kulcskérdés az egészségbiztosítási refom

Mindkét kormánypárt a másik elnökének megerősödésétől várja a koalíciós feszültségek csökkenését. Az MSZP a pártján belül meggyengült Kóka János keménykedésében, míg az SZDSZ a kormányával szemben szavazó szocialista frakcióban látja minden baj forrását. Ami biztosnak látszik, a koalíció nem szakad szét, de a kormánypártok viszonyában kulcsfontosságú lesz az egészségbiztosítási refomrról szóló parlamenti szavazás.

A liberálisok szerint a további együttműködés szempontjából kulcskérdés az egészségbiztosítási reform, amelynek túlzott felpuhítását nem tudják elfogadni. Vannak ugyanakkor olyan vélemények is, hogy az SZDSZ vezetése a szocialista támogatás megszerzéshez szükséges további kompromisszumokat még éppen vállalhatónak állítja majd be, s inkább nem szítják az indulatokat. (Népszava Online)

LIGHTENING_2

Ungár Klára pozíciója csak néhány hete létezik

Csak pár héttel Ungár Klára kinevezése előtt hozták létre azt a pozíciót az Országos Egészségbiztosítási Pénztárnál, amit most a liberális politikus tölt be.

Az OEP-nek korábban három főigazgató-helyettese volt, az Egészségügyi Minisztérium szerint azért van szükség a negyedikre, mert a főigazgatónak túl sok szakmai munkát kell felügyelnie.
A november elsejétől hatályos szervezeti és működési szabályzatban ezért hozták létre az általános főigazgató-helyettesi pozíciót, amire Ungár Klárát nevezték ki. Így a liberális politikus vezényelheti le az egészségbiztosítás részleges privatizációját.
Az ellenzéki pártok már korábban tiltakoztak a kinevezés ellen. A Fideszben szerint Ungár az OEP második embereként csak a tartósan a parlamenti küszöb alatt lévő SZDSZ politikai és gazdasági érdekeit szolgálja.
(hírTV)

Nincsenek megjegyzések: