"konok, gőgös kormány semmibe veszi a társadalom akaratát"

2007.11 132

"konok, gőgös kormány semmibe veszi a társadalom akaratát"

2007.11 100

liga3

...és most...

...folytatjuk...

 

 

 

 

liga

Gaskó István, a Liga elnöke az egészségbiztosítás átalakítását tartalmazó törvénytervezetről szólva kijelentette: "végsőkig harcolunk a sorsunkat megrontó törvénytervezet ellen". Amennyiben hétfőn a parlamenti szavazáson elfogadják ezt a törvénytervezetet, minden jogi eszközt igénybe vesznek, hogy ne lépjen hatályba, felkérik a köztársasági elnököt is, hogy akadályozza ezt meg - fűzte hozzá a nagygyűlésen felszólaló érdekvédő.
Palkovics Imre a nagygyűlést a Ligával együtt szervező Munkástanácsok Országos Szövetségének elnöke arról beszélt, hogy a "konok, gőgös kormány semmibe veszi a társadalom akaratát".

liga2
Éger István, a Magyar Orvosi Kamara elnöke arról szólt, hogy tudni fogják, kik voksoltak igennel a törvénytervezetről tartandó hétfői végszavazáson, de azt is, hogy kik szavaztak másként. A felelősök nem maradnak ismeretlenek, "számon kérünk minden gombnyomást" azokon - mondta - akik ellenük szavaznak.
Gyenes Géza, a Magyar Orvos Szövetség elnöke szerint ezt a törvényt szép lassan tovább változtatják az üzleti biztosítók érdekei szerint, s a biztosítók "igenis szelektálnak majd" a betegek között. Ha azokat, akik sok pénzbe kerülnek, nem tudják "kidobni" a rendszerből, akkor az orvosokat akadályozzák majd a gyógyításban - állította.
Kónya Péter, a Liga Szakszervezetek társelnöke azt mondta, a kormány az egészségbiztosítási törvényjavaslattal megsértette az Alkotmányt, mert a jogszabálytervezetet érdemi, társadalmi vita nélkül nyújtotta be az Országgyűlésnek.
Jakab István, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) elnöke közölte, hogy a magyar gazdák hétfő reggel az útlezárásokkal egyértelművé teszik, nem kérnek az egészségügyi reformból.
A Liga tüntetése békésen ért véget, az emberek ezután elhagyták az Alkotmány utcát, rendbontásra nem került sor. Gaskó István a távirati irodának azt mondta, hogy a rendezvényen mintegy ötezren voltak. Ennél több részvevőre számítottak - tette hozzá, de mint hangsúlyozta, a rossz időjárás miatt jöttek el kevesebben,

<forrás>

2007.11 116

2007.11 110  Tafferner Éva, a helyszínt biztosító Budapesti Rendőr-főkapitányság ügyeletese korábban az MTI-nek azt mondta, hogy a terület nagysága alapján 700-800-ra becslik a tömeget. Távozott szombaton kora délután a Vértanúk teréről a mintegy 40 kormányellenes tüntető is. A csoport a nagygyűlés után maradt ott, s mikrofonon keresztül szólította fel a hazafelé igyekvő embereket, hogy ne menjenek el, mert "most a kormányt kell megdönteni".

Nincsenek megjegyzések: