A Jobbik EP-listavezetője Dr.Morvai Krisztina

Dr.Morvai Krisztina a Jobbik EP-listavezetője lesz !
morvai krisztina ep valasztas jobbik A Magyar Hírlap információi szerint Dr. Morvai Krisztina fogja vezetni a Jobbik listáját az európai parlamenti választásokon jövő tavasszal, az értesülést mások is megerősítik. Ez nem csupán a radikálisok EP-be jutását (akár 2-3 fővel), hanem a hazai Országgyűlésbe kerülését is biztosíthatja. Orbánnak és a Fidesznek tehát reális alternatívája támadhat; a jövőben nem tudnak az "elvesző szavazatok" demagóg önbeteljesítő jóslatával voksokat rabolni. Dr.Morvai Krisztinát a Kuruc.info saját jelöltjének is tekinti.
Vona Gáborral közös országjárása már komoly közeledést mutatott, hiszen a Magyar Gárda alapítójával nem sokan mernek együtt mutatkozni, pláne kampányolni, az egyet jelent a fősodratú médiából való kirekesztéssel. Morvaival azonban áttörik a hallgatás falát. A másik jel így utólag elemezve, hogy a párt 200 ezer példányban megjelenő szórólapjának, a Sokkolónak a két legutóbbi számában kiemelt helyen szerepelt, Vona mellett csak ő kapott állandó helyet. Legutóbb azt elemezte benne, hogy "Miért van szükség egy hiteles nemzeti pártra az Országgyűlésben?"
Dr.Morvai Krisztinát nemcsak olvasóink tartják akár Orbán reális alternatívájának, hanem a fideszesek zömének is szimpatikus, így Vona ezzel nagyot haraphat a "narancsból". Sőt a Kuruc.info is szorgalmazta Morvai miniszterelnök-jelöltségét már 2007 elején.
Dr.Morvai Krisztina, az Eötvös Loránd Tudományegyetem jogi karának docense, korábban az Európai Emberi Jogi Bizottságnak, majd 2002-2006 között az ENSZ nőjogi bizottságának is tagja volt. Egyik pozíciójában sem a Magyar Államot képviselte, azaz nem "magyar delegált" volt, hanem személyes minőségében, független szakértőként dolgozott. Ismeretes: amikor a bizottság 2005 júliusában az izraeli országjelentést megvitatta, Morvai a zsidó kormány képviselőitől azt kérdezte: "Miért tekintik a palesztin nőket másodrendű állampolgároknak? Miért rombolják le házaikat?"
Itthon a két évvel ezelőtti őszi események idején került reflektorfénybe, amikor felemelte szavát a rendőri brutalitás ellen. A tüntetések és a rendőri fellépések elemzésének érdekében 2006. november 15-én életre hívta a Civil Jogász Bizottságot, amelynek tavaly februárra elkészült jelentése Gyurcsány Ferencet nevezte meg az események felelőseként, mint aki utasította a rendőri vezetőket az erőszakos és jogsértő intézkedésekre.
Vona Gábor, a Jobbik elnöke szerint a 2009-es EP-választás sorsfordító lesz a párt életében, mert egy évvel a parlamenti választások előtt meg tudják mutatni magukat a közvéleménynek. Fontos szempont az is, hogy olyan európai politikai szövetségeseket találjanak, amelyekkel együtt tudnak majd működni. Dr.Morvai Krisztina és Vona Gábor szeptembertől közösen indul országjáró körútra, melynek ütemtervét már két napja közzétettük.

(Feri)

Nincsenek megjegyzések: