A Magyar Gárda új főkapitánya békejobbot nyújt a "szakadároknak"

Az utóbbi két hétben elhangzott nyilatkozatok arról tettek tanúbizonyságot, hogy a helyzet igen súlyos. Odalett a kezdeti összetartás, az eskünk már eszköz lett a mocskolódásra, a szolgálati szabályzat pedig idézhető nyomaték a helyzet magyarázására. Nem kívánok erre az útra lépni.

Ami ellenben adott, tény és vitathatatlan:

- a Magyar Gárda Mozgalmat a Magyar Gárda Egyesület hívta életre,
- a Szent Koronára tett eskü szövegét a Magyar Gárda Egyesület fogalmazta meg,
- az Alapító Nyilatkozat szintén a Magyar Gárda Egyesület által meghatározott irányról szól, amit mi, a Magyar Gárda Mozgalom tagjai magunkénak tekintünk,
- a Magyar Gárda Mozgalom ennek értelmében a nemzeti összefogás jelképe, elismerten az összetartás szimbóluma, és ekként működött eddig.

Mindezek fényében a Magyar Gárda Mozgalom a Magyar Gárda Egyesület támogatását élvezi, az Egyesület tagjai áldásukat adták – és adják a Magyar Gárda Mozgalom tevékenységére. Egy éven át a legnagyobb tisztelettel néztünk az Egyesület tagjaira, hisz mindegyikük ugyanazt a célt szolgálta egész életében: a nemzetünk felemelkedését. Nem hiszem, hogy az Ő személyük bármiben változott volna.

A Magyar Gárda Mozgalom egy- és elválaszthatatlan egységet képez. Lehetetlen, hogy ez a Mozgalom két részre szakadjon. Nem lehet Magyar Gárda Mozgalom I és II. Nem engedhetjük, hogy mindazok, akik bíztak bennünk, csalódjanak. Nem folytathatjuk azt a hangnemet, mely a saját nemzetünket könnyekre, a nemzetünk ellen cselekvőket pedig kárörvendő mosolyra fakasztja.

A Magyar Gárda Mozgalom nem egy ember törekvéseiről szól. Nem is politikáról. Ezért támogatom azt a javaslatot, mely szerint a Magyar Gárda Mozgalom azon része, amely hajlandó elhinni, hogy a formaruha lánccá válhat, hogy az az irány, amit egy éven keresztül követtünk, káros, és az eddig belefektetett munkánk romboló hatású, alapítson új, saját mozgalmat, újrafogalmazott célkitűzésekkel, saját szájíz szerint kimondott alapító nyilatkozattal.

Nincs időnk arra, hogy egymást bántsuk, célunk közös kell, hogy maradjon: a magyar ember érdekeit kell szolgálnunk alázattal, személyi kultuszok építgetése nélkül. Ne feledjük, amíg egymásra acsarkodunk, a nemzet bizonyos értelemben védtelen. És ez az állapot máris ellentmond az eskünknek.

Ha már együtt nem, legalább egymás mellett haladjunk, de HALADJUNK!

Kiss Róbert gárdista
Magyar Gárda
országos főkapitány

Kapcsolódó Barikad cikk:

A poszt, amit betöltök nem rang, hanem szolgálat - Interjú Kiss Róberttel, a Gárda új főkapitányával (frissítve) BARIKAD.HU

Magyar Gárda egyesül e, vagy egyesület, mozgalom?

magyar garda

A hétvégén lejátszottak egy furcsa meccset.

A két fél valójában nem mérte össze erejét, saját öltözőjében, hozta meg az eredményt:

11-9 mondják a szakadár gárdisták, vagyis, van a mi vonalunk, a pártok felett álló, határokon átnyúló, Dósa István főkapitány úr által vezetett 11 megyét magában foglaló /+Bács egy része/ Magyar Gárda mozgalom, és van a Vonaféle „politikus” gárdisták gyülekezete 8 megye+Bp -fogalmazzák meg.

Nevessünk, vagy sírjunk. Te milyen gárdista vagy? –Dósas –vagy Vonás?

A politikamentes gárdának az a politikája, hogy ma a harmadik legnagyobb párt mögül kisurran. Vajon kinek az érdeke, hogy gyöngüljön a nemzeti oldal, megtörjön egysége, ugye nem kell segítenem.

Hozzátartozik, hogy valóban 11:9 kapitány tette le a voksát Dosa mellett, de az is hozzátartozik, a személyi állomány kb.: egyharmadát foglalja magába a 11 kapitány által vezetett szakadár mozgalom.

Az új országos főkapitány Kiss Róbert hitet tett a Gárda egysége, eredeti eszmeisége és a Szent Koronára tett eskü mellett, egyúttal elutasított minden, a Gárdát belülről vagy kívülről érő megosztási, és szétverési kísérletet.

http://www.ujradikalis.info/2008/09/az-j-fkapitny-hitet-tett-grda-egysge.html

Jobbikos-gárdista vezető nyílt levele Dósa Istvánnak

http://kuruc.info/r/1/28696/ Részlet a levélből:

"Ebben a történelmi helyzetben, mikor lényegében az ország gyarmatosítása folyik, a Nemzetben és Hazában gondolkodó emberek egyetlen reménye a Jobbik és a Magyar Gárda."

Interjú Kiss Róberttel,

a Gárda új főkapitányával

"Természetesen a Jobbikkal és az Egyesülettel is egy az utunk, egy felé megyünk, de a három szervezet semmilyen alá-fölérendeltségi viszonyban nincs egymással."

5769

israel sana tova sana tova israel

Zsidó Újévről két képeslappal megemlékezik blogunk is.

Had hívjam fel a figyelmet egy arab grafikus csoportra:

3arabawy:

http://flickr.com/photos/elhamalawy359758779_4e9849bcf3

351182592_ba2d6fe61c 351183580_c8da44b3d5 359759169_44309d8114

351182025_23580b7bb8 361065036_e3e8ca34e4 418075777_235503a98e

M-a-g-u-k i-s G-y-u-r-c-s-á-n-y-r-a s-z-a-v-a-z-t-a-k??

Egy férfi bemegy egy high-tech bárba. Amint leül a bárpulthoz, észreveszi, hogy a pultos egy robot. A robot csettint egyet és figyelmet kér, majd megkérdezi:
- Uram, mit szeretne fogyasztani?
A férfi elgondolkozik egy pillanatra, majd kér egy martinit. A robot néhányat csettint, majd megkever egy olyan martinit, amilyet a férfi még sohasem ivott. Ezután a robot megkérdezi:
- Uram, önnek mennyi az IQ-ja?
A férfi válaszol:
- Úgy 160 körül.
Ezután a robot beszélgetést kezd a relatívitás elméletről, a csillagközi űrutazásokról, meg a legújabb orvostudományi áttörésekről. A férfi le van nyűgözve. Kiment a bárból, de arra gondolt, hogy más taktikát választ. Visszatért és helyet foglalt a bárpultnál. A robot ismét csettintett, majd megkérdezte, hogy mit szeretne inni.
- Egy martinit kérek - mondta a férfi.
Az ital ismét csodálatos volt. A robot ismét megkérdezte:
- Uram, önnek mennyi az IQ-ja?
- Úgy 100 körül.
Erre a robot beszélgetést kezdett a fociról, a Forma 1-ről, meg Kelemen Annácskáról.
A férfi még egy kísérletet tett. Kiment, majd visszatért és leült a bárszékre. Megint kért egy martinit, majd jött a kérdés:
- Mennyi ai IQ-ja, uram?
- Izé, saccperkábé 50.
A robot csettintett, majd egészen közel hajolt a férfihez és nagyon lassan megkérdezte:
- M-a-g-u-k i-s  G-y-u-r-c-s-á-n-y-r-a  s-z-a-v-a-z-t-a-k??kommunista

Magyar Gárda Mozgalom Főkapitánya –Dósa István (?)

A szakadár gárdisták, ma nyilatkozatot adtak ki:
NYILATKOZAT !2008.09.28.
A Magyar Gárda Mozgalom kapitányi testülete 2008. szeptember 28-án 10:00 órától összeült, hogy megvitassa a Mozgalomban kialakult helyzetet, meghatározza a jövő feladatait és döntsön a Mozgalom Főkapitányának személyéről.
A Fejér megyei Csór községben megrendezett értekezleten részt vett a Mozgalom 11 megyei kapitánya, azaz a kapitányok testületének minősített többsége. E tanácskozást, az átmeneti időszakban Főkapitányi jogkörrel felruházott három megyei kapitány testülete hívta össze a Szolgálati Szabályzat előírásainak megfelelően.Az egyik legfontosabb kérdésben – a Főkapitány személyének kiválasztásában – a megyei kapitányok minősített többsége úgy döntött, hogy Dósa Istvánnak a Mozgalom Főkapitányának lemondását nem fogadja el.Megvizsgálva a Főkapitány személye ellen felmerült vádakat, arról is határozott, hogy a szolgálati szabályzat által fegyelmi esetekre előírt becsületbíróság összehívására nincs szükség.
A belső vizsgálat által bemutatott bizonyítékokat megvizsgálva a korábban felhozott vádak megalapozatlannak bizonyultak.Ezt követően a kapitányi testület minősített testülete nyilatkozatot kért Dósa István Főkapitánytól arra vonatkozóan, hogy szeptember 29-től kezdődően elvállalja-e a főkapitányi feladatok ellátását.
Dósa István a testületi bizalmat megköszönte és elvállalta, hogy esküjének szellemében a főkapitányi teendőket hétfőtől átveszi.Így a Mozgalom új Főkapitánya a régi Főkapitány, Dósa István.
A tanácskozás további részében, a 11 megyei kapitány az alábbi nyilatkozatot fogalmazta meg és teszi közzé.
Mi a Magyar Gárda Mozgalom 11 megyei kapitánya nyilatkozunk, hogy a Magyar Gárda Mozgalom továbbvivőinek tekintjük magunkat és a Magyar Gárda Mozgalom eredeti szellemisége, célkitűzései szerint, és Isten előtt tett eskünknek megfelelően folytatjuk munkánkat. Ehhez rendelkezünk a 11 megye gárdistáinak és kapitányainak felhatalmazásával, valamint a Magyar Gárda Mozgalom legfelsőbb döntéshozó testületének, a kapitányi testületnek a minősített többségével, és egyhangú döntésével.
Tudomásunk van arról, hogy a Magyar Gárda Egyesület kezdeményezésére folyamatban van egy olyan tanácskozás, aminek résztvevői a Magyar Gárda Mozgalom kapitányi testületének néhány tagjából kerültek ki. Ez a tanácskozás – amely a Szolgálati Szabályzat súlyos megsértésével került összehívásra- a hozzánk korábban eljuttatott szándéknyilatkozat szerint döntéseket kíván hozni a kapitányi testület nevében, a kapitányi jogkörök gyakorlásával – különös tekintettel a Magyar Gárda Mozgalom Főkapitányi kinevezésére irányuló jogkörre.
Kinyilvánítjuk, hogy jelen tanácskozásunk a Szolgálati Szabályzatban előírtaknak megfelelően, előzetesen kérte a Magyar Gárda Egyesület javaslatát a Főkapitányi posztra. A Magyar Gárda Egyesület az általunk kért időpontig nem élt jogával, hogy tanácskozásunkhoz eljuttassa javaslatát. A Magyar Gárda Egyesület elnöke nem fogadta el a kapitányi testület meghívását tanácskozásunkra. Így az Egyesület elvesztette javaslattételi jogát a Főkapitány személyére vonatkozóan.A jelenleg Budapesten folyó értekezletet /ha van ilyen egyáltalán/illegitimnek tekintjük, és döntéseit a Magyar Gárda Mozgalom életére nézve semmisnek nyilvánítjuk.
Azokat a megyei kapitányokat, akik ezen a budapesti tanácskozáson részt vesznek, szakadároknak nyilvánítjuk. Felszólítjuk Őket, hogy Isten előtt a Szent Koronára tett esküjük szellemében, a Magyar Gárda kapitányi testülete előtt, valamint a Magyar Gárda Mozgalom gárdistái előtt számoljanak el szándékaikkal, igazolják tevékenységüket megyéik gárdistái felé.
Felszólítjuk Őket, hogy egy héten belül vegyenek részt a Magyar Gárda Mozgalom Főkapitánya –Dósa István Úr – által megjelölt helyen és időben, egy teljes körű kapitányi értekezleten, annak érdekében, hogy a Magyar Gárda Mozgalom tevékenyégét egységben és töretlenül folytathassuk Nemzetünk és a Kárpát-medencei Magyarság érdekének védelmében.
Isten Minket úgy segítsen! Csonka Magyarország, Csór, 2008. Földanya hava (szeptember) 28.

Fekete Tamás m. kapitány, Baranya megyeFejes István, m. kapitány, Békés megyeSzabó László kapitány, Fejér megyeSzabó Róbert m. kapitány, Győr megyeGombár István m. kapitány, Hajdú megyeKun Ágnes m. kapitány, Jász-Nagykun-Szolnok megyeJoó Sándor m. kapitány, Somogy megyeKatona Miklós m. kapitány, Szabolcs megyeSimon Zsolt m. kapitány, Tolna megyeVarró Szabolcs gárdista, meghatalmazott m. kapitányi képviselő, Veszprém megyeMagyar Zoltán m. kapitány, Zala megye

Az új főkapitány hitet tett a Gárda egysége mellett

A Magyar Gárda Mozgalom és a Magyar Gárda Egyesület közös országos értekezletén a megjelent megyei kapitányok megvitatták a Gárdán belül kialakult helyzetet, majd a Szolgálati Szabályzat rendelkezései szerint Kiss Róbert Pest megyei kapitányt a Gárda új országos főkapitányává választották meg.

Az új főkapitány hitet tett a Gárda egysége, eredeti eszmeisége és a Szent Koronára tett eskü mellett, egyúttal elutasított minden, a Gárdát belülről vagy kívülről érő megosztási, szétverési kísérletet. Ennek szellemében a kapitányok egyhangúlag kezdeményezték Dósa István ellen a Szolgálati Szabályzat többszöri megsértése miatt fegyelmi eljárás megindítását.

Az értekezleten megvitatásra került az Egyesület és a Mozgalom közötti viszonyról szóló együttműködés. A jelen lévő kapitányok az egyesület által előterjesztett együttműködési megállapodást ellenszavazat és tartózkodás nélkül fogadták el. A szerződés abban a reményben született, hogy a jövőben elejét lehessen venni minden, az elmúlt hetek történéseihez hasonló bomlasztási kísérletnek.

A Gárda soron következő avatási ünnepségének megszervezésével kapcsolatban az értekezlet a szükséges előkészületekről döntést hozott.

Kiss Róbert
A Magyar Gárda főkapitánya

Vona Gábor
A Magyar Gárda Egyesület elnöke

MELLÉKLET:

Együttműködési megállapodás,
amely kötetett a Magyar Gárda Egyesület és a Magyar Gárda Mozgalom között

A Magyar Gárda Egyesület (továbbiakban Egyesület) és a Magyar Gárda Mozgalom (továbbiakban Gárda) együttműködési megállapodást köt, amelyben lefektetik, hogy a két szervezet egymástól független, de összeköti őket a közös eredet, a közös cél és a közös szellemiség.

1. Kijelentjük, hogy az Egyesület és a Gárda egymástól független szervezetek, amelyeket azonban szoros, széttéphetetlen családi kötelék fűz össze.

2. Kijelentjük, hogy a Gárda az Egyesületre, mint szülő atyjára tekint, és annak az Alapító Nyilatkozatban lefektetett ideológiai-szellemi iránymutatását a magáénak vallja.

3. Kijelentjük, hogy a két szervezet egymás mindennapi tevékenységébe nem avatkozik bele.

4. Kijelentjük, hogy zökkenőmentes együttműködés folytatása végett az Egyesület arra kijelölt tagjai meghívott vendégként rendszeresen részt vehet a Gárda országos vezetésének tanácskozásain, míg a Gárda arra kijelölt tagjai meghívott vendégként rendszeresen részt vehet az Egyesület ülésein.

5. Kijelentjük, hogy a mai nappal a két szervezet közös díjat alapít: „Egy Istennel, egy Hazával életmű-díj” néven, amelyben minden évben háromszor – március 15-én, június 4-én és október 23-án – egy-egy arra érdemes magyar nemzettestvérünk részesül.

6. Kijelentjük, hogy az Egyesület a jövőben is vállalja a Gárda országos avatásainak anyagi, szervezési és infrastrukturális támogatását.

7. Kijelentjük, hogy a Gárda a jelen megállapodásban foglaltakat az Egyesület megszűnése esetén az Egyesület alapítói által megjelölt új szervezettel hajlandó felülvizsgálni.

8. Jelen megállapodást a felek közös megegyezéssel módosíthatják.

Budapest, 2008. szeptember 28.

Kiss Róbert,
a Magyar Gárda országos főkapitánya

Vona Gábor,
a Magyar Gárda Egyesület elnöke

barikád.hu

A krumpli

A nejem: "Sütni való krumplink van itthon, főzhetek belőle, paprikás krumplit?"

?????????? –MI? Persze, krumpli az krumpli, ha főzöd, főző, ha sütöd, akkor sütő krumpli –válaszoltam neki. Azt gondoltam, ez megint valami liberális népbutítás, (a krumplit nem is a paraszt termeli, hanem a multik igényeinek megfelelően, modern nagyvállalatok gyártják, futószalagon). Annyit tudtam, hogy új krumpliból nem készítünk pl. mackot, hiszen az nagyon lédús… Nem hagyott a dolog és utána néztem mi a helyzet. Meglepett, de hasznos információkat találtam, és már értem, miért főzöm egy órán át, püréhez a krumplit és még is kemény marad (igaz, holtig tanul az ember).

Salátának való

A) Szilárd állományúak csoportjába azok a fajták tartoznak, amelyek főzés közben sem főnek szét, hanem feszesek maradnak, emiatt megfőve is jól darabolhatók. Ezekből készíthetők a legjobb krumplisaláták, hidegtálak, és a nem csak finom, hanem mutatós rakott krumpli is.

Krumplifajták: Desirée, Somogyi sárga kifli, Salátaburgonya

Vegyesen felhasználható

B) Közepesen szilárd állományúak azok a fajták, melyek az előző csoportnál omlósabbak, mégsem főnek szét elkészítésük során. Ezek a legkedveltebb és a leggyakoribb krumplifajták.

Salátához, tócsnihoz, püréhez, levesnek, főzeléknek kitűnő.

Ide tartoznak: Rózsakrumpli, Lilaburgonya, Góliát, Lorett, Hópehely, Kánkán

Pürének vagy rosejbninek való

C) A C típusba a lisztes burgonyák tartoznak, amelyekből a legpuhább pürék, tészták készíthetők. Ezenkívül süthetjük olajban hasábburgonyának vagy chipsnek, valamint sütőben, héjában sült krumplinak.

Lisztes fajták: Gülbaba, White Lady, Rijoha, Ella

Az egyes fajták íze és aromája közt is nagy különbségek lehetnek. A hazai fajták (Gülbaba, Rózsa) aromásabbak, viszont a betegségeknek, kórokozóknak kevésbé állnak ellen, mint a külföldön - elsősorban Hollandiában - nemesített, betegségekkel szemben rezisztens fajták (Desirée, Cleopatra, Kondor).

Ha a vásárlásnál az eladó nem tud felvilágosítással szolgálni a krumpli fajtájáról, akkor sütéshez inkább vöröses színű krumplival érdemes próbálkozni, püréhez pedig inkább a fehéressel.

Magyar burgonya fajták: http://www.gazdacoop.hu/magyarburg.htm

Államilag elismert fajták: http://www.gazdacoop.hu/allburg.htm

(edenkert.hu)

Karatézni jöttek a cigányok pestre

A Gyurcsányi charta rendezvényre, nem csak az extra segély miatt jöttek a cigányok. Karatéra készültek, de nem ám akárkivel, a Magyar Gárdával mérnék össze erejüket. Lásd a videót, és ámulj.

www.magyargardamozgalom.hu

Nyilatkozat

Adjon az Isten!
Kapitányok, Gárdisták!
"A mai napon mi, a Magyar Gárda Mozgalom megyei kapitányai az alábbi nyilatkozatot tesszük.
2008. szeptember 14.-én Budapesten a megyei kapitányok értekezletén olyan döntés született, amely a MGM további tevékenységét a MGE szellemi és stratégiai irányításával határozta meg..."
"...Tájékozódásunk azt eredményezte, hogy gárdistáink döntő többsége elutasítja a MGE és a MGM együttműködéséről hozott fenti döntést...."

Fekete Tamás m. kapitány, Baranya megye
Szabó László kapitány, Fejér megye
Szabó Róbert m. kapitány, Győr megye
Gombár István m. kapitány, Hajdú megye
Joó Sándor m. kapitány, Somogy megye
Katona Miklős m. kapitány, Szabolcs megye
Simon Zsolt m. kapitány, Tolna megye
Varga Imre m. kapitány, Vas megye
Töreki Ottó m. kapitány, Veszprém megye
Magyar Zoltán m. kapitány, Zala megye

http://www.magyargardamozgalom.hu/index.php?page=cikkek&id=1

Dósa István gárdista nyilatkozata


Adjon az Isten!
Gárdisták!
"A Magyar Gárda Mozgalom
a megalakulása óta eltelt egy év alatt az első esküt tett 56 gárdista kicsiny közösségéből erős, a közéletben meghatározó erővé vált. Azzá tette a Mozgalom felesküdött gárdistáinak állhatatos munkája, lemondása, áldozatvállalása. Mi gárdisták vagyunk azok, akik családunktól elvéve az időt, olykor utolsó forintunkat benzinre költve indultunk, ha szükség volt ránk, mentünk, ha hitet, erőt, támogatást kellett adni nemzettestvéreinknek. Az elmúlt egy év erős közösséggé kovácsolt bennünket olyanokká, akik jóban, rosszban a végsőkig kitartanak egymás mellett. Megtanultuk tisztelni egymást, és eszményeinket. Alapértékké vált a hit, erő, akarat.
Minden fejlődő szervezet, legyen az párt, egyesület vagy mozgalom, fejlődésének bizonyos szakaszain válaszút elé kerül." ...

http://www.magyargardamozgalom.hu/index.php?page=cikkek&id=9

FELHÍVÁS!


Adjon az Isten!
Kapitányok, Gárdisták!
Az elmúlt három hét a Mozgalom önállóvá válásának, öntudatára ébredésének nehéz időszaka volt. Az alapkérdés eldőlt, a Mozgalom gárdistáinak többsége Isten előtt a Szent Koronára tett esküjének megfelelően pártok és határok feletti szervezet tagjaként kíván a továbbiakban tevékenykedni.
Sajnálatosnak tartjuk, hogy a megyei kapitányok egy része a gárdistákkal szembeni tájékoztatási kötelezettségének nem tett eleget, a döntő vitában saját pártpreferenciáját képviselte a gárdisták véleménye helyett. Tudjuk, hogy minden megyében nagy számban vannak olyan gárdisták, akik nem pártkatonaként, hanem a Nemzet szolgálatára felesküdött gárdistaként kíván szolgálni, tisztában vagyunk azzal is, hogy sokan éppen a kényszerű pártszolgálat miatt nem kívántak közöttünk maradni. Felszólítunk benneteket gárdista testvéreink, hogy keressétek egymást és szervezzétek újra egységeteket. Ez ügyben vegyétek fel a kapcsolatot a felhívásban szereplő megyék kapitányaival.
Szebb jövőt!
Magyar Gárda Mozgalom

Böbe irányította a Gárdát?

Több megyei Gárda kapitány megerősítette, hogy "Böbe" valóban a gárdisták pénzügyeit, valamint adatait kezelte. Állítólag ő volt az egyetlen személy, aki minden egyes gárdista adatait ismerte, ezért a Gárdán belül sokan tekintettek furcsán ténykedésére, félve attól, hogy rajta keresztül értékes adatok kerülhetnek illetéktelenek kezébe. Az élet és halál urává lett hölgyet kritizálni azonban nem volt szabad, mert Dósa István belső bizalmasának számított.

Egyesek szerint a Gárda körüli botrány valójában nem is Vona Gábor és Dósa István között robbant ki, hanem Németh Erzsébet Piroska és Vona Gábor között, utóbbi ugyanis szeretett volna megszabadulni az egyre gyanúsabb minisztériumi alkalmazottól. A helyzet akkor vált kezelhetetlenné, amikor kiderült, hogy Dósa István, akit korábban Vona Gábor hűséges embereként tartottak számon, a titokzatos mellé állt a vitában.

Döbbenetes friss hír, hogy Németh Erzsébet Piroska a Magyar Nemzet kérdésére letagadta, hogy tagja a Gárdának, és állítása szerint nem is dolgozott a szervezetnek. Számtalan fénykép igazolja azonban, hogy Dósa István helyettese hazudott. Talált, süllyedt...

(Magyar Nemzet/hírTV nyomán teljes cikk, és képek itt!)

ORSZÁGJÁRÁS Morvai Krisztina Vona Gábor

Morvai Krisztina nem érti, s egyúttal nagyot is csalódott, hogy nem fogták meg egymás kezét a múlt szombati demonstrációjukon a chartások és a cigányok, s két külön úton járva vonultak. Tanácstalan abban a kérdésben is, miért nem hívják meg a chartások vendégségbe a cigányokat és miért nem barátkoznak össze a gyerekeik, miért nem viszik át iskolájukba a cigány gyerekeket. >>>Egy nagyon jó videó itt az országjárásról>>>

Radikálisan demorata, radikálisan Magyar!

Megdöbbentő! Újabb 400 roma döntött úgy...

Megdöbbentő! Újabb 400 roma döntött úgy, hogy ha nem kap a miniszterelnöktől ÚJ LAKÁST, akkor elhagyja Magyarországot. Kérdés: Te kapsz új lakást a miniszterelnöktől?? Pedig te dolgozol, ebből kifolyólag jövedelmed közel felét odaadod az államnak. És kapsz valamit érte? Igen: - Gyönyörű tűzijátékot - Autópályát amiért fizethetsz (Önöknek építjük az Ön pénzéből) - Csodálatos lakáshiteleket (ahol csak 25% a hitel, és ha minimum 400 000 Ft a havi jövedelmed, van is esélyed egy lakásra) - És nem utolsó sorban kapsz érte szép, új autókban közlekedő politikusokat, köztisztviselőket, akiket semmi nem érdekel saját magukon kívül. Tehát ha lehet ne dolgozz ! - Így előbb utóbb lesz szép Mercedes-ed ! - Lesznek több kilós arany nyakláncaid ! - Kapsz segélyt, még ha Mercedes-szel is mész érte ! - Kapsz ingyen jogosítványt ! (láttatok már romát vezetni tanulni ??? ) - Szerepelhetsz jobbnál jobb műsorokban hogy neked milyen kurva szar az életed. - És ami a legfontosabb, kimehetsz Franciaországba, mert ugye te olyan rohadtul üldöztetve érzed magad. De sajnos az már Európa, és nem biztos hogy ott is megúszod munka nélkül! Ugye mennyivel jobb nekünk! Mi elvihetjük gyermekeinket a mi pénzünkbol készült fizetős autópályán a mi pénzünkből épülő nemzeti színházhoz. Mennyivel jobb ez mint nekik! Hiszen mi jó van abban, ha kapsz lakást, van autód, és mindezért még csak dolgoznod sem kell! Ugye nem!!!!!! Persze hogy nem ! Kérem tehát hogy senki ne próbálja meg ezeket az embereket lebeszélni a távozásról. Hadd menjenek! Fogynak. És talán így a pénzedből nem lesz metálzöld mercedes, arany nyaklánc. Talán egyszer hozzájutsz egy saját lakáshoz. Talán egyszer az életben elmehetsz úgy egy hosszabb útra hogy nem kell félhavi fizetésedet autópályadíjra költened.

((én) vicces, aláírással?)

Milyen viszonyt... barikad 5 kérdése

  • Milyen viszonyt alakítson ki a nemzeti oldal a FIDESZ-el?
  • Milyen kapcsolat legyen a nemzeti oldal politikai és civil szárnya(i) között?
  • Mi az a program, amely köré megteremthető a legszélesebb összefogás?
  • Kikkel képzelhető el az összefogás és az együttműködés?
  • Hogyan juttassuk el üzeneteinket a társadalom még alvó részének?

Milyen viszonyt alakítson ki a nemzeti oldal a FIDESZ-el?

Világossá kell tenni, a választásokig, nincs szövetség. Mérettessenek meg az erők, ne a politikai háttéralkuk döntsék el a parlament összetételét, bízzuk azt a választó polgárokra. Nemzetünk hosszú távú jövőjét határozhatja meg makacs kiállása Jobbik-nak saját politikája mellet, a Fidesszel való bármilyen egyezség, visszalépés lenne.

Már parlamentben a Jobbik és Fidesz együtt dolgozhat, a nemzet, megkívánt érdekei szerint.

Fontos nemzetstratégiai kérdésekben, mint az energiapolitika, vagy mezőgazdaság és élelmiszeripar szükségszerű megtalálni a közös irányt, az ország jövőbeni élhetősége múlik ezen a közös munkán, tehát mindannyiunk jól felfogott érdeke a közös irány megtalálása, összehangolása. (hangsúlyozom, már a parlamenti viták, a bizottsági ülések során)

Bár a Fidesszel óvatosságra intenék mindenkit, ragadozó nagyhalnak képzeli magát, ki a vele úszókat szívesen felfalja, de remélem a Jobbik olyan halacska, mi fájdalmasat tud harapni az őt megenni kívánóba, de ha még is lenyelné a Fidesz, remélem keserűméreg lesz az a számára.

Milyen kapcsolat legyen a nemzeti oldal politikai és civil szárnya(i) között?

Nem hiszem, be lehetne skatulyázni a civil szervezeteket, jobb, vagy baloldalivá.

A civil szervezetek egyik jellemzőjének azt látom, azt a politikai erőt támogatja, mi az általuk képviselt véleményt, törekvést, irányt a leghatékonyabban képviseli.

Jobbik-nak feladatává kell, váljon a civil szervezetek megkeresése (egyházközösségeké is).

A politikai munkába, kontrolként beépíthetők a civil szervezetek. Véleményüket ki kell kérni a fontos civiltársadalmat érintő kérdésekben (családpolitika, lakáspolitika, adópolitika) javaslataikat figyelembe kell venni a jövőbeni parlamenti munkánkban, hiszen a nemzet egyik alapalkotó eleme a civil társadalom.

Mi az a program, amely köré megteremthető a legszélesebb összefogás?

  • Magyar munkás védelme, jobb jövőjének megteremtése
  • Magyar földműves védelme, jobb jövőjének megteremtése
  • Magyar nyugdíjas védelme, jobb jövőjének megteremtése
  • Magyar diák védelme, jobb jövőjének megteremtése
  • Magyar vállalkozó védelme, jobb jövőjének megteremtése és sorolhatnánk tovább…
  • Élhető magyarországot, boldogabb hazát, közös munka egy erős nemzetért…

A Jobbik programja jó, annak hangsúlyozásán van javítani való, pl. a Bethlen Gábor program ismertsége hozhatja meg a várt összefogást. Fontosnak tartom a program azon elemeinek, hangsúlyozását, szélesebb körben ismertévé tételét, mik a hétköznapi életünkre gyakorolnak hatásokat. Mit tervez a Jobbik oktatás, egészségügy, munkateremtés, gazdaságvédelem, nyugdíj, adó…stb. terén. Min dolgozik. mit tesz ma az emberekért, milyen jövőt kínál politikája magyarországnak. Úgy látom, ma az emberek széles körben egyedül a cigánybűnözés elleni küzdelemmel azonosítják a Jobbik-ot, ami nem baj, és fontos kérdés, de kevés. Meg kell mutatnia a nemzeti oldal, nem mumus, a magyar érdekek védelme mindannyiunk érdeke, a nemzeti politika egész magyarság számára fontos kérdéssé kell váljon, magyarország jövőbeni helyzete függ tőle.

A magyar dolgozó, a magyar, anya, a magyar diák, a magyar nyugdíjas, a magyar beteg, az mind egy, mi vagyunk azok. A nemzeti érdek a mi érdekünk, hiszen mi magunk vagyunk a nemzet. Mi mindannyian egyet akarunk, erős nemzetet, stabil gazdaságot, kiszámítható jövőt, boldog életet itthon.

Kikkel képzelhető el az összefogás és az együttműködés?

Jobbik-nak nem kell szövetséget hirdetnie különböző rétegekkel, mint más pártoknak. Nemzeti oldal maga a szövetség, mi a vérszerződésnél köttetett, és újul meg ezer éve nap mint nap, azok között, kik hazánkért dolgoznak, dolgozunk. Összefogás, együttműködés a nemzetben egyként gondolkodók között lehetséges. Azon erők, szervezetek, és egyének között, kik magyar érdekek előtérbe hozásában a magyar ember jobb boldogulásában gondolkodnak.

Hogyan juttassuk el üzeneteinket a társadalom még alvó részének?

Az emberek nagy része hitetlen, becsapott, kihasznált, már csalódtak magában a politikában, főként a politikai elitben.

A társadalom másik fele még alvó, őket szinte lehetetlen felébreszteni, egy ködös kádárista nosztalgiába merülve vegetálnak. Csak felrúgni lehet őket álmukból, sokkolni, megmutatva a múlt igazi megrázó arcát, és megmutatva miért nem volt folytatható tovább a gulyás politika. A nemzeti politika az mi számukra is újra nyugalmat, biztonságot, boldogságot hozhat életüknek.

A társadalomban, viszont már van egy ébredő, és egyre szélesedő réteg. Ehhez a réteghez kell elsőként eljutni, egymásra találni, mellénk állítani és munkára bírni. A kérdés, hogyan?

A médiából kiszorítva igen nehéz, de nem lehetetlen. Sokan ismerik már a webes oldalakat. (jobbik.hu, helyi jobbik oldalak, barikad.hu)

De mi hiányzik róla?

  • Válaszaink a felmerülő kérdésekre
  • Reakcióink a politikai eseményekre
  • Tetteink, munkánk ismertetése. Utunk bemutatása (és mind ezzel a véleményformálás)

Más megjelenési formák: plakátok, matricák, szórólapok, infó kártyák, a láthatóság.

Láthatóságot tartom a legfontosabbnak, érezze barát és ellenfél egyaránt, jelen vagyunk, nem csak a spájzban, mindenhol.

Mindenhol, minden nyilvános rendezvényen.

  • Falunapon
  • Búcsúban
  • Utcabálon
  • Koncerten
  • Családi futónapon
  • Évnyitón az iskolában… Minden kerületi, városi, falusi, és útszéli rendezvényen.

Látható, megérinthető, megszólítható.

(egy Jobbik-os szavazó)

Utóírat:

Mit a legjobban hiányolok, az a napi politikai kapcsolat. Nincsenek, reakciók, és nyilatkozatok, nincsenek javaslatok, így úgy tűnik a külső szemlélőnek, hogy nem folyik érdemi munka a Jobbik-nál.

Egy példa, hogy mit várok a Jobbiktól: Mikola úr szerint az országos pszichiátriai intézetet újra (újat (erre ígéretet tett) és ez nem más tőle, mint benne leszek a tv-ben) fel kell építeni. Kérdésem, hogyan képzeli ezt a Fidesz, ki fizetné meg? Várnám a választ a Jobbiktól, mint Jobbik-os szavazó.

PÉLDA VÁLASZ: (ez a válasz nem történt meg, csupán fikció, az író agyszüleménye)

Az egészségügyi kasszában nincs több milliárdos fedezet, egy új intézet felépítésére. Ma is van olyan kórház budapesten, minek szakmai szükségszerűsége megkérdőjelezhető. Országos pszichiátriai intézet újbóli megalakítása a szakmai csoportok felélesztése, nem kerülne milliárdokba, ha egy meglévő kórházat alakítanánk át igényeiknek megfelelően, így lényegében egy helyes (a jobbik által javasolt) egészségpolitikai döntésen múlik az Új OPNI létrejötte. Milliárdos ígérgetések helyett, vagy ami még rosszabb milliárdok szétszórása helyett (a Jobbik szerint), meg is lenne az igényeknek megfelelően átalakítható, adott kórház.

A bizonyos intézmény infrastruktúrájával, szakmai hátterével pszichiátriai, addiktológiai osztályaival, minek egész kórházra való kiterjesztésével, a már megszüntetett szülészeti, sebészeti, és mára már kihasználatlan és feleslegessé vált belgyógyászati osztályai megszüntetésével, éledhetne fel az országos pszichiátriai intézet romjaiból. A (jobbik) már keresi a kapcsolatot a pszichiátriai szakmai csoportokkal, hogy minél előbb érdemben léphessenek a társadalmat sújtó és egyre gyakoribb pszichiátriai betegségek intézményi kezelésének mielőbbi elindulásának lehetőségeiről. Fontosnak tartjuk, mentális betegségek megelőzését, tömeges kialakulásának társadalmi okait vizsgálni kel, egy beteg társadalom produktuma gyenge, mi egy erős magyarorszégért egy egészséges megyarországért dolgozunk, és erre kérjük a pszichiátereket is. Közel, hasonlókat várok, egy feltörekvő párttól. (lássam, hogy dolgozik, tudjam, hogy van a Jobbiknak felkínált alternatívája, vagy éppen egyet ért ezzel-azzal az iránnyal, céllal, véleménnyel, és mindezt, nap mint nap igénylem)

(egy Jobbik-os szavazó)

Friss, mai hír és bizony igaz a hír a Fidesz csak blab-láz és nem tesz semmit:

Szeptember 30-ával szűnik meg jogilag az OPNI, a betegdokumentációk az Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézet (EKI) egyik telephelyére kerültek. A magyar pszichiátereknek fogalmuk sincs arról, hány olyan beteg lehet akár az utcán vagy hajléktalanszállókon, aki az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet bezárásával elveszítette az orvosát

Betörték a Jobbik és a kisgazdák ablakát

Ismeretlen tettes vagy tettesek betörték a Jobbik és a kisgazdák egri, Szarvas Gábor úti irodájának ablakát. Az érintett szervezetek politikai indíttatást vélelmeznek.

Bognár Ignác, a Jobbik városi elnöke, Sneider Tamás önkormányzati képviselő és Szíki Károly, a Kisgazda Polgári Szövetség régióelnöke közös sajtótájékoztatóján. Bognár szavai szerint nem kizárt, hogy a történtek összefüggnek a hét végi budapesti tüntetésekkel. Lehet, hogy az elkövetők így szeretnék "tesztelni" a magyar radikálisokat, várva a reakciójukat. A politikai indíttatás valószínűnek tűnik, hiszen az iroda ablakán jól láthatók voltak a radikális mozgalom jelképei. Ott, ahol nem tört az üveg, a matricákat igyekeztek lekaparni. Az ilyen cselekedetek nem éppen a párbeszéd szándékát jelzik. Az elkövetők egyébként a városnak okoztak kárt, hiszen az iroda önkormányzati tulajdon, az EVAT-tól bérlik.

stop.hu

Gárdisták a kialakult helyzetről (barikad.hu)

Az, hogy mi is a Magyar Gárda, azt sokunknak érezni és hinni kell, de hogy mit is jelent pontosan, ahhoz vissza kell mennünk az időben.

magyar garda

2007. március 15-én Vona Gábor jelentette be, hogy egy mozgalmat szeretne elindítani, amit a társadalom is elfogad és olyan tevékenységet folytat, amit a társadalom elvár. Ott álltam a Vörösmarty téren elkeseredve, mert a saját bőrömön éreztem, mennyire nem tudom eltartani a családomat. Hiába dolgozom többet, akkor sem futja már többre, elegem volt abból, hogy 12 órát dolgozzak azért, hogy egyek.

Nekem, akinek oly kevés jutott arra, hogy honfitársaim között legyek megadatik, hogy ha nem is pénzért, de elismerik a munkámat? Mert eddig csak az éhbérért dolgoztam egész nap, és ha szerettem volna többet, már nem kellettem?
Mások sem éreztek, gondoltak mást, csak azt, nekünk ott helyünk. Mert úgy éreztük, megkaptuk a hívó szót, a nemzet hívó szavát. Mert kellünk, és van, amiért hitet és reményt adhatunk.

Eljött 2007. augusztus 25-e. Ott álltunk 56-an és esküdtünk. A tömeg boldog volt, és mi büszkén álltunk ott a téren és soha nem felejtjük el. Gárdisták vagyunk!!! Mi Gárdisták vagyunk, mert mindennél többet jelent, hogy gárdisták lehetünk. Nem kaptunk semmi egyebet cserébe csak azt, hogy együtt lehetünk, és együtt tehetünk a hazánkért.
A mi hazánkért, Magyarországért. Tíz ember állt az emelvényen, akiknek hite, akarata létrehozta a Gárdát.

A Gárdát nem oszthatja meg sem isten, sem ember, sem árulás.
Most a Gárdisták hitébe és lelkébe akarnak éket verni. A Jobbik Magyarországért Mozgalom segítette a Gárdát, de nem kért senkit, hogy a pártjába is belépjen. Aki úgy érzi, az segíthet a párt előrejutásában, de ez sehol nem kötelező. De a köszönet megilleti őket, mert nélkülük nem lehetett volna Gárda. Minden Gárdista a hite és meggyőződése szerint tesz ezért a nemzetért. Mert a Jobbik és a Gárda ennek a nemzetnek előbbre jutását tűzte ki célul, és nem idegen hatalmaknak kijátszani országunkat. Ezért a Gárda és a Jobbik iránya egy és azonos.

Vannak, akiknek a Gárda jó pozíció és megfelelő háttér. De ebből senki nem kér. A nemzetünk ránk vár és nem kérnek az uszításokból, hatalmi harcokból. Senki nem lehet a Gárdában egyszemélyes hatalom, még ha főkapitány is az illető. A nemzet nem kér kapitányokból, pozíciókból. Ők a Gárdistákat várják. Minket! Mert jöhet árvíz, van akinek hiányzik egy segítő kéz, és van akinek még kevesebbje van, mint nekünk. Ők várnak minket! Mert büszkék vagyunk, hogy tehetünk a hazánkért.

Köszönjük azoknak az embereknek a szeretetét, akiknek segíthettünk. Mert haza csak egy van, és benne azok az emberek, akiknek kell, hogy érezhessék, egy nemzet vagyunk.

A Gárda mi vagyunk. Azok az emberek, akik ott álltak a Budai Várnál, a Hősök terén és a Szent Koronára tették le az esküt. Mert nekünk ott kell állni és kiáltani még nagyon sokszor: Szebb jövőt!
Mindannyian együtt! Ameddig élünk!
Eskünk csak így lehet teljes.
Adjon az Isten szebb jövőt!

Kormány Sándor
56-os Gárdista

Mégtöbb írás olvasható a barikad.hun

Dósa ügy Vona nyilatkozik

VONAGBOR - Kezdjük az elején. Lemondott Dósa István vagy leváltották?

- Dósa István több helyen maga ismerte el, hogy lemondott. Az az ülés, amelyről már olyan sokan, olyan sokfélét mondtak, azzal kezdődött, hogy az értekezletet levezető gárdista felolvasta a napirendet, amelyben egyik pont az országos vezetés lemondása volt. Ráadásul nekem nincs is jogom leváltani a Gárda főkapitányát, így nem is tehettem ilyet.

- De azért valami mégis csak elromlott?

- Valami igen. Ezt nem is titkoltam. De nem én változtam meg, nem is az egyesület, hanem a főkapitány úr. A Gárda eddig taposott útjáról ő akart letérni és nem én. Négyszemközt, majd az ülésen is közöltem vele az egyesület és a saját magam véleményét: nem tudunk már benne megbízni. Hozzáteszem, nemrég még Dósa István maga nyilatkozta, addig marad főkapitány, amíg a gárdisták és az alapítók bizalmát élvezi. Előbbi részben, utóbbi teljesen elfogyott.

- De mi történt ilyen hirtelen? Egyik napról a másikra…

- Hogy ez egyik napról a másikra történt-e, azt nem tudom. Csak azt tudom, hogy számomra és az egyesület tagjai számára kb. három hete vált világossá, hogy valami nincs rendben. Korábban maximálisan megbíztam Istvánban. A Gárdán belül az a vicc terjedt, hogy nem is érdemes nálam mószerolni az Istvánt, mert én „szerelmes vagyok belé”.

- És mi történt három hete?

- Kaptam egy levelet, amelyben István a Gárda Egyesület, a Gárda Mozgalom és a Jobbik viszonyáról érdeklődött. Már eleve furcsa volt, hogy erről hivatalos levelet küld, hiszen a viszonyunk ennél jóval szorosabb volt. Rendszeresen egyeztettünk, beszélgettünk. Korábban nem tett utalást arra, hogy ilyen irányú problémái vannak. Ráadásul én írtam egy együttműködési tervet is a Gárda és a Jobbik viszonyáról már hónapokkal ezelőtt, amely aztán elsikkadt valahol. Még furcsább volt, amikor leültem vele, és azt láttam, hogy egészen másképp látja a dolgokat, mint ahogy ezek addig működtek. A Gárda mozgalom függetlenségéről beszélt, de egyfolytában az volt az érzésem, valójában a Jobbikkal van valami problémája. Ez mostanra be is igazolódott.

- Mi volt a vita tárgya?

- Az általam is támogatott koncepció szerint minden úgy jó, ahogy eddig volt. Vagyis a három szervezet kéz a kézben, szoros testvéri, családi viszonyban, de egymás függetlenségét tiszteletben tartva meneteljen tovább a megkezdett úton. István ezzel szemben mindenáron azt követelte, hogy a Gárda Mozgalom váljon el a Jobbiktól és a Gárda Egyesülettől is.

- A Gárda Mozgalom ezek szerint függött a Jobbiktól vagy az Egyesülettől?

- Dehogy. Természetesen számos átfedés volt mindenféle szinten, de ez nem okozott soha komoly problémát. A Jobbik és az Egyesület soha nem adott parancsokat a Gárda vezetésének vagy a főkapitánynak. Ezt meg lehet kérdezni bármelyik gárdistától az 1300-ból. Fogalmam sincs, hogy miért volt ez a szétválás ennyire fontos Dósa Istvánnak. Egyszerűen nem értettem, és ma sem értem, hogy amikor annyi fontos tennivalónk volt, amikor az egész ország ránk figyelt, amikor milliók bíztak bennünk, amikor avatás előtt álltunk, amikor indult a népfőiskolánk, akkor egyeseknek az volt a legsürgetőbb, hogy a Gárda és a Jobbik között egy vagy két lépés legyen-e a távolság. A legszörnyűbb, hogy most sem tudom a választ. Egyszerűen felfoghatatlan.

- Mi történt azon a bizonyos kapitányi értekezleten, mert mindenki mást mond?

- István és az őt támogató megyei kapitányok mindenáron arról akartak szavazni, hogy a Gárda és a Jobbik két külön szervezet. Ráadásul ezt az értelmetlen kérdést több megyében feltették az állománynak, amelyet ezzel teljesen összezavartak.

- Miért értelmetlen a kérdés?

- Az értekezleten felálltam és elmondtam, hogy tényekről nincs értelme szavazni, mert a Gárda és a Jobbik két külön szervezet. Külön vezetői, külön tagjai, külön gazdálkodása, külön programjai, külön szabályzata és külön jogi háttere van. Mivel néhányan mindenáron szavazni akarnak róla, hogy nyomatékot adjak az álláspontomnak, ott mindenki előtt felemeltem a kezem: én is arra szavazok, hogy a Gárda Mozgalom és a Jobbik legyenek független szervezetek, és takarodjon el a teremből az, aki ezt nem így gondolja.

- De hát elég sok személyi átfedés van. Akár az ön személye is.

- Ez nevetséges. Én csak az egyesület tagja vagyok. Nagyon szívesen lennék gárdista, hiszen az egész úgy kezdődött, hogy az én fejemből pattant ki az ötlet, én alapítottam meg az egyesületet. De a tetteimet talán még nem kell bizonygatnom... Az egész olyan nekem, mint az édes gyermekem. Másrészt hihetetlen élmény lehet esküt tenni a Hősök terén, és részt venni ebben a munkában. De pont azért nem lettem gárdista, hogy ne tudják egybemosni a dolgokat az ellenfeleink. Nem beszélve arról, hogy tagja vagyok a Trianon Társaságnak, a Rákóczi Szövetségnek, a Magyarok Világszövetségének és a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének is. Akkor most ezeknek a szervezeteknek is nyilatkoznia kellene, hogy függetlenek-e a Jobbiktól?

- Akkor miről történt szavazás?

- Arról, hogy a Mozgalom számára az Egyesület maradjon-e meg egyfajta szellemi-ideológiai iránytűnek, vagy pedig a Mozgalom átlépjen azon az egyesületen, amely létrehozta, és amely mindenben segítette és segíti. Szerencsére a józan többség az előbbi álláspont mellé állt 13-6 arányban, ahogy ezt már elmondtam a közleményemben.

- Abban a közleményben elég keményen fogalmazott Dósa Istvánról.

- Ahhoz képest, amiket ő mondott rólam? Hogy árulónak, pénz- és hataloméhesnek nevezte a Jobbik vezetőit? Hogy azzal vádolt, felhasználom a gárdistákat? Én? Folyamatosan csörögnek a telefonomon a helyi Jobbik vezetők, akik ahol tudnak, segítenek a Gárdának, akik a gárdistákhoz hasonlóan szintén az egész életüket feltették és elköltik az utolsó forintjukat is a nemzet szolgálatára. Kétségbeesve kérdezik, hogy miért és kik akarják őket szembefordítani a gárdistákkal, akikre testvérként tekintenek. A legszörnyűbb az volt, amikor egy helyi Jobbik elnök, egy hölgy, akinek a fia jelentkezett a Gárdába, könnyek között kérdezte: „Most mit mondjak a fiamnak, hogy anyád egy utolsó mocsadék politikus?” Persze gárdisták is megkeresnek állandóan hasonló kérdésekkel, de ahogy mondtam korábban, nem tudom és nem értem a miértet.

- Ön azt állította, hogy a főkapitány lelkileg megroppant.

- Mert így gondolom.

- Dósa István szerint le is ügynöközték.

- Kit nem ügynököznek ma a magyar belpolitikában? Engem az egyik nagykanizsai gárdista a megyei kapitánya szeme láttára életveszélyesen megfenyegetett. A kapitány egyáltalán nem utasította rendre a saját emberét, ami nem esett jól, de mégsem panaszkodom senkinek. Az ilyen sértések benne vannak a pakliban. Akadnak mindig, akiknek nem az észből adott sokat a Jóisten.

- De úgy is lehetett érteni, mintha Ön ügynöközné Dósát.

- Ez nem igaz. Mind a mai napig, a rólam mondott hazugságoktól függetlenül is, úgy gondolom, Dósa István kitűnő főkapitány volt, akivel történt valami az elmúlt néhány hónapban, ami megváltoztatta. Egyszerűen nem az az ember, akit megismertem. Rossz vicc, de az a Dósa István, aki korábban volt, úgy kizárta volna a mai Dósa Istvánt a Gárdából, hogy nyoma nem maradt volna...

- Egyes internetes fórumok beszélnek egy titokzatos gárdista hölgyről, aki a főkapitány jobb kezeként az adatokat és a pénzeket kezelte, miközben a Gyurcsány-kormány egyik minisztériumának alkalmazottja.

- Erről nem kívánok beszélni.

- Miért? Nem igaz?

- Nem akarok személyeskedésbe belemenni. Fizikailag fáj az, ami most folyik. Ahogy a baloldali média a tenyerére emeli Dósa Istvánt, megmutatja mindenhol, hogy lám-lám, ezek sem különbek, ezek is csak veszekednek. Nem kellett volna kiteregetni a szennyest, azt hittem, hogy a kapitányi értekezlettel vége, hogy mindenki elfogadja a megszületett döntéseket. Nem is én fordultam a sajtóhoz. Nézze, nem értek a romboláshoz. Aki végigköveti a közéleti tevékenységemet, mindenhol azt látja, hogy építkezem, építkezem, építkezem. Édesapám kőműves, talán ezért. Egész életében épített, ő kézzel, én meg igyekszem a fejemmel. Hihetetlen károkat okoz ez a mostani időszak, mert annyi megvalósítandó terv, ötlet, elmaradt találkozó tornyosul az íróasztalomon, melyekkel lehetne továbbtolni a nemzet szekerét, ehelyett ilyen kellemetlen interjúkat kell adnom. Olyan érzésem van, mint egy festőnek, akitől elvették az ecsetét, és arra kényszerítik, hogy egész nap pucoljon krumplit.

- Azért van más dolga is a krumplipucolás mellett?

- Persze. Kiszely István, Vörös Jolanda, Szakács Gábor, Szentmihályi-Szabó Péter és Z. Kárpát Dániel vezetésével most indult el az ország 15 pontján az Atilla Király Népfőiskola, több mint ezer hallgatóval, ami indulásnak hatalmas siker. A jelenlegi helyzetben kevesebb energiát tudtam szánni rá, ami miatt nagyon mardos a lelkiismeret. Még van javítani, csiszolni való rajta, de legalább létezik. Közben Morvai Krisztinával járom az országot, amelynek állomásain rendre 500-600 ember jelenik meg. Ezek már nem is lakossági fórumnak, hanem egyfajta nemzeti tüntetésnek számítanak, hatalmas sikerrel, nagyon sok élménnyel. Azt hiszem, hogy a tervezett 20 állomásból könnyen lehet még 100 is.

- És hogyan tovább? Széteshet a Gárda?

- Ezt tegnapig kizártnak tartottam, ma már azonban elképzelhetőnek tartom, hogy akiknek ez a céljuk, azok kettészakítják a Gárdát. A turáni átok, amely elérte a Horthy Miklós Társaságot, a Trianon Társaságot, a Vitézi Rendet, úgy látszik, bennünket is elérhet. Igyekszem mindent megtenni, hogy ne így legyen, de nem csak rajtam múlik. Akik nem akarnak ennek a családnak a tagjai maradni, azokat nem lehet erőszakkal marasztalni. Ha valakik más úton akarnak járni, és csak a saját fejük után mennének, akkor hagyni kell, hogy menjenek. Csináljanak saját mozgalmat, és azt alakítsák olyanná, amilyenné csak akarják. Nagyon fontos, hogy az Egyesület minden tagja, a gárdisták nagy többsége, valamint a számunkra fontos emberek, mint Für Lajos, Potyka bácsi, Usztics Mátyás, vagy ifj. Hegedűs Loránt mind a mi álláspontunk mellett állnak.

- Nem fél attól, hogy a nemzeti oldal szimpatizánsait elkeserítik a történtek?

- De. Ez a legrosszabb az egészben. A Gárdában sok olyan ember van, aki korábban nem volt semmilyen nagyobb társadalmi szervezet tagja, pláne nem helyi vagy országos vezetője. Ilyenkor egyszerűen nem alakult ki az illetőben egy szervezeti kultúra. Hirtelen belekerül egy hatalmas gépezetbe, anélkül, hogy kellő tapasztalata lenne, hogyan kell kezelni egy csoportot, amelyben sokfajta ember van. Vannak, akik azt hiszik, ilyen esetben mindent erőből kell megoldani. A nagy tusakodásban pedig elfelejtik, hogy nem csak magukért, sőt, legkevésbé magukért tartoznak felelősséggel. Hanem azokért, akiket képviselnek, akik beléjük helyezték a bizalmukat. A Gárda nem egy játszótér, ahol az óvodások azon versenghetnek, kié legyen a legnagyobb homokozó lapát. A Gárda számomra a rendszerváltozás utáni 18 év legnagyobb kincse. Nem fogom tétlenül nézni, hogy lezüllesztik. Ha kevesebben is maradunk néhány távozóval, az építkezést nem hagyhatjuk abba.

- És ez mennyiben érinti a Jobbikot?

- A Gárda sorsa mindenkit érint. Természetesen a Jobbikot is. Keresztény emberként hiszem, hogy úgyis a Jóisten kezében vagyunk, nekünk csak annyi a dolgunk, hogy kihozzuk magunkból a legtöbbet. Ha kell, akkor tűrjük a keresztre feszítést, ha kell, akkor megmossuk egymás lábát, de ha kell, akkor kisöpörjük a kufárokat a templomból. Az ország pedig tele van kufárokkal. Annyi, de annyi tennivaló volna! Ezért is tartom furcsának, ha valakinek 2008-ban, négy évvel Gyurcsány puccsa, a kettős állampolgárság leszavazása, két évvel a bolsevik terror újjáéledése, egy évvel a lisszaboni szerződés magyar aláírása és Simon Peresz honfoglaló nyilatkozata után, valamint három évvel a magyar föld végleges felvásárlása előtt, a Jobbik jelenti a legnagyobb ellenséget. Az a Jobbik lenne Magyarország legnagyobb problémája, amely mindezekkel, akár egyedüliként is szembeszállt és szembe fog szállni a jövőben is? Az a Jobbik lenne a Gárda legfontosabb ellensége, aki elsőként – amikor a Gárda még ötlet sem volt – felvetette a cigánybűnözés problémáját, amely idén legalább 200 helyen szervezett Trianon megemlékezést és amely az egyetlen párt, amelynek benne van a programjában a Szent Korona-tan alapján álló jogfolytonosság visszaállítása? Az a Jobbik volna az áruló, amely 2007 tavaszától 2008 tavaszáig azért nem fejlődött szervezetileg, mert az elnöke – azaz jómagam – parancsára a párt minden energiáját a Gárda felépítésébe fektette? Bizonyára nem. Gondolkodjon el mindenki alaposan, hogy valakik mégis miért akarhatják mindenáron ezt bemagyarázni?!

barikád.hu

Kapcsolódó:

http://www.ujradikalis.info/2008/09/vona-gbor-s-dsa-mokkban.html

http://www.ujradikalis.info/2008/09/egy-grdista-felesg-nylt-levele-dsa.html

http://www.ujradikalis.info/2008/09/dosa.html

http://www.ujradikalis.info/2008/09/magyar-grda-egyeslet-kzlemnye-dsa-istvn.html

http://www.ujradikalis.info/2007/11/dsa-istvn-magyar-grda-fkapitnya.html

Újabb adalék-Nemzetünk elsöprésére való törekvéseket igazolandó.

Az alábbi írást teszem közzé. Nem riogatás csak sajnálatos tény. Talán, ha többen tudunk róla, még lehet esélyünk a kivédésére. Tehát küldjük tovább!

Dr. Nagy Levente az egészségügyi központokat építgető izraeliekről

Állami népirtás formái a XXI. században - a liberális egészségügy és az
Izraeli érdekek véletlen egybeesése Magyarországon

A globális éghajlatváltozás miatt a világon, így Európában is egyre
kevesebb az élelmiszer és az ivóvíz. Magyarország geopolitikai szerepe
emiatt felértékelődött, bár mi erről nem tudunk idehaza. Csak mi nem
tudjuk magunkról, de minden külföldi befektető tisztában van ezzel a
ténnyel és ezt titkolják előlünk!

Az ásványvizeink aranyérmesek a világbajnokságokon, a gyógyvízben
lubickolunk, mialatt Görögországban és Spanyolországban tankerhajókkal
importálják az ivóvizet!

Nem gyógyvizet, közönséges ivóvizet! Tankerokkal, akár az olajat! Érdekes,
nem?
Olaj helyett van ezer alternatív energiaforrás, de ivóvíz nélkül nincs se
emberi, sem más élet a Föld nevű bolygón...

Trianon után hazánk teljesen agrárországgá vált, ez sajnálatos tény.

Vessük össze a két dolgot! Egy agrárország termékeit egy globális
éghajlati változás közepette nem akarják megvásárolni, vagy, ha megveszik,
önköltségi ár alatt teszik meg?! Nem logikus, ugye? Dehogynem...
Ebben az évben ez kezdődött a meggyel, folytatódott a gabonákkal, most
folyik az almával!

Szép lassan mindenki rájön, hogy az élet minden területén a magyar nemzet
megsemmisítése zajlik.

Nem tíz, húsz, vagy száz év múlva, hanem napjainkban.

A folyamat egy előre megírt forgatókönyv alapján zajlik. ...és kik a
végrehajtók? A mostani kormány már nem primitív kubikosokból,
esztergályosokból áll, hanem főiskolát, egyetemet végzett janicsárokból.
Mi egyre többször, egyre többen ellenállunk, mire ők hangosan
méltatlankodnak, gyaláznak bennünket!

Ők már nagyon jönnének, de a Kárpát-medence lakott !

Nekik sürgős a kiirtásunk , belaknák már végre az üresen tátongó
lakóparkokat, kellene a magyarok élettere!

Miért írok ebben a témában?

Az élet minden terén folyik ez a "nemzetellenes hidegháború! ", illetve
állami népirtás.

A gazdák csodálkozva mennek tönkre, azt hiszik, csak velük történik
mindez!
Tévednek.

Tehát írnék néhány tényt.

A Magyar Orvosi Kamara néhány éve élesen tiltakozott az újfajta receptek
bevezetése ellen.

Azért voltak újak a receptek, mert a BNO-kódot fel kell rajtuk tüntetni.

A BNO- kód nem más, mint a Betegségek Nemzetközi Osztályozásának jelölése,
ami az Orvosi Kamara szerint stratégiai fontosságú nemzetbiztonsági adat -
mondták ők - !
Így van. Azóta pár év eltelt, gyakorlatilag Magyarország egészségügyi
állapota feltérképezésre és feldolgozásra került, valakik pontosan tudják
a magyar népességre jellemző betegségeket . Többször emelték a gáz , az
élelmiszer és általában a megélhetés feltételeit.

(Borzasztóan elgondolkodtató az is, hogy folyamatosan emelik a gáz árát,
és azon töpreng a kormány, melyik vezetéken jöjjön a drága gáz: a Nabuccón, vagy a Kék Áramlaton.

Közben csak a Makói árokban több mint száz évre elég gázt termelnek ki a
lábunk alól - a kanadai befektetők!)

De nem csak ezek drágultak. A tipikusan magyar betegségek gyógyszereit
több alkalommal 2-3 szorosára emelték! Több alakalommal, 2-3 szorosára!!
Ezen gyógyszerek hiánya veszélyezteti az életet, mivel a magyar populáció
tipikus betegségeiről van szó, ezért logikusan a magyarok életeit
veszélyeztetik...

Csak egy dolog, a magas koleszterinszint, vagyis a csendes halál
gyógyszere igen érdekes dráguláson esett át többször, a támogatásuk
lecsökkent ...

Furcsa? Minden recept közepén rajta van a BNO-kód helye, kötelező
kitölteni, és az adat feldolgozásra kerül...Aki nem hiszi, nézze meg!

Szóval most teszik tönkre a gazdákat végleg, de van egy ördögi csel
nálunk, az egészségügyben is.

Egyre több munkáért egyre kevesebb pénzt kapunk. Kesztyűs kézzel teszik
mindezt! ...és hogyan???
A rendelőben, az alapellátásban teljesítményfinanszírozás van. Több munka,
több beavatkozás - egy pontrendszer alapján - több pénzt jelent. Elvileg.
Logikus.

Mégis egyre több orvos megy külföldre dolgozni, elegük van. Aki marad, az
túlterhelt, fásulttá válik!

De miért? A magyarázat egyszerű!

Meg van határozva, hogy egy adott rendelés alatt hány beteget láthatunk
el! Kevés az orvos, sok beteget kell ellátnunk, de a finanszírozó
meghatározza, egy emberre mennyi időt KELL fordítanunk! Jó sok időt,
természetesen! Tehát hiába lát el az ember 25-30 beteget egy nap alatt, a
finanszírozó nem veszi figyelembe csak a töredékét, és természetesen NEM
fizeti ki a kezelést... Teljesítményfinanszírozás van, de csak néhány
beteg ellátását fizetik ki, ami nem fedezi a rendelő fenntartási
költségeit!

Döbbenetes?

A rákbetegek várólistán várnak a szívbetegekkel és a többi
halálraítélttel. (Olyan ez, mintha a vízben fuldoklóhoz odaeveznének és
rászólnának, hogy majd holnap kimentünk a vízből, addig maradj csendben!)
Ez az állami népirtás egyik formája. Csak egy módja a sok alkalmazott
közül! A súlyos betegek belepusztulnak a liberális reformba, mi,
alapellátók "csak " tönkremegyünk...

De!!! A csőd szélén álló alapellátást végző településeket befektetők
járják.

Rendkívül kedvező az ajánlatuk. Egészségügyi központot építenének minden
nagyobb településen, a költségeket ők állják! Micsoda tőkeerősek lehetnek
ezek a befektetők, ugye? Semmi mást nem kérnek, csak azt, hogy egy patikát
is működtethessenek a központ mellett és az orvosi praxisjog ne lehessen
az orvosé, hanem a befektetőé.

Az orvosok így egyszerű alkalmazottak.

Mi ebben az érdekes? A "tőkeerős" befektető egy izraeli cég,
természetesen. Viszont van egy apróság! Az egészségügyi központok
létesítését az állam támogatja. Az állam ad 90% tőkét a MI pénzünkből, a
befektetőnek csupán 10% önerőt kell biztosítani...Az egészségügyi
központok építéséhez szükséges 90%-os állami támogatást csak egy pályázó
nyerheti meg. Olyan, mintha a pályázatot testre szabták volna...

Ugye nem kell elmondanom, kire van szabva az egész... Itt a kirakós játék
utolsó mozaikja is összeáll!
Ez a gépezet, ami ellenünk működik, janicsárokat alkalmaz. Ha egy janicsár
tudatosan épített hamis varázsa megkopott, teletömik a zsebét a MI
pénzünkkel, és az röhögve félreáll. Jön a következő végrehajtó janicsár,
az újabb hamis illúziókkal. Nem a janicsárt kell kiütni, mert azok sohasem
fogynak el, hanem azt, aki a küldetéstudattal ellátja és ellenünk beveti.

Mivel a másik fél szervezetten működik, mi is csak szervezetten, egymással
összefogva vehetjük fel a harcot, nincs más megoldás. A tönkretétel szép
lassan mindenkit elér, társadalmi, gazdasági helyzettől függetlenül -
kivéve a politikusokat és azokat, akik végrehajtják a népirtást .

Mert egy harchoz két fél kell: a támadó és a védő! A harc kimenetelét
valamelyik fél gyengesége dönti el!

A magyar sohasem állt gyenge hírében. Akkor mi a gond?


Dr Nagy Levente
Kunhegyes



Vona és Dósa a Mokkában

Vona Gábor, a Jobbik és a Magyar Gárda Egyesület elnöke és

Dósa István, a Magyar Gárda volt főkapitánya a Tv2 mokkában.

Egy gárdista feleség nyílt levele Dósa Istvánnak

dosa_arc "Képtelen egy demokratikus úton meghozott, a többség akaratát tükröző döntést elfogadni!? Viselkedése még azokban is megerősíti a döntés helyességét, akiknek eleinte még kételyeik voltak."

- fogalmaz B. Sz. HunHír.Hu-hoz eljuttatott nyílt levelében, melyet kérésre alább közlünk.


Tisztelt (???) Dósa István Úr (??)!


Mélységesen felháborít viselkedése és nyilatkozatai, melyek leváltása kapcsán a médiában megjelennek.
Képtelen egy demokratikus úton meghozott, a többség akaratát tükröző döntést elfogadni!? Viselkedése még azokban is megerősíti a döntés helyességét, akiknek eleinte még kételyeik voltak.

Talán tényleg a másik oldal küldötte? Mert egy hazájáért, nemzetéért valóban aggódó, küzdő vezető ebben a helyzetben nem szétverni, megosztani, elkeseríteni próbálná a nemzeti oldalt.
Nem, hanem elfogadná, hogy ő eddig tudott tenni, most már másra van szükség, és talán nem ért egyet, de az egység és az emberek hitének megőrzése érdekében a háttérbe húzódna. Hogy ne tegye tönkre annak a sok száz gárdistának és támogató családtagok ezreinek az elmúlt évi munkáját, áldozatvállalását. Mert ők emelték fel a Magyar Gárdát oda, ahol most van!


Ehelyett Ön, ahol lehet, ócsárolja a Jobbikot, Vona Gábort, a Magyar Gárdát, minden erejével a lejáratásukon dolgozik. Ha a Gárda nem létezhet Dósa István vezetésével, akkor inkább ne is létezzen??? Ön valóban úgy érzi, ennyit ér személye? Feláldozható az Ön egyéni érdekében az egész nemzeti oldal reménye, összefogása?


Tisztelt ex-Főkapitány úr!
Szégyellje magát!

Kapcsolódó:

http://www.ujradikalis.info/2008/09/dosa.html

http://www.ujradikalis.info/2008/09/magyar-grda-egyeslet-kzlemnye-dsa-istvn.html

http://www.ujradikalis.info/2007/11/dsa-istvn-magyar-grda-fkapitnya.html

Budaházy szeptember 20

Hazafiak!

27343_1 

Első és legfontosabb, amit mondani akarok, hogy ne legyen kudarc élménye senkinek. Mert nincs miért.

Nézzük sorjában.

Gyurcsány kesztyűt dobott nekünk, és kihívott minket szeptember 6-ára. Aztán berezelt, és áttette a rendezvényét 20-ára, kétségbeesve keresve (és találva) szövetségest a cigányokban. Ez után át kellett rendezni sorainkat, és lényegében egy hét alatt megszerveztünk egy nagyrendezvényt (köszönet érte Zagyva Gyulának). A hősök tere jobban sikerült, mint az eddigiek, pörgős volt, nem volt vontatott. A kiadásainkra való összeg is néhány ezer forint híján meglett (köszönet érte minden adakozónak). Összejöttünk közel háromezren (az „álmaimban” várt tömeg ugyan nem volt ott, de a stabil bázis eljött), döntően tettre kész magyar fiatalok, miközben a chartások nyugdíjas partizánokból álló tábora a teljes kudarcnak nevezhető – mindössze 800 fős „eddigi legnagyobb” – cigánydemonstráció tagjaival együtt sem tett ki 3-4 ezernél többet. Így – ha még beszámítjuk a mi szerény anyagi eszközeinket, az övékéhez képest – a számháborút is megnyertük. A vonulásunk is demonstratív és erőt sugárzó volt, nem tudtak minket megfélemlíteni, sőt. Mire a Szabadság térre értünk, az ellenség is elsunnyogott. Magyar-cigány háború sem robbant ki, amit mindenki a falra festett előtte. Ezt a napot lényegében elbukták. Gyengék voltak, kevesen voltak, rosszul mutattak, ezt még a saját médiájuk is elismeri. Ebből az kell legyen a tanulságuk, hogy nem érdemes ellenünk szervezkedni, meg minket provokálni, mert abból csak tűz lesz. Ha békét akarnak (mint ahogy hangoztatják), akkor maradjanak otthon és csendben. Mindezek után miért kellene lelombozódnunk? Azért mert a rendőrség most rajtunk ütött? (Több médiumban is bemondták, hogy a rendőrség felszólítás nélkül kezdett oszlatni. Lehet, hogy tényleg az új harci gázukat akarták mindenképpen kipróbálni?). Ez igaz, velük szemben most nem tudtunk jól felállni, de ez a nap alapjában véve nem az ellenállás kontra rendőrségről szólt. Amiről alapvetően szólt, annak megfeleltünk.
Persze nem mondom, hogy nem hibáztunk. Nem számítottunk a Szabadság téren egy ilyen váratlan, és fegyelmezetlen balhékirobbantásra, főleg annak fényében, hogy a szurkolók hangadói is azt mondták a Hősök terén, hogy ma nem akarnak harcot. Mindegy, több rendező kellett volna, és jobban oda kellett volna figyelnünk a végére, ez a mi, a szervezők felelőssége, elnézést ezért mindenkitől. Persze megint hiányzott egy csomó embernél a már unalomig emlegetett védő alapfelszerelés, az egészségügyi maszk és zárt szemüveg. Továbbá véget kéne már vetni az utcai összecsapások során az értelmetlen pusztításnak. Az útszéli kis szemetes kukák kiborogatása nem alkalmas a rendőri rohamok megfékezésére, tudom, hogy sok emberben forr ilyenkor a tehetetlen düh, de ne így élje ki. Végül még annyi, hogy sajnálatos volt, hogy Kakuk Attila nem tudott felülemelkedni erre az alkalomra a MÖM-ös sérelmeken, és rendezvényünk színpadáról küldött fenyegetéseket a kuruc.infonak. Mint ahogy Lacival már kifejtettük, rendkívül káros az ilyen stílusú marakodás, és főleg nem itt volt a helye.
De testvéreim, a nemzeti ellenállás az nem egy újabb politikai párt, akinek meg kell nyerni az emberek tömegeit, polkorrektkednie kell, meg szavazatokat gyűjteni. A nemzeti ellenállás az egy válasz egy csomó vérlázító jelenségre, ami a hazánkban történik. Nekünk nem az kell fontos legyen, hogy jól jövünk-e ki a médiában. Nekünk arra kell összpontosítani, hogy a nemzetünk jövőjét ellehetetlenítő jelenségek mögött lévő csoportok rosszul érezzék magukat, érezzék magukon a szorítást, hogy előbb-utóbb feladják állásaikat, és elkotródjanak. És ha visítanak, és fröcsögnek ránk, akkor jó!
Még csak néhány éve születtünk meg! Persze, hogy nem vagyunk tökéletesek. 20-a után nekem is le kell most vonnom néhány tanulságot, és átgondolnom néhány dolgot. De nézzétek meg, Nyugat-Európában az anarchisták meg a bevándorló idegen söpredék tombol az utcákon. Ha mi feladjuk az utcát, ki veszi vajon majd át? Ezért nem szabad csüggednünk, okuljatok a tapasztalatokból, és szervezkedjetek, nem múlhat minden csak a hangadókon.
Bárhogy is lesz, amíg a jelenségek nem szűnnek meg, amik kiváltották, addig a nemzeti ellenállás sem fog megszűnni, ezen gondolkozzon el minden politikus!


Budaházy György

Iványi Gábor a magyar gyűlölő lelkész

Bp 5 Iványi Gábor budapesti lelkész havonta negyven dollárt küld minden ecuadori börtönben fogva tartott magyar drogfutárnak.

Iványi Gábor lelkésznek, a Wesley János Lelkészképző Főiskola vezetőjének ellenséges magatartása vezetett az intézményben tavaly szeptemberben végrehajtott elbocsátásokhoz.

Iványi Gábor, a MET alelnöke a Magyarországi zsidókért díjban részesült. Iványi Gábor köszöntő beszédében három dolgot hangsúlyozott: szereti Izraelt, sok jót, amit tett, tőlük tanult; kiemelte, hogy a kereszténységnek bocsánatot kell kérnie mindazokért a bűnökért, amelyeket az eddig eltelt húsz évszázadon keresztül a zsidók ellen elkövettek, és errõl - bármilyen fájdalmas - mindig szólni kell.

Iványi Gábor metodista lelkész, attól tart, „önmaga karikatúrájává válhat az SZDSZ”. A Wesley Főiskola rektora a gyöngék védelmét hiányolja, és vált is mikor a gyöngék (buzik, cigányok, szinglik, leszbikusok, narkósok…) védelmében kiállt szeptember 20.-án a parlament elé chartázni.

Egy dülledt szemű tojószárnyas a lelkész szerint a Turul.

Iványi Gábor, metodista lelkész megsértett minden magyart a Parlament előtt. Egy szuverén államban súlyos következményekkel járna az ország nemzeti jelképének nyílt becsmérlése. Magyar gyalázó lelkészt tiltsák el a lelkészi hivatásától! Méltatlanná vált, hogy magyar emberekhez szóljon, menjen azokhoz, kiktől a legtöbbet tanulta, menjen oda, izraelbe.

ivanyi gabor Családi állapot: nős
Életkor: 47 éves
Születési hely: Szolnok
Szülők: Iványi Tibor, Sinka Magdolna
Gyerekek: Margit (23 éves), Gábor (22 éves), Éva (21 éves), Gáspár (19 éves), Júlia (17 éves), Ábel (9 éves)
Iskolák: Vasvári Gimnázium, Nyíregyháza; Teológiai Akadémia; Roberts Wesleyan College, Rochester, New York, USA - doktori fokozat
Nyelvtudás: angol
Munkahelyek: lelkész Budapesten, Fővárosi Szociális Központ - igazgató, Wesley János Lelkészképző Főiskola - főigazgató
Kitüntetés: Köztársasági Érdemrend Tisztikereszt Polgári Fokozata (1996),Puszedli-díj (1997)
Politikai tevékenység: 1990-1994 országgyűlési képviselő
Társadalmi tevékenység: Wallenberg Egyesület - tag, SZETA, Keresztény-Zsidó Társaság, Oltalom Karitatív Egyesület - elnök, Fővárosi Közbiztonságért Közalapítvány - kuratóriumi tag, Soros Alapítvány - kuratóriumi tag, Másik Kéz Alapítvány - kuratóriumi tag
Publikációk: Hajléktalanok, Sík Kiadó, Budapest, 1997; cikkek a Mozgó Világban, Beszélőben, Élet és Világosságban

Hálás szívvel köszönet ÖCO-nak

zaszlo

Kolompár Orbán és bandájának köszönet jár. Köszönet, hogy a sok vita és gyalázkodás után, végre tisztára mosta az Arpádsávos zászlót.

Tisztára mosta és most büszkén emelhetjük a magasba, nem kell félni, hogy megsértünk, félelmet keltünk az "érzékenyek" között.

Most már büszkén teheted házad falára, tiszta szívvel viheted az utcára.

Hálás szívvel köszönet ÖCO-nak.

 

Morvai Krisztina gondolatai az árpádsávos zászló tisztára mosásáról. Részlet, BARIKAD.HU:

"Nagyon köszönöm, hogy a sok vita után ilyen tiszta és világos helyzetet, tiszta zászlót teremtettek. A legjobbkor. Most omlik össze az a globális pénzügyi rendszer, amely tönkretette Magyarországot. Most kell észhez térnünk, s rájönnünk, milyen fontos a függetlenség, a nemzethez tartozás, a nemzeti önrendelkezési jog. S magyarságunk megélésében a jelképeknek komoly szerepük van. Köszönjük tehát, hogy ötletes performance-ukkal népszerűsítették az egyik legszebbet, legfontosabbat közülük."