tulajdonosa számos vádpontot fogalmazott meg a Magyar Hírlapot bojkottáló miniszterelnökkel szemben, felelőssé téve a gazdaság, az egészségügy, a vidék és a rendőrség tönkretételéért, valamint a cigányság soha nem látott nyomorba döntéséért. "Vádollak azzal, hogy olyan mértékben eladósítottad az országot, amilyenben rajtad kívül hazánk ezeréves történelmében senki nem merte, ráadásul törvénytelenül" – üzente a kormányfőnek Széles Gábor. Hozzáfűzte: voltak királyaink akik megyéket zálogosítottak el, Gyurcsány azonban egy egész országot.
"A legsúlyosabb vádpont azonban az, hogy elvetted az emberek jövőbe vetett hitét" – mondta, hozzátéve, hogy az emberek ma már tisztában vannak azzal, ha ez így megy tovább, akkor unokáik sem fognak jobban élni. A nagyvállalkozó kifejtette: elvenni az emberektől a hitet, hogy jobbra fordulhat az életük, az olyan, mint amikor valakit beszorítanak a sarokba. "A sarokba szorított ember pedig csak egyet tehet: kitör onnan" – mondta lapunk tulajdonosa. Kijelentette, hogy Gyurcsány Ferenc alkalmatlan miniszterelnöknek, és már most látszik, hogy nagyobb károkozóként fog bevonulni a történelembe, mint Rákosi Mátyás. Konkrét gazdaságpolitikai kérdésekről szólva, Széles Gábor elmondta: csak a belkereskedelem erősítésével, a belföldi piacok bővítésével lehet eredményt elérni, mert kizárólag így teremthetők új munkahelyek. Újjá kell építeni a vidéket, a kis- és középvállalkozásokat – zárta szavait a Magyar Hírlap tulajdonosa.


(MH-összeállítás)
A cigány vajda kicsit elszólta magát. Szomorú, hogy valójában ez az igazság.

Elég volt a cigánybűnözésből!

Elég volt a cigánybűnözésből! - a Jobbik Magyarországért Mozgalom ezzel a címmel hirdet tüntetést február 13-án, pénteken 17 órára Budapestre, a Papp László Sportaréna elé, ahol tiltakozunk az utóbbi időben a cigánybűnözők által elkövetett brutális rablások, gyilkosságok miatt.

Felszólal: Kiss Róbert, a Magyar Gárda országos főkapitánya és Vona Gábor, a Jobbik elnöke

Szilvási Péter,
a Jobbik szervezési igazgatója

cb

Szijjártó milliói

Mszp.hu-n kutakodva érdekes cikket találtunk: Hogyan lesz a helyi politikusból gazdag amerikai srác?A fideszes politikus 2008. évi vagyonnyilatkozatában már a következő összegek szerepelnek:

- 10 millió 850 ezer forint pénzintézeti számlakövetelés

- 8 millió 5094 forint értékű pénzintézeti deviza-számlakövetelés

- 30 millió 839 forint értékpapír

Ez összesen 48 millió 855 ezer 933 forint, ami csaknem 23 millióval több, mint két évvel ezelőtt, úgy, hogy Szijjártónak egyetlen cég sincs az érdekeltségi körében. Másodállást ugyan vállal, Győr városának önkormányzati képviselőjeként. A fenti adatok alapján egy kicsit többet tudott félretenni, mint az összes bruttó jövedelme.

Arról viszont egy szót sem írnak, hogy a szegénysorú Gyúrcsány Ferenc mi a fenére költ el napi 235 ezer Forintot. (Nem új keletű Ferink gyarapodása már 2007-ben is jól keresett rajtunk. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök összvagyona 4,9 milliárd forint. 900 millióval több a tavalyinál. 2007. október 20., majd 22-én a következőket mondja: "A válsághangulatot csupán az ellenzék gerjeszti, sem az utca, sem a hétköznapon nem igazolják ezt vissza")

Mi változott 2007 és 2008-ban, semmi- még mindig gyarapodnak a parlamenti politikusok, pártállástól függetlenül, jó boltnak látszik politikai elitben ülni, míg a munkás és polgári középréteg egyre mélyebbre süllyed a vidékről nem is beszélve. Romlik a közbiztonság, romlik a pénzünk, romlanak az élelmiszereink és egészségünk, oktatásunk, kilátásaink egy jobb jövő felé. Míg a politikai elit bitorolja hazánk felett az uralmat, nem jöhet el egy boldog ország, szebb jövő. Míg, ezek kik párt érdekek mentén dolgoznak, szavaznak, ítélkeznek, míg ezeknek van kezében országunk sorsa, addig jóra ne számíts magyar.

Dunába esett egy helikopter Budapesten

Egy ember meghalt, ketten megsérültek, amikor a csepeli szennyvíztisztító építkezésénél a Dunába zuhant egy helikopter.
Kis-Guczi Péter, a katasztrófavédelem ügyeletese a helyszínen azt mondta lapunk tudósítójának, hogy a helikopter hátsó része beakadt egy bárkahídba és a farok leszakadt.

Az MTI helyszínen tartózkodó tudósítója azt látta, hogy a Robinson-44 típusú helikopter fele a vízben van, a farokrésze pedig a víz felett. A helyszínen vannak búvárok, mentők, és egy mentőhelikopter is leszállt a parton.
Munkások mentettek
A csepeli szennyvíztisztító építtetését végző cég egyik vezetője vesztette életét a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság szóvivőjének információi szerint. Molnár Péter közölte, hogy a pilótát és az egyik utast, egy fotóst a helyszínen dolgozó munkások mentették ki.
Fotózni mentek
A tűzoltóság szóvivője elmondta: az elsődleges információik szerint a helikopterrel azért szálltak fel, hogy fotózzák az építési munkálatokat. A munkások azt látták, hogy kihagy a jármű rotorja és a Dunában levő acélzsaluzathoz csapódik. Hozzátette: a munkások egy lánc segítségével egy daruhoz erősítették a süllyedő helikoptert és kimentették a pilótát, valamint a fotóst.
Győrfi Pál, a mentőszolgálat szóvivője azt mondta, hogy a balesetben ketten sérültek meg, ők saját felelősségükre kórházba sem mentek.

 R44 A lezuhant Robinson-44 típusú gépnek két lapátja van, átmérőjük 10,06 méter. Hajtóműve hathengeres, vízszintes boxer motor, amely közvetlen hajtású, léghűtéses.

FN

A Jobbik felállítaná a csendőrséget és visszahozná a halábüntetést

csendor A Jobbik Magyarországért Mozgalom megdöbbenéssel értesült a vasárnap hajnali veszprémi gyilkosságról, amelynek áldozata Marian Cozma válogatott kézilabdázó volt. A világhálón keringő információk szerint a bűnösök cigány származású személyek voltak.

Elvárjuk a rendőrségtől az elkövetők mielőbbi letartóztatását és a nyomozás eredményeinek nyilvánosságra hozását!

Az utóbbi időszakban elszabaduló agresszív bűncselekmények azt bizonyítják, hogy a kormány a közbiztonság területén is teljes csődöt mondott. A rendőrség képtelen az emberek biztonságának garantálására, képtelen a tettesek kézrekerítésére, a nyilvánosság elől elhallgatja a nyomozási eredményeket, és amennyiben nagy ritkán mégis sikerülne az elkövetők elfogása, a magyar igazságszolgáltatás évekig ül az egyértelmű ügyeken, hogy aztán felkavarva a társadalom nyugalmát, megfelelő szankciók nélkül küldje vissza az emberek közé a gyilkosokat. A kialakult helyzet a jelenlegi parlamenti pártok bűne, amelyek húsz éve tehetetlenek.

A Jobbik az Országgyűlésben elsőrendű feladatának tekinti majd a közbiztonság megteremtését. Az országban erős rendőrséget, vidéken csendőrséget kell felállítani. Az igazságszolgáltatásban a büntetési tételek szigorítására és az eljárások gyorsítására van szükség. A Jobbik véget vet a "welness" börtönök világának, ahol a szabadságvesztésüket töltők konditermekben és tévészobákban lógatják a lábukat két bűncselekmény elkövetése között. Amennyiben szükségessé válik, mindent meg fogunk tenni hazánkat a halálbüntetés visszaállításában megakadályozó jogi kötelezettségek eltörléséért. Elég volt!

vona Vona Gábor, a Jobbik elnöke

http://www.ujradikalis.info/2009/02/fekete-vasarnap.html

A Jobbik budapesti szervezetei utcai kampányba kezdenek

j127412  Az európai parlamenti választások kampánynyitója előtt, a Jobbik budapesti szervezetei nagyszabású felvilágosító kampányba kezdenek. Budapest aluljáróiban és nagyobb közterületein információs pultokat helyezünk ki, hogy minél szélesebb körben megismertessük a Jobbik célkitűzéseit a magyar társadalommal. Egyben a közös célokért küzdő Magyar Gárda Mozgalom budapesti századának felajánljuk a lehetőséget, hogy a márciusi avatásra toborzást tartson, a jobb sorsra érdemes hazánk felemelkedéséért.

A Jobbik és a Magyar Gárda tagjaival találkozhatnak: részletek >>>

Fekete Vasárnap

Sajnálatos dolog az, hogy az ember nem lepődik meg azon, hogy egy késeléses gyilkosságot cigánybanda követ el. Sajnálatos, hogy mindez természetessé válhat. Ugyanakkor mindig történik egy olyan tragédia ami jelzi, hogy ez nem mehet így tovább! És mint mindig sokszor hiába. Marian Cozma 26 éves volt…

Vasárnap hajnalban eddig ismeretlen tettesek megölték az MKB Veszprém férfi kézilabda csapat román válogatott beállósát. Az esetnek több szemtanúja is volt és egytől egyig állítják, hogy az elkövetők cigányok voltak. Ezt a magyar rendőrség (természetesen) nem  erősítette meg. Ellenben minden szomszédos országban tény.

A srácok igen közismertek természetesen a városban és annak környékén, sokszor megfordulnak erre-arra, soha egyetlen atrocitásba sem keveredtek. A hétvégi győzelmet és Iváncsik Gergő fiának a születését ünnepelték. Pontosan mi történt, még homály fedi, ami biztos szóváltásba keveredtek néhány magát nagyon vagánynak érző cigánnyal, akik ilyenkor amit szoktak, előkapták a kést és mellbe szúrták ezt az életerős fiatal sportolót. Emellett a csapat két szerb játékosa Zarko Sesum  és Ivan Pesics is nagyon súlyos sérüléseket szenvedtek. Mostanra mindketten túl vannak az életveszélyen. Sesum állítólag fél szemére megvakult, míg maga Pesics is szúrást kapott. A tragédia nem csak a veszprémieket, de az egész országot, Romániát, Szerbiát és a sportvilágot mélyen megrázta.  

cozma

Más…

Két fiú késelt meg egy férfit a főváros X. kerületében, egy Székfűvirág utcai lakásban - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese vasárnap az MTI-vel.

Kormos Endre a szombat este történtekről elmondta: előzetes szóváltás után egy 12 és egy 18 éves fiú megkéselte a 31 éves dorogi férfit, akit életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba. A fiatalokat a rendőrök később elfogták, ellenük életveszélyt okozó testi sértés miatt indítottak eljárást.

 

Megint más…

Ma délelőtt tíz óra tájékán Hevesen kihívták a rendőrséget, miszerint tömegverekedés van folyamatban. A kiérkező rendőrök tömegverekedést nem láttak, ellenben egy cigánybanda azonnal megtámadta őket. 20-30 fő botokkal, szerszámokkal és az öklükkel kezdték el verni a járőrautót.  A rendőrök erősítést hívtak és a kiérkezett segítséggel 8 embert állítottak elő. Heves város közbiztonságának megerősítése érdekében a város rendőrkapitánya - a rendőrségi törvényben biztosított jogkörénél fogva - fokozott rendőri ellenőrzést rendelt el, mely során gépjármű és ruházat átvizsgálásra is lehet számítani.

 

Újabb…

A Magyar Gárda Borsod megyei százada soron következő toborzóját az ózdi Meridó Sörözőben tartotta volna. A kezdés előtt 300 cigány érkezett Mercedesekkel és Audikkal. A gárda helyi kapitánya az érdeklődőkkel egy másik helyszínre vonult. Idő közben nagy erőkkel a helyszínre érkezett a rohamrendőrség, s most farkasszemet néznek a felheccelt cigányokkal, akik a többszöri felszólítás ellenére sem hajlandóak távozni.

Mindez egyetlen vasárnap alatt! Ez ne lenne létező probléma? Minek kell még történnie? Miért kell megint feltenni ezeket a kérdéseket?

Te ilyen Magyarországra vágysz?


Elbocsátások:
Legalább hétköznap is tudunk találkozni a haverokkal. Több idő lesz a családra is.
Éhezés: Legalább ledobunk egy pár felesleges kilót.
Nem lesz új autód: Legalább járhatunk veterán autó találkozókra.
Nem lesz lakásod: Megint összejön a nagy család nagyszülők, szülök, gyerekek.
Nem lesz új ruha: Retro a divat.
Nem telik gyógyszerre: A legtöbb gyógyszernek úgyis több a káros mellékhatása, mint amennyi a gyógyhatása.
Nem tudod kifizetni a fűtést: Nem baj, mert a gázfűtés úgyis csak szennyezné a környezetet.
Nem tudod kifizetni a villan számlát: Nem baj, mert úgyis kevés gyerek született az utóbbi években. A sötétség talán segít egy kicsit.
Nem tudod kifizetni a vízszámlát: Nem baj, mert úgyis túl sok szennyvíz keletkezik.
Tönkremennek a vidéki földművelők és állattenyésztők: Nem baj, mert így több külföldi gén kezelt húst, melaminnal mérgezett tejterméket, és egyéb silány minőségű élelmiszert ehetünk. Bezárják az iskolákat: Legalább a diákok nem verik meg a tanárokat.
Nem szavazta meg az MSZP és az SZDSZ a miniszterek, államtitkárok és az állami cégek vezetőinek több milliós fizetésének felére csökkentését, cserébe viszont növelik az adókat (de csak a kis és középvállalkozóknak, a multiknak NEM), és csökkentik a rászorulók támogatását: Nem baj, mert ebben a koldus országban legalább ők jól élnek...


Te ilyen Magyarországra vágysz?


Én Jobb Magyarországra!

Betegek Világnapja


Az emberek gyakran érzik azt, hogy egyedül is megy életük. Berendezkednek a világra, megtanulnak mindent, kiépítik kapcsolataikat, karriert építenek és közben azt mondják, hogy nekik nincs szükségük senkinek a segítségére. Azt mondják Istenre csak a gyengéknek van szükségük, akik egyedül nem képesek megbirkózni az élettel.
Jézus Krisztus nemcsak arról tanított, hogy az ember megtapasztalja Isten Irgalmát, hanem azt is megparancsolta,
hogy az ember mások felé irgalommal legyen.
Isten azonosította magát az éhezőkkel, a betegekkel, a mezítelenekkel, a hontalanokkal. Nemcsak a kenyér, hanem a szeretet, a gondoskodás és az elismerés után éhezőkkel.
Nemcsak a hiányos öltözet miatt csupaszokkal, hanem azokkal is, akik az idegenekkel szemben tanúsított irgalmatlan bánásmód miatt mezítelenek.
Nemcsak azokkal a hajléktalanokkal, akiknek hiányzik a tető a fejük fölül, hanem mindazokkal, akiktől megvonják az emberi szó melegét.
Ha szeretitek egymást, mondja Jézus, mindenki felismeri, hogy tanítványaim vagytok.
Vigyük hát Jézus szeretetét a magukra maradottaknak, a szomorkodóknak, a betegeknek, az elnyomottaknak!

II. János Pál pápa 1992-ben rendelte el, hogy február 11-e a Betegek Világnapja legyen.

Új erőkkel a Lisszaboni Szerződés ellen!

A Jobbik Magyarországért Mozgalom Külügyi Bizottsága üdvözli a napokban Bécsben megrendezett nemzeti radikális találkozót, amelyen Európa-szerte ismert és sikeres pártok vezetői tanácskoztak a Lisszaboni Szerződés elleni kampányról.

Felháborító az a gyakorlat, amit az Európai Unió vezető személyei és szervezői alkalmaznak a szerződés ír elutasítása után, figyelmen kívül hagyva ezzel több millió uniós állampolgár véleményét, és nem utolsó sorban Európa demokratikus hagyományait.

A nemzeti szuverenitást ledöntő Lisszaboni Szerződés elleni harcot a Jobbik egyik legfontosabb külpolitikai alapelvének tartja, ezért közösséget vállalunk a bécsi konferencián megjelent pártokkal, amelyek uniós tagállamokból, illetve Svájcból és Oroszországból érkeztek.

Egyúttal kijelentjük, hogy a Jobbik mindenben támogatja a Lisszaboni Szerződés elleni magyar kampányt, már csak azért is, mert erről a sorsdöntő jogszabályról a magyar Országgyűlés az Európai Unióban először, szolgalelkűen döntött a magyar nép véleményét meg sem kérdezve.

A Jobbik továbbra is ellenzi a Lisszaboni Szerződést, és úgy véli, hogy a magukat demokratikusnak nevező pártoknak és kormányoknak a hasonló horderejű kérdésekről minden esetben saját népüket kell megkérdezniük, nem pedig a diktatórikus időkre emlékeztető módon, a fejük felett dönteni.

kovacs_bela

Kovács Béla
elnök Külügyi Bizottság

Itt a Jobbik programja! A Szent Korona-tanra épülne az alkotmány

A közép-, alsó közép- és munkásosztályt megcélzó Jobbik, tíz évvel megalakulása után - a legfrisebb felmérések szerint – maga mögé utasította az SZDSZ-t, és harmadik helyet szerzett a januári ferencvárosi időközi választáson. A Magyar Narancs cikkében a párt programját ismerteti.

Kapcsolódó: Új erő, új radikalizmus

Szegedi Csanád a IX.kerületi időközi választás jobbikos harmadik helyezete szerinte a hangos zsidózás és kommunistázás sehova sem vezet: „A nemzeti radikalizmus nem akadhat el a jelzők szintjén. Csurka nyers, leegyszerűsítő összeesküvés-elmélete, vagy a kifejezetten gyűlöletből élő kelet-európai radikálisok példája helyett a nyugat-európai korszerű radikális jobb példáját akarjuk követni: Le Penét, Haiderét, vagy az olasz nemzeti erőkét”

Bár a párt vezetői fórumokon és egyéb szövegeikben radikális változtatásokat követelnek, a szervezet programja kevés konkrétumot tartalmaz, ezért alig megfogható. Új alkotmányt írnának, amelyről annyit lehet tudni, hogy a Szent Korona-tanra épülne. Megadóztatnák a nagyobb jövedelmeket, kétkulcsos adórendszer helyett progresszívabb szja-rendszert akarnak. Habár a multik móresre tanításáról beszélnek, programjuk szerint mindössze esélyegyenlőséget teremtenének a külföldi és a hazai vállalkozások közt.

Megszüntetnék a külföldiek adómentességét, de átmeneti szabályozással segítenék őket, hogy beilleszkedjenek a hazai adókörnyezetbe, és korlátoznák a külföldiek termőföld vásárlását. Népszavazással léptetnék ki Magyarországot az unióból, addig is a „kedvezőtlen” csatlakozási feltételek újratárgyalását kezdeményeznék. Habár szlogenjeik irredenták, megelégednének az autonómiával és kettős állampolgársággal, nem tiltanák be, de szigorítanák az abortuszt.

Visszaszorítanák a szektákat, megerősítenék a történelmi egyházakat. A törvénysértő módon privatizált állami vagyont jogi úton vennék vissza. A közszolgálatból kirúgnák az MSZP-SZDSZ-t kiszolgáló újságírókat. És főként felszámolnák azt a szociálpolitikát, amit a kisebbségvédelem eszközének látnak.

Magyar Narancs

Orbán Viktor levélben kíváncsiskodik a Jobbikról

Orban_Viktor_kiskoru Nemrég a 168 Óra című szélsőséges hetilapban Szijjártó Pétert kérdezték a Fidesz Jobbikhoz fűződő viszonyáról. A riporter azt tudakolta, hogy a polgári-liberális párt milyen taktikával válaszol a nemzeti párt megerősödésére. A minap Orbán Viktor első emberévé kinevezett ex-szóvivő a tőle szokásos – kissé irritáló – magabiztossággal válaszolt. „Stratégiát kidolgozni csak komoly dolgok kapcsán szokás, mi pedig komoly dolgokkal akarunk foglalkozni”. A Jobbik szerinte nem komoly dolog.

Úgy tűnik azonban, hogy az elnöki kabinetvezető posztja még nem jelent belső körös státuszt. A fideszes titán ugyanis tájékozatlannak bizonyult pártja elnökének stratégiaépítési terveivel kapcsolatban. Egy Fidesz-tag olvasónk hívta fel a figyelmet arra, hogy a rendszeresen érkező „személyes üzenet Orbán Viktortól” levelében éppen a Jobbikról érdeklődik a Fidesz elnöke.

A polgári-liberális párt elnöke tagsága véleményét ezúttal az előrehozott választással, az adópolitikával és a Jobbikkal kapcsolatban kéri ki. A vizsgált témák között szerepel a következő két kérdés: „Szimpatikus-e Önnek a Jobbik politikája?” vagy „Van olyan elemzői vélemény, amely szerint a Jobbik létezése az MSZP-nek hasznos. Ön egyetért-e ezzel a megállapítással?”

A Fidesz tehát elkezdett komolyan számolni a Jobbikkal. Ennek egyik nyilvánvaló jele volt Kövér László kommunikációs „terrorcselekménye”, amikor a nemzeti pártot az MSZP kreatúrájának nevezte. A botrányos kijelentés inkább a visszájára sült el. A felháborodott Jobbik szimpatizánsokat még inkább elidegenítette a Fidesztől, másrészt a Fidesz fő stratégájának hitelességéről állított ki bizonyítványt. Figyelemre méltó az is, hogy az utóbbi hetekben, különösen a ferencvárosi választások óta, erőteljesen megcsappant a Jobbikhoz vagy a Gárdához köthető események bemutatása a polgári-liberális párthoz közel álló médiumokban. (A Szent Korona védelmében tartott több ezres demonstrációról egyszerűen nem számoltak be.) Az elhallgatás pár évvel ezelőtt még működött volna, ma inkább kétségbeesett kísérletnek tűnik arra, hogy megpróbáljon negligálni egy létező pártot és azt a szintén létező társadalmi igényt, amely a Jobbikot megkerülhetetlenné tette.

Az „egy tábor, egy zászló” stratégia évtizedes uralmának eddigi legkomolyabb válságához érkezett. A Fidesz tehát Szijjártó ál-magabiztos kijelentésével ellentétben igenis foglalkozik a Jobbik-kérdéssel. Csak egyelőre jó választ nem talál rá.

barikád.hu

A Jobbik készen áll a választásokra

Gőzerővel készül a Jobbik Magyarországért Mozgalom az EU-parlamenti választásokra, valamint a lehetséges előre hozott országgyűlési választásokon való megmérettetésre.sajtaj31
A Jobbik szegedi szervezetének sajtótájékoztatóján Tóth Péter elnök és Novák Előd, a mozgalom országos sajtófőnöke hangsúlyozta, hogy a ferencvárosi választások bebizonyították, a szervezet a törvényesség talaján áll, és a megszerzett harmadik helye meggyőzően cáfolja a közvélemény-kutatók felméréseit, előrejelzéseit. A Jobbik 2-3 jelöltet mindenképpen be szeretne juttatni az Európai Parlamentbe: első helyen Morvai Krisztina szerepel és Balczó Zoltán, a MIÉP egykori frakcióvezető-helyettesének tapasztalatára és tudására is számítanak. A harmadik jelölt személye még ismeretlen. A mozgalom eltökélt szándéka, hogy az esetleges hazai előre hozott parlamenti választásokon mind a 176 választókerületben jelöltet állítson és mindenhol a politikai-gazdasági visszaélések leleplezésével, korrupciós ügyek feltárásával felkavarja a politikai állóvizet.

A szervezet országos kampánya március 15-én kezdődik.

szegedma.hu

"Legyetek tehát állhatatosak és ne vegyétek magatokra ismét a szolgaság igáját!" (Galata levél 5.1.)

Jó választás volt ez az igerész, megfogott. Mint katolikus hívő gondolkodom, hogy ki, kinek a szolgája, és hogyan lehetünk állhatatosak?
Ki az úr és ki a szolga? Kit szolgálunk az urat,vagy a szolgát?

Ha csak a szolga látszik, akkor hajlamosak vagyunk elfelejtkezni az úrról, hisz a szolga eltakarja.
Úr csak egy van, szolga számtalan.
Miért írom ezeket? Mert ma Magyarországon sokan nem tudják, hogy ki, kit szolgál. Ma emberek úgy akarnak korlátlanok lenni, hogy másokat szorítanak korlátok közé.
Mi Isten tükörképei vagyunk. Ne hagyjuk magunk!
Különbséget tudunk tenni
úr és szolga közt. Akkor tegyünk!
Jézus igen súlyos ítéletet mond azok fölött, akik megbotránkoztatnak másokat. Az ország vezetése nem tesz mást csak ezt. Hazug és erkölcstelen politikájával megbotránkoztat minket.
Többen tudjuk és még többen érzik már, hogy ez a politika nem kell.
Jobb Magyarországra vágyunk, ami ha felébred és talpra áll, mennyország lesz!