Morvai ellen kampányol kollégája az ELTE-n

dr. Földi András az ELTE jogi karának egyik tanára, gyomorforgató, még diákoktól sem várt piszkálódással próbál ártani kolléganőjének Morvai Krisztinának. Az ok vélhetően politikai sértettség, ellenszenv, vagy talán féltékenység? Felnőtt ember, tanár, ide jut. Az alábbi levél és egy ráérkező reakció (melyből Én csak idézek), teljes egészében olvasható a kuruc.info weboldalon.

From: dr. Földi András
Sent: Thursday, November 27, 2008 9:41 AM
To: Kari Vezetőség
Subject: javaslat

Tisztelt Dékán Úr!

Tisztelt Kollégák!

Egy aktuális alkalomból fordulok Önökhöz. Hosszú idő, immár évek óta növekvő aggodalommal, sőt megdöbbenéssel és felháborodással figyelem a sajtóhíreken és különféle publikációkon keresztül egy főállású oktató kolléganőnknek a szélsőséges, kirekesztő politikai irányultságuk, tónusuk (amely paradox módon a legalapvetőbb keresztény értékekkel is diametrálisan ellentétes) és a megnyilatkozások stílusának színvonalánál fogva is egyetemi polgárhoz, különösen minősített egyetemi oktatóhoz mélységesen méltatlan közéleti megnyilvánulásait, amelyek azon túl, hogy megbotránkoztatatják a közvélemény széles köreit, és azon túl, hogy az adott oktatót intelligens és jóérzésú hallgatóink sokasága előtt hiteltelenné, sőt nevetségessé teszik, lejáratják a Kart, rombolják azt a különleges tekintélyt, amelyre a Kar nagyszombati megalapítása óta eltelt évszázadok során méltán szert tett.

Miután az illető oktató kolléganőnek a fenti karakterisztikákkal jellemezhető, folytatólagosan elkövetett szélsőséges közéleti megnyilvánulásai közül a legutóbbi, nevezetesen az Élet és Irodalom c. hetilap 2008. november 14-i számában megjelent olvasói levele (ld. http://www.es.hu/index.php?view=&lapszam=380) az ELTE vezető köreiben példátlan megütközést keltett, az a meggyőződésem alakult ki, miszerint a Karnak most már halogathatatlan erkölcsi kötelessége - hadd hivatkozzam csak Babitsra és Illyés Gyulára - hogy szakítson az ez ügyben eddig követett gyakorlatával, vagyis a baj elfödésére irányuló passzivitással, a némasággal. Ehhez képest feltétlenül szükségesnek tartom, hogy a kari tanács 2008. december 9-i ülésén határozatban ítélje el a fenti magatartásformát.

Szövegszerű javaslatom a következő:

"Az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Tanácsa aktuális alkalomból erkölcsi felelőssége és kötelezettsége tudatában kinyilvánítja, hogy mélységesen elítéli a kirekesztő politikai szélsőségesség, az emberek csoportjai, közösségei elleni gyűlölködés minden formáját. Elfogadhatatlan, sőt tűrhetetlen, ha Karunk oktatója, (még inkább, ha minősített oktatója) tanúsít ilyen magatartást. Olyan oktatónak, aki rendszeresen szélsőséges, kirekesztő politikai megnyilatkozásokat tanúsít, amelyek tónusuktól, stílusuktól eltekintve is mélységesen méltatlanok az egyetemi oktatóhoz, nincs helye az egyetem polgárainak közösségében."

Kérem a T. Vezetőséget a fentiek átgondolására, a következő vezetőségi ülésünkön való előterjesztésre tekintettel.

Tisztelettel:

Földi András


Részlet a kuruc.info-hoz beküldött levélből:

"Ez a levelem nem Földi ellen irányul, őt tudása miatt maximálisan tisztelem, azonban akármilyen okos nemzsidó elme is, mindenképpen korlátoltságra vall, hogy nem ismeri fel civilizációnk és nemzetünk égető problémáit. Ezért az alakításáért szégyellheti magát, és biztos vagyok benne, hogy szégyelli is magát, de úgy látszik, ráfér a lelkiismeretére, hogy a zsideszesek érdekében, akik dékánhelyettest csináltak az addig mellőzött és a fősodratú cionisták által háttérbe szorított professzorból, gusztustalan aljas eszközökkel, simon wiesenthalos egyetemi körlevelekkel támadja a kar egyik emberileg és szakmailag kiváló oktatóját.

Tisztelettel:

X.Y., Földi András egykori kollégája, az ELTE ÁJK korábbi oktatója

Utóirat:
Kedves András, ha eljut Hozzád ez a hozzászólás, kérlek, tedd fel magadnak a kérdést: Akkor is bántanád Morvait, ha a Fidesz EP-listáját vezetné? Vagy akkor inkább nem győznél saját karriered érdekében dörgölőzni hozzá? Tényleg nem tartod problémának azokat, amiket Morvai annak tart (pl:. cigánybűnözés) és mindenképpen csak akkor változik meg a véleményed, ha a Te lányaidat fogják megerőszakolni és megölni a cigányok, mint most a szerencsétlen kiskunlacházi lányt? Vagy annyira korlátolt, jámbor keresztény vagy, hogy még akkor sem? Nem bántja a lelkiismeretedet, hogy Morvait fúrod, de a drogpárti és buzipárti kollégáidat csak a négy fal között mered bírálni, akkor is visszafogottan?"

Nincsenek megjegyzések: