Lapozgató

A Magyar Orvosi Kamara minden eszközzel akadályozni fogja a kormányzatot abban, hogy a hétfőn elfogadott egészségbiztosítási törvény végrehajtása működőképes legyen - mondta a kamara elnöke. Éger István hozzátette: a törvény a jelenlegi formájában elfogadhatatlan, akár sztrájkolni is fognak a kórházakban.
A hétfőn megszavazott egészségbiztosítási törvény ebben a formában megvalósíthatatlan - mondta a Magyar Orvosi Kamara elnöke.
Éger István kiemelte: az orvosok nem fognak együttműködni senkivel annak érdekében, hogy működőképes rendszer jöjjön létre.
Az Országgyűlés egészségügyi bizottsága elő fogja még venni a Magyar Orvosi Kamara állami egybiztosítós javaslatát - vélekedett.
Éger István szerint jogtechnikai manőver volt a törvény megszavazása, ettől a javaslat nem lesz átláthatóbb. A végrehajtásban komoly fennakadások lesznek, és az orvosi kamarához tartozó dolgozók tovább akadályozzák majd a rendszer kiépítését - hangsúlyozta.
A Magyar Orvosi Kamara elnöke kiemelte, hogy minden rendelkezésre álló eszközzel tiltakoznak a törvény ellen, akár sztrájkokra is lehet számítani a kórházakban.
(InfoRádió)

Sok a Buzi.
Az Országgyűlés által hétfőn elfogadott, a bejegyzett élettársi kapcsolatról szóló törvény közel egymillió ember életviszonyainak rendezését szabályozza - mondta Frankné Kovács Szilvia, az MSZP országgyűlési képviselője
.
Az elmúlt évtizedben Európa szinte valamennyi államában szembesülni kellett azzal, hogy a házasságkötésen alapuló családmodellt egyre kevesebben választják.
Kovács Szilvia szocialista képviselő szólt arról, hogy Magyarországon sem lehet figyelmen kívül hagyni az azonos neműek partnerkapcsolatának jogi rendezettsége iránti igényt. Sem a kormány, sem a frakció nem kérdőjelezi meg a házasság fontos szerepét, de tudomásul kell venni az emberek életviszonyainak változását is.Szerinte a bejegyzett élettársi kapcsolat hatásaiban hasonló, de nem ugyanolyan jogkövetkezményeket vált ki, mint a házasság. Ugyanolyan hatással bír a vagyonjogi kérdésekben, vagyonközösséget, tartási jog kötelezettségét is eredményezi, továbbá a házassággal azonos öröklési jogi jogkövetkezményekkel jár - ismertette a képviselő.
Nem folytatódik a Liga Szakszervezetek és a Munkástanácsok által határozatlan időre meghirdetett sztrájk - jelentette be Gaskó István, a Liga Szakszervezetek elnöke este, amiután az Országgyűlés megszavazta az egészségbiztosítás privatizációjáról szóló törvényjavaslatot. Morvai Krisztina e-mailt küldött az OVB-nek.

"A népszavazásra bocsátott törvényt a köztársasági elnök csak akkor írja alá, ha azt a népszavazás megerősítette."
Morvai Krisztina az MTI érdeklődésére azt mondta: amint a házelnök kihirdette a parlamenti döntést, nyomban elküldte kezdeményezését e-mailben az Országos Választási Bizottságnak. Az általa feltenni szándékozott kérdés a következő: "Megerősíti-e ön az egészségbiztosítási pénztárakról és a kötelező egészségbiztosítás természetbeni ellátásai igénybe vételének módjáról az Országgyűlés által 2007. december 17. napján elfogadott törvényt?"

Kóka János átvonult a patkón, hogy cuppanós puszival köszöntse Horváth Ágnest győzelme alkalmából.


Méghogy szépséges Ágica a szerencsétlen bugyuta még nem jött rá, hogy milyen balek! Talán még örült is a Kóka csóknak, pedig az sátáni halálcsók, hisz majd a balhét a kis libának kell elvinni, ha eljön a számonkérés ideje, ugyanis a sátán kivonul mögüle, s akkor majd rájön, hogy nem miniszter volt, hanem ..... Ágicája, s úgy mint a prostit . őt viszik be, nem a futtatóját. No, dehát mindig is erre kellettek ezek a kis libák. Akkor már késő lesz azon siránkozni, hogy inkább hordta volna az ágytálat, mint Ágica eü. miniszterként kicsit tündi-bündiskedni, aztán meg elvinni a balhét.

Nincsenek megjegyzések: