SZDSZ-Fidesz közös közlemény

1989-1990-ben a Soros Alapítvány ösztöndíjával Oxfordban tanuló, 1992-ben a Liberális Internacionálé alelnökévé választott Orbán Viktor pártja, közös közleményt adott ki az SZDSZ-el.

Közös közleményben üdvözölte az Európai Tanácsnak azt a döntését Kóka János (SZDSZ) és Németh Zsolt (Fidesz), amellyel az uniós vezetők visszahelyezték a támogatandó projektek közé a Nabucco-gázvezetéket.

Az Európai Unió tagországainak vezetői csütörtökön hagyták jóvá azt az 5 milliárd eurós beruházástámogatási listát, amely az Európai Bizottság javaslata alapján a gazdaságélénkítést szolgálja a következő két évben. A lista tartalmazza a Nabucco-gázvezeték megépítésének támogatását is, azzal a feltétellel, hogy a jövő év végéig elkezdődik a beruházás támogatandó fázisainak megvalósítása.

Az Európai Uniónak továbbra is egyértelmű álláspontot kell elfoglalnia a Nabucco-földgázvezeték megépítésével kapcsolatban, világossá kell tennie, hogy a Nabucco elsőbbséget élvez - írta az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében Kóka János, a földgázvezeték megvalósításának folyamatát segítő parlamenti eseti bizottság elnöke és Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke.

Nincsenek megjegyzések: