ČAPLOVIČ A MAGYAR TITKOSSZOLGÁLATOT VÁDOLJA

Slovakia_wallpaper_by_luckylooke A magyar titkosszolgálat állhat a dunaszerdahelyi zavargások mögött – jelentette ki Dušan Čaplovič kisebbségekért is felelős szlovák kormányalelnök. A minap ugyanezt nyilatkozta Ján Slota, a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) elnöke is.

„A 20. század végének és az új évszázad elejének történelmét közvetett módon a titkosszolgálatok befolyásolják” – nyilatkozta Čaplovič a Plus jeden deň című lapnak. A DAC-Slovan meccset maga is a helyszínen megtekintő kormányalelnök így folytatta: „Az epileptikus rohamot kapott fiú haláláról szóló hírek villámcsapásként érték a szurkolókat. Ugyanakkor ez egy kitalált hír volt, amely segített elindítani a lavinát ott, ahol a szélsőségeseknek szükségük volt rá: a szomszédos Magyarországon. A szélsőségesen nacionalista magyar csoportok fellépései bizonyítják, hogy mindent pontosan megrendeztek” – magyarázta a politikus, miért gondolja, hogy a magyar titkosszolgálat akciójáról lehet szó.

caplovicČaplovič Csákyról és az ugató kutyákról

Čaplovič a kormány jó szokásához híven Csáky Pál MKP-elnököt okolta a szlovák-magyar viszony elmérgesedése miatt. „Ez egyértelműen az új, szélsőséges MKP-vezetés tetteinek következménye” – mondta, megjegyezve, hogy a politikusoknak meg kéne őrizniük hidegvérüket, és nem lenne szabad engedniük a szélsőségesek nyomásának. „Itt is érvényes az, hogy amelyik kutya ugat, az nem harap. Azoktól kell félni, akik nem ugatnak, hanem csak a lábak alatt bóklásznak, majd a legváratlanabb pillanatban hátulról harapnak” – jelentette ki Čaplovič, megjegyezve, hogy ezzel például Csákyra gondol. Hozzátette, hogy a korábbi MKP-elnök, Bugár Béla a kompromisszumok embere volt.

Čaplovičnak meggyőződése, hogy Gyurcsány kormányával lehet beszélni a problémákról és a megoldásokról. „Úgy gondolom, hogy a jelenlegi kormánnyal megoldhatók a problémák, de félek, ha Orbánék kerülnek hatalomra, a kölcsönös párbeszéd bonyolultabbá válik” – nyilatkozta a kormányalelnök ismét Slota szavait visszhangozva. „A magyar szocialisták is a szélsőségesek, de főként az ellenzék nyomása alatt vannak, amely mindent ultimátummal próbál megoldani” – mondta, megjegyezve, hogy a Gyurcsány-kormány eddig mindig vevő volt a a feszültség enyhítését célzó „felszólításaikra”.

(bumm.sk, SITA)

1 megjegyzés:

sat. írta...

kitűnő manipulátor - sokan példát vehetnek róla. bocs. megyek.
(hánynom köll tőle.