A belügyminisztérium feloszlatta a gárdát

lassak A pozsonyi belügyminisztérium feloszlatta a civil szerveződésként működő Szlovák Testvériséget (Slovenská pospolitost >>>ITT<<<).

A tárca közleménye szerint azért döntöttek így, mert a szervezet törvénysértő módon nemzetiségi, faji és vallási indítékkal gyűlölködést szított.

- A belügyminisztérium döntése egyértelműen igazolja, hogy a Szlovák Köztársaság kormánya minimális mértékben sem hajlandó megtűrni a nemzetiségi vagy faji jellegű gyűlöletkeltést, mikéntaz újfasiszta és neonáci csoportosulások ténykedését sem – kommentálta a határozatot Robert Fico. Igy folytatta: - Ugyanilyen határozottan lépünk fel azokkat a külföldi állampolgárokkal szemben, akik Szlovákiába ilyen ideológiákat igyekeznek terjeszteni, tekintet nélkül arra, hogy ezek a rendbontók és más elemek a stadionokban próbálkoznak mindezzel vagy pedig félkatonai szervezet egyenruhájában masíroznak utcáinkon – nyilatkozta a szlovák kormányfő. Véleménye szerint minden uniós tagországban az ilyen szélsőségesekkel szemben a zéró tolerancia elvét kellene alkalmazni.

Teljes cikk>>>barikád.hu

A Szlovák Nemzeti Párt (SNS)uniformy

egyetért a Szlovák Testvériség nevű polgári társulás feloszlatásával, és azzal az indoklással is,amely alapján a belügyminisztérium ezt a döntést meghozta. Erről Rudolf Pučík, a nemzeti párt alelnöke nyilatkozott a SITA hírügynökségnek.

Ján Slota pártja ugyanakkor elvárja, hogy Magyarországon is betiltsák a hasonló szervezeteket. "A politikai kultúra megnyilvánulása lenne ez, amely kultúrával az Európai Unió minden tagállamának rendelkeznie kellene"

- hangsúlyozta Pučík.
A társulás tevékenységével gyűlöletet és türelmetlenséget szít nemzetiségi, faji, vallási és politikai okokból, miáltal olyan módon igyekszik elérni céljait, amelyek ellentétesek a Szlovák Köztársaság alkotmányával és törvényeivel" - áll a belügyminisztériumi döntéshez fűzött indoklásban.
A hasonló nevű pártot már korábban betiltották, de aktivistái mostanáig egy polgári társuláson belül még tevékenységet fejthettek ki. (ujszo.com)

1 megjegyzés:

Sziriusz írta...

slota osztogassa azt észt egy Bolondokházába, vagy már ő is elprivatizálta és az utcára kergette szegény bolondokat.
Ez az embernek alkalmatlan valaki szerencsétlen, félelemmel teli idióta. Nekünk is van ilyenünk, ott van a Parlamentbe, neki is súlyos elme baja van, a neve gyf, nagy az orra, minden megnyilatkozása, hazugság, csalás, árulás, lopás Bolderling- kór a neve (skizofrénia egyik fajtája) jó társak lehetnének Slotával. Fogjanak össze slotával és távozzanak örökre a Plútóra. Bűnösők ezek de nagyon, soha nem fogják tudni a bűnüket lemosni!!!!!


egy nemzeti érzelmű, hű "fasiszta" aki mélyen szereti Hazáját, Magyarországot és ez mellett kitart.