Szili Katalin szerint

Szili elnökként nem szavaz, de elmondja egyet nem értését

Szili Katalin szerint egységes álláspontot képvisel majd a szocialista frakció az egészségbiztosítási törvény jövő hétfői zárószavazásán. Ő maga várhatóan mégsem fog szavazni, mert az ülés levezető elnöke lesz. Így a szocialista Szili Katalinnak csak akkor kell gombot nyomnia, ha szavazategyenlőség alakulna ki.

Az Országgyűlés elnöke azt mondta, akkor is nyilvánvalóvá teszi álláspontját, ha nem szavazhat, azt azonban nem árulta el, milyen módon fejezi ki egyet nem értését. Az országgyűlés elnöke korábban arra kérte a kormányfőt és a szocialista frakciót, hogy halasszák el a december 17-ére tervezett zárószavazást, de ezt a többi MSZP-s képviselő nem támogatta.

devil-angel-szili
Boldvai megszavazza a törvényt
Megszavazza viszont a liberális egészségbiztosítási törvényt az MSZP salgótarjáni országgyűlési képviselője. Annak ellenére, hogy 23 civil szervezet és a Munkástanácsok nógrádi szervezetei szerdán petícióban kérték: mondjon nemet a javaslatra. Boldvai László azért nem veszi figyelembe a tiltakozók kérését, mert szerinte a társadalombiztosítás részleges privatizálása a társadalom érdekét szolgálja.
(hírTV)

Nincsenek megjegyzések: