RMDSZ vagy Jobbik ?

Hartárontúli magyarok is szavazhatnak majd a Jobbikra június 7-én

1247298609_7460a33f14_b Nincs állampolgárságom, de szavazhatok a Jobbikra? Igen! A Magyarországon lakóhellyel rendelkező erdélyi és felvidéki illetve egyéb a radikális jobboldallal szimpatizáló uniós állampolgárok figyelmébe! Az EU kevés előnyének egyik: a szavazók szabad áramlása.
Az erdélyi és felvidéki szavazók statisztikailag a magyar jobboldalt erősítik, így erről lehetőségről luxus lenne lemondani.

Az Európai Unió soron következő választásán mindenki szavazhat a Magyar Köztárságban bejegyzett pártokra, aki szerepel a választási névjegyzékben. A névjegyzék olyan közhitelű nyilvántartás, amely azoknak a magyar és európai uniós állampolgároknak az adatait tartalmazza, akik Magyarországon választójoggal rendelkeznek az Európai Parlament tagjainak választásán. A névjegyzékre – kérelmükre – kell felvenni azokat a nagykorú, uniós állampolgárokat is, akik Magyarországon lakóhellyel rendelkeznek. Az országos választási iroda tájékoztatása szerint ezt személyesen vagy levélben lehet kérni a helyi választási bizottságnál.

A kérelem formanyomtatványa letölthető itt:
http://www.valasztas.hu/hu/download/135/eu_s_kerelem_kitoltoheto.doc .

A névjegyzékbe való kérelem határideje április 30.

Felhívjuk mindenki figyelmét, hogy csak akkor éljen a lehetőséggel, amennyiben szülőföldjén nem tud vagy nem akar szavazni.

barikád.hu

Nincsenek megjegyzések: