Böszme rajz

A magyar bulvársajtó legalább annyira unatkozik, mint az egész parlament, amikor ülésezik. Ráleltek ugyanis arra, milyen karikatúrát nézegetet Böszme Úr a hétfői ülésnap egyik unalmas percében.

Már-már egész mókacsokrot összelehetne gyűjteni a parlamenti ülésnapokból. Milyen kár is az, hogy nem válságtervek készülnek ilyenkor, hanem maguknak vicces rajzok.

böszmeNos, íme a rajz! Fent látható. A biciklin ülő ember eléggé gerincferdüléses, szóval gondolhatjuk róla nyugodtan, hogy Ferencet ábrázolja. Az álló figura a nemi szervét fogdossa, szóval, ha gúnyrajz, akár ábrázolhatja bármelyik szadeszos politikust, vagy akár magát a rajz készítőjét, aki így akar imponálni és bevágódni.

Az ominózus bulvárlap, ezt a variánst képzeli el:

A párbeszédbuborék nem olvasható jól, ezért megkerestük a miniszterelnök környezetét, azt tudakolván, miről is szól pontosan a karikatúra, kitől és miért kapta azt a kormányfő. Nos, Gyurcsány moszkvai útjára való hivatkozással választ egyelőre nem kaptunk, így csak találgathatunk. Igazuk lehet például azoknak, akik a kép megtekintése után arra tippeltek: a kép a magyar gazdaság kórrajza. A bringa nyergében Gyurcsány ül, a kerékpárt négyzet alakú kerekei miatt nehéz tekerni, ráadásul komoly a defekt veszélye is, ha egyáltalán még épek a gumik... Vagy esetleg arra utal a rajz: Gyurcsány olyan nehéz feladatra vállalkozott, mint a kör négyszögesítése?”

És akkor egy kis archív, hogy milyen jól mulatnak a politikusok, amíg kint az emberek szenvednek.

Csak komolyan!

Nincsenek megjegyzések: