Célegyenesbe fordultunk

Célegyenesbe fordultunk, most már teljes erővel kell mozgósítani a december 15-i és 17-i tiltakozó akciókra - mondta Gaskó István LIGA elnök azon a - LIGA székházban rendezett - sajtótájékoztatón, melyen Palkovics Imre, a Munkástanácsok Országos Szövetségének elnöke a sztrájkhoz csatlakozó szervezeteket, míg dr. Gyenes Géza, a Magyar Orvosok Szakszervezetének elnöke pedig a Nemzeti Egészségügyi Kerekasztal (NEK) határozatait tette közzé... 

A LIGA és a Munkástanácsok tömegekre ható kampányeszközökkel - reklémspot, tv-klip - kíván nyomást gyakorolni a képviselőkre - mondta Gaskó István. A sajtó élénk érdeklődése mellett megtartott tájékoztatón a LIGA elnöke azt is elmondta, hogy - a Házszabály idevonatkozó módosításával - el kell érni, hogy december 17-én titkos szavazással dönthessenek az országgyűlési képviselők. A LIGA felszólította a többi szakszervezeti konföderációt, hogy csatlakozzanak a tiltakozó akciókhoz és vegyenek részt Ők is a sztrájkban.

Ezt követően Palkovics Imre, a Munkástanácsok elnöke bejelentette azon szervezeteket, akik a mai napig csatlakozásukról biztosították a szervezőket. A szakszervezeti konföderáció vezetője hozzátette még, hogy a Munkástanácsok helyi szervezetei is részt vesznek a MAGOSZ által szervezett félpályás útlezárásokhoz. A Magyar Orvos Szakszervezet elnöke, dr. Gyenes Géza miután ismertette a NEK határozatait, arról beszélt, hogy a komoly szervezőmunka és az egység sikert hozhat. 

A szakszervezetek és a kormánydelegáció közötti tárgyalások december 11-én folytatódnak.

Demons plakát

"...az országos nyomásgyakorló akciókat folytatni kell – az elnökség ma úgy határozott, hogy december 15-én, szombaton, 11 órakor ismét tüntetések és demonstrációk keretében kívánjuk felhívni a Kormány figyelmét arra, hogy a társadalom széles rétegei, csakúgy, mint a szakmai- és civil szervezetek elutasítják a tervezett egészségbiztosítási reformot és a nyugdíjszámítás 2008. január 1-től érvényes számítási módját, valamint a korkedvezményes nyugdíjrendszer jelenlegi szabályozását.

Az egészségbiztosítás privatizációjáról szóló törvényjavaslat zárószavazásának napjára – 2007. december 17-ére – pedig ismét országos, több ágazatra kiterjedő, határozatlan idejű sztrájkokra hívja fel a magyarországi szakszervezeteket..." (liganet.hu) 

demonstráció plakát

Nincsenek megjegyzések: