Gárdisták a kialakult helyzetről (barikad.hu)

Az, hogy mi is a Magyar Gárda, azt sokunknak érezni és hinni kell, de hogy mit is jelent pontosan, ahhoz vissza kell mennünk az időben.

magyar garda

2007. március 15-én Vona Gábor jelentette be, hogy egy mozgalmat szeretne elindítani, amit a társadalom is elfogad és olyan tevékenységet folytat, amit a társadalom elvár. Ott álltam a Vörösmarty téren elkeseredve, mert a saját bőrömön éreztem, mennyire nem tudom eltartani a családomat. Hiába dolgozom többet, akkor sem futja már többre, elegem volt abból, hogy 12 órát dolgozzak azért, hogy egyek.

Nekem, akinek oly kevés jutott arra, hogy honfitársaim között legyek megadatik, hogy ha nem is pénzért, de elismerik a munkámat? Mert eddig csak az éhbérért dolgoztam egész nap, és ha szerettem volna többet, már nem kellettem?
Mások sem éreztek, gondoltak mást, csak azt, nekünk ott helyünk. Mert úgy éreztük, megkaptuk a hívó szót, a nemzet hívó szavát. Mert kellünk, és van, amiért hitet és reményt adhatunk.

Eljött 2007. augusztus 25-e. Ott álltunk 56-an és esküdtünk. A tömeg boldog volt, és mi büszkén álltunk ott a téren és soha nem felejtjük el. Gárdisták vagyunk!!! Mi Gárdisták vagyunk, mert mindennél többet jelent, hogy gárdisták lehetünk. Nem kaptunk semmi egyebet cserébe csak azt, hogy együtt lehetünk, és együtt tehetünk a hazánkért.
A mi hazánkért, Magyarországért. Tíz ember állt az emelvényen, akiknek hite, akarata létrehozta a Gárdát.

A Gárdát nem oszthatja meg sem isten, sem ember, sem árulás.
Most a Gárdisták hitébe és lelkébe akarnak éket verni. A Jobbik Magyarországért Mozgalom segítette a Gárdát, de nem kért senkit, hogy a pártjába is belépjen. Aki úgy érzi, az segíthet a párt előrejutásában, de ez sehol nem kötelező. De a köszönet megilleti őket, mert nélkülük nem lehetett volna Gárda. Minden Gárdista a hite és meggyőződése szerint tesz ezért a nemzetért. Mert a Jobbik és a Gárda ennek a nemzetnek előbbre jutását tűzte ki célul, és nem idegen hatalmaknak kijátszani országunkat. Ezért a Gárda és a Jobbik iránya egy és azonos.

Vannak, akiknek a Gárda jó pozíció és megfelelő háttér. De ebből senki nem kér. A nemzetünk ránk vár és nem kérnek az uszításokból, hatalmi harcokból. Senki nem lehet a Gárdában egyszemélyes hatalom, még ha főkapitány is az illető. A nemzet nem kér kapitányokból, pozíciókból. Ők a Gárdistákat várják. Minket! Mert jöhet árvíz, van akinek hiányzik egy segítő kéz, és van akinek még kevesebbje van, mint nekünk. Ők várnak minket! Mert büszkék vagyunk, hogy tehetünk a hazánkért.

Köszönjük azoknak az embereknek a szeretetét, akiknek segíthettünk. Mert haza csak egy van, és benne azok az emberek, akiknek kell, hogy érezhessék, egy nemzet vagyunk.

A Gárda mi vagyunk. Azok az emberek, akik ott álltak a Budai Várnál, a Hősök terén és a Szent Koronára tették le az esküt. Mert nekünk ott kell állni és kiáltani még nagyon sokszor: Szebb jövőt!
Mindannyian együtt! Ameddig élünk!
Eskünk csak így lehet teljes.
Adjon az Isten szebb jövőt!

Kormány Sándor
56-os Gárdista

Mégtöbb írás olvasható a barikad.hun

Nincsenek megjegyzések: