http://nyitottszemmel.com/

http://nyitottszemmel.com/



Miről szól a kérdés?A vizitdíj szabályozza az egészségügyi ellátórendszer igénybevételét: az elmúlt hónapokban jelentősen csökkentette az indokolatlan orvoshoz fordulások számát. A bevezetés óta 15 százalékkal lett kevesebb az orvos-beteg találkozások száma, így egy betegre lényegesen több idő jut. Felmérések szerint a vizitdíj szemléletváltozást hozott az ellátórendszer igénybevétele során: a betegek egyre inkább úgy érzik, joguk van minőséget elvárni a pénzükért. A vizitdíj úgy segít visszaszorítani a hálapénzt, hogy közben komoly bevételhez juttatja a háziorvosokat.

Mit jelent Igennel válaszolni?
Újra többen lesznek a rendelőkben, hosszabbak lesznek a sorok, megszűnik a háziorvosok és egészségügyi intézmények vizitdíjakból származó bevétele, miközben a költségvetés a kieső pénzt nem tudja pótolni.

Mit jelent Nemmel válaszolni?
Több idő jut a betegekre, az emberek a vizitdíj viszonylag kis összegével továbbra is jelentős legális bevételhez juttatják a háziorvosokat és az egészségügyi intézményeket, amit ők a minőség fejlesztésére fordítanak.



Egy újabb liberális mocsok az interneten a szavazást követően olvashatjuk a hozzászólásokat Rózsa Misivel az élen, ki a libcsik segnyaló védőbástyája:

Rózsa Misi - 2007.12.04 21:27
Az SZDSZ tárcák teljesítményét én jónak tartom. Örülök annak, hogy persányi alatt megszülethetett a modern európaival passzoló környezet és állatvédelmi törvény. Jónak tartom, hogy alatta sikeresen lett vélgre megszervezve az árvíz elleni védekezés. Nagyon jó, hogy Magyar Bálint megcsinálta az oktatás reformját, amivel szintén felzárkoztunk Európához. Tetszett, hogy Kovács kálmán levezette z információs társadalom reformját, hogy ezáltal megindulhatott az országban 34 ezer helyen az ingyenes internethozzáférés, hogy liberalizálva lett a piac, ami által a szolgáltatások árai érdemben csökkentek, a minőség meg nőtt. Szép eredménynek tartom, hogy sikerült a teljes magyar filmarchivumot digitalizálni, ezzel fontos nemzeti örökségünket átmenteni a holnapba. És ezek csak pár apróságok. A liberális tárcák dolgoztak. Abban látod igazad van, ha a szocialista tárcák esetében kéne reformokról beszélnem, vagy érdemi munkáról, már komolyabb gondban lennék. De szerencsére nekem nem arról kell. Arról kérdezd a szocialistákat.
Gyurcsány beszédét az elmúlt időszakok egyik legjobb és legőszintébb politikai beszédének tartom. Szocialista elvtársai fejére olvasta rá a dolgokat, amiben igaza is volt. Kár, hogy sem ti , sem ők nem értettétek meg mit is mondott ott el nagyon helyesen Gyurcsány.
És mondtam már. Ha rajtam múlna, akkor az SZDSZ egyedül kormányozna. A második fordulóban az MSZP-re szavazásom a kisebbik rossz kényszeréből fakadt. Igazad van. Jobb lenne ha ők sem lennének elől. Ebben nem lesz vita közöttünk.

Kép forrása

Nincsenek megjegyzések: