Az új főkapitány hitet tett a Gárda egysége mellett

A Magyar Gárda Mozgalom és a Magyar Gárda Egyesület közös országos értekezletén a megjelent megyei kapitányok megvitatták a Gárdán belül kialakult helyzetet, majd a Szolgálati Szabályzat rendelkezései szerint Kiss Róbert Pest megyei kapitányt a Gárda új országos főkapitányává választották meg.

Az új főkapitány hitet tett a Gárda egysége, eredeti eszmeisége és a Szent Koronára tett eskü mellett, egyúttal elutasított minden, a Gárdát belülről vagy kívülről érő megosztási, szétverési kísérletet. Ennek szellemében a kapitányok egyhangúlag kezdeményezték Dósa István ellen a Szolgálati Szabályzat többszöri megsértése miatt fegyelmi eljárás megindítását.

Az értekezleten megvitatásra került az Egyesület és a Mozgalom közötti viszonyról szóló együttműködés. A jelen lévő kapitányok az egyesület által előterjesztett együttműködési megállapodást ellenszavazat és tartózkodás nélkül fogadták el. A szerződés abban a reményben született, hogy a jövőben elejét lehessen venni minden, az elmúlt hetek történéseihez hasonló bomlasztási kísérletnek.

A Gárda soron következő avatási ünnepségének megszervezésével kapcsolatban az értekezlet a szükséges előkészületekről döntést hozott.

Kiss Róbert
A Magyar Gárda főkapitánya

Vona Gábor
A Magyar Gárda Egyesület elnöke

MELLÉKLET:

Együttműködési megállapodás,
amely kötetett a Magyar Gárda Egyesület és a Magyar Gárda Mozgalom között

A Magyar Gárda Egyesület (továbbiakban Egyesület) és a Magyar Gárda Mozgalom (továbbiakban Gárda) együttműködési megállapodást köt, amelyben lefektetik, hogy a két szervezet egymástól független, de összeköti őket a közös eredet, a közös cél és a közös szellemiség.

1. Kijelentjük, hogy az Egyesület és a Gárda egymástól független szervezetek, amelyeket azonban szoros, széttéphetetlen családi kötelék fűz össze.

2. Kijelentjük, hogy a Gárda az Egyesületre, mint szülő atyjára tekint, és annak az Alapító Nyilatkozatban lefektetett ideológiai-szellemi iránymutatását a magáénak vallja.

3. Kijelentjük, hogy a két szervezet egymás mindennapi tevékenységébe nem avatkozik bele.

4. Kijelentjük, hogy zökkenőmentes együttműködés folytatása végett az Egyesület arra kijelölt tagjai meghívott vendégként rendszeresen részt vehet a Gárda országos vezetésének tanácskozásain, míg a Gárda arra kijelölt tagjai meghívott vendégként rendszeresen részt vehet az Egyesület ülésein.

5. Kijelentjük, hogy a mai nappal a két szervezet közös díjat alapít: „Egy Istennel, egy Hazával életmű-díj” néven, amelyben minden évben háromszor – március 15-én, június 4-én és október 23-án – egy-egy arra érdemes magyar nemzettestvérünk részesül.

6. Kijelentjük, hogy az Egyesület a jövőben is vállalja a Gárda országos avatásainak anyagi, szervezési és infrastrukturális támogatását.

7. Kijelentjük, hogy a Gárda a jelen megállapodásban foglaltakat az Egyesület megszűnése esetén az Egyesület alapítói által megjelölt új szervezettel hajlandó felülvizsgálni.

8. Jelen megállapodást a felek közös megegyezéssel módosíthatják.

Budapest, 2008. szeptember 28.

Kiss Róbert,
a Magyar Gárda országos főkapitánya

Vona Gábor,
a Magyar Gárda Egyesület elnöke

barikád.hu

Nincsenek megjegyzések: