Megtiltatná a Jobbikos lakossági fórumot az SZDSZ!

Tegnap lakossági fórumot tartott a Jobbik 13. kerületének szervezete. Alább a sajtó hír, lent a kommentjeim.

Tegnap lakossági fórumot tartott a Jobbik 13. kerületének szervezete. Alább a sajtó hír, lent a lommentjeim.
Biztosan van legalább 200 000 plusz egy ember, aki úgy gondolja, hogy Isten nem bal-, nem jobb- és nem szélsőjobboldali - mondta Merker Dávid, a fővárosi Mária Keresztények Segítsége plébánia előtt tartott sajtótájékoztatóján.

Az SZDSZ XIII. kerületi önkormányzati képviselője felháborítónak nevezte, hogy a plébánia kultúrtermében tartja kedden lakossági fórumát a Jobbik. A politikus azt mondta, hogy az a Morvai Krisztina fog ott beszélni, aki a társadalmat "magukfajtákra és magunkfajtákra" osztja.
Közölte, hogy a szabad demokraták az eddigiekhez hasonlóan mindent megtesznek azért, hogy ne fordulhasson elő, hogy az "ilyen kirekesztő nézetek teret kapnak ebben a kerületben".
Emlékeztetett arra, hogy tavaly a Jobbik az MDF irodájában próbált hasonló rendezvényt tartani, de ekkor levelet írtak az akkor még az MDF színeiben politizáló Almássy Kornélnak, aki megtiltotta azt.
Hozzátette, hogy ezt követően a képviselő-testület mind a 33 tagjának támogatásával elfogadtak egy határozatot, amelyben kinyilvánították, hogy az ilyen nézeteknek a kerületben nem adnak teret.
Kijelentette, hogy a liberálisok a jövőben is fellépnek az ilyen gondolatok ellen.
A sajtótájékoztatón szintén részt vevő Léderer András ügyvivő azt mondta, hogy a Jobbik által életre hívott Magyar Gárda néhány nappal korábbi tagtoborzóján "antiszemita, kirekesztő és holokauszttagadó kijelentések hangzottak el".
Az SZDSZ Új Generáció nevű ifjúsági szervezetének elnöke azt mondta, hogy az elfogadhatatlan és káros nézetek sem egy templomban, sem egy kultúrházban, sem pedig bármilyen államilag vagy önkormányzatilag fenntartott intézményben nem terjeszthetőek.
Kijelentette, az, hogy Magyarországon embereknek rettegniük kell egy csoport megjelenésétől, az oda vezethető, hogy a demokraták nem emelték fel kellően a szavukat ellenük.
(kuruc.info, MTI nyomán)

Ez lenne a hír, sajtóban megjelent része, amely már önmagában is érdekes.
A liberális, magát demokratának és szabadságszeretőnek nevező párt képviselői, aki minden esetben kiáll az elnyomott kis közösségek oldalán (Lásd: cigányok, homoszexuálisok, stb.), más közösségekkel, jelen esetben a magyarral viszont már koránt sem ilyen megengedőek.
Az a párt, s az a közösség (sáska had) amely minden és mindenki megértésére szólít fel nyugodt szívvel korlátozna egy lakossági fórumot amely nekik épp nem tetszik.
Hát igen kettős mérce ez az ő igazi műfajuk.

Külön érdekes, hogy a 13. kerületi képviselő testület minden tagja a (Fidesz is), határozatban kinyilvánítja, hogy ilyen nézeteket vallók a kerületben nem kaphatnak helyet.
Jogállam? Brr..!Az ő jogállamuk! Legalább is ezt szeretnék.

A történethez hozzá tartozik, hogy az atyát aki bérbe adta a plébánia kultúrtermét, délután keresték a Népszabadságtól, azzal a kérdéssel, hogy tudja-e ön hogy akik a rendezvényt szerveztek kirekesztő nézeteket vallanak, s hogy ezt engedélyezte-e a főnöke. Hogy is kerül ide a Népszabadság egyáltalán, nem a 13. kerületi vezetés szemében vagyunk szálka vagy valóban ilyen fontos volt a mi kis rendezvényünk?

Persze jelen esetben a 13. kerület nem szólhat le egy plébánosnak, mert semmilyen joghatóságot nem gyakorol felette, ilyenkor jön képbe a hálózat más eleme. Milyen kedves!

Akár el is szomoríthatna, ez a fajta kicsinyesség, gyűlölet amely belőlük árad de igazából azt jelenti, jó úton járunk. Ahogy Morvai Krisztina is említette az előadásán, hogy akár hány levelet is küldenek munkahelyi (ELTE ÁJK) főnökének,az ő megfegyelmezésének vagy eltávolításának érdekében az oktatói állásából, eddig semmi sem történt. S miért nem mert bár erősnek látszanak de végtelenül gyengék. A moralítás s az igazság a mi oldalunkon van az ővék csak a haszonszerzés sekélyes vágya.


Az üzenete ennek az estének számomra, hogy nincs mitől félni csak tenni kell a dolgunkat, néha rájuk tekinthetünk persze mosolyogva, hogy lássák szemünkben önön jelentéktelenségüket ezek a „liberális” alakok. (A képen Merkel "fajankó" Dávid látható a 13. kerület hivatásos Jobbik gyülölője)

S még valami a rendezvény meg volt tartva s nem szakadt le az ég, bízom benne, hogy sok hasonlót tudunk még szervezni a jövőben...

Nincsenek megjegyzések: