A Jobbik szerint nemzeti egyletekre van szükség

zaszlo-web Magyarország nincs felkészülve egy krízishelyzetre, pedig a védekezés egyetlen formája csak az összekapaszkodás lehet, ezért a Jobbik meghirdeti a nemzeti egyletek mozgalmát - jelentette be Vona Gábor, a párt március 15-ei megemlékezésén, egyben a párt európai parlamenti kampánynyitóján.

A rendezvényt a fővárosi Deák Ferenc téren tartották négy-ötezer szimpatizáns előtt. Sokan árpádsávos zászlókkal érkeztek, és az eseményen részt vettek a párt által létrehívott Magyar Gárda tagjai is.

A pártelnök azt kérte, hogy minden szimpatizánsuk fogjon össze öt-hat barátjával, alapítsanak nemzeti egyleteket, és minden egyletből egy ember jelentkezzen be az erre szolgáló honlapra. Hozzátette, hogy ismerőseivel közösen ő már megalapította a Szent László Nemzeti Egyletet.

A pártelnök hangot adott annak a véleményének, hogy az ország eladósodása a kormány és a jegybank politikájának is köszönhető. Követelte, hogy alakuljon egy színtiszta magyar nemzeti kereskedelmi bank.

Az EP-választásokról szólva Vona Gábor kijelentette: a voksolás éjszakáján mindenki számára világossá válik, hogy Magyarországon a Jobbik az új erő.

A privatizáció kapcsán kitért arra is, hogy a magyar vagyonért felelnie kell valakinek akár szegfű, akár narancs díszíti a kabáthajtókáját.

A Fidesz három csapás elnevezésű törvényjavaslatára úgy reagált, hogy a vidék biztonságának érdekében csendőrséget kell felállítani. Magyarországnak olyan vezető kell, aki egyszerre számolja fel "a politikai, a gazdasági és a cigánybűnözést" - mondta.

Morvai Krisztina, a párt EP-listavezetője beszédében azt mondta, hogy a Deák tér a legfontosabb helyszín a magyar történelemben, mert 2006-ban a tüntetők ott álltak szemben azokkal, akik egy "hibbant Néró" parancsára ütötték, verték, lőtték a hazafiakat.

Morvai Krisztina megköszönte Orbán Viktornak, hogy ő is használja a "visszavettük a hazánkat" kifejezést.

Kijelentette, hogy egy felelős párt feladata a privatizációs szerződések felülvizsgálata, a "jogtalanul megszerzett" nemzeti vagyon visszaszerzése. Hozzátette: haladéktalanul el kell törölni minden olyan jogszabályt és intézkedést, amely a magyarokkal szemben előnyben részesíti a külföldieket.

Morvai Krisztina arra is kitért, hogy a "tolvajbanda" által a Nemzetközi Valutaalaptól és a külföldi bankoktól felvett kölcsönökről ki kell jelenteni, hogy azokat visszafizettük, és a jövőben nem fizetjük tovább.

Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetségének elnöke hét pontban foglalta össze a megteendő lépéseket. Ezek között szerepel az államadósság átütemezése vagy lenullázása, a "cigánybűnözés" megfékezése, valamint a trianoni és a párizsi "békediktátumok" felülvizsgálata.

Belczó Zoltán, a párt alelnöke kijelentette, hogy egy újabb rendszerváltással kell megpróbálni orvosolni a félresikerült rendszerváltozás következményeit. Hozzátette: felül kell vizsgálni az európai uniós csatlakozási szerződést is.

Hegedűs Lóránt református püspök arról beszélt, hogy új népesedési, oktatási, egészségügyi és határon túli politikára van szükség.

nemzetiegyletek.hu

Nincsenek megjegyzések: