Milyen viszonyt... barikad 5 kérdése

  • Milyen viszonyt alakítson ki a nemzeti oldal a FIDESZ-el?
  • Milyen kapcsolat legyen a nemzeti oldal politikai és civil szárnya(i) között?
  • Mi az a program, amely köré megteremthető a legszélesebb összefogás?
  • Kikkel képzelhető el az összefogás és az együttműködés?
  • Hogyan juttassuk el üzeneteinket a társadalom még alvó részének?

Milyen viszonyt alakítson ki a nemzeti oldal a FIDESZ-el?

Világossá kell tenni, a választásokig, nincs szövetség. Mérettessenek meg az erők, ne a politikai háttéralkuk döntsék el a parlament összetételét, bízzuk azt a választó polgárokra. Nemzetünk hosszú távú jövőjét határozhatja meg makacs kiállása Jobbik-nak saját politikája mellet, a Fidesszel való bármilyen egyezség, visszalépés lenne.

Már parlamentben a Jobbik és Fidesz együtt dolgozhat, a nemzet, megkívánt érdekei szerint.

Fontos nemzetstratégiai kérdésekben, mint az energiapolitika, vagy mezőgazdaság és élelmiszeripar szükségszerű megtalálni a közös irányt, az ország jövőbeni élhetősége múlik ezen a közös munkán, tehát mindannyiunk jól felfogott érdeke a közös irány megtalálása, összehangolása. (hangsúlyozom, már a parlamenti viták, a bizottsági ülések során)

Bár a Fidesszel óvatosságra intenék mindenkit, ragadozó nagyhalnak képzeli magát, ki a vele úszókat szívesen felfalja, de remélem a Jobbik olyan halacska, mi fájdalmasat tud harapni az őt megenni kívánóba, de ha még is lenyelné a Fidesz, remélem keserűméreg lesz az a számára.

Milyen kapcsolat legyen a nemzeti oldal politikai és civil szárnya(i) között?

Nem hiszem, be lehetne skatulyázni a civil szervezeteket, jobb, vagy baloldalivá.

A civil szervezetek egyik jellemzőjének azt látom, azt a politikai erőt támogatja, mi az általuk képviselt véleményt, törekvést, irányt a leghatékonyabban képviseli.

Jobbik-nak feladatává kell, váljon a civil szervezetek megkeresése (egyházközösségeké is).

A politikai munkába, kontrolként beépíthetők a civil szervezetek. Véleményüket ki kell kérni a fontos civiltársadalmat érintő kérdésekben (családpolitika, lakáspolitika, adópolitika) javaslataikat figyelembe kell venni a jövőbeni parlamenti munkánkban, hiszen a nemzet egyik alapalkotó eleme a civil társadalom.

Mi az a program, amely köré megteremthető a legszélesebb összefogás?

  • Magyar munkás védelme, jobb jövőjének megteremtése
  • Magyar földműves védelme, jobb jövőjének megteremtése
  • Magyar nyugdíjas védelme, jobb jövőjének megteremtése
  • Magyar diák védelme, jobb jövőjének megteremtése
  • Magyar vállalkozó védelme, jobb jövőjének megteremtése és sorolhatnánk tovább…
  • Élhető magyarországot, boldogabb hazát, közös munka egy erős nemzetért…

A Jobbik programja jó, annak hangsúlyozásán van javítani való, pl. a Bethlen Gábor program ismertsége hozhatja meg a várt összefogást. Fontosnak tartom a program azon elemeinek, hangsúlyozását, szélesebb körben ismertévé tételét, mik a hétköznapi életünkre gyakorolnak hatásokat. Mit tervez a Jobbik oktatás, egészségügy, munkateremtés, gazdaságvédelem, nyugdíj, adó…stb. terén. Min dolgozik. mit tesz ma az emberekért, milyen jövőt kínál politikája magyarországnak. Úgy látom, ma az emberek széles körben egyedül a cigánybűnözés elleni küzdelemmel azonosítják a Jobbik-ot, ami nem baj, és fontos kérdés, de kevés. Meg kell mutatnia a nemzeti oldal, nem mumus, a magyar érdekek védelme mindannyiunk érdeke, a nemzeti politika egész magyarság számára fontos kérdéssé kell váljon, magyarország jövőbeni helyzete függ tőle.

A magyar dolgozó, a magyar, anya, a magyar diák, a magyar nyugdíjas, a magyar beteg, az mind egy, mi vagyunk azok. A nemzeti érdek a mi érdekünk, hiszen mi magunk vagyunk a nemzet. Mi mindannyian egyet akarunk, erős nemzetet, stabil gazdaságot, kiszámítható jövőt, boldog életet itthon.

Kikkel képzelhető el az összefogás és az együttműködés?

Jobbik-nak nem kell szövetséget hirdetnie különböző rétegekkel, mint más pártoknak. Nemzeti oldal maga a szövetség, mi a vérszerződésnél köttetett, és újul meg ezer éve nap mint nap, azok között, kik hazánkért dolgoznak, dolgozunk. Összefogás, együttműködés a nemzetben egyként gondolkodók között lehetséges. Azon erők, szervezetek, és egyének között, kik magyar érdekek előtérbe hozásában a magyar ember jobb boldogulásában gondolkodnak.

Hogyan juttassuk el üzeneteinket a társadalom még alvó részének?

Az emberek nagy része hitetlen, becsapott, kihasznált, már csalódtak magában a politikában, főként a politikai elitben.

A társadalom másik fele még alvó, őket szinte lehetetlen felébreszteni, egy ködös kádárista nosztalgiába merülve vegetálnak. Csak felrúgni lehet őket álmukból, sokkolni, megmutatva a múlt igazi megrázó arcát, és megmutatva miért nem volt folytatható tovább a gulyás politika. A nemzeti politika az mi számukra is újra nyugalmat, biztonságot, boldogságot hozhat életüknek.

A társadalomban, viszont már van egy ébredő, és egyre szélesedő réteg. Ehhez a réteghez kell elsőként eljutni, egymásra találni, mellénk állítani és munkára bírni. A kérdés, hogyan?

A médiából kiszorítva igen nehéz, de nem lehetetlen. Sokan ismerik már a webes oldalakat. (jobbik.hu, helyi jobbik oldalak, barikad.hu)

De mi hiányzik róla?

  • Válaszaink a felmerülő kérdésekre
  • Reakcióink a politikai eseményekre
  • Tetteink, munkánk ismertetése. Utunk bemutatása (és mind ezzel a véleményformálás)

Más megjelenési formák: plakátok, matricák, szórólapok, infó kártyák, a láthatóság.

Láthatóságot tartom a legfontosabbnak, érezze barát és ellenfél egyaránt, jelen vagyunk, nem csak a spájzban, mindenhol.

Mindenhol, minden nyilvános rendezvényen.

  • Falunapon
  • Búcsúban
  • Utcabálon
  • Koncerten
  • Családi futónapon
  • Évnyitón az iskolában… Minden kerületi, városi, falusi, és útszéli rendezvényen.

Látható, megérinthető, megszólítható.

(egy Jobbik-os szavazó)

Utóírat:

Mit a legjobban hiányolok, az a napi politikai kapcsolat. Nincsenek, reakciók, és nyilatkozatok, nincsenek javaslatok, így úgy tűnik a külső szemlélőnek, hogy nem folyik érdemi munka a Jobbik-nál.

Egy példa, hogy mit várok a Jobbiktól: Mikola úr szerint az országos pszichiátriai intézetet újra (újat (erre ígéretet tett) és ez nem más tőle, mint benne leszek a tv-ben) fel kell építeni. Kérdésem, hogyan képzeli ezt a Fidesz, ki fizetné meg? Várnám a választ a Jobbiktól, mint Jobbik-os szavazó.

PÉLDA VÁLASZ: (ez a válasz nem történt meg, csupán fikció, az író agyszüleménye)

Az egészségügyi kasszában nincs több milliárdos fedezet, egy új intézet felépítésére. Ma is van olyan kórház budapesten, minek szakmai szükségszerűsége megkérdőjelezhető. Országos pszichiátriai intézet újbóli megalakítása a szakmai csoportok felélesztése, nem kerülne milliárdokba, ha egy meglévő kórházat alakítanánk át igényeiknek megfelelően, így lényegében egy helyes (a jobbik által javasolt) egészségpolitikai döntésen múlik az Új OPNI létrejötte. Milliárdos ígérgetések helyett, vagy ami még rosszabb milliárdok szétszórása helyett (a Jobbik szerint), meg is lenne az igényeknek megfelelően átalakítható, adott kórház.

A bizonyos intézmény infrastruktúrájával, szakmai hátterével pszichiátriai, addiktológiai osztályaival, minek egész kórházra való kiterjesztésével, a már megszüntetett szülészeti, sebészeti, és mára már kihasználatlan és feleslegessé vált belgyógyászati osztályai megszüntetésével, éledhetne fel az országos pszichiátriai intézet romjaiból. A (jobbik) már keresi a kapcsolatot a pszichiátriai szakmai csoportokkal, hogy minél előbb érdemben léphessenek a társadalmat sújtó és egyre gyakoribb pszichiátriai betegségek intézményi kezelésének mielőbbi elindulásának lehetőségeiről. Fontosnak tartjuk, mentális betegségek megelőzését, tömeges kialakulásának társadalmi okait vizsgálni kel, egy beteg társadalom produktuma gyenge, mi egy erős magyarorszégért egy egészséges megyarországért dolgozunk, és erre kérjük a pszichiátereket is. Közel, hasonlókat várok, egy feltörekvő párttól. (lássam, hogy dolgozik, tudjam, hogy van a Jobbiknak felkínált alternatívája, vagy éppen egyet ért ezzel-azzal az iránnyal, céllal, véleménnyel, és mindezt, nap mint nap igénylem)

(egy Jobbik-os szavazó)

Friss, mai hír és bizony igaz a hír a Fidesz csak blab-láz és nem tesz semmit:

Szeptember 30-ával szűnik meg jogilag az OPNI, a betegdokumentációk az Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézet (EKI) egyik telephelyére kerültek. A magyar pszichiátereknek fogalmuk sincs arról, hány olyan beteg lehet akár az utcán vagy hajléktalanszállókon, aki az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet bezárásával elveszítette az orvosát

Nincsenek megjegyzések: