"ne bántsd a magyart!"

szlovak-plakat Ötven autóra és háromszáz résztvevőre kaptak engedélyt a komáromi Erzsébet hídnál hétfő délután demonstrálók, akik a Jobbik Komárom-Esztergom megyei vezetője elmondása szerint állampolgári jogukkal élve demonstrálnak, együtt érezve azokkal, akik a dunaszerdahelyi atrocitás áldozatául estek.

A túloldalon az észak-komáromi polgármester vezetésével békedemonstrációt tartanak.
Ahogy arról beszámoltunk, a jobbikosok zsebében kinyílt a bicska a szlovák rendőrök újabb, királyhelmeci jogtiprásának hírére, mely miatt, ahogy múlt héten arról a kemma.hu-t is tájékoztatták, félpályás útlezárásokon tiltakoznak a Szlovákiával határos határátkelőknél. A demonstrációhoz a Magyar Gárda Mozgalom helyi, Hunyadi Mátyás szakasza és a Jobbik megyei szervezete is csatlakozott.
- Nem megengedhető, hogy egy uniós országban kisebbségben élő polgárokat mondvacsinált okok miatt bántalmazzanak - mondta el Vágó Sebestyén, a Jobbik Magyarországért Mozgalom megyei vezetője.
A 13 órakor kezdődött demonstrációra egyelőre tizenkét autó érkezett az Erzsébet híd lába elé, de a Magyar Gárda tagjai is megjelentek a helyszínen. Az autókból nemzeti érzelmű zene szól, többen érkeztek Árpád-sávos zászlókkal. A demonstrációt vezető autó elején egy lepedőre írt felirat olvasható: "ne bántsd a magyart!".
kemma.hu

Nincsenek megjegyzések: