Végre megmozdulnak az egészségügyiek

Az EDDSZ is csatlakozik a hétfői sztrájkhoz

A Magyar Orvos Szövetség után az Egészségügyi Dolgozók Demokratikus Szakszervezete is csatlakozott a december 17-ei munkabeszüntetéshez. Az intézményekben országszerte 2 órás sztrájk lesz, a sürgősségi ellátást mindenhol ügyelettel biztosítják.

Az egészségügyi törvény végszavazásának napjára tervezett országos tiltakozó akción ott lesznek a BKV-sok annak ellenére, hogy néhány szakszervezetük elállt a részvételtől. A sztrájkbizottság 17-én a LIGA székházban fog ülésezni, ahol ott lesz a munkabeszüntetésben részt vevő összes szakszervezet képviselője.

cser 2007. december 11-én az újságokban megjelent, hogy az egészségbiztosítási törvény tervezetéhez benyújtott összes (az állampolgárok és a munkavállalók előtt nem ismert, agyon módisított)koalíciós módisító indítványt megszavazta a parlament.

Ezért az EDDSZ a LIGA Szakszervezetekkel közösen sajtótájékoztatót tart:

Az EDDSZ felhívja nemcsak az egészségügyi és szociális ágazat munkavállalóit, hanem valamennyi munkavállalót, civilszervezetet, állampolgárokat, hogy minden törvényes eszközzel segítsen abban, hogy a Nemzeti Egészségügyi Kerekasztal által támogatott törvénytervezet kerüljön elfogadásra.

amazon211

Nincsenek megjegyzések: