Fico nem jön át határon

Sajtóértesülések szerint az eredeti tervekkel ellentétben a magyar és a szlovák kormányfő szombati találkozója Révkomáromban lesz. Az ottani városházán tartják majd meg közös sajtótájékoztatójukat is. Gyurcsány Ferenc pedig ezután egyedül jön át Komáromba.

Közben Ivan Gasparovic jelezte, hogy szlovák-magyar államfői találkozót szeretne. A szlovák államfő szerencsésnek tartaná, ha Sólyom Lászlóval közösen elítélnék a szélsőségeseket és párbeszédre szólítanának fel a két nemzet közötti kapcsolatok javítása érdekében.

Gasparovic egyébként a dunaszerdahelyi véres rendőrtámadás után kitervelt és szervezett provokációról beszélt, ő is magyar futballhulligánok ellen fellépő rohamrendőröket látott a képeken. Sólyom László magyar államfő eddig nem nyilatkozott a magyarverésről. - Olvasható a HírTv weboldalán.

El kellene gondolkozni azon, hogy nem elég, hogy látszólagosan ok nélkül vertek magyar drukkereket, de még mi futkározunk utánuk, hogy beszélgessenek velünk és persze Ők szabják a feltételeket. Igazából az egész találkozó feleslegesnek tűnő próbálkozás, hiszen minden nap hangsúlyozzák, hogy nekik van igazuk -alá támasztani persze nem tudják- és, hogy mi ítéljük el a magyar szélsőségeseket. Malina Hedvig kapcsán ez miért nem történt meg fordítva? Kiváncsian várhatjuk tehát, hogy szombaton kit ér Pálfordulás? A határozottan Slota párti, magyarellenes Fico-t, vagy az "el lehet innen menni", "kurva ország" Gyurcsány Ferencet?

Nincsenek megjegyzések: