Talpra, magyar! MSZP-FIDESZ szerint

Morvai-JobbikA közmédiumok ötnapi hallgatását megtörve az FN ma cikket írt  Morvai Krisztina és a JOBBIK közös indulásáról az EP választásokon. Kiderül, a hallgatás illetve elhallgatás ellenére, igenis foglalkoznak háttérben a JOBBIK-kal.

Tudomásunkra jutott, Ceglédi rendezvényen több mint ötszázan voltak kíváncsiak Morvai Krisztina és Vona Gábor előadására. El lehet halgatni az eseményeket, de már szájról szájra járja a hír:

Van egy harcos nő, egy hazafi férfi, kik felemelik ezt a nemzetet.

 

Az MSZP szerint a Fidesz együttműködik
Tabajdi Csaba és Szent-Iványi István, az MSZP, illetve az SZDSZ EP-delegációjának a vezetője ennél némileg erősebb kifejezésekkel kommentálta Morvai kijelentéseit. A liberális politikus lapunknak elmondta, hogy a Jobbikot természetesen Brüsszelben is szélsőséges alakulatnak tartják, és Morvai Krisztina már csak ezért sem ülhetne abba a frakcióba, amelybe ő szeretne. Hozzátette: eddig hazánk egyik fontos értéke volt, hogy tőlünk nem érkezett szélsőségesen nacionalista párt delegáltja az unió fővárosába. Túlzottan nem aggódik, mert szerinte ez 2009 után is így marad.
Tabajdi Csaba szerint Morvai jelölése újfent bizonyítja, hogy a Fidesz a szélsőjobboldallal kokettál, hiszen 2006-ban ők hívták meg Brüsszelbe a jogásznőt, hogy ismertesse az októberi események állítólagos rendőri atrocitásait. Emellett a legnagyobb hazai ellenzéki párt mintegy 80 önkormányzatban együttműködik a Jobbik képviselőjével. Kijelentette: ilyen kooperáció más európai országban elképzelhetetlen egy magát mérsékelt jobboldali pártként meghatározó politikai erőtől.


Schmitt kész a versenyre
Schmitt Pál, a Fidesz EP-delegációjának vezetője nem kívánta megítélni a Jobbik politikáját, mondván, nem ismeri annak értékrendjét, hitvallását, vagy akár a szervezeti és működési szabályzatát. Tabajdi Csaba vádjára pedig, amely szerint kooperálnának a szélsőséges csoporttal, a politikus úgy reagált, hogy Morvai Krisztinát nagyon jól ismeri, és rendkívül nagyra becsüli mind a személyét, mind a munkásságát.
Abban is bizonyos, hogy kiváló munkatársnak bizonyul majd az Európai Parlamentben. Arra a felvetésünkre, hogy a Jobbik valószínűleg a Fidesztől is megpróbál majd szavazatokat elszipkázni, kijelentette: ellenfelek lesznek a választásokon, és mint sportember, elfogadja, hogy a verseny nyitott, amelynek a Fidesz kellő önbizalommal vág neki. Arra azonban fel szeretné hívni Morvai Krisztina és a Jobbik figyelmét, hogy a kezdeti megnyilatkozásaikkal szemben inkább a saját portékájukat dicsérjék, semmint a másikét szidják, és ne tegyenek úgy, mintha a Fidesz EP-delegációja az elmúlt öt évben nem tett volna meg mindent a magyarság érdekeinek brüsszeli képviseletéért.

Nincsenek megjegyzések: